The Blue Reign

poruka: 246
|
čitano: 74.264
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: The Blue Reign
rapture686 kaže...

Pa ventilator je sada push, vuče izvana prema unutra, tako da imam pozitivni pritisak u kućištu da ulazi manje prašine.

Cekaj malo, tebi zadnji ventilator puse prema unutra?

Što hladnije to bolje :)
12 godina
neaktivan
pranja_dakovo kaže...

nadam se da ces staviti smjer kako sam ti rekao :D

pumpa->radijator->blok->rezervar->pumpa 

Ovo je najbolji moguci smjer jer hladi vodu odmah prije ulaska u block, samim time hladi i ono sto je pumpa zagrijala.

A nemozes staviti da ti zadnji ventilator radi naopako, on mora vuci topli zrak van a ne tjerati ga u kuciste.

17 godina
The Blue Reign

Potupuno irelevantno je raspored komponenti u vodenom hlađenju.

S obzirom na brzinu protoka tekučine, a kod hlađenje jedne komponente pogotovo, razlika temperatura unutar cijelog sistema je manja ja od 10C

Več sam par puta, na raznim temama postao istu stvar, pogledajte u temi specijaliziranoj za vodena hlađenja i naći ćete te kompletan test.

Puno je važnije da je sami "put", odnosno ukupna duljina svih cijevi što manja, jer time se automatski povečava protočnost unutar sustava, i razlika temperatura u svim djelovima sustava još manja.

DAKLE, da zaključimo, držite se vi radije rasporeda stvari po kučištu, da vam je što manja udaljenost svih djelova vodenog, nego gledanja rasporeda "smjera" tekučine...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 20:24 (rooswelt1991).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo kako je kod tate {#}

plavo je hladna {#}

crveno je topla voda

[url=http://valid.canardpc.com/2756487][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2756487.png[/img][/url]
12 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Potupuno irelevantno je raspored komponenti u vodenom hlađenju.

S obzirom na brzinu protoka tekučine, a kod hlađenje jedne komponente pogotovo, razlika temperatura unutar cijelog sistema je manja ja od 10C

Več sam par puta, na raznim temam postao istu stvar, pogledajte u temi specijaliziranoj za vodena hlađenja i naći ćete te kompletan test.

Puno je važnije da je sami "put", odnosno ukupna duljina svih cijevi što manja, jer time se automatski povečava protočnost unutar sustava, i razlika temperatura u svim djelovima sustava još manja.

DAKLE, da zaključimo, držite se vi radije rasporeda stvari po kučištu, da vam je što manja udaljenost svih djelova vodenog, nego gledanja rasporeda "smjera" tekučine...

Ali jedan stupanj je jedan stupanj {#} 

Bolje jedan manje nego jedan vise.

13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Probat ću razne kombinacije ali znamo svi da ništa neće napraviti razliku kao dodavanje još jednog radijatora ili mijenjanje ovoga za veći {#}

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Praedator kaže...
rapture686 kaže...

Pa ventilator je sada push, vuče izvana prema unutra, tako da imam pozitivni pritisak u kućištu da ulazi manje prašine.

A u redu, onda vent stavljam da puše prema van. Zamisao je bila da je hladniji zrak vani nego unutra (griju ostale komponente unutrašnjost) pa da bi bolje tako hladilo.

Toni
17 godina
Praedator kaže...

Ali jedan stupanj je jedan stupanj {#} 

Bolje jedan manje nego jedan vise.

Čitaj sa razumijevanjem, jedan stupanj je razlika temperature tekučine, teperatura hlađene komponete je praktički identična.

Puno se više isplati napraviti "kraći put", jer se to direktno odnosi na temperaturu hlađene komponente...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...
Praedator kaže...
rapture686 kaže...

A u redu, onda vent stavljam da puše prema van. Zamisao je bila da je hladniji zrak vani nego unutra (griju ostale komponente unutrašnjost) pa da bi bolje tako hladilo.

Da ali se komponente vise griju jer si zarobio vruci zrak u kucistu pa mu taj hladniji zrak nista nepredstavlja.

Onda bolje stavi hladnjak naprijed dole na usis.

13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Na pravit ću onako kako si mi stavio sliku sa H100 gdje je jedan vent vani a drugi unutra i da puše prema van. Kažem isprobat ću par kombinacija, pa ćmo vidit.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Već se ovo pisalo milijun puta.
Sam raspored nije toliko bitan koliko duljina crijeva između komponenti(bitno je jedino da iz rezervoara ide u pumpu, pa onda dalje), trebaju se slagati što kraće rute između komponenti.

Što se ventilatora na radijatoru tiče, ako ideš samo na pull ili push, onda ti je efikasniji pull zbog prašine(u performansama nema razlike), ima linus jedan video u kojem to pojašnjava.
Ako ideš na push&pull dobit ćeš 1-3oC razlike.

Isprobaj što ti najbolje odgovara i tako složi. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Već se ovo pisalo milijun puta.
Sam raspored nije toliko bitan koliko duljina crijeva između komponenti(bitno je jedino da iz rezervoara ide u pumpu, pa onda dalje), trebaju se slagati što kraće rute između komponenti.

Što se ventilatora na radijatoru tiče, ako ideš samo na pull ili push, onda ti je efikasniji pull zbog prašine(u performansama nema razlike), ima linus jedan video u kojem to pojašnjava.
Ako ideš na push&pull dobit ćeš 1-3oC razlike.

Isprobaj što ti najbolje odgovara i tako složi. 

U biti se na ovo svodi...

Ok onda, prioritet su kraća crijeva.

Sad si me podsjetio na taj Linusov video, sjećam se da sam ga gledao prije dosta vremena.

Još je ovaj mod daleko od završetka, ko zna kako će na kraju ovo sve izgledati {#}

Hvala na savjetima btw.

Toni
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Pozivajući se na sljedeći video

bit će pull nadam se sa jednim SP120.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

{#} 3 posta za redom {#}

Uglavnom, naredio sam push pull, stavio backplate, zamijenio Spire pastu sa CM, pomaknio crijevo da ne ide vreli zrak iz grafe direkt u njega. Temp pale za oko 4-5 stupnjeva. Ovih par dana poslje 1. maja ću se pozabavit OC-om.

Toni
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
The Blue Reign

Evo da ne bude i 4. post za redom od iste osobe. :P 

Svaka čast na radu,stvarno to zakucavaš. ;D

Što još planiraš?  

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Hvala {#}

Još planiram neke estetske promjene izvana, sa prednjom maskom i nešto na "krovu". Moram još kućište ofarbati kako treba, dovršiti PSU cover, popraviti side panel ili izraditi novi, i još uzeti produžetke za napjanje da ih sleevam.

Od komponenti, ubacio bi još jednu istu pločicu od 4GB i uzeo 2 (ili barem jedan) SP120.

Također imam na umu nešta dosta zanimljivo u vezi stranice, više o tome ako uspijem nešto napraviti.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
The Blue Reign

Sad mi ovo što si nabrojao nije zanimljivo kao ovo tajanstveno što si spomenuo. :P 

Ali inače baš super to radiš,svaka čast.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

HA dosta je komplicirana ideja, ne želim previše govorit dok nešto ne napravim da vidim hoće li uopće funkcionirati.

Još sam zaboravio spomenuti, blok od vodenog ima 2 mjesta za 3mm LED-ice pa ću staviti 2 plave da vidim kako će izgledat, i ovaj tjedan bi trebo uzeti druga crijeva pa ću moći napravit bolji raspored crijeva. Još moram i obojiti tekućinu u plavo.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
The Blue Reign

Da,definitivno bi bolje sjeo s dodatnih par LEDica,i s plavim crijevima.

A dobro,ima vremena. :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
rapture686 kaže...

Hvala {#}

Još planiram neke estetske promjene izvana, sa prednjom maskom i nešto na "krovu". Moram još kućište ofarbati kako treba, dovršiti PSU cover, popraviti side panel ili izraditi novi, i još uzeti produžetke za napjanje da ih sleevam.

Od komponenti, ubacio bi još jednu istu pločicu od 4GB i uzeo 2 (ili barem jedan) SP120.

Također imam na umu nešta dosta zanimljivo u vezi stranice, više o tome ako uspijem nešto napraviti.

Evo pratim te odavno, svaki post, ali brate imas volje i gotovo, ja bi to davno sve bacio i kupio na novo kad bi morao toliko puta rastavit i sastavit. Dobro da to sve uopce i radi. Ali opet kazem svaka cast na volji. {#}

Fool for a day, King for a lifetime...
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Pa, u slobodno vrijeme nemam puno ostalih stvari za raditi, kad riješim obaveze bavim se kompom {#}

Toni
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Pa, u slobodno vrijeme nemam puno ostalih stvari za raditi, kad riješim obaveze bavim se kompom {#}

Dosad sve super :)

Plava UV crijeva ce biti odlicna, push-pull kombinacija je ok a sto se tice Corsaira SP120 sa njim neces pogrijesiti jer imaju odlican potisak (pritisak) zraka.

Uzmi 2 za push pull kombinaciju jer dosta se cuju na maks okretajima, a u push pull mozes smanjiti okretaje na 1500-1600 i tada su odlicni.

Ledice na blok ce biti super {#}

13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Corsairovi ventovi mi se jako sviđaju, svi ostali izgledaju isto. Naravno plavi prstenovi će biti montirani, i sigurno nisu glasniji od trenutačnih {#}

U vezi crijeva,ostat će uz prozirna, a tekućinu ću bojati, jer ovaj rezervoar izgleda fantastično u tom setupu, evo par slika. Najviše mi se sviđa na drugoj slici, smo ne znam kako točno postići taj efekat, jel to UV ili su LED-ice, ne znam... ali saznat ću {#}

BTW, taj blok super izgleda, čini mi se da će onda LED-ice ostati unutra.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 3:08 (rapture686).
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Corsairovi ventovi mi se jako sviđaju, svi ostali izgledaju isto. Naravno plavi prstenovi će biti montirani, i sigurno nisu glasniji od trenutačnih {#}

U vezi crijeva,ostat će uz prozirna, a tekućinu ću bojati, jer ovaj rezervoar izgleda fantastično u tom setupu, evo par slika. Najviše mi se sviđa na drugoj slici, smo ne znam kako točno postići taj efekat, jel to UV ili su LED-ice, ne znam... ali saznat ću {#}

BTW, taj blok super izgleda, čini mi se da će onda LED-ice ostati unutra.

Ja mislim da je i jedno i drugo, i LED i tekucina u boji, barem mi se tako cini, plavo je i bez UV svjetla i plavo je sa UV svjetlom ali drugacija plava.

Napravi i ti oboje {#}

Blok je odlican sa ledicama, jos ako budes imao i UV plavu tekucinu to ce izgledati odlicno.{#}

Sve u svemu jako zanimljiv i nepretrpan projekt, svaka cast.

13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Jel za UV tekućinu trebam posebne neke UV LED-ice ili će to kolko tolko reagirati i pod običnima?

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Jel za UV tekućinu trebam posebne neke UV LED-ice ili će to kolko tolko reagirati i pod običnima?

vidio si kod mene kako plave svijetle

Ultraviolet ti se vidi samo onda po crijevima, 

[url=http://valid.canardpc.com/2756487][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2756487.png[/img][/url]
13 godina
neaktivan
The Blue Reign

Da ali kod tebe je preko onaj lim i zelena tekućina, ovo na slici dosta drukčije izgleda.

Ne znam samo gdje nabaviti UV boju, ima na eBay-u ali malo skupo, to ostavljam za zadnju opciju.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Da ali kod tebe je preko onaj lim i zelena tekućina, ovo na slici dosta drukčije izgleda.

Ne znam samo gdje nabaviti UV boju, ima na eBay-u ali malo skupo, to ostavljam za zadnju opciju.

kakav lim, pa imam uv tekucinu

12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Zato kupi UV crijevo na EKWB i obicnu tekucinu u boji.

A u kuciste jednu ili dvije UV lampe od 30cm gore i dole. 2 UV sharkoon su 60kn.

13 godina
neaktivan
Praedator kaže...
rapture686 kaže...

Zato kupi UV crijevo na EKWB i obicnu tekucinu u boji.

A u kuciste jednu ili dvije UV lampe od 30cm gore i dole. 2 UV sharkoon su 60kn.

moze i stavit par ledica s ebaya

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice