23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 200.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: 23'' LED ili IPS LCD
M4X kaže...

uglavnom Bug ga je testirao i nijedan im nije tako dobar kao dell u2410

inače tko ima koristi od wide gamuta?

ovo je pravi monitor HP LP2480ZX, 30 bitni sa bilijun boja koje može prikazat...oko 14k kn-a

Pisao sam o tome kakve su Bug recenzija monitora, sada ću biti kratak pa ću samo reći da su jako loše.

Taj HP ima 10-bitnu matricu, gleda se koliko bita ima po boji, ne sveukupno.

alen-c kaže...

Meni glossy ne smeta, imam glossy na macbook-u i do sad nisam imao problem.

Istina je da tu i tamo stvara ko efekt zrcala, ali ja to nekako ni ne doživljavam,

a oozitivna stvar toga je što su mu boje stvarno življe nego na mat ekranu.

2.ovo doista je LED ekran, yato i je tako tanak a i na službenim Appleovim stranicama

tako piše. Pošto je Apple u pitanju mozda cak i nije edge LED, ali i da je trebao bi pomoci

kontrastu što nije za baciti i uštedi energije. Za ms je istina, sporiji je, ali nisam skoro

nikakav igrac pa mi je to gotovo nebitno, a i u korištenju nisam vidio nikakvih efekata

koji bi smetali. Jednostavno nekako sumnjam da bi takav ekran i po toj inace cijeni

trebao imati neke vidljive mane u prikazu. Sad sam još editirao post, pa me zanima

jel vrijedi uza sve te svoje prednosti dati 500kn više?

Osim toga ovdje su odusevljeni monitorom, kude tek nedostatak više ulaza za PC korisnike,

što meni kao nekom s macbook-om ne predstavlja problem nego prednost.

Kazu da je za igre i filmove odlican što mi se ne slaže s tim da ima veliki input lag {#}
A i u specifikacijama spominju 6ms , što bi trebalo biti bolje od DELL-ovih 8ms, zar ne?

I mislim da je ovom ekranu H-IPS matrica.

Bit ću iskren i reći da glossy daje prenaglašene boje pri svjetlu koji sigurno za bilo kakvu obradu nije poželjan. Evo mi prijatelj ima 24'' iMac i Viewsonic VP2365bw i kaže da tek sada može vidit kolko je u biti glossy monitor mana, dok nije kupio Viewsonica to nije mogao niti zamisliti jer mu je iMac bio prva liga kao prvi IPS kojega je imao.

Ne, to nije LED ekran, to je LCD sa LED pozadinskim osvjegtljenjem. Kao što sam rekao to je običan gimmck, a pošto je i tanak sve mi govori da je Edge LED. Nikakav LED ako nema local dimming ne pomaže kod kontrasta.

Ne bih uopće komentirao te opisne recenzije ako se to ipće može nazvati recenzijom.

Pisao sam već više puta da response time nije bitan nego da je bitan input lag, a tu je Dell jako dobar.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 13:34 (Bara).
17 godina
odjavljen
Bara kaže...

Bit ću iskren i reći da glossy daje prenaglašene boje pri svjetlu koji sigurno za bilo kakvu obradu nije poželjan. Evo mi prijatelj ima 24'' iMac i Viewsonic VP2365bw i kaže da tek sada može vidit kolko je u biti glossy monitor mana, dok nije kupio Viewsonica to nije mogao niti zamisliti jer mu je iMac bio prva liga kao prvi IPS kojega je imao.

Ne, to nije LED ekran, to je LCD sa LED pozadinskim osvjegtljenjem. Kao što sam rekao to je običan gimmck, a pošto je i tanak sve mi govori da je Edge LED. Nikakav LED ako nema local dimming ne pomaže kod kontrasta.

Ne bih uopće komentirao te opisne recenzije ako se to ipće može nazvati recenzijom.

Pisao sam već više puta da response time nije bitan nego da je bitan input lag, a tu je Dell jako dobar.

kakav je taj Viewsonic u odnosu na dell u2311? ima ga za kupit po 1900kn...možda bi bio bolji izbor od della

http://www.callidus.hr/frame.php

17 godina
neaktivan
M4X kaže...

kakav je taj Viewsonic u odnosu na dell u2311? ima ga za kupit po 1900kn...možda bi bio bolji izbor od della

Što se same kvalitete prikaza tu je jako dobar ali ne znam kakv je kod igri jer to nisam probao, trebalo bi negdje na netu ako ima naći rezultat za input lag.

17 godina
odjavljen
Bara kaže...
M4X kaže...

Što se same kvalitete prikaza tu je jako dobar ali ne znam kakv je kod igri jer to nisam probao, trebalo bi negdje na netu ako ima naći rezultat za input lag.

evo ga,prilično zanimljiv monitor

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/viewsonic_vp2365wb.htm

15 godina
23'' LED ili IPS LCD

ništa to , pare su spremne , ja strpljivo čekam della.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

Dašta je nego zanimljiv samo ne znam kolko se ti kužiš u isčitavanja rezultata mjerenja kao što je Delta E npr.

Evo jedan dokaz kako to Bug 'odlično' recenzira monitore i kolko je zapravo Dell U2410 dobar.

17 godina
odjavljen
Bara kaže...
M4X kaže...

Dašta je nego zanimljiv samo ne znam kolko se ti kužiš u isčitavanja rezultata mjerenja kao što je Delta E npr.

Evo jedan dokaz kako to Bug 'odlično' recenzira monitore i kolko je zapravo Dell U2410 dobar.

znam da je manje bolje

dobro,dell kad se kalibrira je valjda najbolji

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 14:12 (M4X).
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

dobro,dell kad se kalibrira je valjda najbolji

Ne znam, većina testova kod kojih su se monitori kalibrirali ne tvrdi tako.

Inače što se kažžće za koji Delta E isto ima u onom testu.

• If DeltaE >3, the color displayed is significantly different from the theoretical one, meaning that the difference will be perceptible to the viewer.

• If DeltaE <2, LaCie considers the calibration a success; there remains a slight difference, but it is barely undetectable.

• If DeltaE < 1, the color fidelity is excellent.

Znači po onome je prije kalibracije Dell izrazito loš, a nakon su ionako svi izvrsni.

Evo pogleda sam test Viewsonica do kraja i OK je i za igre, ima 16,3ms inoput lag.

15 godina
neaktivan
Bara kaže...

Kako god okrenemo, LED osvjetljenje bi trebalo biti +. A monitor pretpostavljam ima 10bitnu matricu i to H-IPS koja bi navodno trebala biti ipak bolja od E-IPS. I uz sve svoje multimedijalne mogucnosti i vecu velicinu ekrana, posebno u vertikali koja bi trebala biti vaznije, nebi li taj Appleov monitor trebao biti bolji izbor? Napominjem da mi je prilicno vazno povezivanje laptopa i monitora a ovaj Cinema je baš i rađen ciljano za Macbook pro seriju..

I uz sve to kažem ne igram igrice, a nitko di god sam citao nije imao zamjerki na odaziv ekrana (ne govorim pritom o mjerenjima ili ms, nego o iskustvu i doživljaju viđenog što je nekad važnije od brojki) a i ne obrađujem baš tolko fotki da bi mi smetao glossy.

Osim toga imam doma mat ekran i nije mi ništa bolji od onog na laptopu koji je glossy. Jednostavno mi to ne smeta nešto.

Isto tako razmišljam i o cijeni koju bi navedeni ekrani mogli postici ako bi ih za nekoliko godina išao prodavati. Nebi li Appleov ekran koji je bio 7000kn uvijek mogao prodati po cijeni duplo vecoj nego DELL-ov ekran koji je u startu 1800kn.

Uz sve to zar po samoj cijeni koja je 3-4 puta veca od DELLa, ovaj ekran nebi trebao biti bolji, a ova  prilika dobra gdje mi je razlika sad samo 700kn? Ima li tko tocno taj ekran da kaze neko iskustvo?

**** Sretna Nova godina!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
17 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Meni se sve čini da ti puno voliš marčicu Apple i da si se već odlučio to kupit no ovdje samo tražiš konačnu potvrdu. Ako ti je tolko pripelo kupi ti to no ja osobno nebi. Što se matrice tiče i tih 10 bita tu je se najčešće radi o 8 bitnoj matrici na koju je nabacan 10 bitna elektronika, je li tako i u tom slučaju nebih znao reći.

Inače ovaj Dell ima varijaciju matrice koje se nekada nalazila u 23'' Cinemi, sve su to H-IPS matrice.

LED-a je u više slučajeva - nego + i nepotrebno diže cijenu konačnog proizvoda.

Što misliš koji je bio razlog zašto je ne tako davno bio popljuvan 30'' Cinema iaoko je bio i 50% skuplji od konkurencije? Pa baš zbog zog nešoželjnog glossy premaza, za profi monitore je to nedopustivo, to je stvar za consumer proizvode.

Kada pričaš o cijenama i Appleu onda ne zaboravi kako je to firma koja jeftine proizvode skupo prodaje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 15:36 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bara kaže...

Meni se sve čini da ti puno voliš marčicu Apple i da si se već odlučio to kupit no ovdje samo tražiš konačnu potvrdu. Ako ti je tolko pripelo kupi ti to no ja osobno nebi. Što se matrice tiče i tih 10 bita tu je se najčešće radi o 8 bitnoj matrici na koju je nabacan 10 bitna elektronika, je li tako i u tom slučaju nebih znao reći.

Inače ovaj Dell ima varijaciju matrice koje se nekada nalazila u 23'' Cinemi, sve su to H-IPS matrice.

LED-a je u više slučajeva - nego + i nepotrebno diže cijenu konačnog proizvoda.

Što misliš koji je bio razlog zašto je ne tako davno bio popljuvan 30'' Cinema iaoko je bio i 50% skuplji od konkurencije? Pa baš zbog zog nešoželjnog glossy premaza, za profi monitore je to nedopustivo, to je stvar za consumer proizvode.

Kada pričaš o cijenama i Appleu onda ne zaboravi kako je to firma koja jeftine proizvode skupo prodaje.

Nije mi poanta samo u jabucici nego o jednostavnosti korištenja tih 2 uređaja i međusobnog spajanja. Htio bi što manje kablova i komplikcija i ovo mi se cini zgodno rješenje. I sad ako je ekranski prikaz jednak ili po nekim naznakama i bolji cini mi se da bi to moglo opravdati tu cifru. Inace 30" cinema nije glossy vec mat, a 27" je glossy.

A i kazem poanta je da si ja nikad skoro ne ostavljam elektroniku koja mi je visak, tako da mi je i vazno za koje pare bi to mogao kasnije prodat. LED nebi trebao odmagat, a u prodaji bi mi opet pomogao u podizanju cijene monitora.

A i gledam ukupne mogucnosti monitora. Nije mi jasno zašto bi taj monitor morao biti precjenjen i loš jer je Apple?

Pogotovo po cijeni za koju ga ja mislim kupiti i koja je više no duplo manja. (3300kn naspram 7000 u Protisu i 7700kn nekom dr.ducanu)

Zanima me isto jesi li vidio ta 2 ekrana uživo kad vec govoriš da je Dell bolji? Jer ja fakat nemam ništa protiv DELL, vec bi ga kupio da ga ima, ali eto uletio je sad i ovaj Appleov pa neznam što bi..

**** Sretna Nova godina!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
17 godina
odjavljen
alen-c kaže...

Nije mi poanta samo u jabucici nego o jednostavnosti korištenja tih 2 uređaja i međusobnog spajanja. Htio bi što manje kablova i komplikcija i ovo mi se cini zgodno rješenje. I sad ako je ekranski prikaz jednak ili po nekim naznakama i bolji cini mi se da bi to moglo opravdati tu cifru. Inace 30" cinema nije glossy vec mat, a 27" je glossy.

A i kazem poanta je da si ja nikad skoro ne ostavljam elektroniku koja mi je visak, tako da mi je i vazno za koje pare bi to mogao kasnije prodat. LED nebi trebao odmagat, a u prodaji bi mi opet pomogao u podizanju cijene monitora.

A i gledam ukupne mogucnosti monitora. Nije mi jasno zašto bi taj monitor morao biti precjenjen i loš jer je Apple?

Pogotovo po cijeni za koju ga ja mislim kupiti i koja je više no duplo manja. (3300kn naspram 7000 u Protisu i 7700kn nekom dr.ducanu)

Zanima me isto jesi li vidio ta 2 ekrana uživo kad vec govoriš da je Dell bolji? Jer ja fakat nemam ništa protiv DELL, vec bi ga kupio da ga ima, ali eto uletio je sad i ovaj Appleov pa neznam što bi..

gdje si ga našao,to novi ili?

imam pitanja u vezi monitora i zakona:

-koliko proizvođači toleriraju dead ili oštećenih piksela itd. šta se tiče DELL-a,HP-a i Viewsonica?

-neki imaju izražen ips glow,može li se to reklamirat

-i ukoliko nisam zadovoljan sa monitorom(bez obzira ako je sasvim u redu) da li ga smijem vratit i normalno povrat novca? jer je netko napisao da ako se proizvod kupuje na daljinu(web shop) da se može vratit u roku 7 dana...jel to stoji?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 16:52 (M4X).
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Stara 30'' Cinema kolko se ja sjećam je bila glossy.

Pa samo što neki proizvod nosi oznaku jabuke mi govori da je uglavnom 50% skuplji od nekog konkurentnog proizvoda.

Iako reklamni materijala kažu da LED samo pomaže u praksi je to ipak većinom drugačije.

Imaš li garanciju na tu duplo manju cijenu? Pa i sa tom duplo manjom opet je ako se ne varam skoro 200 eura skuplji od Della.

Ne, neisam vido Dell uživo al sam vidio jedan monitor koji ima istu matricu i moram reći da sam bio oduševljen. Tu Cinemu nisam vidio, ono što sam vidio je bilo više iMacova koji nazivno imaju odličan monitor, u praksi nažalost ne jer je glossy.

M4X kaže...

imam pitanja u vezi monitora i zakona:

-koliko proizvođači toleriraju dead ili oštećenih piksela itd. šta se tiče DELL-a,HP-a i Viewsonica?

-neki imaju izražen ips glow,može li se to reklamirat

-i ukoliko nisam zadovoljan sa monitorom(bez obzira ako je sasvim u redu) da li ga smijem vratit i normalno povrat novca? jer je netko napisao da ako se proizvod kupuje na daljinu(web shop) da se može vratit u roku 7 dana...jel to stoji?

Dell je mislim na nultoj toleranciji, LG isto, za Viewsonic 100% znam za je no za HP nebi znao reći.

17 godina
moderator
Bara kaže...
Dell je mislim na nultoj toleranciji, LG isto, za Viewsonic 100% znam za je no za HP nebi znao reći.

LG ima nultu toleranciju za prvih 72 sata. Sto se mene tice - sasvim dovoljno. Ako kupis monitor s neispravnim pikselima, mozes ga odmah reklamirati.

15 godina
neaktivan
Bara kaže...
Stara 30'' Cinema kolko se ja sjećam je bila glossy.

Pa samo što neki proizvod nosi oznaku jabuke mi govori da je uglavnom 50% skuplji od nekog konkurentnog proizvoda.

Iako reklamni materijala kažu da LED samo pomaže u praksi je to ipak većinom drugačije.

Imaš li garanciju na tu duplo manju cijenu? Pa i sa tom duplo manjom opet je ako se ne varam skoro 200 eura skuplji od Della.

Ne, neisam vido Dell uživo al sam vidio jedan monitor koji ima istu matricu i moram reći da sam bio oduševljen. Tu Cinemu nisam vidio, ono što sam vidio je bilo više iMacova koji nazivno imaju odličan monitor, u praksi nažalost ne jer je glossy.

Neznam za staru, danas sam gledao te monitore i ta od 30" ima mat ekran i meni je nekako izgledao lošiji, cak bi rekao zrnatiji, od glossy ekrana do njega. No to sve ovisi od covjeka do covjeka. Kazem meni kao ne profesionalcu taj detalj skoro da nista ne znaci, a i to stvarno ovisi od covjeka do covjeka. Znam da neki ljudi nemogu podnjet taj odsjaj i da im to odvlaci pozornost i da jednostavno nemogu raditi na tome. Meni je to eto ok. Osim kad odnesem laptop na direktno sunce, a posto je ovo kucni ekran, a soba na sjevernoj strani za mene to i nije toliki bed. Što se LED-a tice do sad nisam cuo da se netko baš žalio na tu tehnologiju.

Jedini problem tog ekrana i jest garancija koju nemam, tj.mogu ga isprobati pa ako radi radi. Neznam što bi se tocno moglo desiti kasnije. Nadam se da cu imat srece {#}
Nije 200€ skuplji nego max.100€. Al kažem kad ubrojim da za DELL zbog tog istog laptopa trebam uzet 2 adptera, zvucnike i dio za montiranje na zid, razlika mi se istopi na 400-500kn. Možda i manje. Kažem da nemam taj MacBook uzeo bi DELL zbog vise prikljucaka i cijene, ali ovako mi se ovo cini jednostavnije. I navodno su im malo kvalitetniji ovi ekrani koji su posebni nego oni iMacu (znam da su prije imali problema sa žutom).

DELL je na nultoj toleranciji ali samo svjetlih mrtvih pixela, tj.ne garantiraju ako imaš ugašene ili crne pixele.

17 godina
neaktivan

Tebi ocigledno neke stvari nisu bas najjasnije.

Prvo sta ce 30" monitor nekome ko ne zaradjuje hljeb tj. nije profesionalac. PRi tome mislim na cijenu a ne velicinu.

Drugo rasprava mat glosy nije na nivou vidis li sebe ili ne nego u vjernosti boja. Ti glosy ekranu su glosy jer vjestacki pojacavaju boje i zato izgledaju prekrasno. Profesionalac hoce VJERNE boje tj. da mu je boja ideticna na monitoru i papiru, posteru, moniografiji ili sta vec radi a ne da mu to lijepo izgleda na monitoru a na konacnom proizvodu kako ispadne.

Ovo sa adapterima zahvali appleu koji uvijek izmislja toplu vodu tj pokusava izvuci sve i cent iz kupaca.

:)
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 18:32 (logic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Prvo sta ce 30" monitor nekome ko ne zaradjuje hljeb tj. nije profesionalac. PRi tome mislim na cijenu a ne velicinu.

Drugo rasprava mat glosy nije na nivou vidis li sebe ili ne nego u vjernosti boja. Ti glosy ekranu su glosy jer vjestacki pojacavaju boje i zato izgledaju prekrasno. Profesionalac hoce VJERNE boje tj. da mu je boja ideticna na monitoru i papiru, posteru, moniografiji ili sta vec radi a ne da mu to lijepo izgleda na monitoru a na konacnom proizvodu kako ispadne.

Ovo sa adapterima zahvali appleu koji uvijek izmislja toplu vodu tj pokusava izvuci sve i cent iz kupaca.

Evo Logic je sa ovim postom sve rekao oko problematike glossy monitora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 18:35 (Bara).
16 godina
Bara kaže...
logic kaže...

Super su mi ovakvi kao Bara: mrzitelji Applea, dezurni sveznalice i forumski kuleri. <3

DA , OVO JE IRONICNO.

DUMP udruga mladih programera
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 18:43 (Fearless).
15 godina
Fearless kaže...
Bara kaže...
logic kaže...

Super su mi ovakvi kao Bara: mrzitelji Applea, dezurni sveznalice i forumski kuleri. <3

DA , OVO JE IRONICNO.

OT:haha pavlinoviću jesi to ti ? vidim ti sliku pa zato xd , - on topic: ja sam samo slusao prijedloge ljudi koji su imali i tn-ove i i ips-ove i zato sam definitivno za ips , jako mi je vazno da mi bude ugodan za oci jer sam 8 sati ispred njega , o tom glossy efektu neznam sta da kazem , meni se to sviđa xd , sto se tice apple-a ja ih ne volim zato sta im nemogu dirat djelove , tipa kupim apple-ov pc i moram kupovat komponente njemu kompatibilne , tj njihova j politika kupi i ne diraj , koristi dok ne ostari pa kupi novo , a meni je to nepodnjošljivo i to nije za mene , a ko voli nek izvoli , sto se tice njihovih ekrana to je vec druga prica , nisam nikad radio ispred jednog pa necu nista ni govorit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 18:52 (athlon64).
17 godina
moderator
23'' LED ili IPS LCD

Ekipa - rasprava je uglavnom bila poprilicno korektna. Nemojmo sad poceti s prepucavanjima - da jedni druge otpuzuju da su Appleovi fanboyi, a ovi prve optuzuju da su mrzitelji Applea.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja tu opce nisam ni spominjao 30" monitor, Bara ga je spomenuo a ja sam samo potvrdio da sam ga vidio i da je mat.

Ja gledam samo 23-24" jer sve više mi djeluje previše. Ako cemo potpuno iskreno ni IPS mi nije neophodan ali želim kupit najbolje što mogu za navedenu lovu. Ako je IPS skuplji samo 200-500kn nije mi žao dati tolko makar necu potpuno iskoristit njegove mogucnosti, ali cu bar imat kvalitetan monitor i necu gubit sliku cim promjenim kut.

Isto vrijedi za ovaj Appleov, ako to znaci da cu sve povezat 1 kablom i ne imat dodatne troskove, imat estetski ljepsi monitor a možda i kvalitetniji, onda zašto ne. Pa ne kupujem monitor svaki dan.

Ljudi daju po 2000-6000kn za mobitele cija vrijednost padne u bescjenje nakon 1 godine, pa u usporedbi s tim, dat koju kunu više za monitor je pametno.

I opet isticem NISAM PROFESIONALAC i nije mi sve na svjetu imati 100% vjerne boje, ali i dio profesionalaca koristi te monitore pa smatram da ni za tu namjenu nisu za baciti.

Osim toga Apple nije izmislio mini displayport standard niti DP, to je univerzalni standard koji je kompatibilan sa svima drugima standardima i nacinila ga je VESA. Po meni je glupo jedino što nisu na svoje monitore i laptop dodali i HDMI izlaz/ulaz ali mi je opet jasno jer znam da je njihova filozofija minimalizam i ubiti cemu stavljat 100 portova s istoom namjerom kad to sve može obavljati 1. Tako mi je smjesno vidjeti u 21.st.na vecini laptopa uz HDMI izlaz i analogni VGA, kad se vrlo lako moze HDMI prebacit u VGA, no sad smo skroz skrenuli s teme {#}

17 godina
neaktivan

Appleu je estetika na prvom mjestu cime je njihov proizvod sam po sebi nekad kontradikotran. Ali imaj na umu da je njima najvaznije da sve kupis od njih a sve ostalo je sekundarno.

Upravo zato sto ne kupujes monitore svaki dan a i zelis da kad ustanes iza njega nemas natecene oci isplati se kupiti kvalitetan monitor. Prvo i osnovno je matrica. Drugi parametar je povezivost. Treci parametar je podesivost.A tek onda dolazi da li je LED ili ne, da li ima zvucnijke ili ne ili tv tuner ili USB. Dzaba ti sve ovo ostalo ako je matrica losa. Uz TN monitor imas losu matricu sa mali uglom vidljivosti kojima je uglavnom ogranicena i podesivost. Sto bi narod rekao duplo golo ;)

Narod je uglavnom neuk i pada na velike rijeci. Napisu na monitoru LED i narod odmah misli to je nesto super jer je najnovije. Tuzna istina je da nekadasnji vrhunski CRT-ovi tipa IBM, Nokia ili EIZO imaju bolju sliku od najnovijeg tn led-a. KAd bi ih nasao novg naravnog. LED je marketing i nista vise od toga i to je zadnja ili medju zadnjim stvarima koaj se gleda kod monitora.

:)
15 godina
logic kaže...

Appleu je estetika na prvom mjestu cime je njihov proizvod sam po sebi nekad kontradikotran. Ali imaj na umu da je njima najvaznije da sve kupis od njih a sve ostalo je sekundarno.

Upravo zato sto ne kupujes monitore svaki dan a i zelis da kad ustanes iza njega nemas natecene oci isplati se kupiti kvalitetan monitor. Prvo i osnovno je matrica. Drugi parametar je povezivost. Treci parametar je podesivost.A tek onda dolazi da li je LED ili ne, da li ima zvucnijke ili ne ili tv tuner ili USB. Dzaba ti sve ovo ostalo ako je matrica losa. Uz TN monitor imas losu matricu sa mali uglom vidljivosti kojima je uglavnom ogranicena i podesivost. Sto bi narod rekao duplo golo ;)

Narod je uglavnom neuk i pada na velike rijeci. Napisu na monitoru LED i narod odmah misli to je nesto super jer je najnovije. Tuzna istina je da nekadasnji vrhunski CRT-ovi tipa IBM, Nokia ili EIZO imaju bolju sliku od najnovijeg tn led-a. KAd bi ih nasao novg naravnog. LED je marketing i nista vise od toga i to je zadnja ili medju zadnjim stvarima koaj se gleda kod monitora.

točno , to je katastrofa sto se tice naroda , tip kupi samsunga 24 i upada okolo "kupia sam full hd ekran sa led pozadinskim brale najbolji ekran na svitu nebi ga minja da mi platiš" , jer ljudi nemaju pojma xd , sto se tice zvucnika i tv tunera meni bi npr da taj dell ima zvucnike bila mana a ne vrlina jer bi bili negdje smješteni i ružno bi izgledali a ja ih nikad neču koristit i zato mi je matrica najvažnija , jbt sjedim ispred 17 tn-a 8 sati dnevno , pa nabit ce mi dioptriju -25 jbt.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 19:23 (athlon64).
17 godina
odjavljen
logic kaže...

ja na tn-u primjetim da se slika mijenja promjenom kuta tek kad pozorno gledam,uglavnom se ne mijenjaju boje već postaju svijetlije ili tamnije

da li je samsung t220 glosi monitor?

17 godina
moderator
logic kaže...

Kad se vec spominje LED - na laptopima koje sam vidio LED ne doprinosi kvaliteti slike. Slika na mom 5-6 godina starom HP-ovom laptopu (koji je tada kostao 12800 kn) je oku ugodnija i boljeg kuta vidljivosti nego na dva HP-ova laptopa s LED pozadinskim osvjetljenjem koje sam vidio u zadnjih nekih godinu dana (jedan za nekih 7000 kn, drugi za 4000 kn). Drugim rijecima, LED je u osnovi marketinska fora - kad vec ne mogu za tu cijenu dati postenu matricu, onda isticu LED. Slika moze doduse biti uniformiranija, ali ako kut vidljivosti granici s upotrebljivosti, sto ti znaci uniformirana slika? Ti je ionako neces vidjeti, posto ce ti slika biti razlicite svjetline vec samim tim sto gledas u ekran!

17 godina
moderator
M4X kaže...
ja na tn-u primjetim da se slika mijenja promjenom kuta tek kad pozorno gledam,uglavnom se ne mijenjaju boje već postaju svijetlije ili tamnije

S obzirom da nikad nisi vidio IPS monitor, to sto ti primjecujes ili ne primjecujes se ne racuna. {#} I da - svijetlije ili tamnije boje jesu posljedica losijeg vidljvog kuta. Kod IPS monitora to je minimalno.

M4X kaže...

da li je samsung t220 glosi monitor?

Reci ti nama.

17 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Reci ti nama.

a neznam da li je glosi,ova crna plastika je glosi ali za ekran neznam

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Kad se vec spominje LED - na laptopima koje sam vidio LED ne doprinosi kvaliteti slike. Slika na mom 5-6 godina starom HP-ovom laptopu (koji je tada kostao 12800 kn) je oku ugodnija i boljeg kuta vidljivosti nego na dva HP-ova laptopa s LED pozadinskim osvjetljenjem koje sam vidio u zadnjih nekih godinu dana (jedan za nekih 7000 kn, drugi za 4000 kn). Drugim rijecima, LED je u osnovi marketinska fora - kad vec ne mogu za tu cijenu dati postenu matricu, onda isticu LED. Slika moze doduse biti uniformiranija, ali ako kut vidljivosti granici s upotrebljivosti, sto ti znaci uniformirana slika? Ti je ionako neces vidjeti, posto ce ti slika biti razlicite svjetline vec samim tim sto gledas u ekran!

Znači da je u tvom slučaju korišten vjerojatno Edge LED kao u 99% LED LCD-ova. To za posljedicu ima tanji ekran, za laptope jako bitnu manju potrošnju ali donosi još veće probleme sa uniformnošću ili gamom nego kod klasičnih LCD-ova te naravno i manji kut gledanja.

17 godina
neaktivan
M4X kaže...

Jel se vidi oštar odbljesak od, jel se sam monitor sjaji? Pa valjda toliko moš vidit.

17 godina
odjavljen
Bara kaže...
M4X kaže...

Jel se vidi oštar odbljesak od, jel se sam monitor sjaji? Pa valjda toliko moš vidit.

neznam,nije velik odbljesak i nije ko ogledalo

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice