Bjezi slika po monitoru

poruka: 12
|
čitano: 4.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Bjezi slika po monitoru

Dobar dan!
Nov sam na forumu i ispricavam se ako ova tema postoji!

Ovo je moj problem. Imam Samsung Syncmaster 206bw monitor i na njemu svijetli jedan piksel onako zeleno. Kad monitor radi slika bjezi po ekranu i trese se gore dolje te se preljevaju boje. Monitor je prikljucen sa vga kabelom. Problem sugurno nisu driveri jer imam spojen drugi monitor i on radi perfektno.
Ako je bitno moja konfiguracija je maticna ASRock a770 CrossFire, procesor AMD Athlon 5000+ 2.8Ghz, 2x4Gb DDR2 ram, ATI Radeon HD 5770 DDR5 1Gb, Windows 7 Ultimate 64 bit
Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Bjezi slika po monitoru

Probaj prvo provjeriti kabel kojim se spaja monitor na PC, nije li možda oštećen, te konektore na oba kraja kabela i na samom monitoru (možda je neki pin savijen ili slomljen). Ako nije u tom problem, monitor će biti potrebno servisirati.

KaeR
16 godina
valentino19963 kaže...

Dobar dan!
Nov sam na forumu i ispricavam se ako ova tema postoji!

Ovo je moj problem. Imam Samsung Syncmaster 206bw monitor i na njemu svijetli jedan piksel onako zeleno. Kad monitor radi slika bjezi po ekranu i trese se gore dolje te se preljevaju boje. Monitor je prikljucen sa vga kabelom. Problem sugurno nisu driveri jer imam spojen drugi monitor i on radi perfektno.
Ako je bitno moja konfiguracija je maticna ASRock a770 CrossFire, procesor AMD Athlon 5000+ 2.8Ghz, 2x4Gb DDR2 ram, ATI Radeon HD 5770 DDR5 1Gb, Windows 7 Ultimate 64 bit
Hvala unaprijed!

Oštećen ti je najvjerojatnije kabl.

420chan.org // 7chan.org
13 godina
neaktivan
Bjezi slika po monitoru

Ja mislim da kabel nije ostecen jer mi je s istim kabelom spojen monitor na kojem trenutno radim ali i monitor je prije bio kod ujaka i njemu je isto s drugim kabelom bilo isto

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
valentino19963 kaže...

Ja mislim da kabel nije ostecen jer mi je s istim kabelom spojen monitor na kojem trenutno radim ali i monitor je prije bio kod ujaka i njemu je isto s drugim kabelom bilo isto

Izgleda da je problem u monitoru,kažeš da se i boje prelijevaju i slika se trese.
Možda koji kondenzator ,trebalo bi ga otvorit.
Ako nisi stručan,daj nekom to odnesi tko se bavi time. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
13 godina
neaktivan
Bjezi slika po monitoru

i mislio sam si da su mozda kondenzatori ima ih 3 ja mislim. Sad kad mi dođe projatelj reci cu mu da mi donese svoj kabel pa da probamo, ako ce biti isti problem promijenit cu kondenzatore. Imam 15 godina ali znam zadit s lemilicom i tim stvarima, samo me zanima gdje mogu kupiti kondenzatore i po kolko im se krece cijena

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
valentino19963 kaže...

i mislio sam si da su mozda kondenzatori ima ih 3 ja mislim. Sad kad mi dođe projatelj reci cu mu da mi donese svoj kabel pa da probamo, ako ce biti isti problem promijenit cu kondenzatore. Imam 15 godina ali znam zadit s lemilicom i tim stvarima, samo me zanima gdje mogu kupiti kondenzatore i po kolko im se krece cijena

Kondenzatore imaš u Chipoteki i jeftini su.

Ali pazi,nemoj mjenjat kondenzatore ako nisu napuhani .
Ako je sve u redu s njima,daj to nekom stručnijem da pogleda.

Možeš probat i postavke malo petljat,pa vidit oće to što pomoć. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
13 godina
neaktivan
Bjezi slika po monitoru

Vidjet cu onda ako mi kabel nece pomoc...Chipoteka mi je blizu skole tak da mogu otic

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bjezi slika po monitoru

kabel nije. Kondenzatori su ispravni jer sam gledo s multimetrom imam onu opciju za pronalazenja kontakta i sve je u redu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako si sve provjerio i nije kabal onda mora biti inverter nema sta drugo u monitoru zezat...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 18:47 (Metalac).
13 godina
neaktivan
Bjezi slika po monitoru

koliko bi onda popravak kostao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gledam na ebayu dali imaju te invertere ne nadjem nista, kod nas isto ne nadjem inverter za taj model...Ako nadjes neki sa razbijenim ekranom kupis elektroniku i slicno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice