Pozdrav, molim bilo koga za pomoc.
Danas kupio Benq GW2760S i kada ga spojim na laptop, Dell 5520, preko HDMI kabla, nista se ne dogodi nego je monitor u stand by-u.
Isprobao sam 2 HDMI kabla, na telki (tj lcd-u) normalno spojim laptop preko HDMI-a.
VGA kabel moram na zalost koristit dok ovo ne rijesim a stvarno ne znam u cemu je problem
Kupili smo 2 monitora pa cu probat bas drugi spojiti ali sumnjam da ce nesto biti drukcije.
Ako neko ima mozda neku ideju pliz nek kaze i unaprijed hvala :)
EDIT: ni drugi monitor ne radi na laptopu (isti model)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
spoji ga preko dvi kabela i sve će ti raditi.
laptop mi nema dvi utor, u tom je problem, samo vga i hdmi
sad sam uzeo drugi laptop, noviji asus, i takoder ista stvar..sad mi je vec malo cudno ovo sve jer sam bio uvjeren da ce radit
aktiviraj hdmi izlaz na laptopu... (Fn tipke/softTools/Driver.. ili RTFM).
umm jel moze molim te malo detaljnije..sad cu googlat kaj znaci ovo ostalo
..znam sam za fn tipku dok se stisne u kombinaciji s gumbom pa mogu birat dal ocu second srceen only il extend..4 one opcije jel,,i s tim se nis ne dogada, osim kaj mi se pali i gasi screen od laptopa u skladu s onim kaj stisnem al monitor ne reagira
da.. ext/clone/single-dual.. opcije, koje se biraju tipkama ili soft. Sve to odrađuje driver (predpostavka da je instaliran).
edit: ovisno o rezoluciji laptopa/monitora/tva.. neke kombinacije ne rade tj može biti niža zajednička rezolucija a tad ovisi dali TV prikazuje npr SD rezoluciju ... ili same postavke dimenzija na TVu 1:1 scaling itd..
zato, kreće se od cloning ali ovisi kako se dva ekrana slažu i o opcijama drivera (mogućnosti VGA, neovisno slanje ..)
meni rade te tipke najnormalnije kak bi trebale kad je spojen vga-kablom..jel postoji neki driver bas za to isto al s hdmi kablom?
da ne bi bilo, meni radi monitor al samo preko vga..bas i ne znam kaj da radim s ovim ostalim informacijama
mozda od tud nesto da skinem
http://xfxforce.com/en-us/support/drivers---tools
a laptop ima ovu graficku ak je do tog mozda, fkt ne znam..mozda ovo nema veze s monitorom
Display Adapters AMD Radeon HD 7670M 1024MB
Intel(R) HD Graphics 3000 1806.1796875MB
provjeri postavke/podešavanje monitora.. npr dali je auto (detektiranje signala, možda samo kod paljenja..) ili manualno izbor ulaza vga-hdmi.
ovisno o uređaju neki inzistiraju na hdcp standardu, tad i kabel može biti problem.
neke stvari su povezane i s verzijom OSa, win-lin ili razlike w7-8-10.. jednostavno neki driver ili utils (app proizvođača) koja to kontrolira. Blesavo, ako radi preko vga, tad mora i preko hdmija..
+ možda
- kad tipkama biraš izlaz primarni-sekundarni.. možda treba saćekati koju sekundu, dok monitor prepozna zignal i obrnuto dok driver prepozna monitor.. ili u trom trenu upaliti monitor.
drugi način kod restarta.. ali to bi bilo za desktop VGA.. ne za laptop.
- ostaje, i postavka BIOSa, provjeri. Nema razloga da bi to bilo diseblirano, ali možda.
stvarno hvala puno kaj mi pokusavas pomoci jer ja nemam ideje nikakve za osposobit
imam win 10 gore na eng sve, na display sett nema auto opcije
al je zanimljivo kaj na display settingima vidim monitor nacrtan tamo ali se monitor ne pali isto dok otvorim ono intel graphics
di se namjesti to manualno za vga/hdmi - ulaz?
a kabela koi sam dobio s monitorom bi trebo radit al ne radi, i jos sam isprobo 2 druga, jedan od telke prek kojeg inace laptop radi u dnevnoj
znam da je debilan problem i stvarno ne kuzim zas ja uvijek moram imat takvu srecu
pise samo na monitoru (no cable detected)
mozda na benq stranici ima neki drajver..sad cu to ic pogledat il nes..nezz vise..evo slike dvije..znaci prepozna ga laptop al ne daje sliku, i da, ceko sam da se pokaze slika i restarto jedno 3 puta vec..jedino ovo za bio nisam..sta tam tocno trebam pogledat? tj koje postavke trebaju bit ispravne?
EDIT: nemrem nac nikakve drajvere za monitor bas il nes slicno
samo da javim da sam uspio, iso sam dok je upaljen prek vga gledat postavke monitora bas i pod input kliknuo na hdmi..i eto..tocno sam znao da je nes tak debilno u igri..al hvala ti na pomoci :)