Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.048.981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

ja bi si htio uzeti ove rame: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051207140
pa zelim se samo uvjeriti,latencija nije bitna pri kupovini? i sto mislite o ovom ramu,i ako netko za pribliznu cijenu zna nesto bolje,neka kaze slobodno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije
hosh kaže...

ja bi si htio uzeti ove rame: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051207140
pa zelim se samo uvjeriti,latencija nije bitna pri kupovini? i sto mislite o ovom ramu,i ako netko za pribliznu cijenu zna nesto bolje,neka kaze slobodno :D

Mozes slobodno uzet tog G.Skilla . Eventualno ako zelis RAM s duzim jamstvom mozes uzet Kingmaxa koji je isti ko G.Skill ! Latencije nisu bitne ako si obican korisnik !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

Imam matičnu koja podržava samo DDR2, ako kupim 2X4GB DD3 dali bi to radilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Zekat kaže...

ako podržava samo ddr2 onda možeš stavit samo ddr2

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina
Zekat kaže...

Nebi , jer ju nemozes stavit unutra jer je drugaciji raspored zareza na njoj i utoru na maticnoj  !

Music As A Weapon !!
16 godina

imam jedno pitanje...danas sam na poklon dobio 2*2gb ram g-skill na 1330 ....a u kompu si mi kinston hiperX 2*4gb na 1600...jeli mi pametno da stavim jos ova dva sta sam dobio ili da ostavim samo ove koje su mi unutra?

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma ostavi ove koje imas unutra , 8gb ti je cisto dovoljno.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

to sam i ja mislio ali opet 12 je vise nego 8....ali opet znam da stavim ove da odma i moje se smanje na 1330 pa eto samo pitam radi boljeg multitasking i tako to...

FC Barcelona
14 godina
neaktivan

zašto mi uefi pokaziva da mi memorija radi u single chanel modu a iman 2 ista modula rama(2x4gb crosair vengeance)uštekana u 2 slota a1 i a2 tako da bi triba bit dual chanel??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ovako moras taj drugi ram staviti u 3 slot onda dobija dual channel.....vidim da ti je po slici stavljen jedan do drugogo( na slici se vidi imas A1,B1 i A2 i B2) za dual channel mora biti na 1 A B ili 2 A B....samo stavi u slot 3 i dobijas dual channel

FC Barcelona
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 0:26 (MOgY).
15 godina
neaktivan
Ni jedno superracunalo nemoze pobijediti Chuck Norrisov mozak...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Bolje je kad ima nize latencije !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koliko ja znam latencije su brzina čitanja iz memorije, tako da je manje bolje.

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
14 godina

Bolje je imati nize latencije i nizi command rate(tipa 1T).

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Bolje je imati nize latencije i nizi command rate(tipa 1T).

gdje vidis taj 1t? u nazivu ili?

Ni jedno superracunalo nemoze pobijediti Chuck Norrisov mozak...
14 godina

Taj T mozes vidjeti u speckama memorije kod proizvodaca.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo ja sad imam Corsair Vengeance 4 GB 2X2 1600 MHZ, da nadogradim na 8 gb ili nije još potrebno? da ne bacim novce bezveze

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Phenom II X4 kaže...

evo ja sad imam Corsair Vengeance 4 GB 2X2 1600 MHZ, da nadogradim na 8 gb ili nije još potrebno? da ne bacim novce bezveze

4 GB je sasvim dovoljno, ali ako imaš para uzmi.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
15 godina
AMD Phenom II X4 kaže...

Ja bih nadogradio na 8gb , tih 220kn nije neka lova i nedaj bog da opet poskupi kako se vec bilo dogodilo !

Music As A Weapon !!
14 godina
ford eleanor kaže...

Trenutno u kompu imam 4x2Gb memoriju različitih proizvođača na 1333 MHz.

Naišao sam na dobru ponudu u Portiu ove memorije http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051210196

Do sada nisam imao iskustva sa Mushkin memorijom pa neka netko kaže da li je ova memorija ok

Uzeo bih 2x4Gb

Ta memorija je odlicna, radi se o 1600MHZ 9-9-9-24(CL9) memoriji koja radi na 1.5V, kupi ju.

clock2much

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebam pomoć oko izbora memorije, naime nisam neki znalac, i malo me zbunjuje brzina. Na matičnoj kaže da može 1866MHz. Stavio bih 8 ili 16 GB sa četiri keksa. Evo link za moju matičnu http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890FX%20Deluxe4&cat=Specifications

a procesor je phenom x6 1055T. 

Ako neko može to malo proučiti i dati mi koristan savjet da kad već kupujem, dobijem maximum. Inače ne klokam osim s onim turbo koji ima sama ploča. Cijena do 1000kn. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
jokisha kaže...

Pozdrav!

Trebam pomoć oko izbora memorije, naime nisam neki znalac, i malo me zbunjuje brzina. Na matičnoj kaže da može 1866MHz. Stavio bih 8 ili 16 GB sa četiri keksa. Evo link za moju matičnu http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890FX%20Deluxe4&cat=Specifications

a procesor je phenom x6 1055T. 

Ako neko može to malo proučiti i dati mi koristan savjet da kad već kupujem, dobijem maximum. Inače ne klokam osim s onim turbo koji ima sama ploča. Cijena do 1000kn. 

2 X 2X4GB CL9 1600MHZ Corsair za 700 HRK.

clock2much
14 godina
neaktivan

1000 Kn za memoriju?

Za 600tinjak Kn imaš16 GB.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Molio bih vas savjet za ovu memoriju :CORSAIR MEMORIJA VENGEANCE (DDR3 SDRAM,2X4GB,1600MHZ(PC3-12800),9-9-9-24,DIMM 240-PIN,DUAL CHANNEL,INTEL EXTREME MEMORY PROFILE,HEATSINK) RETAIL CMZ8GX3M2A1600C9B ...

Vidim da je sve nešto samo spominju Intel procesore u recenzijama ... Pa me zanima ide li ova memorija i kako bi se ponašala na Asrock 770 extreme3 i amd Phenom II x4 955 BE ??

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
14 godina

Ponasala bi se super i skroz normalno.

clock2much

2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Da li postoji neki razlog zašto neke određene memorije iste frekvencije nebi mogle raditi zajedno ???

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
17 godina
goranbm kaže...

Da li postoji neki razlog zašto neke određene memorije iste frekvencije nebi mogle raditi zajedno ???

Različiti tajminzi, različit radni napon, različita veličina (memorijski kapacitet) memorije na pločici memorije (ako nsii primjetio kada da neki RAM ima s obje strane memoriju dok neki samo s jedne), ...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
neaktivan

Treba mi novi RAM jer mi se stari pokvario (ni ne pitajte kako :P) i pošto moram uzet u Linksa mislim se između ova dva: G.Skill i Corsair

Oba su DDR3, 1600 Mhz, 2x4GB RAM-a. Jedina razlika je u jamstvu i u latencijama. Jamstvo mi nije toliko važno tako da prijeđimo na latencije:

Latencija ovog G.Skill-a je 9-9-9-24-2N, a ovog Corsair-a je 9-9-9-24.

Sad, pošto jedno što znam o latencijama je to da je bolje da su manje, neznam koji je RAM bolji. Postavio sam par pitanja uvezi 2N latencije no nisam dobio konkretan odgovor pa tako usput molim da mi se kaže ovo: da li je bolje da latencija sadržava 2N ili nije?

A sad vratimo se na ove gore RAM-ove. Ako 2N nije dobar onda cu se mislit oko ova dva (pa tako da mi odmah kažete): G.Skill i Corsair (Ako je 2N dobar onda zaboravite ova nova dva)

Sad je SVE isto osim jamstva (opet kažem, jamstvo mi nije prebitno)

Eto sad me zanima koji da uzmem: G.Skill-ov sa 2N, G.Skill-ov bez 2N ili Corsair-ov

(Usput, ako vam ovo ista znači koje komponetne imam pogledajte u Moj PC)

0 0 hvala 0
15 godina

2N

Rađe uzmi G.Skill jer je niži ,pa neces imat problema u slucaju montiranja većeg CPU hladnjaka !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam matičnu ploču MSI Z77A-G43, zanima me dali se isplati stavit na nju 2 x 4 GB DDR3 2133 Mhz, dali je velika razlika između 2133 i 1600 Mhz? Gledao sam u uputama i nisu istestirali nijednu 2133 memoriju nego samo 1600 pa me strah zbog nekompatibilnosti...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice