Voltaza memorije

poruka: 10
|
čitano: 2.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Voltaza memorije

imam corsair dominator 2*2Gb ddr2 1066MHz memoriju

postavke u biosu namjestim na auto i u amd overdrive-u ocitavam 1,95 voltazu memorije

kada u bios rucno overvoltam +0,15 bios mi javlja ravno 2 V

po specifikacija proizvodaca memorija je testirana za 2,1 V

pitanje dali da u biosu narihtam +0,25 V ili u amd overdrive-u dignem slider na 2,1 V ili da sve ostavim u biosu na auto

moja logika je makar se preporuca votaza po specifikacijama proizvodaca sto manja voltaza manje zagrijavanje

savjeti i prijedlozi dobrodosli thanks!

strit
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 23:29 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Voltaza memorije

Uvijek je bolje staviti manji napon. Naravno onda testiras da li je stabilno i ako je onda super, ostavis tako.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
RE: Voltaza memorije
AA-d00d kaže...

Uvijek je bolje staviti manji napon. Naravno onda testiras da li je stabilno i ako je onda super, ostavis tako.

kad namjestim bios na auto stavlja 1,85 V po biosu i 1,95 V po amd overdrive-u (kome vjerovati)

ali da radi vec godinu i nes pa predpostavljam da je stabilno(nisam posebno testirao stabilnost memorije)

po meni ak bios na auto namjesti kaj namjesti onda mora bit stabilno

strit
17 godina
neaktivan
Voltaza memorije

Onda ti ploca overvolta. Ako je sve ok onda slobodno ostavis kako je.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Voltaza memorije

Vjerovatno ti memorija radi na 800Mhz jer onda ima po profilu taman tih nekih 1.85V,

na 1066Mhz s CL5 latencijama tesko da ce stabilno ispod 2V tj. onda ti po defaultu 2.1V

tako je bar meni.

P.S. Kad vec imas 1066Mhz memoriju steta to ne iskoristiti, nemoj se brinuti zbog temperatura

ova moja memorija s obicnim heatspreaderom nema problema na 2.1V, kamoli ce imati dominatori.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 0:45 (drnde).

1 0 hvala 1
15 godina
drnde kaže...

Vjerovatno ti memorija radi na 800Mhz jer onda ima po profilu taman tih nekih 1.85V,

na 1066Mhz s CL5 latencijama tesko da ce stabilno ispod 2V tj. onda ti po defaultu 2.1V

tako je bar meni.

P.S. Kad vec imas 1066Mhz memoriju steta to ne iskoristiti, nemoj se brinuti zbog temperatura

ova moja memorija s obicnim heatspreaderom nema problema na 2.1V, kamoli ce imati dominatori.

brzina memorije je 1066MHz rucno namjestena s tim sam imo problema te zbog toga moro updatet bios

provjereno u cpu-z ziher radi na 1066 tj 535 sto znaci cak i nes malo vise 1070

istina da je po specifikacijama 1,8 V za 800 MHz pa mu je vjerojatno ostalo na 1,85 zbog auto brzine na 800MHz

thanks na odgovorima ostavit cu votazu na auto jer koa sto smo zakljucili manja votaza manje grijanje

mislim da ploca neovervolta jer kad puknem voltazu +0,15 ploca kaze 2 V ali onda i overdrive kaze 2 V

uglavnom stabilno radi kak je pa cu za sad tak i ostavit

strit
15 godina
Voltaza memorije

jos problema: kad u overdrive dignem voltazu proc-a automatski mi smanji voltazu memorije na 1,85V i neda mi dizat, tj koliko god dignem on odma vraca na 1,85V.

normalno stoji na 1,95V. ot za oc procesora dali treba dizat i neke druge voltaze osim voltaze proc-a, npr nb vid ili voltage, sideport...

mislim da mi spusta voltazu zbog latencija 5-7-7-24 bar brijem da su takve na auto u biosu

plese savjet kako optimalno podesit dominator iz moj pc

strit
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 20:12 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Voltaza memorije

Optimalno ti je 1066MHz, 5-5-5-15, 2.1V kao sto sam ti prije rekao.
Te tvoje latencije 5-7-7-24 su pre pre previsoke zato ti biti ce i radi
na 1.85V iako radi na 1066MHz, kao da je ddr3 memorija.

Trebas u biosu ukljuciti/postaviti da uzima postavke iz EPP-a (Enhanced Performance Profiles),

onda sve napravi sam tj. biti ce kao sto sam gore napisao i ne trebas nista dirati.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 20:55 (drnde).

1 0 hvala 1
15 godina

rucno sam namjestio latencije na 5-5-5-15 i ostavio voltazu na auto i opet overdrive kaze 1,95V. doduse bios na auto sve ocitava 1,984V. sad fakat neznam kaj vjerovat i kaj namjestit da bude optimalno za sad radi na auto pa sam ostavio tak, al brijem na oc a cujem da latencije utjecu na maximalni takt proc-a zato...

strit
15 godina
drnde kaže...

Optimalno ti je 1066MHz, 5-5-5-15, 2.1V kao sto sam ti prije rekao.
Te tvoje latencije 5-7-7-24 su pre pre previsoke zato ti biti ce i radi
na 1.85V iako radi na 1066MHz, kao da je ddr3 memorija.

Trebas u biosu ukljuciti/postaviti da uzima postavke iz EPP-a (Enhanced Performance Profiles),

onda sve napravi sam tj. biti ce kao sto sam gore napisao i ne trebas nista dirati.

jedva bio si u pravu(bravo) jedva ukljucio epp trebao sam vratit brzinu memorije na auto

sad pokazuje pravu voltazu od 2,1V brzina 1066MHz jedino su latencije jos uvjek 5-7-7-24 dali da rucno to promjenim na 5-5-5-15 posto je pravilo manje latencije brza memorija

bravo care sad sam dobio sve 

kad sam stavio latencije na auto i ukljucio epp i by epp dobio latencije 5-5-5-15 i volazu od 2,1V

sad bu mozda i brze radio ram

jos jednom drnde thanks care!!

modovi moze lock!

strit
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 22:47 (strit).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice