Razmišljam kupiti 4K tv koji bi služio kao PC monitor (46"-50",HDMI 2.0, 60hz, 4:4:4 color) po mogućnosti zakrivljen.
Vjerojatno neki noviji Samsung s obzirom da imaju relativno mali input lag.
Ima li tko kakvih iskustava?
Koristio bih za normalni rad i naravno za igranje.
Podrazumijeva se da se koristi high-end PC.
Gledao sam i 4K 43" monitore (Philips i Dell) i bili bi OK da Philips nema serijsku grešku (stuttering) dok za Dell nemam informacija.
Ne zanimaju me 4K monitori (odnosno televizori) ispod 40".
Thx
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Razmišljam kupiti 4K tv koji bi služio kao PC monitor (46"-50",HDMI 2.0, 60hz, 4:4:4 color) po mogućnosti zakrivljen.
Vjerojatno neki noviji Samsung s obzirom da imaju relativno mali input lag.
Ima li tko kakvih iskustava?
Koristio bih za normalni rad i naravno za igranje.
Podrazumijeva se da se koristi high-end PC.
Gledao sam i 4K 43" monitore (Philips i Dell) i bili bi OK da Philips nema serijsku grešku (stuttering) dok za Dell nemam informacija.
Ne zanimaju me 4K monitori (odnosno televizori) ispod 40".
Thx
Iz svojeg iskustva sve 5 dok ne kreneš igrati pucacine input lag je jednostavno dosta veci nego na monitorima.
Mozda je bolje da uzmes 32" 4k monitor

...
Iz svojeg iskustva sve 5 dok ne kreneš igrati pucacine input lag je jednostavno dosta veci nego na monitorima.
Mozda je bolje da uzmes 32" 4k monitor
Nisam ljubitelj FPS-a, još manje kompetitivnog online FPS-a, više igram igre s laganijim tempom (Skyrim, Fallout x,...) te simulacije (space i racing) tako da input lag ne bi trebao biti problem (ako nije ekstreman).
Koristio sam 52" Sony Bravia TV prije 8-9 godina i taj je vjerojatno imao popriličan input lag no bio je sasvim dobar za navedeni tip igara.
Zanima me u stvari kako je raditi na takvom ekranu u odnosu na specijalizirani monitor slične veličine, odnosno je li zamor očiju veći nakon višesatnog rada.
Koji je to TV?

Da, većina 4K TV-a nema podršku za 1440p @60hz, to je definitivno prednost monitora nad TV-om no ja se nadam da bi 1080 kartica trebala vrtjeti većinu naslova ako se malo podese grafičke postavke.
Da, većina 4K TV-a nema podršku za 1440p @60hz, to je definitivno prednost monitora nad TV-om no ja se nadam da bi 1080 kartica trebala vrtjeti većinu naslova ako se malo podese grafičke postavke.
ovaj moj recimo ima i na 4k@60hz i na nizim rezama ali meni to nije to.. sve okey dok ne igram prebrze igre iako na ovom mojem i nije neki veliki lag ali se osjeti vs 2ms monitor na primjer
Tako nešto bih i ja uzeo. Koliko si udaljen od ekrana i kakve su ti oči nakon 5-6 sati?
Razmišljao sam i o 34" 1440p ultrawide monitorima (Asus), ali to mi nekako izgleda premalo. OK je po širini, ali mu fali visine. Trenutno koristim HP LP3065 30" 16:10 monitor koji ima 6-7 cm više po visini.
To bi mi bilo kao s konja na magarca...
Tako nešto bih i ja uzeo. Koliko si udaljen od ekrana i kakve su ti oči nakon 5-6 sati?
ne igram na tvu.. no igrao sam xbox one s nekih 2m do 3 mozda i manje i nemam umorne oci.
Razmišljao sam i o 34" 1440p ultrawide monitorima (Asus), ali to mi nekako izgleda premalo. OK je po širini, ali mu fali visine. Trenutno koristim HP LP3065 30" 16:10 monitor koji ima 6-7 cm više po visini.
To bi mi bilo kao s konja na magarca...
ultra wide je zakon samo bi ja jos na vise incha isao imao sam 29" ultra wide i jednostavno je pre mali a i 34" nije nest posebno odi na vece.
s 1080 karticom roknes jos i dsr i slika je fenomenalna imas siri kut gledanja nego na 4k monitoru tj vise vidis.
Straregije i pucacine dusu dale za ultra wide jedino je shema sto mnoge igre jos ne podrzavaju taj standard. online streamovi ce ti biti na pol ekrana itd..
ultra wide je zakon samo bi ja jos na vise incha isao imao sam 29" ultra wide i jednostavno je pre mali a i 34" nije nest posebno odi na vece ...
Ultrawide 1440p veći od 34"? Mislim da to ne postoji.
Ima 35" ali samo 1080p što je premala rezolucija za normalan rad.