Čopi ovog, nećeš požalit: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13856
Koji monitor kupiti
- poruka: 21.549
- |
- čitano: 5.637.770
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Podrav svima,
Trebao bih pomoć oko kupnje monitora (27", IPS, FHD)
Ovdje je popis monitora, tv/monitora.
Tražim najbolji: za filmove, tu i tam koju igricu, i svakodnevni višesatni rad...
Popis:
LG 27MT46D
LG 27MA73D
LG 27MP55HQ
LG 27MP65HQ-P
Philips 274E5QSB
Philips 274E5QHAB/00
Philips 273V5LHSB
Asus VX279Q
Asus MX279H
Acer H276HLbmjd
Dell S2740L
Ako bi mogao netko složiti top 3 monitora i najbolji tv-monitor bio bih i više nego zahvalan
EDIT: Ako ima netko nešto bolje što se nalazi na nabavi za cijenu do 2000-2200kn neka isto napiše..
Many Thanks
možda neki da nije IPS,vec VA,ali kažu vrhunski,a nađe se od 1700kn(Beng 2760 HS)a do 2200kn najbolji izbor DELL 2714H profesionall,koji je tu negdje otprilike,ali ja bi sačekao nekog tipa Rambox,a da skratiš vrijeme.samo se vrati 3 stranice unazad i sve će ti bit jasnije više,nadam se...lp :)
Podrav svima,
Trebao bih pomoć oko kupnje monitora (27", IPS, FHD)
Ovdje je popis monitora, tv/monitora.
Tražim najbolji: za filmove, tu i tam koju igricu, i svakodnevni višesatni rad...
Popis:
LG 27MT46D
LG 27MA73D
LG 27MP55HQ
LG 27MP65HQ-P
Philips 274E5QSB
Philips 274E5QHAB/00
Philips 273V5LHSB
Asus VX279Q
Asus MX279H
Acer H276HLbmjd
Dell S2740L
Ako bi mogao netko složiti top 3 monitora i najbolji tv-monitor bio bih i više nego zahvalan
EDIT: Ako ima netko nešto bolje što se nalazi na nabavi za cijenu do 2000-2200kn neka isto napiše..
Many Thanks
IPS je zasada out kaj se tice 27" dijagonale
Topla preporuka i best buy trenutno Benq GW2760 + kupis si zasebno dvb-t mpeg 2/4 karticu.
A 3 bestbuy s ovog popisa? Moći ću ih vidjeti kako rade, ali samo trebam smjernice da ne otvaram 15 monitora.. :D
A 3 bestbuy s ovog popisa? Moći ću ih vidjeti kako rade, ali samo trebam smjernice da ne otvaram 15 monitora.. :D
Kontas da niti jedan od tih nije bestbuy pored BenQ-a. Citaj malo sto je rambox pisao za monitor. Uglavnom glavne informacije su skupljene od ovdje: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2760hs.htm GW2760 iz future je isti taj monitor samo bez zvucnika i bez HDMI utora i HDMI kabla, to rjesis sa konverterom DVI-HDMI ak ces htjet, nije skupo ja mislim.
Glavne znacajke tog BenQ-a su flicker free matrica, nema IPS glow, jako dobar kontrast (1:3000), kad se ukljuci AMA settings nema nikakvog lagga, ghostinga, blurra. To se da zakljucit iz reviewa i onog sto je bilo do sada spomenuto na forumu.
Ovdje je isto dobar test u kojem se vidi da nema glowa i u kojem se vidi jako dobar kontrast, po meni su to 2 najvece prednosti u odnosu na tipicni, vjerojatno i high-end IPS panel:
Usporedi to s testovima koje je isti lik radio za neke Dell monitore i druge koji su u tvojoj listi pa ces vidjet razliku.
