Case modding (Savjeti bilo kakvi)

poruka: 157
|
čitano: 43.964
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Case modding (Savjeti bilo kakvi)
pinelynx kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Samo zato sto je nesto unikatno ne znaci automatski i da dobro izgleda.

Vidio sam negdje na njuskalu prije oglas di lik prodaje PC ugradjen u kuciste starinskog radija. I izgleda fantasticno. Ovo sto si ti stavio bi trebao biti primjer kako custom mod ne bi trebao izgledati.

Svaki bedak na svijetu ima ideju, ali to ne znaci da je ona dobra.

pa ti sa svojim istinskim opusom za modding i neprocjenjivim talentom napravi nešto po svom.. Poanta slika je da case modding nije samo promjeniti boju i staviti pleksiglas, to nit je originalno nit je unikatno. Nego kad se čovjek već igra oko toga nek napravi nešto drugačije... shvatio? 

Nemojte se svađat svačiji prijedlozi si su dobrodošli čovjek je htio dat primjer mada se i meni iskreno nesviđaju .

14 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...
pinelynx kaže...

pa ti sa svojim istinskim opusom za modding i neprocjenjivim talentom napravi nešto po svom.. Poanta slika je da case modding nije samo promjeniti boju i staviti pleksiglas, to nit je originalno nit je unikatno. Nego kad se čovjek već igra oko toga nek napravi nešto drugačije... shvatio? 

Poanta slika bi trebala biti da se pokaze sto se moze postici s dobrom idejom i puno truda. Ne pokazati sto se moze napraviti sa sranjem od ideje i malo pleksija.

A sto se tice ovog djetinjastog "pokazi ti svoj mod" prozivanja reci cu ti samo ovo, ne moras biti modder da vidis kad je nesto smece.

Ali naravno ukusi se razlikuju pa nesto sto meni izgleda kao smece tebi izgleda kao fantasticno izveden projekt, ah sto ces...shvatio ili da ti nacrtam sliku?

Usput ovo je dobar mod, ne ovaj drek sto si ti stavio.

Sasvim slucajno naletio sam na sliku slicnog moda kao sto si ti stavio, samo sto je ovaj napravljen kak spada a ovo sto si ti stavio je....drek.

Ovo je jeebeno sa kotačem ;D

13 godina
neaktivan

evo ti pogledaj moju temu kako je to ispalo pa reci sta mislis :)

isto pocetnik kao ti , ideje me pucale svakakve , i dosao sam na ovo :

http://www.bug.hr/forum/topic/modding-projekti/moj-prvi-mod-ms-kuciste-150-kn/180134.aspx

xbox live:klapa012, battlelog: klapa012, xfire: klapa01
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
klapa01 kaže...

evo ti pogledaj moju temu kako je to ispalo pa reci sta mislis :)

isto pocetnik kao ti , ideje me pucale svakakve , i dosao sam na ovo :

http://www.bug.hr/forum/topic/modding-projekti/moj-prvi-mod-ms-kuciste-150-kn/180134.aspx

Vidio sam to vec odlicno je ispalo

12 godina
neaktivan
i ja sam napravio na bočnoj strani logo od alinwera i imam plave neonke koje mislim promjenit i naravno kad se toga primim meni će bit super i promjenit ću cijeli izgled snimat ću sve kad radim
sad sam na mobu pa nemrem stavit slike kad
14 godina
neaktivan

Pa ako zelis bas orginalno ugradi ga u gajbu piva, drveni ormaric ili napravi sam kuciste kakvo zelis i naravno ugradi koji pleksiglas raznih oblika, neonke, ventilatore, potenciometar i sve to...

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo da vidis kako izgleda kuciste sa stilom, bez kicastih stvari i pretrpavanja.

Meni osobno jako lijepo.

Što hladnije to bolje :)
Moj PC  
4 3 hvala 0
13 godina
odjavljen

Vidim da je dobar trenutak da uskočim i objasnim neke stvari.

Case modding je općeniti naziv ove "struke" kojom se bavimo,ali se dijeli na dvije kategorije a to su case mod i scratch build.

Case mod je naravno modding tvorničkog kučišta dok je scratch build izrada kučišta (ne mora biti nužno od nule).

Tako da nemojte pisati gluposti da scratch build ne spada pod case modding. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prije bih rekao da je modding kakav dobar hobi, ali posao - kvragu ne.

Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

{#}

Jos neke za dobiti ideju...

Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Praedator kaže...

{#}

Jos neke za dobiti ideju...

Oni kotacici na prvome ja takve imam na elektricnoj grijalici.

13 godina
odjavljen
Tyberius_Prime kaže...

Vjeruj mi,kotačići su nazmjenjivi kada moraš premještati komp od 35-40 kg-zbog veličine nije baš za pod ruku. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
13 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Lako je otvorit, aj ti preživljavaj od toga.. {#}

Ako ciljaš samo na HR,nema ni potrebe otvarati,ali ako ciljaš dalje,možeš živjeti kao car. {#}

Primjer-otvoreno u susjedstvu:

http://www.ekwb.com/

http://www.ldcooling.com/

I neki ekstremi:

http://suissacomputers.com/

http://www.darwinmachine.com/

@HE_JUMP:

Napravi najprije nešto na svoju ruku,pronađi ljude koji s zainteresirani, zatim malo na crowdfunding i to je to. ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 20:37 (Pranja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Penryn kaže...

Lako je otvorit, aj ti preživljavaj od toga.. {#}

Ako ciljaš samo na HR,nema ni potrebe otvarati,ali ako ciljaš dalje,možeš živjeti kao car. {#}

Primjer-otvoreno u susjedstvu:

http://www.ekwb.com/

http://www.ldcooling.com/

I neki ekstremi:

http://suissacomputers.com/

http://www.darwinmachine.com/

@HE_JUMP:

Napravi najprije nešto na svoju ruku,pronađi ljude koji s zainteresirani, zatim malo na crowdfunding i to je to. ;)

evo pa upravo pocinjem prvo kuciste koje ce mozda na kraju bit i prodano vidjet cemo kako ce ispast pa ako me krene sigurno bit ce toga jos :D

13 godina
protjeran
Pranja kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Vjeruj mi,kotačići su nazmjenjivi kada moraš premještati komp od 35-40 kg-zbog veličine nije baš za pod ruku. {#}

Sve to stoji, ali se opet moze naci nesto malo elegantnije, sto ne bode u oci.

Ili ih bar ugraditi u kuciste tako da se ne vide cjeli nego samo da nekih 25% viri van, taman koliko treba da odigne kuciste od poda i da imaju svrhu ali ne da privlace paznju.

Meni osobno je ovo jako lijepo kuciste.

Ona krestava sranja nalik na alienware su takvo smece, podsjecaju me na one besplatne MMORPG igre, sarenilo i bloom, nesto sto bi dijete od 14 godina htjelo imati.

13 godina
odjavljen
HE JUMP kaže...

evo pa upravo pocinjem prvo kuciste koje ce mozda na kraju bit i prodano vidjet cemo kako ce ispast pa ako me krene sigurno bit ce toga jos :D

Eto,samo naprijed. {#}

14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
HE JUMP kaže...

Eto,samo naprijed. {#}

Hvala ;)

13 godina
odjavljen
Tyberius_Prime kaže...

Ili ih bar ugraditi u kuciste tako da se ne vide cjeli nego samo da nekih 25% viri van, taman koliko treba da odigne kuciste od poda i da imaju svrhu ali ne da privlace paznju.

Ona krestava sranja nalik na alienware su takvo smece, podsjecaju me na one besplatne MMORPG igre, sarenilo i bloom, nesto sto bi dijete od 14 godina htjelo imati.

Dobro,plastični kotači i nisu nešto specijalno,tu se slažem,ali ima i onih aluminijskih rađenih na CNC-u-to je divota za vidjeti.

O ukusima baš i ne bih-znaš da svatko ima svoj. {#}

12 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...
Pranja kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Svida mi se ovo sa pleksijem, bilo bi super spojiti stranicu i gornji dio da budu prozirni.

Samo sto bi bilo zahebano za cistiti svakih par dana, prasina je zahebana kad se poljepi na prozirni pleksi.

13 godina
protjeran
Pranja kaže...

Dobro,plastični kotači i nisu nešto specijalno,tu se slažem,ali ima i onih aluminijskih rađenih na CNC-u-to je divota za vidjeti.

O ukusima baš i ne bih-znaš da svatko ima svoj. {#}

Vidio sam ih, super izgleda, elegenatnije i ako i privuce paznju, privuce ju s dobrim razlogom.

Sto se tice ukusa, da svakom svoje, ali ono mislim stvarno, koliko lud ili corav moras biti da kupis ovu krefeku. 

12 godina
neaktivan

Vidio sam ih, super izgleda, elegenatnije i ako i privuce paznju, privuce ju s dobrim razlogom.

Sto se tice ukusa, da svakom svoje, ali ono mislim stvarno, koliko lud ili corav moras biti da kupis ovu krefeku. 

A dobro, opet o ukusima se neraspravlja jer svatko voli nesto svoje i uvijek se nade kupac i za najcudniju i najruzniju stvar na svijetu.

Ima nas svakakvih {#}

13 godina
odjavljen
Tyberius_Prime kaže...

Da,to je je onaj Cosmos S Dragon-i meni se bljuje od toga.

Ali ima i finih modova kao npr ovaj:

12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Da,to je je onaj Cosmos S Dragon-i meni se bljuje od toga.

Ali ima i finih modova kao npr ovaj:

Izgleda mi kao oklopno vozilo, ne u smislu vrijedanja nego takav dojam daje.

Iako kako sam rekao, ukusi su razliciti.

13 godina
protjeran

To je vec bolje, jednostavnije i nije tako kicasto.

Zasto ljudi volje izgled apple racunala, jer su jednostavna, cista i elegentna.

Sto ljudi vole na mobitelima, jednostavnost i preglednost, lako snalazenje.

A ne da moras 3 sata kopat da nadjes di se wi-fi upali.

Isto to treba primjeniti na dizajn kucista. Tok linija, da imaju smisla, da jedna prati i nadopunjuje drugu, ne da izgleda ko da ga je pijani Picasso nacrtao.

0 1 hvala 0
14 godina

Ajde kad ste već počeli sa slikama evo jednog savršenstva. Nadam se da ću jednog dana biti u stanju napraviti ovakvo nešto

8 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Praedator kaže...

Izgleda mi kao oklopno vozilo, ne u smislu vrijedanja nego takav dojam daje.

Iako kako sam rekao, ukusi su razliciti.

Meni baš i ne-oble linije me ne podsjećaju na oklopnjaka,ali zato ovaj da:

Tyberius_Prime kaže...

To je vec bolje, jednostavnije i nije tako kicasto.

Zasto ljudi volje izgled apple racunala, jer su jednostavna, cista i elegentna.

Sto ljudi vole na mobitelima, jednostavnost i preglednost, lako snalazenje.

A ne da moras 3 sata kopat da nadjes di se wi-fi upali.

Isto to treba primjeniti na dizajn kucista. Tok linija, da imaju smisla, da jedna prati i nadopunjuje drugu, ne da izgleda ko da ga je pijani Picasso nacrtao.

Meni je od Apple-a jedino dobar Mac Pro. Ono je coo ideja ali ne donosi ništa novo,ništa svježe.  Općenito mi se više ne sviđa forma kutije. Mora biti drugačije.

12 godina
neaktivan

Sve se moze napraviti, bitno je nepretjerivati i uskladiti komponente, funkcionalnost i da lici na nesto.

Meni se osobno svidaju ove UV reactive stvari ali ne previse da svjetli cijela soba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Morat cu si dat truda i upregnuti max pa probat slozit neki dizajn kucista.

Tek toliko iz zabave.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

{#}{#} gdje mogu nabaviti ove limove bijele da ih posebno stavljam?

Ostala mi rupa od proslih komponenti :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Praedator kaže...

{#}{#} gdje mogu nabaviti ove limove bijele da ih posebno stavljam?

Ostala mi rupa od proslih komponenti :(

Blo je u Linksu kromiranih Silverstonovih 25 kn 4 komada.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice