HTC Desire (Bravo/G7) - stabilni rom + neograničen prostor
Pozdrav
Nakon što sam postao ponosni vlasnik HTC Desire-a i druženja od nekoliko dana, zaključio sam da je mobitel super osim jedne stvari, kritičnog nedostatka prostora. Nakon toga kreće borba i istraživanje!
I zaključak je ovaj! Novi ROM :)
-------------------- OSNOVNO --------------------
U par koraka ću objasniti kako osposobiti Desire da radi kako spada s neograničenim prostorom!
1. pretpostavit ću da mobitel znate root-at i/ili napraviti S-OFF
2. prepostavit ću da znate particionirati SD karticu (opis pogledati niže)
3. skinite Supernova ROM - (link se nalazi niže) i kopirajte ga na SD karticu
4. ući u bootloader od HTC-a - držati tipku za paljenje i smanjivanje tona istodobno
5. odabrati RECOVERY pa instalaciju zip datoteke s SD karice
6. odabrati instalaciju navedenog ROM-a
7. pričekati kraj instalacije i resetirati uređaj
8. VAŽNO!! - nakon što se uređaj pokrene popratite sve korake koje traži od vas osim spajanja na WiFi i unošenja GOOGLE podataka, ovo drugo je NAJVAŽNIJE !
9. kad se uređaj stabilizira stisnite tipku za paljenje i odaberite REBOOT -> safe
10. nakon što se uređaj resetira nastaviti će se interna instalacija i konfiguriranje sistema i kartice - to može potrajati do 15 minuta - NE brinite ako se ništa ne događa.... :)
11. nakon što se uređaj resetira možete raditi što god vas je volja.., imate STOCK ili ORIGINAL ROM i neograničen prostor
-------------------- DODATNO --------------------
Problem s WiFi modulom i sl...
Ukoliko ste prije flashali uređaj s nekim ROM-om koji je imao drugi RIL ili RADIO (komponenta zadužena za uredan rad wifi modula i sl.) tj. da vam se pokazalo da vam kasnije ne radi WiFi i sl, preporučam skinuti provjereni RIL, verzije 5.11.05.27, koji instalirate isto kao i ROM! Skinite ovdje...
Particioniranje SD kartice
Osobno sam koristio GParted s kojim sam formatirao karticu s ovim redosljedom koji se MORA poštovati!!!
particija 1: PRIMARY, FAT32 - veličina po želji
particija 2: PRIMARY, EXT4 - veličina po želji (ali zbog 100% sigurnosti da će sve raditi stavite 1800mb)
Zašto Supernova ROM?
Zato jer je najsličniji originalnom (stock) ROM-u od HTC-a, a u sebi ima par dodataka koji vrijede instalacije + dobivate mogućnost neograničenog instalacijskog prostora
Skinite ovdje...
-------------------- EXTRA --------------------
1. ispravak za automatsko određivanje pozadinskog svjetla
2. ispravan GooglePlay tj. bivši Market
Instalacija: uđete u BOOTLOADER, pa u RECOVERY a onda odaberete instalaciju s SD kartice i odaberete prvo jednu a onda drugu datoteku i to je to!
-------------------- DISCLAMER --------------------
Samo da napomenem da sam ovo napravio na nekoliko uređaja i do sada sve radi savršeno!
Naravno ako skurite uređaj NE smatrajte mene odgovornim jer je ovo napravljeno u dobroj namjeri!! ;)