Gledanje filmova na Full HD monitoru

poruka: 6
|
čitano: 4.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kupio sam novi monitor(Full HD) i namjestim rezoluciju 1920x1080 što je omjer stranica 16:9 i sada kada idem pogledati Pirate s Kariba na kutiji piše da je film u omjeru stranica 16:9 ili 2.35:1.I kada ja gledam film bez obzira šta ja film u omjeru 16:9 meni su crni rubovi sa gornje i donje strane slike.

Dali zna netko kako to maknuti te rubove?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Gledanje filmova na Full HD monitoru

Skini vlc player, pusti film desni klik misa na sredini playera, video-> aspect ratio -> 16:9

otpor je uzaludan!
17 godina
neaktivan
RE: Gledanje filmova na Full HD monitoru

Mislim da te rubove mozes "maknuti" nekom od opcija pan-scan-a ili zumiranja. Ali da budemo realni ti crni rubovi su ti normali da se pojavljuju, jer iako je film u formatu 16:9 nece ti bas svaki film ispuniti kompletnu sliku monitora. Jer nije svai film sniman istom kamerom. Uglavnom Neki filmovi ce ti popuniti full ekran, dok drugi nece... Navikni se na to.

Btw, sorry na ovako "seljackom" objasnjenju, mislim da ce ti neki forumas koji dicnije barata sa tehnickim izrazima to bolje objasnit...

16 godina
neaktivan

Probavam sa ascpet ratio ali mi onda nestane dio slike sa lijeve i desne strane.

Probat ću sa vlc playerom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma najbolji je Gom player,skini ga i napravi kao na slikama(prvo pusti film i desni klik na sredinu gom playera)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 13:10 (big_guy).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ja sam do sada gledao sa Power DVD-om,Gom imam pa ću probati s njim.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice