Imam jedno pitanje mogu memorije radit u dual channelu ako su različite marke i posto sad imam samo jednu plocicu od 4gb bi li trebo stavit jos jednu ili da ostavim ovako samo jedna plocica rama jel ne radi u dual channel
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da bi ti memorija radila u Dual Channel-u moras imat 2 plocice, jednu u 1. i 3. utoru ili 2. i 4. utoru ( za detaljnije pogledaj u uputama od maticne ploce kako su ti obiljezeni utori za RAM ) !
Netreba ti biti isti proizvođac , ali gledaj da ti rade na istoj frekvenciji !
a koja je razlika ako rade u dual channel i ako ne rade pposto sada imam samo jednu plocicu od 4gb rama
Postoji ti velika šansa da ti neče radit(bootata) s dva različita RAM keksa,bilo bi poželjno da su isti!!
S obzirom da ram više nije skup mislim da bi bilo vrijeme da odem s 4gb na 8gb.
Koji ram bi preporučili s obzirom na konfu:
i5 750
p55 ud6
gtx 560ti
corsair 550w.......
Sada imam Apacer 2x2gb 1333mhz
I da li bi osjetio kakvu razliku s obzirom da ovaj pc koristim samo za igre i office??? Mislim da nikad nisam koristio više od 3gb ram memorije :D
Mozes uzet npr. 2 komada Kingmaxa 2GB DDR3 1333Mhz ! U buducnosti ce ti dobro doci jos tih 4gb !
Ma rađe bi uzeo novo 2x4gb i ove apacere prodao...
Mada kada bolje razmislim možda bi bilo bolje tih 400kn uložiti u neki ssd...mislim da bi razlika bila puno veća...
Imam procesor na laptopu: Mobile AMD Sempron, 2000 MHz (10 x 200) 3400+
Dva keksa:
DIMM1: Infineon, 512 MB, PC2700 DDR SDRAM
DIMM2: Micron, 256 MB PC2700 DDR SDRAM
Ukupno 640 RAM-a.
Matična: FUJITSU SIEMENS AMILO A1650G
Isplati li mi se kupiti 2 gb ram-a i da zamijenim jedan keks?
Hoće li mi procesor to moći pratiti?
Već sam dobila savjet da mi se ne isplati, ali želim čuti još koji savjet.
Hvala!
s obzirom da sam uzeo novu konfiguraciju;koja radi uredno,BIOS ne vrišti zbog neispravnog hardware-a. Radi se o gigabyte a55-ds3p matičnoj,a4 apu amd procesor 2o jezgreni na 2,7 GhZ ,Sapphire HD Radeon 6450 (2gb rama,passive cooler), WD Blue 500GB,sata con./sata protokol 2x2GB G.SKILL 1333MhZ. Međutim jedino što sam radio jeste flash BIOS na noviju verziju samo zato što windowse 7 x64bit build 7600 nisam mogao da dignem sa sva 4GB rama;morao sam fizički ukloniti 2gu utaknutu radnu. Nakon toga urađenj CMOS clear,windowsi uredno dignuti,nije do toga nego što se meni javlja takozvani "memory sharing" nakon windows logo-a tj BIOS to izbaci da ja to isključim u advanced opcijama. Ja uglavnom u BIOS-u nevidim te opcije,ako su "advanced opcije" izbornik gdje je memory diagnostic tool,tamo poništim te se nakon toga javlja memory menagment.... Jel moguće da meni to zadaje sve probleme što su meni oba "kit-a"bila ubodena u channel 0 pod koji spadaju dimm_2 i dimm_4,sad sam radne prebacio na channel 1 pod koji mi spadaju dimm_1 i dimm_3,windowsi su mi se digli sada bez ikakvih problema i bez memory managmenta i sharring memory. Dignio sam danas nove windowse nakon što sam uradio u q-flash disable- na opciju DMI pool data. Sve se ono meni javlja nakon 4 sata provedenih windowsa u ugašenome stanju. Ako mi se to javi opet neznam što mi drugo preostaje nego nositi sve na reklamaciju. E da,nisam rekao kako nisam radio nikakav overclock na RAM/procesor/grafičku ni u BIOSu,niti u windowsima pod programima,to mi sve stoji na "default"opcijama.
To jest hardware-ski sve ispravno,samo što me prca software-ski i pomalu već sam kratak sa živcima.
Koja je najbolja 8gb memorija za 400kn? Da uzmem http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10024 (u ADM-a isključivo).
Da , mozes uzet te !
Sto ce ti clockabilna memorija?
Te sitne Mhz-e neces ni primjetit u svakodnevnom radu , uzmi npr. ove Corsairove od 1600Mhz ili ako hoces neke niske uzmi OVE !!
E pozdrav svima :D imam neko pitanje ( ne znam da li je vec bilo u ovoj temi , ima dosta poruka ne da mi se citati ) .. naime .. trenutno imam 4GB Rama ..[Transcend] pa RAZMISLJAM ...da li bi kupio jos 4GB da imam ukupno 8 ... tj. da li ce mi to ista poboljsati racunar sto se tice gaminga i tako ?? :) znaci nisam siguran da li bi uzeo pa sam odlucio ovdje pitat .. znam da je i 4GB dosta .. ali ako ce 8GB znatno povecat moj racunar sto se tice gaminga .. i naravno NE SAMO GAMINGA .. nego i u radu racunara ( OPCENITO ) da idem onda kupiti :D
Koji RAM-i su najbolji za OC, a da su 2x4 8GB 1600MHz i više?
Trenutno gledam ove: Corsair Vengeance, kingston i G.skill.
Corsair-ovisi koju seriju dobiješ, na stranim forumima čitam da se neke daju bolesno klokat,a neke nikako("kao" isti proizvod ali su zapravo različiti memorijski čipovi unutra: Elpida ili Hynix ovisi kad je napravljen modul)
Kingston- imam ja tu memoriju,ide do 1800+ na 9-9-9-27(na raznim review-ovima ide preko 2 GHz na malo višim latencijama i 1.65 V). Niskog su profila tako da nemaš brige hoće li ti stati pod hladnjak !
Gskill- za njih ne bi znao(iako bi prije išao na tu memoriju nego na Cors...)
Umjesto ovih koje si stavio dodas 70KN i uzmes G.Skill Ares 2x4 GB , 2133Mhz i nemas potrebe za OC-anjem , a na tako velikim frekvama tesko da ces primjetit razliku u brzini u svakodnevnom radu između npr. 1600 i 2133Mhz !
Umjesto ovih koje si stavio dodas 70KN i uzmes G.Skill Ares 2x4 GB , 2133Mhz i nemas potrebe za OC-anjem , a na tako velikim frekvama tesko da ces primjetit razliku u brzini u svakodnevnom radu između npr. 1600 i 2133Mhz !
Ne znam ja bi uzimao ili ovaj corsair vengeancem ili kingskon ili ovaj g.skill. Treba mi nešto što će stati ispod noctue NH-D14, sada bi najrađe uzeo kingston, jer kada se OC-a procesor kolko znam automatski se OC-a i RAM. Pa da budem siguran najrađe bi uzeo kingston.
Da budes siguran uzmi onda niskog Kngstona !
Da , pošto ce ti on sigurno stati ispod hladnjaka !

Šta mislite o ovim corsair low profile vengeance.
Uzmi ovakva 2 komada (376,2 kune obadva)
Ja sam pirao što mislite o toj memoriji koju sam naveo, a ne da mi još preporučujete. Inače hvala.
Odlična memorija, slobodno ju uzmi.