Ekran 23-24 za gaming i programiranje

poruka: 40
|
čitano: 6.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

dakle kupujem ekran , 24 inca , bilo bi pozeljno da se vrti u cijeni od oko 1800kn , max 2000 iako je to vec puno , volio bi da ima hd rezoluciju i relativno brz odaziv , vazna je ostrina slike radi programiranja i gaminga , bacio  sam oko na samsung bx2431 , prijatelj mi ga ima i danas sam ga vidia u city centu u splitu(2300kn,previse,iako je to skup ducan) , jako lijep je i imao je jako dobru sliku , prijatelj mi ga je nedavno kupio i pre zadovoljan je , takoder bi bilo zgodno da ima ugraden tv tuner u sebi da ga se moze kao tv koristit al ako nema nije bitno , nema veze , ips matrica , pa bilo bi lijepo da ima al vjerojano mi je budet pre mal za to , dakle nabacajte prijedloge i preporuke , takoder sam tia rec da ga kupujem kroz ovaj mjesec i da imam popust od bug-a , 10% links , 20% technomax , tako da bi ekran s tim popustom trebao bit unutar 1800.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samsung P2470HD u Linksa ima ti sve šta tražiš i dođe 2200,a s tin popuston ćeš ga natirat ispod 2 keke ili P2470H bez tunera i ima brži response time,dođe ti ispod 2100kn,malo pročačkaj pa vidi,ja ga iman i strašan je,eto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Ekran 23-24 za gaming i programiranje
thEdge kaže...

Samsung P2470HD u Linksa ima ti sve šta tražiš i dođe 2200,a s tin popuston ćeš ga natirat ispod 2 keke ili P2470H bez tunera i ima brži response time,dođe ti ispod 2100kn,malo pročačkaj pa vidi,ja ga iman i strašan je,eto.

da, bili su oba u bugu , vidit cu , pricekat cu os malo savjeta , vidio sam da ima skroz urednih dell-ova za 1700.

15 godina
odjavljen

Kakav je to ekran za gaming i programiranje?To je kao da dođeš u dućan i pitaš da ti daju auto s kojim možeš ići neznam na put, ali i da možeš s njime orati.Ja preporučam da onda ipak uzmeš traktor jer će za oranje biti savršen a i na put možeš otići.

Već vidim temu: Tipkovnica za gaming i za programiranje.

Što jedan monitor čini monitorom pogodnim za programiranje?I što ste svi navalili na taj IPS?Sljedeći mjesec hype je... hardverski kalibrator i guess.

1 3 hvala 0
15 godina
alankish kaže...

Kakav je to ekran za gaming i programiranje?To je kao da dođeš u dućan i pitaš da ti daju auto s kojim možeš ići neznam na put, ali i da možeš s njime orati.Ja preporučam da onda ipak uzmeš traktor jer će za oranje biti savršen a i na put možeš otići.

Već vidim temu: Tipkovnica za gaming i za programiranje.

Što jedan monitor čini monitorom pogodnim za programiranje?I što ste svi navalili na taj IPS?Sljedeći mjesec hype je... hardverski kalibrator i guess.

o isuse ako nemas sta pametno pisat nemoj ni pisat , trazim dobar ekran 24 inca za te pare , nemoj sad komplicirat i spammat nego pusti ljude da mi daju savjete.

15 godina

Moderator Naxeem ti prodaje BenQ monitore traži njegov oglas na forumu

[img]http://i19.tinypic.com/5yb9xrm.png[/img]
15 godina

evo bacio sam oko na ovog della , manje od 1800kn , ips matrica , 23 inca , 1980 x 1080 ( jel to hd rezolucija? , na rewiuu tip kaze da ekran prikazuje sliku u 720p, to bi trebalo bit hd ?) odaziv je 8ms ali kazu da to nije toliki problem , ekran mi se izgledom svida, sta kazete ?? http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_226&products_id=9272

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

evo bacio sam oko na ovog della , manje od 1800kn , ips matrica , 23 inca , 1980 x 1080 ( jel to hd rezolucija? , na rewiuu tip kaze da ekran prikazuje sliku u 720p, to bi trebalo bit hd ?) odaziv je 8ms ali kazu da to nije toliki problem , ekran mi se izgledom svida, sta kazete ?? http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_226&products_id=9272

Evo, da ne spamam, htio sam reći da si odabrao nes(p)retan naziv teme i da u njemu spajaš dva svijeta.Za ovaj DELL mogu reći da odličan jer ga i ja imam namjeru kupiti.Inače ovih 8 ms bi ti moglo predstavljati problem, ali ako se hočeš sam uvjeriti kupi ga{#}.Također imam ograničen buđet, i vaj DELL je najbolje što mogu dobiti za te novce(moram napomenuti da se bavim i grafikom.Što se ovog dijela oko programiranja tiče, to implicira da se prikazuju veliki dijelovi teksta, tako da baš ovih 1080 piksela po vertikali nije nasjretnije riješenje(naprema 1200 kod nekih HP-ovih monitora).

