Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.583
|
čitano: 5.705.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji monitor kupiti

Nista cudno, potrefio je dobar primjerak očito sa binanom matricom iz boljeg wafera  

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

evo i dvi fotke mog TN-a, prastarog office monitora bez ikakvih djidja midja...

prva fotka s bljeskalicom, druga bez, na drugoj balans bijele stavljen na oblacno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Koji monitor kupiti
roby27 kaže...

Nista cudno, potrefio je dobar primjerak očito sa binanom matricom iz boljeg wafera  

Da, možda.

A možda da nam slika bez ikakvih ikona, wallpapera i taskbara.

Znači čisto crna podloga.

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

29" je izduzeni 23" monitor, a 25" izduzeni 20" i zato taj izduzeni 25" ne bih preporucio koliko got bila niska cijena.

Ako običava imati mnogo otvorenih prozora mogao bi mu odgovarati.

12 godina
memulica kaže...
roby27 kaže...

Da, možda.

A možda da nam slika bez ikakvih ikona, wallpapera i taskbara.

Znači čisto crna podloga.

1 2 3 4

ima li još kakvih zahtjeva i prohtjeva?

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

zakaj svijetlina na 60%? kaj se ne gleda koliko izbija na 100%? na 60% nevidim kurca na monitoru...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

LOL, 100%? Neka hvala, nebi bas da mi oci ispadnu 

Kad god kupim monitor cackam po postavkama dok si ne namjestim sebi osobno idealne postavke i svijetlina iznedju 60-70% mi je taman.

Mogu stavit na 100% pa poslikati, nije problem ali nijada ne drzim svijetilnu tako visoko.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 21:15 (ibme74).
13 godina
protjeran
ibme74 kaže...

LOL, 100%? Neka hvala, nebi bas da mi oci ispadnu.

Kad god kupim monitor cackam po postavkama dok si ne namjestim sebi osobno idealne postavke i svijetlina iznedju 60-70% mi je taman.

Mogu stavit na 100% pa poslikati, nije problem ali nijada ne drzim svijetilnu tako visoko.

ma ok, drzi ti i na 1% ako oces 100% treba za test...i koliki ti je iso na fotografiji, iso vrijednost mora biti namjestena identicno onako kako ti vidis, ak je premali tj slika je pretamna naravno da nebudemo nista vidjeli, ips s takvom crnom ne postoji!lp

11 godina

Evo ista slika i svjettlina kao kod kolege, AMVA 22" BenQ koji je kostao 900kn vs IPS LG 29" koji je kostao 2400kn:

2 slike su najbolje kaj mi je ispalo od 10 pokusaja.

12 godina

kolko se tu uspije vidjeti VA je bolji u crnini ali nisam siguran koliko tu blic pomaze, mislim da je bolje bez blica...

17 godina
protjeran
Ide to vama.

Nego koja je svrha poređivanja VA i IPS monitora?

I koje veze ima cijena sa tim panelima?
You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Bez blica su sranje slike

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Bez blica su sranje slike

pa bez blica se vidi da desnom izbija pozadinsko kao u betlehemu, monitor se testira u mrklom mraku s brightness-om na 100%..Nikakav ips nema tu sanse proti VA panela, neki imaju kontrast cak preko 5000, jako dobar ips jedva nagura 1300, ali ne ovi kaj setu preporucujulp

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

ovako na fotkama izgleda prihvatljivo (bar meni) i jedno i drugo, iako je crna na ipsu zapravo siva....ali uzivo, kad upalis film ili seriju, pa bude neka mracna scena, onda je ips sranje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 23:17 (Gorstak79).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

****e. Zar itko drzi brightness na 100% ?!?!

Meni to oci unisti. Kod mene je na oko 10% na sva 4 monitora na kojima radim.

100% drzim jedino kada sunce upici, jer onda q.... ne vidim sa 10%

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...

****e. Zar itko drzi brightness na 100% ?!?!

Meni to oci unisti. Kod mene je na oko 10% na sva 4 monitora na kojima radim.

100% drzim jedino kada sunce upici, jer onda q.... ne vidim sa 10%

pa "gameri"...sve sto je manje gubi se na vidljivosti.lp

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

pa "gameri"...sve sto je manje gubi se na vidljivosti.lp

Pretpostavljam da mislis na FPS igre... Omatorio sam biti ce... Zato tu i tamo od FPSova jos jedino bacim OW, jer nije nesto pretjerano bitan aim skill

@gorstak

Nemoj mi reci da si vjeciti student i gledas filmove i serije na monitoru. Jedino ti je oprosteno, ako ti drustvo pravi obdarena pripadnica njeznijeg spola.

8 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...
Nemoj mi reci da si vjeciti student i gledas filmove i serije na monitoru. Jedino ti je oprosteno, ako ti drustvo pravi obdarena pripadnica njeznijeg spola.

Ne, ne. U mirovini sam, potpuno radno nesposoban. Moj stari je okupirao dnevnu sobu i telku, a ja sam za kompom. Bar se ne svadjamo sto cemo gledat. Ja bih samo volio taj 32 aoc pribavit nekako, ali morat ce pricekat, s obzirom da ima dana kad nemam ni za jesti...

11 godina

Ne izbija nista, nego se cini da probijaju desni kutevi radi tog venoma. Blic pokazuje realno stanje. Inace, drzim monitore na 22-24% svjetline, ovo je bilo 60% da bude isto ko kod kolege.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 23:57 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

Ne, ne. U mirovini sam, potpuno radno nesposoban. Moj stari je okupirao dnevnu sobu i telku, a ja sam za kompom. Bar se ne svadjamo sto cemo gledat. Ja bih samo volio taj 32 aoc pribavit nekako, ali morat ce pricekat, s obzirom da ima dana kad nemam ni za jesti...

Aham. To je neka ono 'posebna' prica... Nitko nije potpuno radno nesposoban, osim, ako se ne radi o kvadriplegicaru. Ali buduci da je to offtopic necu dalje...

8 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...
 Aham. To je neka ono 'posebna' prica... Nitko nije potpuno radno nesposoban, osim, ako se ne radi o kvadriplegicaru. Ali buduci da je to offtopic necu dalje...

Recimo da bez tableta ne mogu misao slozit. Ne rijec, nego misao. Ali da, offtopic je i samo dajem municiju ljudima koji vole vidjet kad je netko u kurcu. Zato fino maska broj 23 na facu i osmijeh.

Sky is blue, water is wet, women have secrets. Nobody likes you, everybody hates you, you're gonna lose, smile you fuck.
11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

1 2 3 4

ima li još kakvih zahtjeva i prohtjeva?

Nemoj me krivo shvatiti, ne optuzujem te za nista. Ali meni je ovo jakoo cudno. Dakle slike izgledaju kao da si oled slikao,
a ne IPS panel. Sorry, cak i ona slika iz kuta je cistooo crna, bez trunka ikakvog osvjetljenja, sto ni VA ne uspijeva postici.
Dakle ne mozes raspoznat ekran, od ostatka mracne prostorije, sto je nemoguce na IPS, pa i Va panelima. 

Znaci ja smanjim monitor na 0 svjetline sunce ti i vidi se razlika izmedu monitora i crne sobe, kod tebe sve crno kao da nista ne slikas sa osvjetljenjem. 
Da li si na mobu smanjo previse nesto ili sta, ne znam, al ovo kao oled da slikas, sto je nemoguce. 

Kazes slikas sa  lg g2, da li sa njegovom kamerom ili, kako si namjestio postavke kamere??

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2018 22:10 (danny_2).
12 godina

To i meni bilo cudno reko koji k bit ce da je neki vanserijski custom monitor po narudzbi za šeika  

11 godina
neaktivan
roby27 kaže...

To i meni bilo cudno reko koji k bit ce da je neki vanserijski custom monitor po narudzbi za šeika  

Hehe, izgleda nestvarno za jedan lcd monitor neovisno IPS/VA ili TN. Nema ni suma ni malo, a kamera na g2 nije bas dobra u mraku, a nema nikakvog osvjetljenja.

Kad usporedis sad slike od Ficheka i ove, ispada razlika nebo i zemlja, njegovi VA i tn i ovaj kao oled.

Poslao prijatelju link slika, a nisam mu nista rekao, eno jos pokusava dokuciti sta tocno gleda. 

12 godina
Koji monitor kupiti

ibme kak dobis ikone bez naziva ispod...cool

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nije nist cudno, neg covjek ima brutalnu kameru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 1:32 (The_Fichek).
12 godina
Koji monitor kupiti

Stjepanj

Naravno da sam namještao ISO, imam Auto, 100, 200, 400 i 800. Slikao sam sa 400 jer je to najbliže onome kako to izgleda uživo, na auto i 800 to izgleda katastrofa i nije ni blizu onako kako izgleda uživo dok su 100 i 200 pretamni, istina je da možda izgleda nešto bolje nego je uživo ali daleko od toga da su tu neke "bijele fleke" i "siva crna" kako neki pišu.

danny_2 

za prvi upit sam sve već odgovori iznad kod stjepanja.

Za drugo pitanje - ajde da i to čujem, LG G2 ima "lošu kameru". Istina da nije neki space shuttle ali je daleko i od loše. Poigraj se malo sa ISO postavkama na kameri nekada.

mariolla79

To je program, zove se Rocket Dock

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

danny_2 

za prvi upit sam sve već odgovori iznad kod stjepanja.

Za drugo pitanje - ajde da i to čujem, LG G2 ima "lošu kameru". Istina da nije neki space shuttle ali je daleko i od loše. Poigraj se malo sa ISO postavkama na kameri nekada.

LG G2 sam rekao nema dobru kameru po mraku, ne da je losa kamera. Ja imam LG G3 i nakon igranja sa postavkama uspio sam dobiti ovo sto ti dobijes,
sliku ekrana crnu, da ne raspoznajes sta je monitor, a sta pozadina. Medutim to je djelomicno izmanipuliran rezultat, jer u stvarnosti
to nije tako dobro kao na slici. Barem kod mene. 

Vjerujem da mozes dobiti dobar primjerak IPS monitora bez bleeda, sa solidnom crnom, sto si ti vjerojatno dobio. Ali cak i VA monitor koji ima bolju crnu od IPS-a, kada ga gledas i slikas
ima taj glow koji ometa crnu boju i ta svjetlost izbija. A kod tebe toga na slikama nema, a isto tako vjerujem da kada gledas ocima uzivo da vidis taj glow, tako da ga treba i kamera pokazat.

A na tvojim slikama nema apsolutno nikakvog glowa, sto lici na oled. Vjerujem da ti je kamera malo vise pritamnila sliku nego sto je u stvarnosti tako, jer evo nakon sto 
sam mjenjao ISO kod sebe dobio sam isto takav rezultat, kamera uslika bolje nego sto je. Ali uslikao sam i par slika koje vjerujem pokazuju realnije stanje.
Budem stavio kad uhvatim vremena. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 3:51 (danny_2).
12 godina

Kazem slikao sam sa 400, jeste na slici crnje malo nego uzivo (naravno da nije apsolutna tama) ali kada stavis na 800 ekran na kameri izgleda kao da je bijele boje skoro.

U prijevodu - u usporedbi izmedju ISO 400 i 800 ovaj od 400 je puno blize tome kako zapravo izgleda, sad tko hoce vjerovat tko nece, meni svejedno :)

16 godina
Koji monitor kupiti

Može neka preporuka Displayport kabela od 3m. Spajat će se na monitor 4k 60Hz. 

Accell - da li netko koristi taj i ima li neki jeftiniji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice