Ma ništa, bitno da radi, uživaj
Koji monitor kupiti
- poruka: 20.966
- |
- čitano: 5.035.797
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
trebao bih si kupiti 2 monitora za poslovne svrhe, 24" budući da sam ograničen radnim prostorom. Koristim ga puno za rad u Wordu, crtanje raznih dijagrama i sl. Nisam baš u toku s trenutnim tehnologijama i stanjem na tržištu monitora pa trebam savjet. Maksimalno bih dao 130 eura po monitoru. Trenutno imam LG 22" star malo više od 15 godina, radi praktički svaki dan i nisam imao niti jedan jedini kvar na njemu pa zbog toga možda malo više naginjem LG-u (ako se uopće može naći nešto kvalitetno po toj cijeni), ali nemam problema niti s nekom drugom markom (AOC i sl.). Bitno mi je da ga mogu montirati na stolni nosač.
Hvala!
Ekipa, koji je trenutno best buy za 1440p gaming?
Ekipa, koji je trenutno best buy za 1440p gaming?
Ne znam koji je best buy ali ja sam sa LG32GP850 zadovoljan. Mislio sam prvo uzet 27' verziju ali kako povremeno igram strategije ili mmo (odnosno, "igre sa slovima") nekako sam prevagnuo ka 32'.
Dvoumio sam se između popularnih M27Q, M32Q, Asusovih rog inačica itd ali realno mi je za 420€ ovaj LG bio no brainer. Ovih 160hz mi je taman za casual witchera i slicne igre.
jbt sto si dobro prošao, to je ekstra cijena jesi sad nekad uzimao ili prije ? pocetkom 2022 kad sam tražio nije ga bilo ispod 520 530e , na amazon.de bio 480e najjeftiije , a u BiH gdje inače živim cijena ko i sve drugo , žaraaaa--- došao me ko sv.petra kajgana 680e :D
p.s. nije da je neka razlika , ali ide na 180Hz , samo uključi oc u opcijama :)
jbt sto si dobro prošao, to je ekstra cijena jesi sad nekad uzimao ili prije ? pocetkom 2022 kad sam tražio nije ga bilo ispod 520 530e , na amazon.de bio 480e najjeftiije , a u BiH gdje inače živim cijena ko i sve drugo , žaraaaa--- došao me ko sv.petra kajgana 680e :D
p.s. nije da je neka razlika , ali ide na 180Hz , samo uključi oc u opcijama :)
https://megabajt.hr/proizvod/lg-32gp850-b-monitor-32-qhd-165hz-g-sync-freesync-ips/
Kupio ga 19.09.2023.
Ja osobno ne vidim razliku izmedju 160 i 180hz pa sam isključio. Zapravo, možda i vidim a dal je placebo ili ne.. ne igram igre gdje je to bitno pa mi ni ne znači ništa. Sve oko 140 mi je dovoljno.
Pozdrav.
Hoce li mi raditi ovaj konverter u linku dolje
Slazem necaku racunalo ali imam neki stariji monitor koji ima samo vga izlaz a graficka je rx 570
Hoće kolega
Hardware unboxed je testirao i kažu kako je ipak 27 verzija gp850 bolja od 32" No razlike nisu velike, ima li tko ovdje della 32 S3222DGM možda da javi dojmove?!
ima sto da valja od 4k monitora do 1000 eura ili da si ubodem ak bu neka akcvija 42 c2?
Trebam monitor do 300, max 350€, plaćanje gotovina/virmanski/odjednom karticom, svejedno mi.
Obavezno mora biti:
27"
2k rezolucija
USB-C power delivery (da može puniti MBP)
120-144Hz bi bilo fantastično, ali koliko ja vidim i neostvarivo, jer takav monitor spada u kategoriju poslovnih koji su svi 60-75hz.
Najbolje što sam našao je Dell S2722DC za cca 280€ ili Dell U2722DE za cca 400€ koji ima dosta više portova (50/50 sam je li mi toliko potrebno, no možda je ok future proof opcija), te nešto bolji prikaz slike vjerojatno, iako ni prvi ne bi trebao biti loš.
Kupiti moram u idućih 8 dana tako da mogu pričekati idući vikend i BF promocije te se nadati da ova bolja verzija bude negdje na akciji ispod 350€, onda bih svakako doplatio do njega.
Ima ih u tom cjenovnog rangu hrpa koji su 27 i 2k sa 144Hz, ali nijedan nema USB-C jer su to sve onda gaming monitori.
Pitanje je postoji li što bolje na tržištu od 2 navedena a da ima tražene karakteristike?
Pozdrav,
Trazim si monitor sad za Black Friday. Htio bih si uzeti neki 32" 1440p barem 120/144hz, ali sve sta nalazim je preko 500-600 eura (u nadi da ce biti na popustu). Ne bih htio VA matricu nego nesto bolje. Za sad sam naletio samo (trenutno neki popusti) je ovaj Samsung G5 i ovaj LG 27GP850-B.AED. 400 eura bi mi bio neki max s tim da cekam jos uvijek da krenu popusti.
Edit: Kupujem u Austriji.
Mišljenje o ovom monitoru, za uredski rad? Nije mi problem VA panel.
https://www.nabava.net/nekategorizirano/xiaomi-curved-gaming-monitor-30-eu-cijena-436370051
ili ovo
da bar ima onaj drugi..bijeli al to je 2k monitor..probao bi mozda 4 k monitor,spojio na tv 4k i grafa to gura ok
ili ovo
da bar ima onaj drugi..bijeli al to je 2k monitor..probao bi mozda 4 k monitor,spojio na tv 4k i grafa to gura ok
Tehnički ti 34 inch su 3k monitori, trenutno mi je mbo na reklamaciji i koristim intel komp sa tvojom 3070ti, ona gure sve u 4k zadovoljavajuće tako da kako nebi tvoja 7900xt ako je još imaš jel
Hvala
E sada si sve rekao
Koja veličina, koji buđet....nov ili polovan??
Uglavnom traži si 27 ili 32 inch, možeš i na 34 zbog multitaskinga ako ti treba te da bude 2k/3k za 34 te ips matrica, naravno nemoj biježati ni od 4k monitora, danas su dostupni i cijenom povoljni, imaš dobrih novih za 300+eura
Uglavnom ako je za rad isključivo i nikakav gejming možeš gledati i 60hz/75hz IPS modele koji su jeftiniji od high refresh rate gejming monitora
Planiram uzeti 27-inčni DELL monitor za home office. Primarno ga uzimam za posao (95+ posto vremena) - uglavnom progamiranje i surfanje spajajući ga na MacBook Air M1. Samo u iznimnim slučajevima bi se koristio za gaming (PS5) tako da mi to nije ključan faktor.
Naginjem 4K rezoluciji i USB-C power deliveryu da direktno spojim na Mac pa sam gledao što se nudi u rangu do 500-ak eura. U užem krugu su mi Dell S2722QC i P2723QE. Što kažete s obzirom na razliku između ta dva?
Vidim da se sa tim specifikacijama nudi i Dell U2723QE samo što je znatno skuplji od prethodna 2 modela. Ima li ga uopće smisla uzimati u obzir? Rekao bih da za moje potrebe S2722QC i P2723QE nude više nego dovoljno.
Napomena: mora biti Dell, ne mogu uzeti drugu marku. :)
0 | Dell S2722QC |
---|---|
0 | Dell P2723QE |
0 | neki drugi Dell |
U2722DE je po meni bolji od svih koje si naveo, i 400€ je kod nas. Samo što nije 4k već 2k, ali po meni i bolje 2k na toj veličini.
I sebi ga gledam u nadi da će mu netko staviti cijenu bar 10% dolje, ali sumnjam da hoće, jer u promociju očito idu samo gaming monitori koji nisu još čuli za USB-C i imaju dizajn kao da ih kupuju isključivo 13-godišnjaci.
U2722DE je po meni bolji od svih koje si naveo, i 400€ je kod nas. Samo što nije 4k već 2k, ali po meni i bolje 2k na toj veličini.
I sebi ga gledam u nadi da će mu netko staviti cijenu bar 10% dolje, ali sumnjam da hoće, jer u promociju očito idu samo gaming monitori koji nisu još čuli za USB-C i imaju dizajn kao da ih kupuju isključivo 13-godišnjaci.
Hvala na info. Više naginjem 4K rezoluciji. Ako misliš da bi na 4K bio presitan prikaz na 27-inča, ne bi trebao biti jer MacOS dobro odrađuje skaliranje u tom slučaju. Isprobao sam S2722QC kratko od kolege i jako dobro odrađuje posao za skaliranje bez kompromisa za oštrinu prikaza.
Pozdrav , isplati li se dat 1000eura za Agon Pro OLED 2k ili je to previse novaca za nesto sto nece biti jako vidljiv napredak u odnosu na IPS ?
Tjst zelim da za te novce doslovno bude slika najbolja sto moze postojat
Pozdrav, tražim novi monitor koji bi koristio najviše za gejmanje na xbox series x. Evenutalno gledanje serija/filmova. Ali kako je xbox, ne bih uvijek sjedio za stolom ispred njega, čak i kad bih, imam volan pa volim vozit, imam takav stol da sjedim bar metar od njega, znači 1-2 metra bih sjedio ispred njega ovisno jel igram s gamepadom ili sam na volanu. Pa mislim da bi mi 27 incha bio premali. Pretpostavljam da bi neki 32 incha bio taman? I htio bih 144 hz, može li se nešto takvo naći za do cca 500 eura?
https://www.mikronis.hr/Proizvod/monitor-xiaomi-mi-bhr5133gl-34-uwqhd-va-zakrivljeni-144hz-4ms-2x-hdmi-2x-dp-audio/28446?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
https://www.ekupi.hr/Corrigo-jamstvo/Dell-monitor-S3222DGM%2C-VA%2C-QHD%2C-165Hz%2C-1ms%2C-AMD-FreeSync-Premium%2C-zakrivljeni/p/EK000403569?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Recimo ovako nešto?
Trenutno sam na ovom televizoru, ali nako 5 god htio bih neki upgrade
https://www.mall.hr/tv-prijemnici/samsung-tv-prijemnik-ue40nu7192
Kod kupnje monitora svima kažem da obavezno ostave stari pokraj novog neko vrijeme. Tek tada se doživi skok u kvaliteti - kad gledaš novi, pa stari, pa novi, pa ti nije jasno kako si išta radio na starom. Meni moj prastari dell u2715h (svojevremeno super monitor) još uvijek služi kao "referentni" komad (prije njega sam imao u2414h' verziju više manje isti panel na kojem sam ajmo reć počeo navikavat oko). Ovaj 27' mi služi za browser, yt, spotify, steam window itd ali prvenstveno glumi golfa pokraj mercedesa.
To sam napravio i sa TVom, upalio jednog pored drugog (odnosno ispod drugog) pa pol sata proučavao razliku na 4K filmu.. pa gledao scenu na jednom, pa na drugom..
Koliko je napredak velik - naravno da bolje od oleda ne može biti ali bez referentnog monitora (starog) svakako nije isti doživljaj. Oko (mozak?) se prebrzo navikne na bolje. Staviš ženu pokraj brkate rugobe i odmah je najbolji komad na svijetu...
Pozdrav, tražim novi monitor koji bi koristio najviše za gejmanje na xbox series x. Evenutalno gledanje serija/filmova. Ali kako je xbox, ne bih uvijek sjedio za stolom ispred njega, čak i kad bih, imam volan pa volim vozit, imam takav stol da sjedim bar metar od njega, znači 1-2 metra bih sjedio ispred njega ovisno jel igram s gamepadom ili sam na volanu. Pa mislim da bi mi 27 incha bio premali. Pretpostavljam da bi neki 32 incha bio taman? I htio bih 144 hz, može li se nešto takvo naći za do cca 500 eura?
https://www.mikronis.hr/Proizvod/monitor-xiaomi-mi-bhr5133gl-34-uwqhd-va-zakrivljeni-144hz-4ms-2x-hdmi-2x-dp-audio/28446?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Ja isto razmatram taj model za istu namjenu, uz to bi mi služio i za cad, ali nisam uspio naći kakvi su zakrivljeni monitori za tu namjenu, niti vidjeti uživo.
BTW, Bug je imao recnziju tog monitora
https://www.bug.hr/recenzije/xiaomi-mi-curved-gaming-monitor-34-izvrsna-vrijednost-za-novac-16720
Usput sam nasao i ovaj LG pa me zanima dal bi mozda on bio dobar izbor, a neznatno je skuplji od acera
Koristio bi se uglavnom za gaming, filmovi, nista specijalno
Acer 27" Nitro VG271U M3
LG 27GR75Q-B
DELL G2724D
Pozdrav, tražim jedan dobar 240hz 1080 (oko 24') monitor za dobru cijenu.
Koristio bih ga primarno za gaming, ali također bi koristio za foto i video uredivanje i gledanje filmova.
Nisam zainteresiran za OLED panel zbog "burn in" pa bi bilo poželjno da je IPS panel.
Svakako onda 2k 27 bolje nego 24 full hd, ja klincima uzimam nešto i muku mučim i sam....kada čovjek kupuje teže je nego kada savjet daje.....od 27 ips oko 300e mi je u izboru dell g2724d i Gigabyte m27q, u VA DELL S2722DGM a čak gledam i samsung g7.....jaooo muke