DA , monitor ti je FULL HD.

Inače član po imenu Tnakir je istog kupio, pa najbolje da pitaš njega.

EDIT:Link na temu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 9:22 (alankish).
15 godina

a mislim se , vidio sam i Samsung XL2370, za oko 1800kn , tn matrica al odaziv 2ms , 8 mi se izgleda nekako problematicno , pogotovo sto se gaminga tice , jel ima jos ko koji savjet ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

a mislim se , vidio sam i Samsung XL2370, za oko 1800kn , tn matrica al odaziv 2ms , 8 mi se izgleda nekako problematicno , pogotovo sto se gaminga tice , jel ima jos ko koji savjet ?

Ja bih na tvome mjestu kupio neki monitor sa TN matricom.Ti od IPS- matrice nečeš imati previše koristi.

15 godina
alankish kaže...
athlon64 kaže...

Ja bih na tvome mjestu kupio neki monitor sa TN matricom.Ti od IPS- matrice nečeš imati previše koristi.

pa mislim da je to istina , mozda bolje uzet nekog tn samsunga sa dobrom rezolucijom i odazivom , ali kojega , jel imate preporuka ?

17 godina
neaktivan

U2311H uzmi bez razmišljanja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ovako ,ima ova bebica u protisu na akciji http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcdtv-23-samsung-p2370hd-1920x1080-300-cdm250-00015ms/26567 . zanima me samo kako taj tv tuner radi? jel treba do kompa dovest antenu od telke ili sta?? ima i ovo http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-24-samsung-p2470h-1920x1080-300cdm2-70-0001-2ms-black/28744 i to mi se svida , sta kazete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

zanima me samo kako taj tv tuner radi? jel treba do kompa dovest antenu od telke ili sta?? 

Sto ti mislis?

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
tnakir kaže...
athlon64 kaže...

zanima me samo kako taj tv tuner radi? jel treba do kompa dovest antenu od telke ili sta?? 

Sto ti mislis?

pa pretpostavljm da treba , al tv karticu nebi trebalo kupovat , moze tocno pojasnjenje?

17 godina
athlon64 kaže...
tnakir kaže...
athlon64 kaže...

Sto ti mislis?

pa pretpostavljm da treba , al tv karticu nebi trebalo kupovat , moze tocno pojasnjenje?

ako ima integrirani digitalni tuner tebi treba samo antena. Bila to ona gubava mala unutarnja ili vanjska riblja kost, sasvim svejedno. treba mu nekakva antena. 

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
tnakir kaže...
athlon64 kaže...
tnakir kaže...
athlon64 kaže...

Sto ti mislis?

ako ima integrirani digitalni tuner tebi treba samo antena. Bila to ona gubava mala unutarnja ili vanjska riblja kost, sasvim svejedno. treba mu nekakva antena. 

dakle samo antena , ok , pricekat cu jos malo savjeta, dell mi se svida al me brine spori odaziv , mozda ce ipak bit samsung , vidit cemo.

17 godina

Jutros sam kupio LG W2453V-PF, vrlo dobar monitor.

Standardni rad na PC-u, filmovi, igranje sve odlicno.

Baci oko i na taj model, lova je oko 1600kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Virty kaže...

wow , 24 inca , 1080 p i visoka rezolucija , lijepo lijepo , a samo 1600kn , sounds godd to me , jel mi mozes rec koliki mu je odaziv i gdje si ga kupio po toj cijeni.

17 godina
athlon64 kaže...
Virty kaže...

wow , 24 inca , 1080 p i visoka rezolucija , lijepo lijepo , a samo 1600kn , sounds godd to me , jel mi mozes rec koliki mu je odaziv i gdje si ga kupio po toj cijeni.

Kupio u Linksa, ali tamo imam popust od 3%. Ali kako vidim vecina ducana je jeftinija od Linksa pa ces lako naci ovaj ekran za cca 1600kn.

Odziv mu je 2ms, svoj Samsung 22" sam prodao te je osjetna razliak u velicini i rezoluciji, barem meni.

Glavna zadaca mu je da me dobro sluzi u igranju, a ostale aktivnosti su u manjim kolicinama.

Garancija je 3 godine.

Nekoliko ljudi sa stranih foruma/MMO igara s kojima sam friend (vecinom igraci) mi je savjetovalo ovaj ekran te sam se uz malo citanja po netu, odlucio na kupnju.

Ja i vise nego zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 20:52 (Virty).
15 godina
Virty kaže...
athlon64 kaže...
Virty kaže...

Kupio u Linksa, ali tamo imam popust od 3%. Ali kako vidim vecina ducana je jeftinija od Linksa pa ces lako naci ovaj ekran za cca 1600kn.

Odziv mu je 2ms, svoj Samsung 22" sam prodao te je osjetna razliak u velicini i rezoluciji, barem meni.

Glavna zadaca mu je da me dobro sluzi u igranju, a ostale aktivnosti su u manjim kolicinama.

Garancija je 3 godine.

Nekoliko ljudi sa stranih foruma/MMO igara s kojima sam friend (vecinom igraci) mi je savjetovalo ovaj ekran te sam se uz malo citanja po netu, odlucio na kupnju.

Ja i vise nego zadovoljan.

pa da, gledam ostale lg ekrane i vidim da ih ima d 1400-1600 jako dobrih ekrana , staje rec da su lg tako jeftini a slicne specifikacije kao u samsunga,jedino sta ih vecina nema led pozadinsko, lijepo lijepo ali me jos privlaci onaj dell za ips-om svida mi se jako al je 1800 i 8ms odaziv, ahh.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 21:08 (athlon64).
17 godina

Zamisli stvarno 8ms. Pa to je 4x vise od 2ms. A IPS matrica ionako ne znaci nista :)

0 0 hvala 0
15 godina
tnakir kaže...

Zamisli stvarno 8ms. Pa to je 4x vise od 2ms. A IPS matrica ionako ne znaci nista :)

ma da , ips meni nije vazan, necu ga uzimat radi 8 ms, ima lijepih lg-a i samsunga , vidit cu jos.

17 godina
neaktivan

Šta marketing radi, svašta. Deca se pale na milisekunde {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Gilbert kaže...

haha a mozda i tu ima istine al eto , neka brzine.

17 godina
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

ma da , ips meni nije vazan, necu ga uzimat radi 8 ms, ima lijepih lg-a i samsunga , vidit cu jos.

Dakle pri izboru monitora vazno je da je lijep i da ima manje od 2ms odziv? Nije bitna kvaliteta boja koje prikazuje? Gamut? Kvaliteta crne? Sve to otpada jer mislis da ce tih 8ms totalno srozati tvoje gejmerki dozivljaj? Ja imam DELL U2311H. I mogu reci da je za novce koliko dodje odlican

Gilbert kaže...

{#}

17 godina
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

Slazem se, meni IPS vs TN puno ne znaci, zadovoljan sam sa TN-om.

Na poslu imam prilike radit i na IPS-u i za moje potrebe uopce mi nije bitno.

Ako je TN ekran dobar i povoljan te uz sta manje odziva, sta vecu garanciju....ja zadovoljan.

Sta ostali misle i blate sve sta im nije sveto iz nekog razloga, bas me zaboli :)

Otidji u ducan i zamoli da ti upale par modela koje bi htio kupiti i odluci.

Ovo mi je 8 LCD monitor kojeg sam kupio i prvi kojeg san kupio na preporuke (bez paljenja-gledanja) i opet odlicno, super je.

Takodjer ima i Samsunga i Aoc-a i drugih slicne cijene pa ih pogledaj, to sta nemaju sveti IPS ne znaci da su skovaca.

Valjda smo svi u zabludi sta koristimo TN, a mozda smo neupuceni i palimo se na marketinske gluposti, ko zna... provjeri sam i odluci, nemoj da ti neko puni glavu...

pozdrav

15 godina
neaktivan

http://www.hgspot.hr/52466/monitor-lcd-24-samsung-sm-p2450h ovaj mi se cini kao pristojan monitor iako je cijena malcice high :/

Acer 5535 AMD Athlon 64 x2 1.9ghz ATI Radeon HD3200, 3gb DDR2 250gb HDD Windows 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Upravo to :)

15 godina
tnakir kaže...
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

Dakle pri izboru monitora vazno je da je lijep i da ima manje od 2ms odziv? Nije bitna kvaliteta boja koje prikazuje? Gamut? Kvaliteta crne? Sve to otpada jer mislis da ce tih 8ms totalno srozati tvoje gejmerki dozivljaj? Ja imam DELL U2311H. I mogu reci da je za novce koliko dodje odlican

Gilbert kaže...

{#}

ma pazi , ne shvacas , ja ne mislim nista , bavim se hardwareom al da ti budem iskren ekrane uopce nisam pratio i zato sam otvorio temu da pitam , zato ja vas i pitam dali ce mi tih 8 ms znatno utjecati , ja trazim vas savjet , nemam ja nikakvo misljenje , ali imam vremena , to cu kupovat tokom praznika tako da imam kad ic i razgledat i zivo , bio sam u city centru u splitu i bilo ih je jedno 20 naredano i moram rec da se vidi poprilicna razlika u kvaliteti slike , najbolju sliku je imao neki samsung 24 iz serije bx , imao je tn matricu i led pozadinsko , ne sijecam se koji model al znam da je kostao oko 2300kn ( to u city centru je ekstremno skup ducan , mislim da ga se ima nac za 2000) ali me znaima sta fali ovim lg-ovima ,, ima ih skroz urednih za 1600kn , ili mislite da se ipak isplati izdvojiti 200 vise i kupit della , uvjeren sam da ce dell imat vrhunsku sliku a to mi je bitno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice