Crte na monitoru

poruka: 16
|
čitano: 10.757
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Crte na monitoru

Marka je BenQ e900w 19"

Problem se poceo  desavati na starom kompu prije jedno mjesec dana i nastavio se prije nekoliko dana kad sam kupio novu konfiguraciju (znaci nije problem do drivera ili graficke ).Naime u gornjem lijevom kutu pojavile su se 2 crte .imate li kakav savijet da se rijesim toga ? 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Crte na monitoru
Phnemonen kaže...

Marka je BenQ e900w 19"

Problem se poceo  desavati na starom kompu prije jedno mjesec dana i nastavio se prije nekoliko dana kad sam kupio novu konfiguraciju (znaci nije problem do drivera ili graficke ).Naime u gornjem lijevom kutu pojavile su se 2 crte .imate li kakav savijet da se rijesim toga ? 

Priložiš nam sliku, mi vidimo.

Ako je star ekran ili jednostavno, pokvaren - na servis ili po novi.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan
Crte na monitoru

Ekran nije toliko star cini mi se ima 3-4 godine a nikad s njim nisam nista ekstremno  radio...sliku cu pokusat uploadat sutra mada sumnjam da ce se sto vidit.sto mislite koliko bi me serveis kostao i kod koga bi to mogao odniti ? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 1:49 (Phnemonen).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Crte na monitoru

Crte - misliš ono da ti jedan stupac piksela ili potpiksela stalno uključen ili isključen? Nema ti tu lijeka. Popravak bi se svodio za zamjenu matrice, a pretpostavljam da bi to dosta koštalo (i stoga bilo bi totalno neisplativo) - bolje kupiti onda novi monitor - barem imaš nekoliko godina garancije na njega.

1 0 hvala 1
15 godina
Crte na monitoru

imam jedno pitanje,sad da neotvaram novu temu,znači imam stari crt monitor(to mogu zahvalit svom starom koji misli da je to još uvijek moderno -.-*) i svaki put kad upalim komp sa ljeve strane mi budu neke narandžaste crte pa ga udarim jednom i nestanu,mi može ko reć šta to znači???

Clausen von hassuen da Huge Boner donka le Giant Boner blitzkreig da penis of mammoth girth struass ven throbbing enormous von sack of pubes.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Stari crt monitori su jos najbolji,najmanje utjecu na oci...ja nebi ni kupovao lcd da ga nisam dobio za krizmu...al eto... mislim da je tvoj problem da su se oni laseri pomakli mrvicu  i da se negdje krizaju i stvaraju te crte.Naravno,ima i drugih misljenja...

Ali moj stari crt se nije pokvario niti nakon sto ga je moja mama zalila sa pola litre vode... :D 

Markinho19
14 godina
neaktivan
Crte na monitoru

crta je otprilike sirice 3 cm i sive je boje kroz nju se vidi boja slike ali je sivkasta i u sredini te crte se vidi jedna tanka bijela crta kroz koju se vidi boja ali je pomalo bijela

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crte na monitoru

Mogući problem je u VGA kablu tj. dugogodišnjim stajanjem moguće je da su se žice olabavile(kontakti), pokušaj utisnuti kabel u vga konektor(plavi) ne u utor od matične. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
markinho19 kaže...

mislim da je tvoj problem da su se oni laseri pomakli mrvicu 

WTF, koji božji laseri u CRT monitoru ???????

Može ti biti problem u VGA kabelu ili je več polako na izdahu snaga :D Mene moj samsung evo več 8 godina služi, a imam problema upravo samo sa VGA kabelom :D

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
14 godina
protjeran
markinho19 kaže...

Stari crt monitori su jos najbolji,najmanje utjecu na oci...ja nebi ni kupovao lcd da ga nisam dobio za krizmu...al eto... mislim da je tvoj problem da su se oni laseri pomakli mrvicu i da se negdje krizaju i stvaraju te crte.Naravno,ima i drugih misljenja...

Ali moj stari crt se nije pokvario niti nakon sto ga je moja mama zalila sa pola litre vode... :D 

nemaš pojma o čemu pričaš, radije šuti.

15 godina
neaktivan
Crte na monitoru

Evo kako radi katodna cijev, ima čak i slika gdje se prikazuje unutrašnjost i djelovi, pa koga zanima nek pročita, pa da nema više gluposti tipa lasera u katodnoj cijevi xD

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
elwood kaže...
markinho19 kaže...

Stari crt monitori su jos najbolji,najmanje utjecu na oci...ja nebi ni kupovao lcd da ga nisam dobio za krizmu...al eto... mislim da je tvoj problem da su se oni laseri pomakli mrvicu i da se negdje krizaju i stvaraju te crte.Naravno,ima i drugih misljenja...

nemaš pojma o čemu pričaš, radije šuti.

wtf...stari crt su najbolji za oči?

a grijanje?

a prostor koji zauzimaju?

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 7:28 (Harold).
14 godina
neaktivan
Crte na monitoru-zelena nijanse

Možda je već bilo na foruma, ali evo jedno pitanje:
Monitor Acera Aspire 8920G je poprimio sve nekakve zelene nijanse i to je dominantna boja te se ekranom  pružaju nekakve krivulje zelene boje...

Koji dan prije nego što su se te crtice pojavile prenosio sam ga, ali nije mi nigdje pao... niti ima ikakvih fizičkih oštećenja.

Je li to poznati problem kod Acera ili moja greška? Ima li rješenja?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Crte na monitoru-zelena nijanse

Kabel?

Straight Edge
17 godina
moderator
muholov kaže...

Možda je već bilo na foruma, ali evo jedno pitanje:
Monitor Acera Aspire 8920G je poprimio sve nekakve zelene nijanse i to je dominantna boja te se ekranom  pružaju nekakve krivulje zelene boje...

Koji dan prije nego što su se te crtice pojavile prenosio sam ga, ali nije mi nigdje pao... niti ima ikakvih fizičkih oštećenja.

Monitor? Misliš valjda ekran - zbunjuješ ljude.

Očito je riječ o hardverskom problemu - ili je problem s kabelom koji spaja ekran s grafičkom karticom/matičnom pločom ili se nešto dogodilo sa samom matricom (možda tvornička greška, možda je bila prignječena - možda je sam laptop imap previše zategnut poklopac pa je bilo dovoljno tek relativno mala sila pritiska da ošteti matricu). Uglavnom, jedino što možeš napraviti je odnijeti prijenosnik na servis i nadati se da će ti to ići pod garanciju, jer će popravak vrlo vjerojatno biti jako skup. Svakako naglasi da si s prijenosnikom pažljivo postupao i da nije pretrpio nikakva fizička oštećenja (od normalnom prenoštenja ništa mu se smije biti pa ako mu se to dogodilo, a da ga nisi prignječio, to je greška proizvođača).

14 godina
neaktivan
Hvala, tek sam sad vidio za "monitor", sorry..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice