Evo I mojeg kutka...
Ispricavam se zbog lose kvalitete slika, imam samo mobitel za slikati (Sony Ericsson c702)
Znam da imam rupu na drugom pc-u, znam da imam zvucnike na stolu.....
Evo I mojeg kutka...
Ispricavam se zbog lose kvalitete slika, imam samo mobitel za slikati (Sony Ericsson c702)
Znam da imam rupu na drugom pc-u, znam da imam zvucnike na stolu.....
Ja ovu ekipu ne razumijem....
divovski zvučnici stoje na stolu, divovska kućišta stoje na stolu, modemi-routeri su također na stolu
čemu to?
Jer vole buljiti u sve te neonke i misliti kako imaju enterprise na stolu. Posebno mi super kako im sve svjetli u plavom zelenom i čemu sve ne i onda oni tako "rade" za tim stolom.
Ah ta djeca.
1. Komp manje privlaci prasinu
2. Bolji je protok zraka
3. Komp ti je pristuacniji, sto ako trebas spojiti prijenosni hdd ili nesto sl u kuciste, a nedaj boze otvarati bocnu stranicu i vaditi/stavljati nest ili mozda na brzaka pocistiti prasinu? (vjerovao ili ne, mogu sve ovo raditi dok mi je komp na stolu, puno brze i efikasnije ) ah da, ovako cemo... sagnuti se ispod stola i u mraku traziti konektore (ipak ih je 90% sa straznje strane), pola toga trebam odspojiti kako bih izvukao kuciste, pa tu i tamo odvijati u uskom prostoru sarafcice i sl. i to nije sve, uz sve to dobijes i bonus effekt (ode kraljeznica)
4. Cemu sva ta lijepa kucista ako ti stoje ispod kucista (ne mislim samo na neonke itd, mogu biti lijepa i bez toga)
5. Kako sve ovo ima veze s nekom djecom?
Jesam li sto zaboravio?
1. Komp manje privlaci prasinu
2. Bolji je protok zraka
3. Komp ti je pristuacniji, sto ako trebas spojiti prijenosni hdd ili nesto sl u kuciste, a nedaj boze otvarati bocnu stranicu i vaditi/stavljati nest ili mozda na brzaka pocistiti prasinu? (vjerovao ili ne, mogu sve ovo raditi dok mi je komp na stolu, puno brze i efikasnije ) ah da, ovako cemo... sagnuti se ispod stola i u mraku traziti konektore (ipak ih je 90% sa straznje strane), pola toga trebam odspojiti kako bih izvukao kuciste, pa tu i tamo odvijati u uskom prostoru sarafcice i sl. i to nije sve, uz sve to dobijes i bonus effekt (ode kraljeznica)
4. Cemu sva ta lijepa kucista ako ti stoje ispod kucista (ne mislim samo na neonke itd, mogu biti lijepa i bez toga)
5. Kako sve ovo ima veze s nekom djecom?
Jesam li sto zaboravio?
1. Komp privlaci prasinu ako je na tepihu, dok stoji na laminatu, parketu koji se lako prebrise 1-2 put tjedno nema uopce prasine
2. Zrak je jednako gust i jednake topline dok je na stolu i 50cm nize
3. Za to postoji USB Hub koji se prišteka i stavi na rub stola, danas i svaki LCD monitor ima po 2 USB konektora
Zašto bi netko potrebu stalno imao otvarati poklopac i non stop nešto čačkati po tome?
4. Za po mom, stol je idealan za ona mini Cube kućišta, čista perverzija
5. Ni ja nisam skužio
pozz :)
...
2. Bolji je protok zraka
......
...
@Ziga
Sad procitaj
@Ziga
Sad procitaj
ups ..............
@Ziga
Sad procitaj
ups ..............
Hahaha...Sad ste se zahebali.... Zrak je dole gusci i hladniji...
Zrak jednake topline?
jednake topline???
hmmm ajde malo razmisli, recimo da je kučište na predviđenoj polici na radnom stolu, znači negdje dolje, a takvi prostori su najčešće uski i imaju dva tri prsta sa svake strane slobodno kad se stavi kučište
prednost tog položaja kučišta je u tome da ti ono manje smeta na stolu, i to je jedino koje mogu navest
nedostataka ima malo more, kao npr kao što je kolega malo više naveo, nedostatci tipa kad se mora nešto uštekati, očistiti, otvoriti itd.
a to da je zrak iste topline, nema šanse, jer zrak u tom prostoru može biti samo topliji od običnog, jer dok se komp stavi pod opterećenje i dok počne bacat van topli zrak, pa kad se u tom boxu ili ispod stola ako nije dovoljno prostora, nakupi tog toplog zraka, samim stavljanjem ruke u taj prostor se osjeti znatna razlika u toplini zraka, što opet može dovesti do otkazivanja nekih komponenti, ili čak rastopljivanja kablova, jer komp će za hlađenje ponovno povući taj topli zrak te se neće adekvatno hladiti
ako sam u krivu ispravite me
Zašto bi komp na podu nužno morao biti u nekom boxu ili zatvorenoj polici stola? Meni je komp godinama i godinama na podu i nikad ništa, a što se tiče prištekavanja... 1 u pola godine, a što se tiče prašine, također očistim 1 u pola godine. Mene samo smeta držanje midija na stolu onaj zvuk vibracija koje se prenose na radnu plohu (pogotovo ako je kućište nekvalietno) a diskovi rezoniraju...kao npr najveće smeće što postoji Sharkoon Rebel...
Ukoliko kućište stoji "sboksano" kao na prvoj slici logično je da će se sve pregrijavati, ali ako je na drugoj slici, nema apsolutno nikakve razlike u protoku, temperaturi nego da je na stolu. S tim da je na podu, manje se čuje jer parket bolje upija vibracija od radne površine stola i udaljenije je od uha.
... u tom boxu ili ispod stola ako nije dovoljno prostora, ...
ja nisam napisao da kučište ne može biti ispod stola, ali sam napisao za situaciju ako ispod stola nije dobar protok zraka, tj nema dovoljno prostora da uzima svježi zrak da se normalno hladi
ako je prostor oko stola i sam stol dobro razrađen i kučište ima dovljno svježeg zraka za hlađenje, tada to što je na podu ne stvara nikakve probleme
jednake topline???
nedostataka ima malo more, kao npr kao što je kolega malo više naveo, nedostatci tipa kad se mora nešto uštekati, očistiti, otvoriti itd.
a to da je zrak iste topline, nema šanse, jer zrak u tom prostoru može biti samo topliji od običnog, jer dok se komp stavi pod opterećenje i dok počne bacat van topli zrak, pa kad se u tom boxu ili ispod stola ako nije dovoljno prostora, nakupi tog toplog zraka, samim stavljanjem ruke u taj prostor se osjeti znatna razlika u toplini zraka, što opet može dovesti do otkazivanja nekih komponenti, ili čak rastopljivanja kablova, jer komp će za hlađenje ponovno povući taj topli zrak te se neće adekvatno hladiti
Decki znate li vi sta je uopce "toplina"?
Ma misle na temperaturu/stupanj zagrijanost...
Znam dobro na sta misle ali kao osoba koja voli određene grane fizike (kao termodinamiku npr) ovo me bode u oci.
Isto kao "povisio sam voltažu procesoru", "graficka ima 200W topline" itd.
Znam dobro na sta misle ali kao osoba koja voli određene grane fizike (kao termodinamiku npr) ovo me bode u oci.
Isto kao "povisio sam voltažu procesoru", "graficka ima 200W topline" itd.
Istina, i mene je, ali nisam nista htio komentirat
matija656 kaže...
kao što rekoh, ako sam u krivu ispravite me
alo ljudi ovo nije sabor ili sudnica da se raspravlja o tim stvarima: di da se drži kućište, di je bolje di je loše, kak je ljepše i kak je ružnije.....
kao što je rekao 2-3 str. nazad, manje priće više slike.........
e tak treba samo derite slike.....i sve super....
Preselio sam se iz stana u kuću pa reko da stavim slike novog deska....
Wow. Obožavam ovaj B&W moderan minimalistički stil urednje interijera. Genijalno i fenomenalno
Preselio sam se iz stana u kuću pa reko da stavim slike novog deska....
me gusta
I Like that shiny shit going on the desk.
Moje prebivalište.... i naravno povremeno ženino, dok ju ne iselim u drugu sobu...
Ako je netko primjetio da nešto fali na stolu, u pravu je. Fale zvučnici, a pošto imam neke kreštalice nisam ih ni stavljao... dok ne stignu neki pošteni koristim sluške. A možda i bolje jer onda ne čujem kad žena počne njatke!!!
edit: posebna fotka za one koji vole B&W uređenje.
edit: posebna fotka za one koji vole B&W uređenje.
Jako lijepo sve izgleda... Jedino ti se ono "drvce" ne uklapa u uređenje dnevne sobe.
HHH u dnevnom boravku bolje stavi crne tepihe a ne bjele, nejde ti bijelo na bjelo :D
@Vuja12
Imas jako ljepu gitaru.