Imam autoselect ukljucen ali kad ustekam dp kabel i odem u osd i odaberem dp baci mi isto da nema signala
jesi ga ispravno ustekao u graficku? jesi probao ustekati u drugi DP port na grafickoj?
Imam autoselect ukljucen ali kad ustekam dp kabel i odem u osd i odaberem dp baci mi isto da nema signala
jesi ga ispravno ustekao u graficku? jesi probao ustekati u drugi DP port na grafickoj?
Ekipa hvala puno na svim savjetima, na kraju sam kupia Dell SE2717, to zadovoljava moje potrebe...ima 75Hz (bolje nego 144Hz, nemoze trenutni GPU toliko potegnit), AMD freesync, i FHD na 27" (sad su velike glave protivnika :) )
pozz
p.s. stvarno se osjeti razlika sa 60Hz na 75Hz + freesync
Ujutro iden uzet monitor max cijena 1800-2000 kn ... ducani svjet medija .. links , elipso i instar ..
gleda sam acer predator 24 tn 144hz ili neki ips 27 ..bitno da ima lipu sliku,ali radi 144hz bi mozda prozvaka tn
http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=136666&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
http://www.instar-informatika.hr/monitor-philips-43-bdm435uc-led-ips-hdmi-dp-usb3-4k-zvuc/phi-bdm435uc/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Molim vas koji komentar nabacite na ove monitore
je, pogotovo ako si web developert
vide se pixeli tako da je tekst nazubljen (opcenito je sve pixelasto naspram FullHD na 24")
umjesto 2 27" monitora uzeo bih na tvom mjestu 1 34" ultrawide - 34" ti ima ekran iste visine kao i 27" ali je puno siri (tako da nema potrebe za 2 monitora)
imas sad vec na trzistu i 38" ekrane ako ti treba jos veca povrsina
ultrawide su izvrsni za igranje i gledanje filmova (a i multitasking) - samo vecina ih dolazi sa zakrivljenim ekranom pa ako se oslanjas na ravne linije za web development (CSS/HTML) onda bolje traziti ulrawide sa ravnim ekranom (ima par LG i dellova)
a sto se tice DVIa, nece on jos tako brzo umrijeti - dosta monitora i dalje dolazi sa VGA prikljuckom koji je stariji od isusa
Pozdrav, imam jedno pitanje, isprike ako je već negdje objašnjeno.
Imaju li monitori veće rezolucije/PPI bolju sliku u windowsima čak i uz korištenje scalinga na svim elementima sučelja ili je njihova najveća prednost veća radna površina/bolja slika u igrama i filmovima?
Imaju itekako :) Da ne govorim koliko slova izgledaju bolje.
Super, znači 4k na 250% izgleda bolje nego 1080p na 125%? Nije da na to pucam, ali...
Molim vas preporuku za što veći monitor (jer ću ga scaleat do ibera) za ~3000kn.
Namjena:
60% rad (gledam ga cijeli dan, pa da što manje siluje oči)
30% igre (ne pucam na ništa zahtjevno ni max detalje, imam radeon R9 380)
10% filmovi
Bilo bi ok da je podesiv barem po visini.
Nisam baš ljubitelj glossy ekrana i sjajne plastike, ali dao bih se nagovorit.
Hvala lijepa!
Samo uzmi u obzir da se neće svaki software skalirati 100% savršeno, pa prvo progugulaj za svoj specifičan slučaj.
Fala na odgovoru. Svakako bi uzeo dva monitora (npr na jednom mogu gledati youtube u full screenu a na drugom raditi nesto drugo) a i neovisno o rezoluciji veca je povrsina na dva od ultrawide slicne cijene. Jedino me brine da li uzeti fhd ili ne. Kad je u pitanju sam web i kad testiram neku ekstenziju volim vidjeti kako to izgleda u "realnim" uvjetima kod nekog korisnika gledajuci na cijelom ekranu, a ni dan danas fullhd ekrani nemaju vise od 50% udjela u koristenju. Ok postoje screen divideri ali ako zadrzim full hd dio ostane mi tek manji dio za nesto drugo. Da se nesto drasticno promijeni lako je za 2g uzeti dva nova - nisu skupi. Al opet s druge strane nemam nikakvog iskustva u radu na vecim rezolucijama pa bi mi mozda bilo dobro npr 2x 2560x1440. P.s. Kolega radi na dva fhd 27 i veli da je njemu to idealna kombinacija (Radi na algoritmima za tradeanje, dakle nista za end usera)
Laj se tiče wide monitora - bacio sam oko na i dva LG 29UM68-P. U protisu su na akciji ali vidim da i ipho-u i edigitalu su još jeftiniji - 1950kn. Sad sam pak u trilemi - 2x27 FHD, 2x29 wide ili 2x27 2560x1440 :)
Super, znači 4k na 250% izgleda bolje nego 1080p na 125%? Nije da na to pucam, ali...
Molim vas preporuku za što veći monitor (jer ću ga scaleat do ibera) za ~3000kn.
Namjena:
60% rad (gledam ga cijeli dan, pa da što manje siluje oči)
30% igre (ne pucam na ništa zahtjevno ni max detalje, imam radeon R9 380)
10% filmovi
Bilo bi ok da je podesiv barem po visini.
Nisam baš ljubitelj glossy ekrana i sjajne plastike, ali dao bih se nagovorit.
Hvala lijepa!
https://www.amazon.com/Sceptre-C325W-1920R-32-Inch-Displayport-Metallic/dp/B01LY5MTNN/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1487615216&sr=8-1-spons&keywords=curved+32+inch+monitor&psc=1
Molim vas za pomoc dajte neki komentar valja li ovaj monitor
Ima li tko iskustava sa ovim monitorom, trebam ga za rad u Corelu i povremeno igranje? LG 29UM68-P, 29" UWHD AH-IPS
http://www.adm.hr/product.asp?product=monitor-lg-29um68-p-29-uwhd-ah-ips&code=23931ADM
https://www.amazon.com/Sceptre-C325W-1920R-32-Inch-Displayport-Metallic/dp/B01LY5MTNN/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1487615216&sr=8-1-spons&keywords=curved+32+inch+monitor&psc=1
Molim vas za pomoc dajte neki komentar valja li ovaj monitor
32"@1080p nije monitor, trazi dalje...
Ima li tko iskustava sa ovim monitorom, trebam ga za rad u Corelu i povremeno igranje? LG 29UM68-P, 29" UWHD AH-IPS
http://www.adm.hr/product.asp?product=monitor-lg-29um68-p-29-uwhd-ah-ips&code=23931ADM
ako ti treba preskupi i razvuceni 24" s uzasnom slikom koja u zivo nema veze s "ips"-om slobodno navali!lp
Wtf, kak to mislis nema veze sa IPS??? Koliko vidim kvaliteta slike je prilično dobra, da nisi gledao neki izložbeni nekalibrirani primjerak?
Meni je kod tog monitora loše jedino to što slika ne ide do okvira ekrana, nego do dobrih 1cm prije ekrana, koliko vidim na YT, što znači da je to slikom zapravo razvučeni 22.5", a ne 24". To je stara i jadna fora da uštede pare, ali štaš..
http://www.displaywars.com/22,5-inch-16x9-vs-29-inch-21x9
ako ti treba preskupi i razvuceni 24" s uzasnom slikom koja u zivo nema veze s "ips"-om slobodno navali!lp
Dobro ti kaže, dodaj još 4-5.000kn i uzmi si 34'' 3440x1440, naravno ništa ispod gtx 1070 i miran si. LOL
Ja ga imam i prezadovoljan sam, split screen +, gaming +, za filmove također, slika odlična, baš sam ga uspoređivao sa bivšim 24'' tn i uopće nije toliko niži al ajd. Slika neusporedivo bolja.
Po meni bestbuy što se tiče ultrawide-a za te novce pa ti vidi. Btw, imaš dosta na youtubu o njemu pa si pogledaj.
Ali mislim, šta je vama! Tu se ne kupuje ništa osim BENQ i onoga šta se Stjepku sviđa! Bezveze spamate temu!
Idealno da i rub ekrana ti stvarno je tak, ali prikaz slike ti ne ide do ruba ekrana, zar ne? Ide 1cm ili kolko već prije ruba ekrana, znači onako nekako kako sam linkao. Monitor ti jeste razvučeni 23.3", ali efektivno imaš ~1cm ništavila s lijeve, desne i gornje strane pa efektivno meni izgleda kao razvučeni ~22,5". Ako ti se da izmjeri kolko ima tog crnog ništavila između ruba monitora i ruba slike.
Pa zar ostali monitiri nemaju obrube!?
Šta je onda taj 22.5? Jer i on mora imat rubove!
Paneli bez rubova i bakrača:
24" Samsung P2470HD --- 53cm X 29.9cm
29" LG 29UM68-P --- 67cm X 28.6cm
I to je upravo to šta ova stranica pokazuje; 1cm je viši 24" 16:9 monitor od 29" 21:9 monitora!
Nikakvi 21", 22.5" monitori... 29" UW monitor ima visinu 23" W monitora!; milimetar viši; nikakvi rubovi i bakrači!
Svi imaju rubove, ali nekima slika ide do ruba, a nekima (obično onima koji se reklamiraju sa super thin bezel) kao tom LGu ili npr. skoro svim novim AOC monitorima (I2481FXH ili npr. Q2781PQ, ako nisam čorav) pa i BenQ EW seriji slika ne ide skroz do ruba. To je klasična fora da se veći ekran proda pod zapravo manjom dijagonalom slike. Izuzetak je npr. Dell U serija gdje unatoč vrlo tankim rubovima ekrana slika ide drito do ruba.
Ne velim da taj monitor nije best buy, ali tu su vidno uštedjeli i ništ im ne zamjeram jer je takav trend. Izgleda mi od oka kao 1cm ništavila, obično je to nešto malo manje. Džabe šalješ displaywar.., ak ti se da izmjeri s ravnalom kolko ima tog crnog ničega, ak ne nvm.
Pogledaš rubove mog starog 24" monitora i onda pogledaš tog LGa
A radeći malu recenziju napomenuo sam to šta ti spominješ:
Monitor ima tanke rubove no za treba uzet u obzir da su mu rubovi "skriveni" ispod stakla; tu LG vara jer očito na reklamnoj slici monitora prikazuju prikaz od ruba do ruba monitora.
Evo usporedba:
Mozes mi malo objasnit htio bi monitor takve velicine od prilike mislis li da sam trebo vecu rezoluciju
Nezz jesi li znao, ali oni to crno između slike i ruba ekrana vode u specifikacijama pod dijagonalu, kao da ti na tom dijelu imaš sliku, a nemaš. Znači ovo što veliš da je to 23.3" monitor, jeste, ali sa 1cm crnog sranja s lijeve, desne i gornje strane. 1cm = 0,4inch tako da sam malo profulao i to je efektivno razvučeni 22,9" monitor (ili ako hoćeš 23", makar ja ovih 1cm non stop nagađam), a mogli su lijepo stavit npr. razvučeni 23,8" bez tog crnila i imali bi kvalitetniji monitor.
Vidim da po mraku baš i ne bode u oči, ali u osvijetljenoj prostoriji kao ovdje se to lijepo vidi i vjerujem da ne odbija samo mene:
S obzirom na jadnu situaciju s ponudom monitora, ovo je još mačji kašalj radi kojeg i dalje smatram taj ultrawide best buyem, ali da nema tog 1cm crnila oko ruba i da je monitor 1cm viši, tj. da je 24" po visini i da slika ide skroz do ruba bi bio super best buy.
Velim takav je trend, nije tvoj monitor iznimka. Zakaj nebi bilo potrebe, ipak je ovo glavna tema za monitor. Svim tim proizvođačima je glavna stvar ipak profit.
Postovani web developeri, koje monitore koristite, jeste li zadovoljni s njima i biste li preporucili nesto do 2.5 k kn kao dodatak 15incnom laptopu ? Hvala unaprijed :)