Naravno, najbolje ces zakljucit da se radi o best buyu kad vidis da se zadnjih neznam kolko stranica teme prica vise manje samo o tom BenQ. Vidjet ces i dojmove od forumasa koji su ga kupili i svi vele da su presretni..
The_Fichek stvarno pored ovog BenQ 27" od cca 1300+kn
svi ostali monitori kad zbrojis prednosti i mane ispadaju debelo neisplativima, jedina znacajna korist skupljih modela je veca rezolucija?!Slažem se za BenQ. Kada sam prije pola godine kupovao svoj 27" na žalost nije bilo ovako dobre ubitaćne ponude. Platio sam svoj 27"LG IPS skoro 2000 kn i prezadovoljan sam, monitor je odličan ali da sad kupujem bio bi bez razmišljanja ovaj BenQ.
IPS je zasada out kaj se tice 27" dijagonale
Topla preporuka i best buy trenutno Benq GW2760 + kupis si zasebno dvb-t mpeg 2/4 karticu.
A čuj ima ljudi kojima ne odgovara ili ih ne zanima ovakva kombinacija u praksi kaj drugo.Dakle neko hoče baš PC Monitor+TV koji ima HDMI priključak, srečom ima se kaj izabrati dakle taj LG(nema DVB-T2 nego ima klasičan DVB-T MPEG4 prijemnik) koji nije preskup.
http://www.protis.hr/products/details/lg-hdtv-monitor-27mt46dpz/84192
http://www.jeftinije.hr/racunalna-oprema/monitori/lcd-monitori-vise-od-22-/lg-hdtv-monitor-27mt46d-pz_-_CX00312AD8?tab=tst
U slučaju da neko sad kupuje DVB-T karticu za PC, po mogučnosti to bi trebao bit DVB-T2 PCI-Express model ali njega nečeš nač u našim dučanima.Opčenito DVB-T2 prijemnik za komp, to treba svječom tražit pa ako ga i nađeš prilično su skupi.
Dakle ko več od prije koristi, PC kao monitor i TV sa DVB-T karticom u kompu onda je taj Benq model idealno i jeftino rješenje za ljude koji ne treba poseban HDMI priključak.
Prije kupnje monitora treba dobro razmislit, da li če ti ikad u budučnosti trebat poseban HDMI priključak jer ako hoče onda to odma u startu mjenja izbor monitora.Ako imaš poseban HDMI priključak na monitoru, onda bilo kad lako na njega moš spojit klasičan "DVB-T2" prijemnik. Takav prijemnik je duplo jeftiniji od svoje PC verzije, a to nije mala stvar dakle eto recimo ovaj dobar i provjereni Opticum DVB-T2 model sa dolnjeg linka.
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/hrt-prenosi-zoi-hd-rezoluciji/203815.aspx?page=2&jumpto=4082705&sort=asc&view=flat
Kontas da niti jedan od tih nije bestbuy pored BenQ-a. Citaj malo sto je rambox pisao za monitor. Uglavnom glavne informacije su skupljene od ovdje: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2760hs.htm GW2760 iz future je isti taj monitor samo bez zvucnika i bez HDMI utora i HDMI kabla, to rjesis sa konverterom DVI-HDMI ak ces htjet, nije skupo ja mislim.
Glavne znacajke tog BenQ-a su flicker free matrica, nema IPS glow, jako dobar kontrast (1:3000), kad se ukljuci AMA settings nema nikakvog lagga, ghostinga, blurra. To se da zakljucit iz reviewa i onog sto je bilo do sada spomenuto na forumu.
Ovdje je isto dobar test u kojem se vidi da nema glowa i u kojem se vidi jako dobar kontrast, po meni su to 2 najvece prednosti u odnosu na tipicni, vjerojatno i high-end IPS panel:
Usporedi to s testovima koje je isti lik radio za neke Dell monitore i druge koji su u tvojoj listi pa ces vidjet razliku.
Naravno, najbolje ces zakljucit da se radi o best buyu kad vidis da se zadnjih neznam kolko stranica teme prica vise manje samo o tom BenQ. Vidjet ces i dojmove od forumasa koji su ga kupili i svi vele da su presretni..
Ja samo linkam testove jel, da ne bi bilo ono ja sam pisal ili testiral fučkaj ga sad.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=54&jumpto=4173859&sort=asc&view=flat
Ispričavam se na tom propustu.
E sad, od ovih koje sam gledao izbacio sam par monitora jer sam tražio malo po netu i imali su loše ocjene...
LG 27MT46D
LG 27MA73D
LG 27MP55HQ
LG 27MP65HQ-P
Philips 274E5QSB
Philips 274E5QHAB/00
Philips 273V5LHSB
Asus VX279Q
Asus MX279H
Acer H276HLbmjd
Dell S2740L
Imam sad jedno pitanje, nego, ovi modeli žuto označeni, piše na službenim stranicama da je vrijeme odaziva 14ms, a kada gledam na nabavi imamo samo modele -PZ, i na njima piše vrijeme odaziva 5ms. Jel to točno ili je to neki marketinški trik? Jer ako ti tv/monitori imaju 5ms onda bih uzeo jedan od njih, a ako nemaju onda sam razmišljao uzeti neki od ovih zeleno označenih...
Također od ovih što ste naveli, jel ima neki BenQ sa HDMI-om?
Cijena na nabavi do 2100kn.. Tako da može i ti skuplji ako ih ima :)
E sad, od ovih koje sam gledao izbacio sam par monitora jer sam tražio malo po netu i imali su loše ocjene...
LG 27MT46D
LG 27MA73D
LG 27MP55HQ
LG 27MP65HQ-P
Philips 274E5QSB
Philips 274E5QHAB/00
Philips 273V5LHSB
Asus VX279Q
Asus MX279H
Acer H276HLbmjd
Dell S2740L
Imam sad jedno pitanje, nego, ovi modeli žuto označeni, piše na službenim stranicama da je vrijeme odaziva 14ms, a kada gledam na nabavi imamo samo modele -PZ, i na njima piše vrijeme odaziva 5ms. Jel to točno ili je to neki marketinški trik? Jer ako ti tv/monitori imaju 5ms onda bih uzeo jedan od njih, a ako nemaju onda sam razmišljao uzeti neki od ovih zeleno označenih...
Ima da ali taj model nema DVB-T prijemnik pa to sam več linkal, dakle pogledaj moj predzadnji post u ovoj temi tam sve piše kaj je to tak teško.
LG kojeg sam ja preporučil, to je klasičan PC monitor+DVB-T prijemnik i ne opterečuje se tim ms dakle tu nema nikakvih problema.
To sto si vidio negdje 14ms vjerojatno nije bilo GTG, a 5ms je tipicno za GTG, znaci koliko brzo siva (gray) boja prelazi u sivu (to gray) tak neki vrag. Znaci svaka boja ima svoj response time i nije isti ako se prelazi sa 100% sive boje na 50% sive itd itd itd. Odi na bilokoji review tft.centrala, klikni na odlomak "Responsiveness and Gaming" i sve ce ti bit jasno.
Istva stavr je bila i za moj LG, na nekim stranicama je pisalo 5 ms a na drugim 14. Vjerovatno ima veze kako namjsestiš opciju rasponse time na monitoru. Kod mene imaš od off pa do high. Ja ga držim na high i ne vidim baš nikava kašnjenja. Ili je u pitanju kako tko mjeri ali po meni problema sa sporim matricama nema odavno.
Istva stavr je bila i za moj LG, na nekim stranicama je pisalo 5 ms a na drugim 14. Vjerovatno ima veze kako namjsestiš opciju rasponse time na monitoru. Kod mene imaš od off pa do high. Ja ga držim na high i ne vidim baš nikava kašnjenja. Ili je u pitanju kako tko mjeri ali po meni problema sa sporim matricama nema odavno.
to se najbolje vidi na tekstu(evo bas na forumu recimo:) dok scrollaš, probaj?! razlika je ogromna! kod mene na off tekst je zbluran a na high leti ko podmazano...
Probao i ne vidim neku razliku.
Probao i ne vidim neku razliku.
onda ti ne radi!
Niti imamo iste oči niti iste monitore a pogotovo iste matrice
Niti imamo iste oči niti iste monitore a pogotovo iste matrice
a dobro bas da je nikakva razlika?
edit:
evo uploadao sam s moba kvaliteta je ubitacna no kuzi se ipak nekaj, u zivo se barem 5x brze izvodi...(pokrenut oba u isto vrijeme:)
lp
U skrolanju po forumu baš ne vidim nikakvu razliku u tekstu, mičem gore dolje . Ne vidim nikakva zamućenja bez obzira na opciju koju odaberem. U igrama nisam isprobavao jer mi je satlno uključen na high. Netko drugi bi možda vidio razliku, inače vidim odlično.
edit;
TD nije od mene.
LG 27MT46D
LG 27MA73D
LG 27MP55HQ
LG 27MP65HQ-P
Philips 274E5QSB
Philips 274E5QHAB/00
Philips 273V5LHSB
Asus VX279Q
Asus MX279H
Acer H276HLbmjd
Dell S2740L
Cijena na nabavi do 2100kn.. Tako da može i ti skuplji ako ih ima :)
Ima da Benq2760HS sa HDMI portom, ako zelis njega onda si kupis posebno kako kaze rambox klasican linijski DVB-T2 reciver spojis na HDMI od monitora, antenu u reciver i vozi.
Ili gore vec predlozeni LG sa vec integriranim DVB-T tunerom ako zelis all in one soluciju.
Da li bi AOC LED 21.5" E2250SWDNK bio dobar za gaming računalo, ako ne,ako bi mi neko mogao predložiti dobar monitor za gaming ispod 900kn po mogućnosti iz dućana futura-it
Da li bi AOC LED 21.5" E2250SWDNK bio dobar za gaming računalo, ako ne,ako bi mi neko mogao predložiti dobar monitor za gaming ispod 900kn po mogućnosti iz dućana futura-it
ja sam imao taj lcd, monitor je onak ok(prodao ga ovdje drugom forumasu:)! slika je ostra naravno jer je 21,5", boje treba dosta naloziti tj opcenito se malo poigrati s contrastom i svime ostalime, za te pare nisam imao neke znacajne zamjerke! no nedavno je bio 700kn...sad je vec na staroj cijeni od prek 800-900kn! ja bi potrazio "mozda" ipak neki drugi, netko ce ti sigurno nesto preporuciti!lp
Ako pise 8ms ne znaci da je odaziv spor. To je odaziv za tipicni GTG (gray to gray), ima jos tipicnih odaziva i za ostale boje i za razlicite prelaske sa npr. 100% na 50% itd. itd. Te sve testove ti nece pokazati u deklaraciji monitora, nego moras traziti dalje npr. na tft.central-u , guglat malo ak nema tam i onda ak ti se posreci fino vidis, ili odes na youtube pa tamo malo trazis ima li kakvih gameplay-eva sa tim monitorima.
Mislim da je AOC bolji odabir jer koristi LG-evu matricu skupljih monitora, ima HDMI, izgleda ozbiljnije, vjerojatno manji response time..
Neznam zasto bi problem bio nadodati 50kn za jednu cist dobru IPS matricu i kvalitetan monitor.
*Mozda je i Acer bolji, manje znam o tom modelu, ali u svakom slucaju su obadva best buy monitori
Sljedeci tjedan ili za 2 tjedna,nisam siguran jos planiram uzet novi monitor.U izboru su mi Dell U2414H ili U2412M.Sad koji je bolji od ta 2?Hocu li napravit gresku ako uzmem ovaj prvi samo zato sto je jeftiniji i ima 2HDMI ulaza?Drugi nema ni jedan HDMI ulaz što mi se bas i ne sviđa.Kakva su iskustva s tim monitorima?
Lijep pozdrav. Ovako, zanima me da li je drastična razlika u slici između sljedećih monitora:
1. Samsung LS22D390HS (TN tip prikaza) http://www.samsung.com/levant/consumer/computers-peripherals/monitors/led-monitor/LS22D390HS/ZN
2. Samsung S24D390HL (IPS odnosno PLS tip prikaza). http://www.samsung.com/levant/consumer/computers-peripherals/monitors/led-monitor/LS24D390HL/ZN
Zanima me ako je netko imao osobno iskustvo vidjeti sliku na oba monitora te da li su zamjetljive razlike u slici, kut gledanja nije toliko bitan (nema veze ako je tamnija slika kod nižeg gledanja).
Da li je baš toliko zamjetljiva razlika u slici kod ove dvije tehnologije, naročito kod Samsunga koji ima jako dobru oštrinu i sliku općenito?
Hvala, ugodan dan.
Lijep pozdrav. Ovako, zanima me da li je drastična razlika u slici između sljedećih monitora:
1. Samsung LS22D390HS (TN tip prikaza) http://www.samsung.com/levant/consumer/computers-peripherals/monitors/led-monitor/LS22D390HS/ZN
2. Samsung S24D390HL (IPS odnosno PLS tip prikaza). http://www.samsung.com/levant/consumer/computers-peripherals/monitors/led-monitor/LS24D390HL/ZN
Zanima me ako je netko imao osobno iskustvo vidjeti sliku na oba monitora te da li su zamjetljive razlike u slici, kut gledanja nije toliko bitan (nema veze ako je tamnija slika kod nižeg gledanja).
Da li je baš toliko zamjetljiva razlika u slici kod ove dvije tehnologije, naročito kod Samsunga koji ima jako dobru oštrinu i sliku općenito?
Hvala, ugodan dan.
Razlika bi trebala biti ogromna u korist 2. opcije.
Evo ti detaljni review: http://pcmonitors.info/reviews/samsung-s24d390hl/
PLS/IPS matrice ne daju samo bolji kut gledanja nego i bolje boje, a minimalno se zrtvuje response time koja je jedina prednost TN matrica.
Isto tako drugi Samsung ima flicker-free matricu koja je zdravija za oci i tu je konkurencija i Dell-u P2414H.
Najveca mana je stalak i to procitaj malo kae ekipa pisala po amazonu.
Ima i skuplji model istog PLS Samsunga sa boljim stalkom, mislim da je to ovaj:
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/sam-ls24d590plx/
Za taj Samsung sa boljim stalkom nisam vidio neki test di je dokazano da se radi o flicker free matrici, al to bi trebalo bit to. Mozda sam i fulo model, iako sumnjam (provjeri jos ako te zanima). Nije mi sam jasno zasto se drugdje zove LS24D590PL, a kod nas ima dodano slovo X na kraju..
Sljedeci tjedan ili za 2 tjedna,nisam siguran jos planiram uzet novi monitor.U izboru su mi Dell U2414H ili U2412M.Sad koji je bolji od ta 2?Hocu li napravit gresku ako uzmem ovaj prvi samo zato sto je jeftiniji i ima 2HDMI ulaza?Drugi nema ni jedan HDMI ulaz što mi se bas i ne sviđa.Kakva su iskustva s tim monitorima?
Prvi je najnovijeg datuma i ima omjer 16:9, usb3.0 portove, dosta konektora, jako tanak bezel i ekran u ravnini s istim.
Drugi ima omjer 16:10 koji je vise namjenjen za posao zbog visine ekrana.
Malo da ti dočaram da vidis koja je razlika u formatu ekrana klik