Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.592
|
čitano: 5.707.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ima ko monitor da bi minja ultrawide freesync za benq xl2730 1440p 144hz 27" 36 miseci garancije

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
augi80 kaže...

Ima ko monitor da bi minja ultrawide freesync za benq xl2730 1440p 144hz 27" 36 miseci garancije

Imas trznicu za to.

11 godina
neaktivan
memulica kaže...

Dakle slažeš sa mnom, ali eto cepaš dlake nepotrebno i pišeš gluposti.

Za igranje prvo ide TN, TN, pa IPS. VA panele niko ozbiljan ne preporuča za igranje.

Kolega je lijepo rekao, kako neće TN panel, pa sam mu preporučio IPS.

I ja sam gledao tog DELL-a i čini mi se kao bolji od ostalih sa popisa.

Dakle moras citati sa razumjevanjem, a ne zakljucivati kako ti pase. 

Kao prvo, rekao sam da se ne slazem s tobom u vezi izjave da VA nije jos za gaming. VA je sasvim ok za gaming, 
u prilog tome ide cinjenica da je sve vise 144 hz monitora sa VA panelom, a svi znamo da 144hz je najvise namjenjeno
gamingu. Osobno imam 144hz VA monitor i odlican je, to nisu gluposti, vec cinjenica.

Kao drugo, rekao sam da je IPS bolji za gaming, sto je takoder cinjenica. Medutim, ljudi su razliciti i imaju razlicite

zahtjeve i preference kad je u pitanju to. Opet uzimam sebe za primjer, jer igram dosta brzih igara, fps, moba
i slicno i VA je odlican. Ali priznajem da je IPS bolji, sto ne znaci da VA nije dobar za gaming, vec samo da je IPS nesto bolji.
I cinjenica da vecina nece tu razliku ni primjetiti u normalnom gamingu. 

Ja nemam nista protiv tvoje preporuke za IPS, medutim ti ne mozes odlucivati za druge sta valja, a sto ne. Pogotovo kada si u krivu. Ak je neko trazio monitor za gaming,
NE MOZES zakljuciti da mu VA monitor nece biti dobar. Rekao je ne zeli TN i to je ok, medutim svejedno mu se moze dati izbor IPS ili VA,

reci mane i prednosti obadva i dati osobi da sama zakljuci sto zeli od ta dva panela. Da si meni dao prijedlog samo IPS-a i rekao da VA nije za gaming, 
(pod uvjetom da ja vec nemam iskustva), ti bi me zakinuo svojom odlukom da tebi VA nije za gaming, te mi nebi dao podatke i za VA, pa da sam
odlucim. Jer eto meni VA je jako, jako dobar za gaming. I izabrao sam ga ispred IPS-a. Dakle treba dati sve podatke, pa svoju preporuku i neka
onda osoba sama odluci. A ne dati preporuku, a ostale podatke zadrzati za sebe, jer si ti odlucio da tebi VA nije za gaming. A bome drugima je.

Na kraju to nije cjepanje dlaka, vec cinjenica. A s obzirom da je ovo forum gdje dajemo savjete, onda ovo sto pisemo nisu gluposti, vec
korisne stvari da ljudi mogu sami odluciti. Reci da su gluposti ono sto sam napisao za VA da je dobar za gaming je promasaj na forumu,
i zapravo gubi smisao foruma. Ili pomozi, sudjeluj u raspravi normalno ili nemoj sudjelovati na forumu. A ne pisati da je glupost misljenje da je VA dobar
za gaming, samo zato jer se ti ne slazes s time. Puno, puno ljudi ce te demantirati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2018 14:25 (danny_2).

2 0 hvala 0
12 godina
danny_2 kaže...

Dakle moras citati sa razumjevanjem, a ne zakljucivati kako ti pase. 

Kolega dzabe se trudis. 

Trolovi su ovdje da trolaju, ne da napisu nesto korisno ili prihvate savjet/sugestiju.

8 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Cekaj, prije tjedan dana trazis preporuku a sad si kao neki fakin strucnjak koji okolo dijeli prijedloge? LoL.

Gasi sve 

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Cini li vam se da je ekran od 32" prevelik za sjediti ravno ispred njega , na udaljenosti 40-50 cm ?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
ivan72478 kaže...

Cini li vam se da je ekran od 32" prevelik za sjediti ravno ispred njega , na udaljenosti 40-50 cm ?

tv da, monitor ne...pustis my friends hot mom na njega i instant ti nije vise zao ni kune...

17 godina
protjeran
ivan72478 kaže...

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
12 godina
neaktivan

memulica To mi je trebalo, hvala.

Mogu li dobiti još par preporuka za ekran, pa da izaberem. Gorstak mi je preporucio 32" AOC a meni je to preveliko.

Dakle da ponovim, imam oko 1000kn, protegao bih se do 1300 ako je stvarno prilika. Ekran bi spojio na laptop. Treba mi prvenstveno za faks, programiranje, a u slobodno vrijeme surfanje i filmovi.

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

joooo zamalo ga uvali u dugove :D

Mislim da se taj 32 Aoc da nac i jeftinije, netko je spominjao alzashop na forumu, ali ja bas i ne volim klikat na linkove na informatickim forumima...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 22:37 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Mogu ti preporučiti, ali lokalni lobi/sindikat će me kamenovati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

shapni coeku na private message...ja ni ni znam koji je to tajni dobar deal...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

isprike na duplom postu, ali kako vam se ovo cini?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

Mislim da se taj 32 Aoc da nac i jeftinije, netko je spominjao alzashop na forumu, ali ja bas i ne volim klikat na linkove na informatickim forumima...

Pronasao sam ga na AlzaShopu, 200e. Ali, taj monitor nema ips, meni se cini to jako bitno.

Ovaj ima IPS, https://www.mall.hr/lcd-monitori/aoc-led-ips-monitor-p270sh?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 23:08 (ivan72478).
8 godina
protjeran
ivan72478 kaže...
Gorstak79 kaže...

Pronasao sam ga na AlzaShopu, 200e. Ali, taj monitor nema ips, meni se cini to jako bitno

za ono sto si naveo da ces raditi na njemu, va matrica tog monitora je bolji izbor...jedino nije za competetive MP, no to te ne zanima...

13 godina
protjeran
ivan72478 kaže...
Gorstak79 kaže...

Pronasao sam ga na AlzaShopu, 200e. Ali, taj monitor nema ips, meni se cini to jako bitno.

Ovaj ima IPS, https://www.mall.hr/lcd-monitori/aoc-led-ips-monitor-p270sh?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

kaj ti je to ips?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...
ivan72478 kaže...
Gorstak79 kaže...

Pronasao sam ga na AlzaShopu, 200e. Ali, taj monitor nema ips, meni se cini to jako bitno

za ono sto si naveo da ces raditi na njemu, va matrica tog monitora je bolji izbor...jedino nije za competetive MP, no to te ne zanima...

zar nije sam ips bolji ne samo zbog better viewing angle vec i zbog umaranja ociju, ako se dugotrajno sjedi ispred kompa.

17 godina
protjeran
ivan72478 kaže...

/cut

Ali, taj monitor nema ips, meni se cini to jako bitno.

VA panel ti je ok za to.

Evo npr.

Monitor 28" LED BENQ GC2870H, 5ms, 300cd/m2, 20.000.000:1, D-Sub, HDMI, crni

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 23:20 (memulica).
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

viewing angle je isti, va matrice su napredovale dosta otkad su prvi put izbacene...a lcd tehnologija ti je sama po sebi ko da gledas u zid, nije to crt...vidim da sad imaju neke fore sa nekakvim blue light reduction, i flicker free tehnologije i cudim se kako to meni pobogu ne treba na mom tn-u...

i usput, ako uzmes ips monitor i stavis crni background, nemoj se cudit ako ti sa svih strana bude lampa probijala i budes imao bijeli glow...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 23:22 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

A imaš i ovaj široki LG 25UM58 (IPS/21:9/ 2560×1080) na akciji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 23:31 (memulica).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

memulica BENQ mi se cini dobar, a ovaj LG izgleda fantastično, bas mi se svidja.

Gorstak79  Razumijem, ja sam zapeo za ips iz razloga sto kad sam kupovao laptop, prakticki glavni savjet forumasa i najbitniji bio je da uzmem ips ekran jer sam rekao između ostalog rekao da dosta vremena provodim ispred laptopa

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 23:46 (ivan72478).

0 0 hvala 0
11 godina

Kod laptopa je puno manje raznolika ponuda ekrana, imas IPS ili TN, gotovo nista VA, a kod monitora ima i dosta VA monitora.

Imam 2 VA monitora i Ultrawide 29" IPS i za oci su mi ugodniji VA monitori (nosim i lece i naocale), em je crna bolja em je bolji premaz - taman pogodjeno izmedju glossy i matt, ali IPS ima vise radnog prostora i visina 23" mi je zapravo ugodnija nego visina 24" (29" 2560x1080 ima malo veci PPI od 24" 1920x1080 i po meni osjetno).

29" je izduzeni 23" monitor, a 25" izduzeni 20" i zato taj izduzeni 25" ne bih preporucio koliko got bila niska cijena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 23:46 (The_Fichek).
17 godina
protjeran
ivan72478 kaže...

memulica Hvala, BENQ mi se također sviđa. Primijetio sam i ultra wide ekrane, ali mi se cine dosta skuplji.

/cut

28" BenQ je 1.329Kn, a široki LG ti je na akciji za 1260 Kn.

Inače te zaštite imaju skoro svi noviji monitori bez obzira na panel. Evo ovaj VA od BenQ ima Eye-Care,Low Blue Light i Flicker Free.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 23:50 (memulica).
12 godina
Gorstak79 kaže...

i usput, ako uzmes ips monitor i stavis crni background, nemoj se cudit ako ti sa svih strana bude lampa probijala i budes imao bijeli glow...

Je, evo oduzeo se od probijanja 

11 godina

To je LG 22MT47D ???? Super crna bome. 

memulica kaže...

Inače te zaštite imaju skoro svi noviji monitori bez obzira na panel. Evo ovaj VA od BenQ ima Eye-Care,Low Blue Light i Flicker Free.

Da, samo da se nadovezem. Eye-care ili kako got to vec zvali drugi proizvodjaci je drugo ime za flicker-free monitor kakvi su vecina danas. Low blue light je drugo ime za otic na OSD menu i kliknut manju razinu plave boje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 1:12 (The_Fichek).
12 godina

The_Fichek  yup, glavom i ekranom 

11 godina

Doso mi je sa servisa 29" LG, nest je bilo otislo na maticnoj pa cu sutra slikat jedan do drugog AMVA BenQ (GW2270H koji je na stolu, neda mise nositi BenQ BL2420Z iz dnevnog, crne su im iste, razlika je sto 24" ima bolje nesto druge boje) i taj LG pa da se vidi razlika u crnoj.

S cime si slikao monitor? Slika izgleda predobro s obzirom da nema nikakvog pozadinskog osvjetljenja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 1:31 (The_Fichek).
12 godina

LG G2, evo nekoliko i sa malo pozadinskog osvjetljenja

EDIT: uplodat cu slike na web, presitne su ove slike

EDIT2: slika1 slika2 slika3

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 1:52 (ibme74).
11 godina

Posalji mi tu sliku na PM da sutra stavim na oba monitora, ali stavicu navecer tek jer mi treba treca ruka za stavit LG nazad na nosac.

I reci mi koja ti je svjetlina ekrana jer to isto radi veliku razliku pa da bude slicna usporedba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 2:44 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Posalji mi tu sliku na PM da sutra stavim na oba monitora, ali stavicu navecer tek jer mi treba treca ruka za stavit LG nazad na nosac.

I reci mi koja ti je svjetlina ekrana jer to isto radi veliku razliku pa da bude slicna usporedba.

Svijetlina 60

Pozadinsko osvjetljenje 100

wallpaper klik

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice