uglavnom Bug ga je testirao i nijedan im nije tako dobar kao dell u2410
inače tko ima koristi od wide gamuta?
ovo je pravi monitor HP LP2480ZX, 30 bitni sa bilijun boja koje može prikazat...oko 14k kn-a
Pisao sam o tome kakve su Bug recenzija monitora, sada ću biti kratak pa ću samo reći da su jako loše.
Taj HP ima 10-bitnu matricu, gleda se koliko bita ima po boji, ne sveukupno.
Meni glossy ne smeta, imam glossy na macbook-u i do sad nisam imao problem.
Istina je da tu i tamo stvara ko efekt zrcala, ali ja to nekako ni ne doživljavam,
a oozitivna stvar toga je što su mu boje stvarno življe nego na mat ekranu.
2.ovo doista je LED ekran, yato i je tako tanak a i na službenim Appleovim stranicama
tako piše. Pošto je Apple u pitanju mozda cak i nije edge LED, ali i da je trebao bi pomoci
kontrastu što nije za baciti i uštedi energije. Za ms je istina, sporiji je, ali nisam skoro
nikakav igrac pa mi je to gotovo nebitno, a i u korištenju nisam vidio nikakvih efekata
koji bi smetali. Jednostavno nekako sumnjam da bi takav ekran i po toj inace cijeni
trebao imati neke vidljive mane u prikazu. Sad sam još editirao post, pa me zanima
jel vrijedi uza sve te svoje prednosti dati 500kn više?
Osim toga ovdje su odusevljeni monitorom, kude tek nedostatak više ulaza za PC korisnike,
što meni kao nekom s macbook-om ne predstavlja problem nego prednost.
Kazu da je za igre i filmove odlican što mi se ne slaže s tim da ima veliki input lag
A i u specifikacijama spominju 6ms , što bi trebalo biti bolje od DELL-ovih 8ms, zar ne?
I mislim da je ovom ekranu H-IPS matrica.
Bit ću iskren i reći da glossy daje prenaglašene boje pri svjetlu koji sigurno za bilo kakvu obradu nije poželjan. Evo mi prijatelj ima 24'' iMac i Viewsonic VP2365bw i kaže da tek sada može vidit kolko je u biti glossy monitor mana, dok nije kupio Viewsonica to nije mogao niti zamisliti jer mu je iMac bio prva liga kao prvi IPS kojega je imao.
Ne, to nije LED ekran, to je LCD sa LED pozadinskim osvjegtljenjem. Kao što sam rekao to je običan gimmck, a pošto je i tanak sve mi govori da je Edge LED. Nikakav LED ako nema local dimming ne pomaže kod kontrasta.
Ne bih uopće komentirao te opisne recenzije ako se to ipće može nazvati recenzijom.
Pisao sam već više puta da response time nije bitan nego da je bitan input lag, a tu je Dell jako dobar.