HP LP2475w

poruka: 11
|
čitano: 3.832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
HP LP2475w

hi

namjeravam uzet navedeni monitor...... i malo sam zbunjen. naime koliko vidim po netu ima dosta testova,

i svi su složni u tome da je monitor odličan, ali neki navode da ima S-IPS panel, a neki navode da ima H-IPS..

malo sam zbunjen..

mislio sam što je logično kako je monitor od 2008 na tržištu, da je panel ubačen možda ove godine ili sredinom prošle, ali o tome ne

nalazim nikakve informacije, iako na officialnim stranicama hp-a navode ja je S-IPS model unutra..???

ima možda tko kakvu informaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HP LP2475w
Robert_84 kaže...

hi

namjeravam uzet navedeni monitor...... i malo sam zbunjen. naime koliko vidim po netu ima dosta testova,

i svi su složni u tome da je monitor odličan, ali neki navode da ima S-IPS panel, a neki navode da ima H-IPS..

malo sam zbunjen..

mislio sam što je logično kako je monitor od 2008 na tržištu, da je panel ubačen možda ove godine ili sredinom prošle, ali o tome ne

nalazim nikakve informacije, iako na officialnim stranicama hp-a navode ja je S-IPS model unutra..???

ima možda tko kakvu informaciju.

Dakle, što ono kažu službene stranice?

Za svaki slučaj možeš poslati mail hp-u, ali čemu nepovjerenje hp-u, a povjerenje nepoznatoj osobi koja je radila review.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
15 godina

btw. sve najbolje

pa u tome i je problem, što sitovi na kojim su info navedene i nisu baš toliko nepouzdani.....

a HP je poznat po tome da neda svježe info o proizvodima.... ipak je taj model izašao 2008 i ima logike da je nadograđen boljom matricom, no ipak ću se malo raspitat, naime frend mi je u švaberlandu i tamo je bio u mediamarktu te mu je uposlenik rekao da je 10000% H-IPS jedino kod njih piše made in EU, a kod nas poland ili valjda češka.....

17 godina
neaktivan
HP LP2475w

Ja imam info da se radi o H-IPS LM240WU4 panelu.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

da ali po podacima o tom modelu panela i dalje se radi o S-IPS...????

što mi je čudno jer ako sam pročitao test monitora napisan 2009 u 8 mjesecu i ima H-panel, dal to znači da su tu u pitanju

kriteriji o pojedinom tržištu...

jer ako je sad kraj 2010 i u model koji je proizveden prije 3-4 mjeseca stave S panel...... možda radi tržišta možda ne....

ili ću se prebacit na dell U2410...... premda mi je hp po testovima bolji

16 godina
HP LP2475w

Ja mislim da ti je isplativije uzeti HP zr24w umjesto 2475w i dell-a 2410 jer dobiješ istu stvar za gotovo 1000 kn manju cijenu. Zr24w ima S-IPS i mislim da je jedna od najisplativijih kupnji u ips segmentu nakon dell-a 2311h.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
15 godina

a dell je godinu mlađi model, i sve ok, ali ja sam u sl brodu, i da odem vratit 2 ili 3 monitora nazad radi mutnih boja, mislim da mi to u radnji nebi dali.....

jer sam dosta čitao da navedeni dell ima dosta problema sa nijansiranjem.....

ali sam se odlučio na 24'..... možda čak i na 2311 ali nije mi baš ok, njegov predhodnik 2209 ili kako već mi ima bolju sliku....

15 godina
HP LP2475w

ipak svaki savjet je dobro došao.......

u biti sad imam Syncmaster 2232BW i koji god da uzmem od do sad navedena 3 modela znam da neću pogriješit....

al opet bolje pitat najmanje košta.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Robert_84 kaže...

da ali po podacima o tom modelu panela i dalje se radi o S-IPS...????

što mi je čudno jer ako sam pročitao test monitora napisan 2009 u 8 mjesecu i ima H-panel, dal to znači da su tu u pitanju

kriteriji o pojedinom tržištu...

jer ako je sad kraj 2010 i u model koji je proizveden prije 3-4 mjeseca stave S panel...... možda radi tržišta možda ne....

ili ću se prebacit na dell U2410...... premda mi je hp po testovima bolji

Pa sad, svugdje nalazim da je taj LG panel (LM240WU4-SLA1) H-IPS panel

http://www.tftcentral.co.uk/search.php?query=h-ips&select=panel

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1032&message=33990415

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
16 godina
Robert_84 kaže...

a dell je godinu mlađi model, i sve ok, ali ja sam u sl brodu, i da odem vratit 2 ili 3 monitora nazad radi mutnih boja, mislim da mi to u radnji nebi dali.....

jer sam dosta čitao da navedeni dell ima dosta problema sa nijansiranjem.....

ali sam se odlučio na 24'..... možda čak i na 2311 ali nije mi baš ok, njegov predhodnik 2209 ili kako već mi ima bolju sliku....

Pa da dell 2311h baš i nije najidealniji za najzahtjevnije korisnike ali kad u obzir uzmeš cijenu ispada najisplativije rješenje, naravno za zahtjevnije amatere. Za one koji žele malo više mislim da je HP zr24w apsolutni best buy a i dobio je vrlo dobre ocjene. Kad bi uzimao 24 ips išao bi na njega, može se naći za oko 2800 kn dok su ova dva oko 3800 kn. 2475w je već malo stariji model i po meni se baš i ne isplati sprem zr24w, a što se 2410 tiče dell-ovi s-ips monitori na našem tržištu imaju dosta problema, kao da kod nas stižu škart primjerci, tako da meni ovaj zr24w nakako najbolje zvuči ali koji god od navedenih uzmeš spram tog samsunga bit će korak naprijed.

logic sense of no sense.
15 godina
moram još vidjet uglavnom sam po testovima vidio da se čim izađe novi model i neisplati odmah letit kupit, jer se koliko vidim kod monitora prvi mačići definitivno u vodu bacaju

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice