Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.951
|
čitano: 5.032.826
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti
Wiz3m4n kaže...

Svakako onda 2k 27 bolje nego 24 full hd, ja klincima uzimam nešto i muku mučim i sam....kada čovjek kupuje teže je nego kada savjet daje.....od 27 ips oko 300e mi je u izboru dell g2724d i Gigabyte m27q, u VA DELL S2722DGM a čak gledam i samsung g7.....jaooo muke 

Pogledaj i ovaj lg 27gp850-b , bolji je od ova prva 2 , ali je oko 2700kn. Mozda snizen dode oko 300e.

11 godina

ako ćeš još malo jeftinije, imaš ovaj aoc q27g2u, recenzija

koristim ga i sam, mogu reći da sam itekako zadovoljan

doduše, inače naginjem va panelu i njegovim prednostima

9 godina
Dr.Feel kaže...
Wiz3m4n kaže...

Svakako onda 2k 27 bolje nego 24 full hd, ja klincima uzimam nešto i muku mučim i sam....kada čovjek kupuje teže je nego kada savjet daje.....od 27 ips oko 300e mi je u izboru dell g2724d i Gigabyte m27q, u VA DELL S2722DGM a čak gledam i samsung g7.....jaooo muke 

Pogledaj i ovaj lg 27gp850-b , bolji je od ova prva 2 , ali je oko 2700kn. Mozda snizen dode oko 300e.

27GP850 vs. G2724D

11 godina

Pretpostavljam da mu je gaming najbitniji faktor, a tu je LG bolji, možda najbolji u 1440p manje od 200HZ kategoriji.

16 godina
Koji monitor kupiti

Ma naručen dell, Lg ne vrijedi 380e ni tih 70e više od Della

Malo je falilo da naručim G7 u 32 incha....Dell ce biti vjerujem vrhunski, ne zaostaje za tim Lg ništa

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.11.2023 17:08 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Koji monitor kupiti

Dobra večer svima, molim vas prijedlog za monitor, 32 incha 1440p, bez zakrivljenosti. Gaming, posao (važna preciznost boja). Za sada mi se najbolja opcija čini LG 32GP850-B. Dao bih do 500 tinjak eura. Hvala

1 0 hvala 0
16 godina

Ako je za rad nemaš šta puno mislit....4k ips

vidi ovog

Ako je za gemišt onda si si sam odgovorio, no pogledaj i Gigabyte model M32u no cijena ti se neće svidjet 

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.11.2023 20:11 (Wiz3m4n).
7 godina

Hvala na savjetu, trenutno mi je 4k malo much za gaming, to će bit neki upgrade na sljedećoj generaciji grafa. 

16 godina
_Ares1 kaže...

Hvala na savjetu, trenutno mi je 4k malo much za gaming, to će bit neki upgrade na sljedećoj generaciji grafa. 

Mogu ti reči da sa nekom pristojnom rtx 3070ti/3080/6800XT se sasvim lijepo da igrati u 4k

Monitor/tv tipa 120hz Freesync/gsync i sve radi sasma dobro

16 godina
Koji monitor kupiti

Može preporuka monitora za rad? Standardni rad na računalu, nešto malo obrada videa i fotografije, programiranje, nešto sitno 3D modeliranja.

Trebam kvalitetan panel, dobre boje, da ne umara oči, ne bi bilo loše da je 10bit FRC, trebam li HDR gledati ili tako nešto??

Neću se igrati na njemu, ali ako veća frekvencija osvježavanja pomaže fluidnosti slike i van računalnih igara to nije na odmet...

Razmišljam o 27" 2560x1440, a možda bih odmah uzeo 2 komada... 

Monitor planiram koristiit dugi niz godina, zadnji sam imao od 2009te dok ga nije potres polomio... Cijena, 300-400eur...

zakrivljeni, da/ne??? s obzirom da ću imati 2 i da mi pogled neće ići u centar monitora možda bolje ravni panel?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2023 13:33 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Ravni panel svakako, razmisli i o jednom 34 inch uw monitoru, ips matrice nešto tipa ovoga ovog ili ovo

Sa jednim od 34 imaš funkcionalnost blizu 2 od 27 a uštedio si pare i prostora, jer za 2 dobra monitora od 27" češ trebati barem 600e sa visokim rr naravno no mislim da ti je dovoljno i 75hz, baci oko na 2 ovakva, mislim kako ti budu taman....hdr zaboravi za te novce koji si naveo u 2 komada naročito.

27" Dell

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2023 16:55 (Wiz3m4n).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Wiz3m4n kaže...

Ravni panel svakako, razmisli i o jednom 34 inch uw monitoru, ips matrice nešto tipa ovoga ovog ili ovo

Sa jednim od 34 imaš funkcionalnost blizu 2 od 27 a uštedio si pare i prostora, jer za 2 dobra monitora od 27" češ trebati barem 600e sa visokim rr naravno no mislim da ti je dovoljno i 75hz, baci oko na 2 ovakva, mislim kako ti budu taman....hdr zaboravi za te novce koji si naveo u 2 komada naročito.

27" Dell

400eur po komadu, ne zajedno... neću odmah ni kupiti 2, nego eventualno nagodinu, imam neki 1080p koji će poslužiti kao sekundarni još nego vrijeme 

7 godina

Ma ja sam trenutno na 7900xtx; draže mi je igrat na full postavkama i više fpsa, zato i uzimam 1440p.

Ne želim uopce razmišljat dal ce sljedeća igra bit optimizirana pa se drkat s postavkama i upscalingom.

Rezoluciju ću mijenjat na sljedecem upgrejdu kompa; uzet nekakvi ultrawide vjerojatno 3840x1600 pošto mi se sviđa veca vertikala. Normalni ultrawide mi je prenizak.

Tldr: Za 4k cekam 5090 , stignem prodat bubrege dotad 

16 godina
Koji monitor kupiti

Mislim kako svi pomalo pretjerujemo, baš sam danas sa kolegom pričao kako smo do nedavno mijenjali hardwer kada bi nam baš zatrebalo, a danas nam ništa nije dosta, i sa ničim nisamo stvarno zadovoljni...gledam i po sebi u nekim stvarima se lovim a i po okolini, bojim se hardreseta no možda bi bio i opravdan 

Moj PC  
6 0 hvala 1
7 godina
Wiz3m4n kaže...

Mislim kako svi pomalo pretjerujemo, baš sam danas sa kolegom pričao kako smo do nedavno mijenjali hardwer kada bi nam baš zatrebalo, a danas nam ništa nije dosta, i sa ničim nisamo stvarno zadovoljni...gledam i po sebi u nekim stvarima se lovim a i po okolini, bojim se hardreseta no možda bi bio i opravdan 

Slažem se u potpunosti, kad kreneš pucat pare na tehniku nikad nisi zadovoljan, uvijek nešto može bolje

Ja spuco na trenutni komp hrpu love, pravdam time da ryzen 3 1200 i gtx 1060 nisu više išli .

Za hard reset se ne bojim toliko, ja narod više vidim ko žabu u loncu. Sporo nas kuhaju da se ne bunimo previše 

11 godina

a bogme ja sam itekako zadovoljan, prije dvije godine uzeo proc i matičnu, ove godine rtx 3080 12gb i prešao na 1440p/144hz monitor

u međuvremenu uzeo fractal define 7 da konfa ima zraka, novi renegade ssd i od tada samo gejmam i gejmam

idućih par godina ne planiram upgrade ničega, osim ako počne proc previše gušit grafu

16 godina

Guštaj samo, neka te lijepo služi

12 godina
Koji monitor kupiti

Uzeo AOC 27G2S IPS za 2K 165Hz gaming. Meni je monitor stvarno ok

Ficolinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Meni danas dolazi dell g2742D pa javim dojmove navečer

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

Prešao bi malo na wide monitor, sad imam 32" AOC Q3279VWF pa bi sada prešao na 34" govorimo za surfanje i gaming.

Ne bi davao više od 380€, pa sam našao ova dva.

1 AOC CU34G2X
0 XIAOMI Mi BHR4269GL
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Koji monitor kupiti

Ovaj

LG 27GR75Q-B, IPS, QHD, 165Hz NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync Premium 165Hz, 1ms (GTG)

Ili

Monitor Dell 27" G2724D, Fast IPS, gaming, NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync Premium 165Hz, 1ms (GTG)

Ovaj prvi je neka nova inačica ultrageara ima sve što želim visoki rr, 1440p, 27 incha ips panel, poprilicno jeftin za sve što nudi u santi domenici 235e

Dell je 80e skuplji, specifikacije su manje više iste, osim što dell ima fast ips panel, koji da uzmem? Za prvi ovaj ne mogu naći niti jednu recenziju. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Nemoj taj Lg nikako pored ovog Della, no sačekaj do popodne pa ti javim točno za Della kako dela

inače 50 do 60e je razlika....U Instaru je dell 302e, panel nije isti, dell je svjetliji i ima manji coating film preko panela....odnosno tanji, više na glossy- slika bi trebala biti bolja i ima manji odaziv u svim brzinama osvježavanja od tog Lg-a, tako da je cijena opravdana, nadam se samo dobrom primjerku, da ne potrefim neko govno od panela

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2023 10:42 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Wiz3m4n kaže...

Nemoj taj Lg nikako pored ovog Della, no sačekaj do popodne pa ti javim točno za Della kako dela

inače 50 do 60e je razlika....U Instaru je dell 302e, panel nije isti, dell je svjetliji i ima manji coating film preko panela....odnosno tanji, više na glossy- slika bi trebala biti bolja i ima manji odaziv u svim brzinama osvježavanja od tog Lg-a, tako da je cijena opravdana, nadam se samo dobrom primjerku, da ne potrefim neko govno od panela

Imao sam prosle godine S2721DGFA bio sam prezadovoljan, i prije njega isto dell samo sa TN panelom jer tad ips 144+hz i 2k nije postojao ili je ali su bili preskupi, uglavnom i ja sam za della, samo kad odem na instar stranicu pise mi 319e. Jel ima kakav dodatan popust? 

16 godina

Da, 5% na keš.....piše sve pored cijene :)

10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina

Zaguglaj recenzije.....ime modela pa review pa gledaj bajice.....što se tiče Dell G2724D.....uhhh onako na prvu jer ide odmah nazad u kutiju i bude klincima za poklon uz 6700XT....monitor je bomba, panel uniforman, bijela boja bijela, kalibriran u startu jako dobro, nisam ništa dirao. Isprobao sada u mrklom mraku...IPS glow....ima ga, malo dolje desno uz rub, no ništa strašno, panel brz ko munja, boje jako lijepe, crna mi ne izgleda sivom po danu jako dobro, u mrklom mraku vide se mane ili karakteristike IPS-a no ništa strašno. Srečom došao je bez loših piksela je tako da sam stvarno zadovoljan za ovo malo što sam ga protresao. Dobar i brz monitor oku ugodan, bez nekih večih mana rekao bih.

Eto od mene ide preporuka svakako 8.2/10 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2023 18:00 (Wiz3m4n).
3 godine
Koji monitor kupiti

Netko ima ovdje iskustva sa LG 27GR83Q/LG 27GR83Q-B (IPS, QHD, 240Hz, NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync, VRR)

Čitam sad malo RTINGS recenziju i ostale recenzije na redditu/youtube-u (Monitor Unboxed i
techless), svi ga hvale kao jedan od top 2023 za 1440p. U biti uspoređujem s Dell G2724D. Sad 240Hz mi nije toliko bitno iako imam 4070Ti, nego više kao kvaliteta slike/boja i kontrast i kvaliteta panela kao takvog pogotovo kaj je BOE panel, a ne LG. Prvenstveno bi za gaming i daily desktop usage za rad (dosta provodim tijekom dana)

Što se tiće cijene, nisam siguran da li 350€ - 370€ za LG (ako bi ga za toliko dobio) se isplati u odnosu na Dell koji je 310€ u Linksu

1 0 hvala 0
16 godina
Dajsikeks kaže...

Netko ima ovdje iskustva sa LG 27GR83Q/LG 27GR83Q-B (IPS, QHD, 240Hz, NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync, VRR)

LG za razliku od Dell-a ima 10bit FRC, Dell je 8bit... ne znam koliko je to bolje i opravdava li višu cijenu... Mene smeta što niti jedan nema u bijelom kućištu. Tražim bijele monitore, al uparit dobre specifikacije sa dizajnom je lutrija... Znam da zvučim ko kakva pus*y, al ne uklapa mi se crna u novo uređeno potkrovlje 

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2023 8:31 (lllnuclearlll).
16 godina
Koji monitor kupiti

Imaš spray sa 3e bijeli 

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 mjeseci
neaktivan
Imao sam lg 27gr95 oled i vratio ga. 2k rezolucija je jednostavno odvratna kada si godinama na 4k. Uzeo Coolermaster Tempest GP27U Miniled 4k. Prezadovoljan, kontrast crne kao na oledu, hdr fantastican sto oled nemoze izvrsti zbog slabog brightnessa, gp27u ide i do 1500 nitsa, i slag na kraju nema brige oko burn-ina :-)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice