Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.339
|
čitano: 5.339.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji monitor kupiti

"bacio psima"....

dvaput si ponovio.....

a oled prodao forumašu.....

baš lipo od tebe što si kolegu forumaša nazvao pas i još mu bacanje naplatio.....

nabijen vas.............
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2025 22:34 (ushirlo).
Moj PC  
5 0 hvala 0
4 godine
Koji monitor kupiti

Joj to je samo onako iz zahebancije, nije islo nikoga

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2025 22:38 (Boris grozni).
Moj PC  
0 2 hvala 0
4 godine
Re: Koji monitor kupiti
tomekbeli420 kaže...

Pozdrav

Molim vas preporučite mi monitor do 300€.

Primarno za kompetitivno igranje FPSova (cod i cs2).

Mora biti 1920x1080, 24 inčni, minimalno 180 Hz refresh rate.

Najbitnije mi je da ima što bolji response time (pravilno izmjereni MPRT ili GtG response time a ne one 1ms marketinške muljaže), odnosno da ima što manje motion blura. Ne zanima me kvaliteta boja ni ostale stvari vezano za kvalitetu slike, pa i TN panel svakako dolazi u obzir.

Pao mi je za oko ovaj monitor AOC 24G42E najviše što je jako jeftin. Malo sam skeptičan zbog IPS panela i što sam vidio reviewove online nije baš najbrži što se tiče response timea. Ima li tko osobnog iskustva s ovim monitorom da podijeli?

LP

https://www.racunala.hr/aoc-led-24-24g2ze-vga-dp-2xhdmi-240hz/336732/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
nebu te izuo iz cipela no i dalje topčina monitor za naj zagrizenije! Ako zelis mrvu bolji od ovoga negine ti 500+€

7 godina

Ma da, znam da je Zowie idealan, ali mi se baš ne daje toliko monitor, mislio sam ako netko ima predložiti neku donekle okej alternativnu.

A ništa onda valja još novaca izdvojiti, čuo sam od više ljudi da je ovaj DyAc bolesna stvar i vrijedi novaca. Hvala ti svakako na odgovoru

Edit: I tebi hvala Borise na prijedlogu, aocovi mi izgledaju privlačno

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2025 23:30 (tomekbeli420).
6 godina
tomekbeli420 kaže...

Pozdrav

Molim vas preporučite mi monitor do 300€.

Primarno za kompetitivno igranje FPSova (cod i cs2).

Mora biti 1920x1080, 24 inčni, minimalno 180 Hz refresh rate.

Najbitnije mi je da ima što bolji response time (pravilno izmjereni MPRT ili GtG response time a ne one 1ms marketinške muljaže), odnosno da ima što manje motion blura. Ne zanima me kvaliteta boja ni ostale stvari vezano za kvalitetu slike, pa i TN panel svakako dolazi u obzir.

Pao mi je za oko ovaj monitor AOC 24G42E najviše što je jako jeftin. Malo sam skeptičan zbog IPS panela i što sam vidio reviewove online nije baš najbrži što se tiče response timea. Ima li tko osobnog iskustva s ovim monitorom da podijeli?

LP

Ubacio tvoje parametre u rtings tablicu i ova 2 su isplivala na vrh:

1. Dell G2524H

2. ViewSonic XG2431

4 mjeseca
Boris grozni kaže...

Evo nabrojat cu random neke Oled nedostatke koji Meni smetaju ovako nabrzinu nabacano da zavrsim tu pricu bez strucnih izraza i pojmova jednostavno nemam vremena za to mozda da sam plaćen!.

Crna, nerealno crna, hrpetina sadrzaja u crnim djelovima apsolutno nista ne prikazuje osim refleksija na panelu, katastrofa! Tako covjek ne vidi cak niti u tamnici! Poneki HDR sadrzaj izgleda ok no sve se svodi na teski kupus ili vidis malo  ili nevidis nista!
Neke igre i filmovi su toliko tamni da to nisu istine!
Windowsi i OLED, katastrofa, HDR/SDR nekompatibilnost + igre! Teski kupus i mislim da ce tako ostati dok svi paneli na svijetu nebudu imali barem 1000 nit svijetline kao minimum!
Tekst u usporedbi s IPS je nesto tipa ovako IPS/VA moja ocjena 10, oled 2, toliko krljav i nazubljen da to nisu istine, necitljivo! Donekle je ok na 4k i 27-28" s velikim ppi no sve ispod toga je nemjerljivo s IPS/Va!
1440p na 27" neznam dali sam u zivotu vidio nesto GORE i to sam provjerio na vise modela jer nisam mogao vjerovati vlastitim ocima!
Što se tice krljavosti teksta svi vec znamo da je to zbog rasporeda piksela, no taj raspored neutjece samo na ostrinu teksta vec na cijelokupnu ostrinu slike!
Samo za usporedbu opcenito ostrina slike na Ips je vidno veca nego na Oledu! Cak sam usporedivao 42 Oled vs 55 IPs i to je bilo strasno koliko vecu ostrinu i detalje prikazuje veca dijagonala samo radi ostrijeg panela!
Oled-i u pravilu dolaze s glossy panelom iz istog razloga da poboljsaju ostrinu i kontrast koji su se nekada i koristili na led panelima, danas se samo koriste u premium segmentu no ljudi ih uglavnom na desktopu izbjegavaju zbog visestrukih razloga.
Boje? danas vecina 4k ekrana dolazi s 10bitnim panelima i vecina je tu vec na 100% srgb gdje prakticki vise manje sve isto izgleda prosijecnom korisniku, razlike moze samo izmjeriti kalibrator ili ako netko ima istrenirano oko!
Na 1080p i 2.5k panele ipak treba pripaziti jer je tu totalni kupus  pa se moze uzeti zaista los panel pa bi oni kojima su boje donekle bitne ili prebitne trebali pripaziti!
Kontrast na Oledu vs IPS naravno razlika u extremno tamnim scenama je vidljiva no kao sto sam gore rekao u hrpetini sadrzaja je pretamno dok na ips neki bog i vidis nesto kao i u realnom zivotu, e sad ako monitor ima previse glow/bleeda moze narusiti cijelokupni dozivljaj na IPS, ja sam ih vec par vratio radi toga! Svakako da je tu Va bolji no opet on pak ima drugih mana! Realno IPS s donekle ok kontrastom pored OLEDa u igram i nema neke vidljive razlike!
Brzina OLED vs IPS, svakako da je brze bolje no realno 99% korisnika nevidi razliku kad lockas 120-240hz.
Motion clarity na OLedu je zaista top i to je po meni glavna prednost iskljucivo za one kojima je brzina najbitnija, u pucačinama na manjim dijagonalama zaista ne postoji nista bolje i u pucacinama cak prolazi taj nedostatak ostrine zbog rasporeda piksela i tu ce svakom prosijecnom igracu pa i proficima biti broj 1! No cisto radi primjera recimo extreeeeemno detaljan i s brutalnim texturama PoeII na Oledu izgleda loše radi nedostatka te ostrine, jednostavno izgleda mrljavo i patim se dok gledam u to!
Probao sam i Oled 4k TV kao desktop i nazalost to nefunkcionira dobro i tu je takoder cisti kupus jer Tv-i imaju neke "stare" i nedovoljne standarde (za razliku od klasicnih monitora) koji jednostavno na PC imaju ogranicenja pocevsi samo od kabla.
Uglavnom mogu jos tonu toga nabrojati no rezime svega je da koristenje OLED monitora i Oled Tv za desktop meni kao ljubitelju velikog ppi i extremno ostre slike i teksta jednostavno nedolazi u obzir pored IPS/Va!
Previse toga u windowsima ne radi ili radi krivo ili je nekompatibilno, u zadnjih par tjedan sam resetirao PC barem 200x jer vecina onoga sto normalno radi s klasicnim monitorom na Oledu NE radi cim taknes nesto s hdr, bojama, rezolucijom, hz i sl od igara, programa koje koristim i ostalih cudesa s kojima se bavim ne funkcionira i limitirano je totalno!
Da ne bi bilo da nesto krivo radim, bavim se hw cijeli zivot i extremni sam kriticar i korisnik  u svemu no ovoliko mana na Oledu za moje potrebe je neprihvatljivo, 2 ili 5x vecu cijenu da ne spominjem koje se traze za neke OLed monitore, potrosnja? i tu je Oled losiji od svega...
Vecinu ovoga se moze naci u nerazvikanim recenzijama, kanalima, forumima diljem interneta koji govore o ovim problemima no naravno kako je oled trendi vecina toga su samo price kako je sve super.
Svakako da ce nekome neke stvari odgovarati i raditi super vjerovatno ce mu i ostrina biti ok, tekst isto, refleksije ga nebudu dirale ni 2%, crna ce mu biti super, boje u windowsima vjerovatno tako svejedno, prepoznao pravi hdr u igrama ili filmovima dali rade tako svejedno jer vecina nezna ni kako izgleda bijela boja u sto gledam cijeli zivot oko sebe itd itd
Najte kaj zamjeriti znam da sam cesto grub, ima jos toga no da ne pisem sad tu bibliju mogao bi do sutra, uglavnom Oledi su "baceni psima" jer za moje potrebe neispunjavaju vecinu toga vec me samo frustriraju i otezavaju mi rad i moju zabavu na PC.m2c

Dost dobar post, za nagradu dobiš jedan ban

12 godina
KTM kaže...
Boris grozni kaže...

Evo nabrojat cu random neke Oled nedostatke koji Meni smetaju ovako nabrzinu nabacano da zavrsim tu pricu bez strucnih izraza i pojmova jednostavno nemam vremena za to mozda da sam plaćen!.

Crna, nerealno crna, hrpetina sadrzaja u crnim djelovima apsolutno nista ne prikazuje osim refleksija na panelu, katastrofa! Tako covjek ne vidi cak niti u tamnici! Poneki HDR sadrzaj izgleda ok no sve se svodi na teski kupus ili vidis malo  ili nevidis nista!
Neke igre i filmovi su toliko tamni da to nisu istine!
Windowsi i OLED, katastrofa, HDR/SDR nekompatibilnost + igre! Teski kupus i mislim da ce tako ostati dok svi paneli na svijetu nebudu imali barem 1000 nit svijetline kao minimum!
Tekst u usporedbi s IPS je nesto tipa ovako IPS/VA moja ocjena 10, oled 2, toliko krljav i nazubljen da to nisu istine, necitljivo! Donekle je ok na 4k i 27-28" s velikim ppi no sve ispod toga je nemjerljivo s IPS/Va!
1440p na 27" neznam dali sam u zivotu vidio nesto GORE i to sam provjerio na vise modela jer nisam mogao vjerovati vlastitim ocima!
Što se tice krljavosti teksta svi vec znamo da je to zbog rasporeda piksela, no taj raspored neutjece samo na ostrinu teksta vec na cijelokupnu ostrinu slike!
Samo za usporedbu opcenito ostrina slike na Ips je vidno veca nego na Oledu! Cak sam usporedivao 42 Oled vs 55 IPs i to je bilo strasno koliko vecu ostrinu i detalje prikazuje veca dijagonala samo radi ostrijeg panela!
Oled-i u pravilu dolaze s glossy panelom iz istog razloga da poboljsaju ostrinu i kontrast koji su se nekada i koristili na led panelima, danas se samo koriste u premium segmentu no ljudi ih uglavnom na desktopu izbjegavaju zbog visestrukih razloga.
Boje? danas vecina 4k ekrana dolazi s 10bitnim panelima i vecina je tu vec na 100% srgb gdje prakticki vise manje sve isto izgleda prosijecnom korisniku, razlike moze samo izmjeriti kalibrator ili ako netko ima istrenirano oko!
Na 1080p i 2.5k panele ipak treba pripaziti jer je tu totalni kupus  pa se moze uzeti zaista los panel pa bi oni kojima su boje donekle bitne ili prebitne trebali pripaziti!
Kontrast na Oledu vs IPS naravno razlika u extremno tamnim scenama je vidljiva no kao sto sam gore rekao u hrpetini sadrzaja je pretamno dok na ips neki bog i vidis nesto kao i u realnom zivotu, e sad ako monitor ima previse glow/bleeda moze narusiti cijelokupni dozivljaj na IPS, ja sam ih vec par vratio radi toga! Svakako da je tu Va bolji no opet on pak ima drugih mana! Realno IPS s donekle ok kontrastom pored OLEDa u igram i nema neke vidljive razlike!
Brzina OLED vs IPS, svakako da je brze bolje no realno 99% korisnika nevidi razliku kad lockas 120-240hz.
Motion clarity na OLedu je zaista top i to je po meni glavna prednost iskljucivo za one kojima je brzina najbitnija, u pucačinama na manjim dijagonalama zaista ne postoji nista bolje i u pucacinama cak prolazi taj nedostatak ostrine zbog rasporeda piksela i tu ce svakom prosijecnom igracu pa i proficima biti broj 1! No cisto radi primjera recimo extreeeeemno detaljan i s brutalnim texturama PoeII na Oledu izgleda loše radi nedostatka te ostrine, jednostavno izgleda mrljavo i patim se dok gledam u to!
Probao sam i Oled 4k TV kao desktop i nazalost to nefunkcionira dobro i tu je takoder cisti kupus jer Tv-i imaju neke "stare" i nedovoljne standarde (za razliku od klasicnih monitora) koji jednostavno na PC imaju ogranicenja pocevsi samo od kabla.
Uglavnom mogu jos tonu toga nabrojati no rezime svega je da koristenje OLED monitora i Oled Tv za desktop meni kao ljubitelju velikog ppi i extremno ostre slike i teksta jednostavno nedolazi u obzir pored IPS/Va!
Previse toga u windowsima ne radi ili radi krivo ili je nekompatibilno, u zadnjih par tjedan sam resetirao PC barem 200x jer vecina onoga sto normalno radi s klasicnim monitorom na Oledu NE radi cim taknes nesto s hdr, bojama, rezolucijom, hz i sl od igara, programa koje koristim i ostalih cudesa s kojima se bavim ne funkcionira i limitirano je totalno!
Da ne bi bilo da nesto krivo radim, bavim se hw cijeli zivot i extremni sam kriticar i korisnik  u svemu no ovoliko mana na Oledu za moje potrebe je neprihvatljivo, 2 ili 5x vecu cijenu da ne spominjem koje se traze za neke OLed monitore, potrosnja? i tu je Oled losiji od svega...
Vecinu ovoga se moze naci u nerazvikanim recenzijama, kanalima, forumima diljem interneta koji govore o ovim problemima no naravno kako je oled trendi vecina toga su samo price kako je sve super.
Svakako da ce nekome neke stvari odgovarati i raditi super vjerovatno ce mu i ostrina biti ok, tekst isto, refleksije ga nebudu dirale ni 2%, crna ce mu biti super, boje u windowsima vjerovatno tako svejedno, prepoznao pravi hdr u igrama ili filmovima dali rade tako svejedno jer vecina nezna ni kako izgleda bijela boja u sto gledam cijeli zivot oko sebe itd itd
Najte kaj zamjeriti znam da sam cesto grub, ima jos toga no da ne pisem sad tu bibliju mogao bi do sutra, uglavnom Oledi su "baceni psima" jer za moje potrebe neispunjavaju vecinu toga vec me samo frustriraju i otezavaju mi rad i moju zabavu na PC.m2c

Dost dobar post, za nagradu dobiš jedan ban

Prije da je dobio bananka jer je čovjeku ispamao oglas od RX7800XT sa onim RTX5060Ti drekom, kako je to bolja kartica jer u Wukongu na 4K sa RT+FSR RX7800XT radi na 17 fps-a dok RTX5060Ti gura fantastičnih 28fps-a što je čisti win i ne nema veze što je jedno i drugo neigrivo i što ju u raster performansama RX7800XT šiša za oko 20%

4 mjeseca
Tnx na infou, gledam tu temu sada, lik je oveći man-child. Teško susramlje to čitati ali barem se forum ujedinio u osudi i ismijavanju.
14 godina
Koji monitor kupiti

zašto ste ga banirali.....

pa bar uvijek diže raspravu...... makar na niži nivo......

meni je skroz dobar.........

totalno sam protiv bana........

nabijen vas.............
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Koju raspravu, s njim nema rasprave. Samo zeleni, plavi, IPS i fauve, drugo ne priznaje i samo je on u pravu a svi drugi u krivu i tu svoju ''istinu'' bubati na 150 tema. Da, dobro je da je forum živ ali ne na ovakav način. Takve zaobilaziti u širokom luku.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2025 8:36 (vrinho).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Čitajući nebuloze panja dolazim do definitivnog zaključka da cu uskoro svoj ips zamjeniti za oled
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Zbilja ga je nadrobio, zanimljivo kako se jedini on žali i to prostire kako je kolega i rekao na 100tema i stranica, a nije ga niti koristio kako spada, uzeo lg oled tv kojeg i sam imam 2 verzije u kući, jedan bolji od drugog. Koristim jedan kao tv, drugi kao monitor...da ima mana možda i ima, ja ih iskreno ne vidim, no svakako je jedno dobro iskustvo nakon kojega se teško vratiti na va ili ips panele....što više sada da kupujem i ne uzimam Oled išao bi na miniled Va panel jer volim dobar kontrast i takav prikaz crne. JEDAN OD NAJVEČIH BISERA JE DA MU JE CRNA PREVIŠE CRNA, sa tim da nije sarkazam jer čovjek je mrtav ozbiljan 3 puta sam čitao da vidim jeli to zbilja napisao....pa to je za ban momentalni  Ali onaj životni, jadni ovi okolo njega u rl, jebeš ga ovdje, nit smrdi nit miriše.

Kod oLEDA svakako vrijedi da je bolje zaključati fps da ne varira previše gore dolje, no ono o čitkosti teksta i problemi sa hdr-om su čiste gluposti...pripaziti na burn in-jasno da da, ako se monitor koristi isključivo za dugotrajno korištenje statičnih prikaza bilo u igrama ili radu onda bolje ne, no za mješovitu uporabu ja ne vidim nikakvih problema. Čak ni vijene nisu tako strašne danas jer izuzetno kvalitetan ips je podjednako skup.

14 godina

Tekst mu je na VA desetka a na OLEDU dvojka  Po mom iskustvu VA neće više u moju kuću dok sam živ, jedva sam mjesec dana na tom panelu izdržao al to sad pišem jednom i to je to, neću svaku temu zagaditi s svojim iskustvom jer znam da ima ljudi kojima je i VA dobar i prihvatljiv.

Na kraju krajeva, svakome njegovo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2025 12:46 (vrinho).
13 godina
Koji monitor kupiti

Napisao je i par tocnih stvari u moru uobicajenih gluposti koje je tesko uopce pojmiti, al uz precrnu crnu moram istaknuti jos "opcenito daleko mutniju sliku" nego na IPS/VA. I ne zaboravimo da se radi o velikom strucnjaku koji se posvadio s cijelim svijetom tvrdeci da je low end Grundig zapravo najbolji TV na trzistu

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Wiz3m4n kaže...

Zbilja ga je nadrobio, zanimljivo kako se jedini on žali i to prostire kako je kolega i rekao na 100tema i stranica, a nije ga niti koristio kako spada, uzeo lg oled tv kojeg i sam imam 2 verzije u kući, jedan bolji od drugog. Koristim jedan kao tv, drugi kao monitor...da ima mana možda i ima, ja ih iskreno ne vidim, no svakako je jedno dobro iskustvo nakon kojega se teško vratiti na va ili ips panele....što više sada da kupujem i ne uzimam Oled išao bi na miniled Va panel jer volim dobar kontrast i takav prikaz crne. JEDAN OD NAJVEČIH BISERA JE DA MU JE CRNA PREVIŠE CRNA, sa tim da nije sarkazam jer čovjek je mrtav ozbiljan 3 puta sam čitao da vidim jeli to zbilja napisao....pa to je za ban momentalni  Ali onaj životni, jadni ovi okolo njega u rl, jebeš ga ovdje, nit smrdi nit miriše.

Kod oLEDA svakako vrijedi da je bolje zaključati fps da ne varira previše gore dolje, no ono o čitkosti teksta i problemi sa hdr-om su čiste gluposti...pripaziti na burn in-jasno da da, ako se monitor koristi isključivo za dugotrajno korištenje statičnih prikaza bilo u igrama ili radu onda bolje ne, no za mješovitu uporabu ja ne vidim nikakvih problema. Čak ni vijene nisu tako strašne danas jer izuzetno kvalitetan ips je podjednako skup.

Ja cu se sloziti za tekst, nije mi neka sreća bilo, a HDR je gimmick trenutno za kojeg moraš ili ga preko nvidijinog softwarea forsirati u igrama koje ga nemaju nativno (99% igara) i onda dobiješ nekakav umjetni HDR u igri što se meni nije svidjelo, u windowsima isto žalost, jedino ako gledaš filmove na kompjuteru se po meni isplati. Zbilja mislim da ljudi kada pročitaju HDR imaju malu iskrivljenu sliku oko toga, ne igraju svi cyberpunk i benchmark igre stalno. Meni nikako nije sjelo.

10 godina
Koji monitor kupiti

Boro jbli te oledi...deda je već 3 odojka podnio za ublažavanje kazni 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
nhooydz kaže...
Wiz3m4n kaže...

Ja cu se sloziti za tekst, nije mi neka sreća bilo, a HDR je gimmick trenutno za kojeg moraš ili ga preko nvidijinog softwarea forsirati u igrama koje ga nemaju nativno (99% igara) i onda dobiješ nekakav umjetni HDR u igri što se meni nije svidjelo, u windowsima isto žalost, jedino ako gledaš filmove na kompjuteru se po meni isplati. Zbilja mislim da ljudi kada pročitaju HDR imaju malu iskrivljenu sliku oko toga, ne igraju svi cyberpunk i benchmark igre stalno. Meni nikako nije sjelo.

Za HDR implementaciju/ podrsku je u pravu, da. Al to je problem Windowsa a ne OLED-a.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2025 14:16 (Minneyar).
17 godina

Nisam imao problema što se tiče HDR-a, svi sadržaji što imaju podršku za Hdr tv/monitor automatski prepoznaje i pali uz obavijest u trajanju od 2sekunde gore desno u čošku na tv i u skočnom prozoru u win da je HDR omogučen i upaljen....bilo da se radi o filmu, igri i sl.

Nisam extra zahtjevan korisnik i sve mi radi i izgleda savršeno, baš kao i sam tekst. Monitora sam promjenio u najmanju ruku podosta. Mene oled oduševi svaki puta kada upalim računalo...ne sječam se bolje nadogradnje

14 godina

I kod mene radi ok i pali se automatski, jedino u TDU Solar Crown ne radi kako treba ali ta igra je inače dosta mušićava. 

15 godina
Koji monitor kupiti

Nikakav problem sa HDR-om, pali se i vidi se jasna razlika i nikakvi problemi sa tamnim scenama, ali OK ja sam na VA panelu

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
forumaš kaže...

Nikakav problem sa HDR-om, pali se i vidi se jasna razlika i nikakvi problemi sa tamnim scenama, ali OK ja sam na VA panelu

Kolega, tvoj moniter i nema realno HDR pa onda nemaš ni problema s time . On trkelja o OLED-u.

15 godina
itomic009 kaže...
forumaš kaže...

Kolega, tvoj moniter i nema realno HDR pa onda nemaš ni problema s time . On trkelja o OLED-u.

Da, monitor nema ali ni ne igram na monitoru nego na TV-u sa 1000 nitsa

17 godina

Jbate led pa još se bumo pravdat morali koji broj nakurnjaka nosimo

17 godina
Samo da nije oled, jer je crna precrna pa nemogu nac izlaz iz početne špilje jer je sve pretamno.

/s
Moj PC  
8 0 hvala 2
15 godina
Koji monitor kupiti

Svim antiOled kolegama pozdrav uz pjesmu

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Trebam savjet oko odabira monitora. 27" 1440p 240Hz, namjena prvenstveno za FPS.

Za oko mi je zapeo LG UltraGear 27GR83Q. Ima prihvatljivu cijenu i solidne komentare pa me zanima vaše mišljenje isto.

Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Koji 27" oled bi preporucili cijenom oko 600-650 eura?

Ima kakve razlike u garancijama oko burn ina?

Pokriva li neko kod nas to?

Gledao sam ova dva:

https://www.nabava.net/monitori/samsung-ls27dg610suxen-monitor-cijena-oled-27-16-9-666663681

2 godine garancija 

https://www.nabava.net/monitori/lg-ultragear-ultrawide-27gs95qe-monitor-cijena-oled-27-16-9-605337131

3 godine garancija

A i razlikuju se u woledu i qd-oledu pa ne znam šta da uzmem.

Samo je za igranje drugo se nebi radilo na tom kompu.

Thx

0 0 hvala 0
4 godine
Koji monitor kupiti

pokusavam osposobiti 4k 120hz iz 13th gen intel integruse (rad na 60hz je zbilja uzas nakon dugo vremena na 120hz)

u specifikacijama procesora stoji hdmi max 4k 60hz dok iz display porta bi islo 4k 120hz:

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/230499/intel-core-i913900-processor-36m-cache-up-to-5-60-ghz/specifications.html

Max Resolution (HDMI) 
4096 x 2160 @ 60Hz

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2025 18:14 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Vidim da matična ima USB-c na back panelu, si razmišljao o DP to usb c kabelu? Meni to funkcionira na laptopu, DP u monitor usb c u laptop

8 godina
Koji monitor kupiti

pozdrav momci,,,

Ovako treba mi preporuka za iskljucivo do 25" ekran, radi velicine stola udaljenosti itd.. veci ekrani su mi preveliki za moje potrebe  ne treba mi neki divlji refresh rate od 500hz da je minimalno 144hz isto tako najbitnije od svega mi je kvaliteta slike pa ako moze neka preporuka al da je zaista dobar panel, bio sam prije par mj uzeo AOC 24G4X i totalno sam se razocarao. crna je na donjem desnom dijelu ekrana bila siva a magenta je bila previse izrazajna toliko me to nerviralo da sam vratio monitor,, o kutu gledanja da ne govorim... pa vas molim preporuku cijena do 400€

Slovo sto ga Ante kovo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice