Je li 24" preveliki ekran?

poruka: 55
|
čitano: 16.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Razmišljam o kupovini monitora LG W2453TQ. Cijena mu je oko 1500kn što je za mene jako prihvatljivo. Je li ovolika veličina ekrana prevelika, je li dovoljna npr. i 22". Monitor bi služio za gledanje televizije (imam dvb-t mpeg4 karticu), filmova, pregledavanje interneta i za igranje. Je li ovo dobar izbor i mogu li za 1500kn naći nešto bolje?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Je li 24" preveliki ekran?

Nema prevelikog monitora.

Postoje samo mali, veliki i taman

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina

ako ti grafa moze tjerati na na rezi od monitora onda je ok. a na velicinu se naviknes

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sa HD5670 neces moci igrati na nativnoj rezoluciji, ali 24" monitor je trenutno optimalni izbor za kupovinu.

PRODAJEM HD5970 /\/\ XILENCE 1200W - za vise informacija PP
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam sad ima li bolji, ali nije mal :D, posebno za gledanje televizije i filmova, ma ustvari za sve (normalno pod pretpostavkom da ne gledas sa udaljenosti od 15cm). Ako sad imas manji bit ce jako cudno par dana i onda se naviknes, sve je stvar navike. Jedino sto se tice graficke...

Mes que un Club! FCBarcelona!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 10:28 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dapače, 24 je dijagonala za gledanje filmova, ne znam kakav si do sada monitor imao, ali kao što kolga kaže, nema prevelikog monitora. ja imam dva lg-ja, 23 i 24 inča, i nemam za sada prijedbi na kvalitetu prikaza slike ili nešto drugo. 

s time da moraš biti svjesatan, da bi upogonio igre na tako velikoj rezoluciji moraš imati malo jaču grafičku karticu.

16 godina
neaktivan

Naravno da nije pre velik. Ja imam 24" skoro 1.5+ godine. Na velicinu se naviknes nakon cca 24h koristenja, a kasnije ti se samo pocne izgledati manji.

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina

previše je samo kad tuku...

ak nisi bio tu, nisi ni tam...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
zaki kaže...

Sa HD5670 neces moci igrati na nativnoj rezoluciji, ali 24" monitor je trenutno optimalni izbor za kupovinu.

Hoće li igranje biti lošije nego na 1280x1024? Trenutno moj 5670 HD clockan na 880 i 1140mhz daje otprilike 36fpsa u igrama poput NFS: Hot Pursuit ili novog COD-a.  Monitor kupujem iz razloga što sadašnji ima bijelu crtu, nekoliko mrtvih piksela i jednu kao oštećenu liniju. Također, je li ovaj navedeni LG dobar izbor?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina

Da se i ja ubacim sa svojim pitanjima, onako informativno.

Što mislite o jeftinijem 27" ili 30" monitoru za klasičnu upotrebu (office, gledanje filmova, nezahtjevne igrice)?

Da li je to preveliko?

Za one koji imaju takav 27/30" ekran, da li je površina preširoka pa treba puno šarati očima sa jednog na drugi kraj ekrana?

I što mislite od korištenju 32" FULL HD TV-a za primarni monitor, na nekih 60-70 cm udaljen od očiju?

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
syncmaster245b kaže...

Nema prevelikog monitora.

Postoje samo mali, veliki i taman

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina
Ag008 kaže...
zaki kaže...

Hoće li igranje biti lošije nego na 1280x1024? Trenutno moj 5670 HD clockan na 880 i 1140mhz daje otprilike 36fpsa u igrama poput NFS: Hot Pursuit ili novog COD-a.  Monitor kupujem iz razloga što sadašnji ima bijelu crtu, nekoliko mrtvih piksela i jednu kao oštećenu liniju. Također, je li ovaj navedeni LG dobar izbor?

Hoće, ipak je to 1920x1080 rezolucija, a neki minumum za to su GTX460 i 5830 (5770?). Ja sa GTX460 mogu ćerat sve na fullHD rezoluciji (naravno Metro 2033 nije u topm opisu posla), a ona je mnogo jača od 5670. Ali opet, možeš smanjit rezoluciju kada se igraš, samo kako će to izgledat neznam jer nisam probao.....

I 24" nije nikako veliko. Meni žao što nisam uzeo 27", ali da se preživit i na ovom. A ako je za gledanje televizije, filmova i igranje, ispod 24 nemoj niti razmišljat...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 12:44 (doktor1).
17 godina
protjeran

Imam ja sličnu kombinaciju, isti monitor i grafu samo malo drugačiji proc. Nedavno sam monitor kupio, probo sam dirt 2 i cod4 zasad  i dobro radi (dirt 2- dx9 1920x1080 sve high samo AA i AF iskoljučeno cca 30-45 FPS-a) cod 4 isključeno AA i AF i još nešt, ostalo na high, igram multiplayer i min je nekih 60FPS-a, e da i moja je na stocku.

Radit će ti igre dosta dobro samo dok je AA i AF isključen.

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_5670_IceQ/1.html

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 16:45 (pinkskin).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Većinu do sada izdatih igara, čak i onih AAA, ćeš moći da igraš na nativnoj rezoluciji. Buduće teže, pa pri kupovini proveri kakav kvalitet slike taj monitor daje u nižim rezolucijama, npr 1680*1050 i 1280*720, ne mora uopšte biti loše.

Inače, moj prvi utisak kod prelaska na gaming na widescreen monitoru je bio (pozitivan) šok koliko mi je odjednom postalo šire vidno polje, pa mislim da će se i tebi dopasti. A za dijagonalu, ja trenutno imam 21,5 i mislim da tih nekoliko dodatnih centi ne bi bilo previše (za gledanje filmova i TV-a će ti, siguran sam, dobro doći).

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 16:58 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zasto bi provjeravao manju rezu prilikom kupovime? U svemu osim nekim igrama ce raditi na nazivnoj rezi a u igrama se ne primjecuje toliko degradacija kvalitete slike igranjem na manjim rezama.

:)
17 godina

Ja sam presao s 17" monitora na 20" i kad sam ga stavio na stol, bilo je:

Koji k*urac sam kupio tako veliki monitor!

Sad mi je zao sto nisam uzeo 24" {#}

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma nije prevelik, kupio sam ja 23" i super je monitor.Moj ima DVI i HDMI, ali zato je stajao 200 kuna više nego primjerak bez tih ulaza.Kaže ekipa da je i analogni ulaz dosta, ali za mene ako nema barem DVI monitor ne postoji, pa eto.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

Zasto bi provjeravao manju rezu prilikom kupovime? U svemu osim nekim igrama ce raditi na nazivnoj rezi a u igrama se ne primjecuje toliko degradacija kvalitete slike igranjem na manjim rezama.

Pa i nije baš, u igram se primjti  zamućenje, slika nije jasna itd. a u Winsima je još gore.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
17 godina
neaktivan

Primijeti se naravno ali tio nije toliko izrazeno kao u normlanom radu. Ali u normalnom radu nece ici nikad ispod nativne reze. Samo u nekim igrama.

17 godina

Pusti logica, on vidi manu na slikama koje pravi fotoaparat od 2500€ (!), pa ako on kaže da se kod igranja na nenativnim rezulocijama ne vidi zamućenje, onda je sigurno tako. A i uopšte nje osnovna zdravorazumska stvar proveriti kako se uređaj ponaša u uslovima u kakvim će, makar povremeno, biti korišćen. Dakle, skroz nepotrebno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 18:35 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

ako je tebi 24" veliko sta bi rekao za ove ljepotane (vlasnik je clan s foruma)

3 0 hvala 0
16 godina
Chaky kaže...

Ja sam presao s 17" monitora na 20" i kad sam ga stavio na stol, bilo je:

Koji k*urac sam kupio tako veliki monitor!

Sad mi je zao sto nisam uzeo 24" {#}

lol

Eh, ja još uvijek imam 17" CRT i sada si me uplašio, znači sljedeći put kada budem kupovao monitor biti će približno ove veličine:

http://japanracing.jp/_news2006/images/061020/01.jpg aka 2,651 inčića, valjda će biti dovoljno {#}

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
17 godina

Kao što većina kaže 24" nije nikako preveliko. U par navrata su neki ljudi tu na forumu solili pamet drugima "kako oni imaju 21", 22" i da sve iznad toga nije potrebno i da je to pre*eravanje. A razlog tome je to što nisu nikada probali trčat na većem monitoru ili neka gnjusna ljubomora. Kao što rekoh za gledanje filmova i igranje to je po meni minimalna veličina za današnje standarde. Uz to i ugodno za rad - radim skonove za GTR2 i rFactor i nakon 19" i 21" prelazak na 24" je bio preporod samo takav za rad u GIMP-u, Paint.netu i nekim programima koji se koriste.

23"/24" to go

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Pusti logica, on vidi manu na slikama koje pravi fotoaparat od 2500€ (!), pa ako on kaže da se kod igranja na nenativnim rezulocijama ne vidi zamućenje, onda je sigurno tako. A i uopšte nje osnovna zdravorazumska stvar proveriti kako se uređaj ponaša u uslovima u kakvim će, makar povremeno, biti korišćen. Dakle, skroz nepotrebno.

Pro kad sam ja rekao da se ne vidi zamucenje? Drugo rekao sam da nema nekog posebnog smisla provjeravati monitor u radnji na rezolucijama manjim od nativne jer ce rijetko uopste koristiti te reze a i to ce u 100 % slucajeva biti u igrama kad se to zamucenje manje primijeti. U kojoj radnji mozes provjeriti monitor u igrama? Trece nisam rekao da ga ne treba uopste provjeriti. Naravno da treba ali ne na rezama koje nisu nativne. Cetvrto hoces reci da aparat od 2500 EUR-a pravi perfektne slike, bez mane? Ko kupuje onda aparate od 50000 EUR-a? To sam rekao u kontekstu da i tako skupi aparati ne rade slike bez mane a kamoli kompakti i nedaj boze mobiteli.

I zamoli bih te da ne izvrces moje rijeci jer se trudim da se precizno izrazavam. Citiraj me i ispravljam me a ne izvrtati moje rijeci i na osnovu njih izvlaciti glupe zakljucke. Nije korektno sa tvoje strane.

14 godina
neaktivan

Ekran ti sigurno nije prevelik (imam 22" i veci bi mi bolje dosao) kupi sto ti vise pase {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema pevelikog monitora. Trenutno imam 22", a razmisljam o vecem, tipa 27" na ljeto.

Go hard or go home ... Low life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Je li 24" preveliki ekran?
Gman kaže...

Nema pevelikog monitora. Trenutno imam 22", a razmisljam o vecem, tipa 27" na ljeto.

Ne bi se složio.

Jest da je lijepo gledati film s fotelje na 27", ali tipkati/ćitati tekstove s udaljenosti od <1m, nekoliko sati dnevno? Jesi probao? :)

Mislim da ti to niti jedan liječnik ne bi preporučio-jer bi gledao "teniski meč" cijeli dan  ;)

edit: hoću reći, zavisi ono za što ti treba monitor-grafičarima/dizajnerima normalno veći ekran

prosječnom korisniku je to overkill i često štetno.

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 12:39 (Gunner_V).
17 godina

vjeruj mi,24 incha ce ti bit dovoljno,a sto se tice LG marke,ona je dobra posto i sam posjedujem LG od 22 incha i odlicni su

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 12:51 (BugHacker).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Gunner_V kaže...
Gman kaže...

Ne bi se složio.

Jest da je lijepo gledati film s fotelje na 27", ali tipkati/ćitati tekstove s udaljenosti od <1m, nekoliko sati dnevno? Jesi probao? :)

Mislim da ti to niti jedan liječnik ne bi preporučio-jer bi gledao "teniski meč" cijeli dan  ;)

Zar liječnici ne kažu da se treba više gibati?  {#}Što je s onima koji imaju dva monitora?

Također, ključni kontraargument - to što ćeš gledati na ekranu ovisi o tebi - nitko te ne sili da imaš web-preglednik ili uređivač teksta rastegnut od ruba do ruba ekrana pa da čitaš tekst kao kad pisaća mašina piše. Na velikom ekranu možeš paralelno držati recimo uređivač teksta i web-preglednik - a svakako je puno praktičnije skrenuti pogled na web-preglednik kad ti treba neka informacija za pisanje teksta, umjesto da mišem klikaš dolje po taksbaru kako bi se prebacio u web-preglednik ili da se stalno mučiš s Alt+Tab kombinacijom.

Drugim riječima, mislim da su ti tvrdnje pretjerane i neosnovane.  {#}

15 godina
protjeran
Matozan kaže...

Da se i ja ubacim sa svojim pitanjima, onako informativno.

Što mislite o jeftinijem 27" ili 30" monitoru za klasičnu upotrebu (office, gledanje filmova, nezahtjevne igrice)?

Da li je to preveliko?

Za one koji imaju takav 27/30" ekran, da li je površina preširoka pa treba puno šarati očima sa jednog na drugi kraj ekrana?

I što mislite od korištenju 32" FULL HD TV-a za primarni monitor, na nekih 60-70 cm udaljen od očiju?

1. 27" monitor je prevelik za 1920x1080. ako je rezolucija 2560x1440 onda je odlican izbor.

2. vidi prvi odgovor. 

3. zavisi sta radis. ako ces citati tekst normalne velicine fonta rastegnut preko cijelog ekrana onda je prevelik. za sve ostalo je bolje da je sto veci (lako se odmaknes par centimetara ako zelis cijeli ekran u fokusu) ali i da mu rezolucija prati velicinu.

4. ni u ludilu to nemoj radit. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice