Kupujem monitor pretežno za programiranje, tu i tamo igranje i video. Pošto mi laptop ima samo displayport, zanima me ima li kakvih problema/nedostataka korištenje displayport to hdmi adaptera? Od monitora me konkretno zanima Dell S2415H (koji ima samo HDMI) zbog glossy ekrana, a alternativa mi je P2414H.
Ovaj Dell kojeg sam pozelenil,
to je preskupa napuhana te očerupana Dell-ovska sklamerija=škrtarimo na video konektorima.Niti ovaj drugi Dell nije previše bolji, dakle preskup i neisplativ to je realnost.
Eto ti 24 Acer sa podesivim postoljem+Pivot, on ima sve potrebne konektore i nema problema.Kad vidiš njegov cijenu, odma ti je ljepše pri srcu dakle 1450kn plati i nosi.
https://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-cb240hybmdpr-ips-lcd-led__12020801

Po čemu je to odličan monitor, i šta to on ima a šta drugi 27/1440p IPS monitori nemaju, možda LG AH-IPS LCD panel koji se nalazi i u Acer modelima?

kao što nisu niti tri primjera koja sam ja navel.Ja sam ti samo pokazal kaj se još nudi, a Dell nije nikakav renomirana monitor firma jer oni ne rade nikakve LCD panele.Dell samo naruči djelove pa sklapa monitor, kao što to radi i Acer/AOC/Asus/HP/Lenovo i večina drugih firmi.LG AH-IPS LCD panel, on je identičan u svakom monitoru nema tu nikakve razlike, bio to Acer ili Dell ili recimo Končar a to je ono najvažnije.