Nokia 5800 - Cooked Firmware-i na hrvatskom

poruka: 488
|
čitano: 188.176
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nokia 5800 - Cooked Firmware-i na hrvatskom
Kristyans kaže...
Leryan kaže...

Iskreno, imao sam c6 isto jednu verziju i strasno mi je na zivce islo to rotiranje pocetnog ekrana...

To rotiranje ekrana je jedini razlog zašto ću opet mijenjati FW, neopisivo me živcira kada moram čekati da se rotacija smiri da bih se uopće javio jer mi se stalno ikone po ekranu premještaju.

Kad si nemiran kod uzimanja mobitela :) Meni se to samo ponekad desi kad treba isključiti alarm ujutro kada me probudi da treba ić na poso da tražim gdje je tipka za gasit alarm. :)

15 godina
Gnjavator kaže...

Zato se stavlja ROFS2 od verzije firmvera koja je u mobitelu i onda nema downgradea.

Eh, nisam znao, ali ni nema veze, sa 50.6 verzijom sam prezadovoljan.

15 godina
Kristyans kaže...
Leryan kaže...

Iskreno, imao sam c6 isto jednu verziju i strasno mi je na zivce islo to rotiranje pocetnog ekrana...

To rotiranje ekrana je jedini razlog zašto ću opet mijenjati FW, neopisivo me živcira kada moram čekati da se rotacija smiri da bih se uopće javio jer mi se stalno ikone po ekranu premještaju.

Hehehe, da, bas to! A sto se tice rotacije izbornika, to sada u 50.6 radi normalno i to me ne smeta. Ali hvala Bogu da se pocetni vise ne rotira! Inace 50.6 ima samo engleska verzija, sto mi cak i pase, dosta mi je prtljanja po opcijama prevedenim na rvacki.

15 godina
neaktivan

Nakon kojih pola godine pauze , opet prelazim na Nokiu 5800XM .

Pa molim nekoga od vas forumasa koji se bave CFW-ima , posto vidim da je kolega DamageHigh prodao svoju Nokiu , da mi napise/te koja je najnovija verzija FW-a i najbolja verzija CFW-a za tu verziju FW-a .

Hvala unaprijed :)

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je . Trollovi , get a f*ckin' life !!!

0 0 hvala 0
16 godina
xXxBIMBOxXx kaže...

Nakon kojih pola godine pauze , opet prelazim na Nokiu 5800XM .

Pa molim nekoga od vas forumasa koji se bave CFW-ima , posto vidim da je kolega DamageHigh prodao svoju Nokiu , da mi napise/te koja je najnovija verzija FW-a i najbolja verzija CFW-a za tu verziju FW-a .

Hvala unaprijed :)

Eh prijatelju, ljudi ti izgubili volju za time. Nema ti druge nego da sam kreneš u to.

Za početak, pod obvezno - registracija na DailyMobile forum. Zatim posjeta OVOM podforumu, čitanje komentara, opisa FW i na kraju flashanje s onim koji ti najviše odgovara.

Ako želiš ubaciti hrvatski, posjet OVOJ temi. Dakle skineš, exportaš hrvatski s tim programom iz originalnog (balkans) firmware-a (kojeg si skinuo preko NaviFirm-a) i importaš u željeni CFW bez hrvatskog jezika. Pratiš tutorial iz prethodno navedene teme, i bilo bude sve ok (nestale su slike, ali snaći ćeš se i bez njih).

Sretno! {#}

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan

Nista onda , ceka se drugi tjedan , vikend cu iskoristit citajuci i skidajuci programe sa neta , a drugi tjedan krece opet modanje .

Ali bi stvarno bilo lijepo da se ti vratis u biznis :))

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je . Trollovi , get a f*ckin' life !!!

0 0 hvala 0
14 godina

Dali ikoji od tih FW može raditi na nokia 5230?

ł
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Od ovih u ovoj temi, ne!
13 godina
neaktivan

Evo nesto, sto ce sve ponosne vlasnike nokie 5800 puno obradovati!!

Photon C6-05 za Nokiu 5800 FW 52.0.101.

Ubacio sam hrvatski jezik kao default.

Direktorijum OVI karte ima u svom nazivu neke znake, tako da jedino to treba da se preimenuje. Nesto drugo od bugova nisam primetio.

Na Garminu, izuzetno brzo nalazi satelite, to me je odusevilo.

Inace je jako brz...

http://depositfiles.com/files/9w498siij

Pozdrav

Zlatko

2 0 hvala 1
15 godina

ohoho, Rohit se još igra!

..bilo je to davno...C6-03..

dobar je Photon..{#}

mutikaša i probisvijet
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Cooked Firmware na Hrvatskom za Nokia-u 5800

Pozdravljam sve na ovome forumu. Upravo sam se registrirao jer imam problem s Nokiom 5800. Čitao sam sve vaše postupke instalacije novog firemware c6 i odlučio se to napraviti.

Nisam stručnjak na tom području i zato sam pozorno pročitao što treba raditi i napravio točno korake po uputama DamageHigh. Nakon uplodanja koje je uspješno završilo više nemogu upaliti mob. samo zavibrira kao obično kod paljenja i ništa.

Moje pitanje je da li bi gosp.DamageHigh bio voljan instalirati osobno moj mob. jer se ja više ne usudim prčkati po njemu?

Evo mog kontakt mob. da se čujemo 092/1388-646 - Domagoj. Bio bih jako zahvalan i naravno netražim ništa besplatno.

Ili da mi ostavi svoj mob. pa ću ja njega nazvati.

16 godina
Re: Cooked Firmware na Hrvatskom za Nokia-u 5800
dombam kaže...

Pozdravljam sve na ovome forumu. Upravo sam se registrirao jer imam problem s Nokiom 5800. Čitao sam sve vaše postupke instalacije novog firemware c6 i odlučio se to napraviti.

Nisam stručnjak na tom području i zato sam pozorno pročitao što treba raditi i napravio točno korake po uputama DamageHigh. Nakon uplodanja koje je uspješno završilo više nemogu upaliti mob. samo zavibrira kao obično kod paljenja i ništa.

Moje pitanje je da li bi gosp.DamageHigh bio voljan instalirati osobno moj mob. jer se ja više ne usudim prčkati po njemu?

Evo mog kontakt mob. da se čujemo 092/1388-646 - Domagoj. Bio bih jako zahvalan i naravno netražim ništa besplatno.

Ili da mi ostavi svoj mob. pa ću ja njega nazvati.

Evo samo da obavijestim cijenjeno pučanstvo, oživjeli smo mobitel, tako da je još uvijek (as far as I know) broj brickanih mobitela prateći moj tutorial = 0. {#}

16 godina
neaktivan

Cak mogu reci, iako sam bio na CFW C6 od samog pocetka, sad sam se prebacio na OFW i mogu reci da mi je bolji. Brzi, fluidniji, RAM nikad ispod 50 MB, a i onda sve dobro radi. Kome su dosadili widgeti i da ih bas i ne koristi, preporucam OFW (+ Widgetizer).

0 0 hvala 0
15 godina
goldmankm kaže...

Evo nesto, sto ce sve ponosne vlasnike nokie 5800 puno obradovati!!

Photon C6-05 za Nokiu 5800 FW 52.0.101.

Ubacio sam hrvatski jezik kao default.

Direktorijum OVI karte ima u svom nazivu neke znake, tako da jedino to treba da se preimenuje. Nesto drugo od bugova nisam primetio.

Na Garminu, izuzetno brzo nalazi satelite, to me je odusevilo.

Inace je jako brz...

http://depositfiles.com/files/9w498siij

Pozdrav

Zlatko

di ti je rofs3 file?

15 godina
neaktivan

imam problem, trebam help, tu sam opisao...

EDIT: @Damagehigh "Evo samo da obavijestim cijenjeno pučanstvo, oživjeli smo mobitel, tako da je još uvijek (as far as I know) broj brickanih mobitela prateći moj tutorial = 0."

Pls jel mi možeš napisati postupak kojim si oživio mob, jer imam istu stvar, znaći poslje flashanja se neda upalit i vibrira...(oko tri/četiri puta sam uspješno unapredio firmware pomoću tutoriala, ali ovo mi je prvi put da se neda upalit) {#}

EDIT:evo uspio sam vratit mob,tj upalit ga. Prvo sam ga preko noći ostavio bez baterije, pa sam ga ujutro probao upalit, no nula bodova, pa sam preko jafa pokušao stavit firmware onaj koji je bio prvi put i opet jaf nije dovršio sve,tj stao je na pooling phone, ali je ostao svijetliti, potom sam ga odspojio sa usba i pokušao upaliti no nije išlo, pa sam izvadio bateriju, vratio je natrag i najnormalnije upalio mob {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 10:06 (1BIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Drago mi je da si uspio...
16 godina
neaktivan

Želim stavit C6-05, e sad.

Koju ROFS2 verziju da koristim? Na originalnoj temi nema "precoocked" RM-356 koji ide za nokiu 5800. Znači moram uzet neki rofs2, obrisat aplikacije što neželim sa FW cleanerom i ubacit u njega Photon C6-05 Project Files preko NFEstd. To je ok, ali da koristim RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V01? Mislim to sam našao u onom How to.txt uz project files, ali nisam siguran da je to to.

I ako je to to, jel trebam preimenovat iz .007 u .101?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 15:11 (Spaceblade).

0 0 hvala 0
17 godina

Pošto sam od prekjučer "ponosni" vlasnik navedenog mobitela, zanima me da li tko ima verziju S60 tj. 60.0.003? U mene je trenutno verzija V 51.0.006. Pitam zato što mi je jako bitan google sync jer su mi svi kontakti na tom web servisu. Naime google sync na S50 ne radi, samo na S60, IZVOR. Nemojte se ljutiti ako sam nešta pogrešno shvatio ili pogriješio, symbian mobitel nisam nikad imao. Zadnja Nokia koju sam imao je bila legendarna 3310.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Pošto sam od prekjučer "ponosni" vlasnik navedenog mobitela, zanima me da li tko ima verziju S60 tj. 60.0.003? U mene je trenutno verzija V 51.0.006. Pitam zato što mi je jako bitan google sync jer su mi svi kontakti na tom web servisu. Naime google sync na S50 ne radi, samo na S60, IZVOR. Nemojte se ljutiti ako sam nešta pogrešno shvatio ili pogriješio, symbian mobitel nisam nikad imao. Zadnja Nokia koju sam imao je bila legendarna 3310.

Proguglaj malo netom sa terminom "navifirm" sa tim appom ces dobiti pristup serverima sa Nokia FWima!

15 godina

Ja sam imao v 60.0.003 ali sam morao flashati da bih ga instalirao pošto na Navifirmu pokazuje da je zadnja verzija za RM-356 52.0.007. Znači ako želiš v 60 moraš flashati.

They got money for wars, but can’t feed the poor

0 0 hvala 0
16 godina
Krivo si shvatio. v60 i S60 nemaju veze jedno s drugim. Ime OS-a koji 5800 vrti je Symbian S60v5. Dakle, ima vise tipova Symbiana, a ovaj v50, v60 su verzije OS-a.
www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
ja,vrba kaže...

Ja sam imao v 60.0.003 ali sam morao flashati da bih ga instalirao pošto na Navifirmu pokazuje da je zadnja verzija za RM-356 52.0.007. Znači ako želiš v 60 moraš flashati.

Na NaviFirm+ pokazuje 60.0.3, ali u moru onih izbora nigdje ne vidim Croatia, a ne znam ni pod kojim da tražim. Help plz?

DamageHigh kaže...
Krivo si shvatio. v60 i S60 nemaju veze jedno s drugim. Ime OS-a koji 5800 vrti je Symbian S60v5. Dakle, ima vise tipova Symbiana, a ovaj v50, v60 su verzije OS-a.

Šta dobivam ako instaliram v60.0.3? Poslije toga ažuriranja će biti S60v6?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 16:46 (Najbrži).
15 godina
Dobro je napisao DamageHigh,ovaj mobitel je S60V5 kao sto je npr. N8 Symbian 3.Znaci onaj google sync ce vjerojatno raditi na ovom uredjaju. Meni na Navifirmu pokazuje da je zadnja verzija softvera za RM-356 (koji imas kako je na slici) 52.0.007

0 0 hvala 0
16 godina
Najbrži kaže...

Na NaviFirm+ pokazuje 60.0.3, ali u moru onih izbora nigdje ne vidim Croatia, a ne znam ni pod kojim da tražim. Help plz?

Tražiš Balkans [boja tvog uređaja].

Najbrži kaže...
Šta dobivam ako instaliram v60.0.3? Poslije toga ažuriranja će biti S60v6?

Ne. Opet si krivo shvatio. Gledaj, S60v5 je jedan mobilni OS. Kao npr. Android. Kako ima Android 2.2, Android 2.3, tako ima i Symbian S60v5 v51, Symbian S60v5 v60 itd.

Get it? ;)

Što dobivaš? Bolje performanse. Posebice web preglednika.

17 godina
DamageHigh kaže...
Gledaj, S60v5 je jedan mobilni OS. Kao npr. Android. Kako ima Android 2.2, Android 2.3, tako ima i Symbian S60v5 v51, Symbian S60v5 v60 itd.

Odlično objašnjeno, skužio sam, thx.

Ima 5 balkans, moj je blue (po onoj plavoj liniji sa strane). Da li trebam šta sa druge slike šta još označiti/odznačiti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 19:02 (Najbrži).
15 godina

Ništa više,moraš imati 7 fajlova.Sretno!Ako šta zašteka,javi se na PM.

16 godina
Najbrži kaže...
DamageHigh kaže...
Gledaj, S60v5 je jedan mobilni OS. Kao npr. Android. Kako ima Android 2.2, Android 2.3, tako ima i Symbian S60v5 v51, Symbian S60v5 v60 itd.

Odlično objašnjeno, skužio sam, thx.

Ima 5 balkans, moj je blue (po onoj plavoj liniji sa strane). Da li trebam šta sa druge slike šta još označiti/odznačiti?

Samo radi po OVOM tutorialu, i sve će biti OK.

13 godina
neaktivan

Kod fleshanja nokie potrebno je znati trenutnu verziju softwera jer ako ubacis manju mozes ubiti telefon  i vise pomoci nema

WinSoft

0 0 hvala 0
15 godina

puno sam puta napravio downgrade s svojom nokiom...nijednom mi nije ostala brickirana osim na v60.0.003...kad jednom stavis taj v60 nema vise downgradea...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
domac5 kaže...

puno sam puta napravio downgrade s svojom nokiom...nijednom mi nije ostala brickirana osim na v60.0.003...kad jednom stavis taj v60 nema vise downgradea...

Ja sam sa svojom Nokiom bio na v60.0.003, sada sam na v52.0.007, nisam imao problema sa prebacivanjem.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice