[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 848.401
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Diazz72 kaže...

Pozdrav, imam HTM H10 (MATRIX D4030), prčkao sam nešto po systemu i za*ebo. . .te sada imam bootloop, mobitel je rootan i imam recovery, no nigdije ne mogu naći za njega nekakav rom (originalni ili custom rom). . .Pa eto ko netko zna možda dali bi pasao kakav univerzalan ili rom od sličnog uređaja bio bih zahvalan. . .

Da li je to kineski mobitel? Ako imaš recovery moraš stavljati custom rom samo za svoj model mobitela niti jedan drugi od drugih modela. Orginalni rom bi možda i mogao ali samo ako je to backupirani iz tvog recoverya ili ako ga je netko napravio u takvom recoveryu. Ako si nešto brisao u systemu e onda si obrisao nešto što nisi smio a da prije nisi napravio backup cijelog roma iz recoverya.

Probaj ući u recovery i napravi factory reset i wipe cache. A ako i onda ne ide moraš naći alat s kojim bi mogao vratiti oficielni firmware.

"Just A Dream ".
12 godina
Fero kaže...
Diazz72 kaže...

Pozdrav, imam HTM H10 (MATRIX D4030), prčkao sam nešto po systemu i za*ebo. . .te sada imam bootloop, mobitel je rootan i imam recovery, no nigdije ne mogu naći za njega nekakav rom (originalni ili custom rom). . .Pa eto ko netko zna možda dali bi pasao kakav univerzalan ili rom od sličnog uređaja bio bih zahvalan. . .

Da li je to kineski mobitel? Ako imaš recovery moraš stavljati custom rom samo za svoj model mobitela niti jedan drugi od drugih modela. Orginalni rom bi možda i mogao ali samo ako je to backupirani iz tvog recoverya ili ako ga je netko napravio u takvom recoveryu. Ako si nešto brisao u systemu e onda si obrisao nešto što nisi smio a da prije nisi napravio backup cijelog roma iz recoverya.

Probaj ući u recovery i napravi factory reset i wipe cache. A ako i onda ne ide moraš naći alat s kojim bi mogao vratiti oficielni firmware.

Ima neki svoj recovery te moguće je napraviti recovery putem ZIP filea, ali mi treba odgovarajući ROM. . .ja sam se zeznuo i umijesto backupa napravio user backup ( što nije napravilo backup sys. particije ). . .sad ne znam što da radim, nigdije ne mogu pronaći original ROM, sutra jedino odnjeti na garanciju, no sumnjam da će išta biti od toga pošto je moja krivica. . .

13 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...
Fero kaže...
Diazz72 kaže...

Ima neki svoj recovery te moguće je napraviti recovery putem ZIP filea, ali mi treba odgovarajući ROM. . .ja sam se zeznuo i umijesto backupa napravio user backup ( što nije napravilo backup sys. particije ). . .sad ne znam što da radim, nigdije ne mogu pronaći original ROM, sutra jedino odnjeti na garanciju, no sumnjam da će išta biti od toga pošto je moja krivica. . .

Jesi probao factori reset i wipe cache iz tog recoverya. A ako možeš u njega probaj i backup prije ovog factory reseta. Kako se zove recovery da li TPRW ili CWM ili nešto drugo.

"Just A Dream ".
15 godina
neaktivan
treba mi mali savjet u vezi otkljcavanja galaxy mini gt-s5570. Bio je zaključan na t-mobile mrezu međutim došao sam do koda i pokusao ga otkljucati. Sada je 'kao' otkljucan jer kad utipkam *#7465625# (sim-lock) pise da je 'zakljucavanje mreze-off' i kad stavim karticu drugog operatera ne trazi kod za otkljucavanje, ali ne moze se prijaviti na mrezu, telefonirati..signal uredno prima ali nudi samo SoS pozive. Tako je kod vipa, kod tele2 prepoznaje da se radi o tele2 mrezi ali isto tako ga je nemoguce koristiti za pozive, sms, net. Sa t-mobile karticom sve radi super. Napravio sam factory reset, promijenio firmware pomocu Odin downloadera, jos jednom ga zakljucao pa ponovo otkljucao i apsolutno nikakvih promjena. U cem je stvar?
13 godina
neaktivan
imajhen kaže...
treba mi mali savjet u vezi otkljcavanja galaxy mini gt-s5570. Bio je zaključan na t-mobile mrezu međutim došao sam do koda i pokusao ga otkljucati. Sada je 'kao' otkljucan jer kad utipkam *#7465625# (sim-lock) pise da je 'zakljucavanje mreze-off' i kad stavim karticu drugog operatera ne trazi kod za otkljucavanje, ali ne moze se prijaviti na mrezu, telefonirati..signal uredno prima ali nudi samo SoS pozive. Tako je kod vipa, kod tele2 prepoznaje da se radi o tele2 mrezi ali isto tako ga je nemoguce koristiti za pozive, sms, net. Sa t-mobile karticom sve radi super. Napravio sam factory reset, promijenio firmware pomocu Odin downloadera, jos jednom ga zakljucao pa ponovo otkljucao i apsolutno nikakvih promjena. U cem je stvar?

Pa probaj Apn postavke za operatera kojeg misliš koristiti neka ti pošalju za mms i internet i reci im ako si na bonovima jer su postavke malo drugaćije.

"Just A Dream ".
12 godina
Fero kaže...

Jesi probao factori reset i wipe cache iz tog recoverya. A ako možeš u njega probaj i backup prije ovog factory reseta. Kako se zove recovery da li TPRW ili CWM ili nešto drugo.

Jesam, ali nažalost ne pomaže ;/. . .na njemu je Android system recovery 3E.

15 godina
neaktivan
Fero kaže...
imajhen kaže...

Pa probaj Apn postavke za operatera kojeg misliš koristiti neka ti pošalju za mms i internet i reci im ako si na bonovima jer su postavke malo drugaćije.

prošao sam i to..postavke se automatski postave za npr Tele2, u APN sve bude podešeno. Osim toga kad istu tu karticu stavim u drugi mob koji je otključan sve normalno radi, automatski sve leti.. I kak to da je Galaxy young moguće otključati samo loadanjem dvije datoteke preko onog 'safe moda'- prvu za root, drugu za unlock, a za Galaxy mini treba izvodit čitave egzibicije??

11 godina
neaktivan

kupio sam novi, isti takav mobHTM H10 (MATRIX D4030) , ne mogu ući na intrenet ni poslati mms iako sam prepisao s uputstva  sve što je trebalo; u čemu je problem?

12 godina
gule kaže...

kupio sam novi, isti takav mobHTM H10 (MATRIX D4030) , ne mogu ući na intrenet ni poslati mms iako sam prepisao s uputstva  sve što je trebalo; u čemu je problem?

Hmm, nisam probao slati MMSove, no sve ostalo mi je super radilo, dosta sam iznenađen s obzirom da se radi o kinezu sa 256mb rama. . .čak mi je vrtio gta san andreas, a na tabletu ( Huawei MediaPad 7 ) ne radi ( šteka ). . .

Eh sad vas experte da pitam, ima kakav način da kolega tu sa foruma napravi backup njegovog stock roma i pošalje mi ga?

EDIT: Bio sam dole, dali su mi novi uređaj tako da ovaj problem je riješen ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 16:10 (Diazz72).
12 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Hmm, imam par problema:

1) Kad kažem OK Google, ništa se ne dešava, a trebao bi prebaciti na google search (google now)

2) Kad mu kažem npr. What's the time, dobijem samo pola odgovora the time is | i tu stane. . .

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 18:31 (Diazz72).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dobio sam od starog TrekStor SurfTab vec rootanog.jel mi moze neko pomoci naci rom.zato sto zelim 3.0 ne 4.1

Dejan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dejko2 kaže...

dobio sam od starog TrekStor SurfTab vec rootanog.jel mi moze neko pomoci naci rom.zato sto zelim 3.0 ne 4.1

Pogledaj

http://www.android-hilfe.de/root-custom-roms-modding-fuer-surftab-breeze-7-0/

15 godina

Ako je netko prije stavio - linkao ovaj program za rootanje mobitela izvinjavam se..

Kingo Android ROOT

Vezano za isti program Kingo Android ROOT – jednim klikom do administratorskih ovlasti

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav. Koji je najbolji kernel za galaxy i9000 za cm 11 (4.4.2)?

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Pozdrav. Koji je najbolji kernel za galaxy i9000 za cm 11 (4.4.2)?

Evo tu službena tema za i9000 pa pitaj. Brže će ti netko i pametnije odgovorit ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
17 godina
neaktivan
imajhen kaže...

Kartica ti nije na centrali pravilno aktivirana. Mob je otkljucan ali zato kaj kartica nije aktivna nemres se prijavit na mrezu pa ti ne radi niti jedna usluga. Zamijeni karticu i sve bi trebalo bit ok :-)

12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, zanima me ovako, imam huawei p6 i na njemu je firmware b102, a naisao sam na netu da je izasao cak b125, pa me zanima jel tim upgrade-om gubim garanciju ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Poz.

Zanima me zašto mi izbacuje u recovery modeu ovaj error:

E: failed to mount/efs (Invalid argument)
E: Can't mount /efs/log/boot_cause

I kako ovo fiksati, gledao sam po XDA forumu ništa nije pomoglo.

Mobitel je: Samsung Galaxy S Advance , trenutno radi na Android 2.3.6, na 4.1.2 ne može jer WIZARD prijavljuje error (Ubacivao sam gapps al nije pomoglo)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
micr0 kaže...
Poz.

Zanima me zašto mi izbacuje u recovery modeu ovaj error:

E: failed to mount/efs (Invalid argument)
E: Can't mount /efs/log/boot_cause

I kako ovo fiksati, gledao sam po XDA forumu ništa nije pomoglo.

Mobitel je: Samsung Galaxy S Advance , trenutno radi na Android 2.3.6, na 4.1.2 ne može jer WIZARD prijavljuje error (Ubacivao sam gapps al nije pomoglo)

Najvjerojatnije taj recovery ne radi na 4.1.2 , moraš staviti noviji recovery.

"Just A Dream ".
13 godina
Recovery izbacuje isti error i na 2.3.6 verziji, samo sto 2.3.6 verziju mogu da koristim...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A kako staviš 2.3.6 , i onda nije recovery kako spada. Daj stavi linkove da vidim, od kuda skidaš to sve i kako stavljaš recovery i koji. Daj linkove. Da li ti stoji status 7 nakon što pokušavaš staviti Jb 4.1.2 i možda je krivi rom odnosno nije za tvoj mobitel.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Fero kaže...

A kako staviš 2.3.6 , i onda nije recovery kako spada. Daj stavi linkove da vidim, od kuda skidaš to sve i kako stavljaš recovery i koji. Daj linkove. Da li ti stoji status 7 nakon što pokušavaš staviti Jb 4.1.2 i možda je krivi rom odnosno nije za tvoj mobitel.

2.3.6 ubacim preko odina, 100% je ROM za moj mobitel, sve živo sam pokušao ali nije pomoglo, sve što je XDA rekao to sam radio ali ništa.

Ne razumijem kakav STATUS 7 ???

http://terafile.co/517634120e78/I9070XXLQE_I9070OXXLQE_TWO.zip Ovaj rom

Default Recovery je u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 22:31 (micr0).
13 godina
neaktivan
micr0 kaže...
Fero kaže...

2.3.6 ubacim preko odina, 100% je ROM za moj mobitel, sve živo sam pokušao ali nije pomoglo, sve što je XDA rekao to sam radio ali ništa.

Ne razumijem kakav STATUS 7 ???

http://terafile.co/517634120e78/I9070XXLQE_I9070OXXLQE_TWO.zip Ovaj rom

Default Recovery je u pitanju.

Ma ne, sve krivo radiš. Prvo ja ne mogu isprobati rom, drugo je li to oficielni Jb 4.1.2 ili modificirani(custom) 4.1.2 rom. Ako je custom rom, prvo moraš rootat mobitel i staviti drugi(custom) recovery , odnosno Cwm recovery za svoj model mobitela jer sa default recovery-em ne ide nikako. Custom romovi sa xda foruma za tvoj mobitel su u zip fajlu kojeg spremaš na sd karticu i iz Cwm recovery-a flash-aš, a ne iz defaultnog recoverya kojeg imaš na 2.3.6 Gingerbreadu.

"Just A Dream ".
13 godina

Da ja to tebi na tenane.

ODINOM ubacujem oficijelni ROM , link iznad je od 4.1.2 verzije i njega ubacijem ODIN-om.
Ali mi 4.1.2 kada ga ubacim kaze: gapps error, secsetup wizard je zaustavljen.

Uđem u recovery mode izbaci mi te errore:E:Failed to mount/[efs (invalid argument) | E:Can't mount/efs/log/boot_cause ], instaliram gapps za 4.1.2 verziju, konačno radi ali:

Task managera nema, nema zvukova na mobitelu, čim uradim restart mobitela i kad on dođe sebi sve mi ne default vraćeno...

Stoga sam na oficijelnon 2.3.6, jer 4.1.2 ne radi.

Prije sam koristio Android LightJB 4.1.2 Custom ROM, al htio sam da vratim na oficijelni 4.1.2 i to se desilo....

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 23:35 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj drugu verziju Odina moguće da ovaj ne gura sve što treba. Budem ti pogledao malo xda forum pa možda nađem.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Fero kaže...

Probaj drugu verziju Odina moguće da ovaj ne gura sve što treba. Budem ti pogledao malo xda forum pa možda nađem.

Ty.

Probao sam 1.83, 1.85, 3.07,3.09.... ništa !

13 godina
neaktivan
micr0 kaže...
Fero kaže...

Ty.

Probao sam 1.83, 1.85, 3.07,3.09.... ništa !

Da li nakon što staviš Jb 4.1.2 ideš u recovery i radišwipe data/factory reset i wipe cache partition, ako to ne radiš to bi mogao biti problem.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 11:40 (Fero).
13 godina

@Fero , radim i to {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
micr0 kaže...

@Fero , radim i to {#}

Ajde probaj kako stoji na ovom linku sa xda developer foruma jer treba fixat efs : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2417670.

Koristi Odin 3 (v.1.85).

Edit: kada si se vraćao na GB 2.3.6 trebaš raditi ovo i gledati koju verziju imaš 8gb ili 16gb : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2100642

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 18:50 (Fero).
13 godina
Fero kaže...
micr0 kaže...

@Fero , radim i to {#}

Ajde probaj kako stoji na ovom linku sa xda developer foruma jer treba fixat efs : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2417670.

Koristi Odin 3 (v.1.85).

Edit: kada si se vraćao na GB 2.3.6 trebaš raditi ovo i gledati koju verziju imaš 8gb ili 16gb : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2100642

Tako sam i radio, ali recovery je uništen, i imam probleme koje sam naveo iznad :(

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice