Sandy, bclk i memorija

poruka: 6
|
čitano: 1.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Sandy, bclk i memorija

bclk na sandy-u igra ulogu da se fino zaokruži memorija..

točnije zanima me koliko je sigurno dizat bclk iznad 100mhz, (zanima me samo po pitanju memorije)

recimo sa 1600mhz sam stavio množitelj za 1866 i puknio bclk 101.9 mhz te dobio okruglu finu brojku od 1900mhz

mbo- asus p8z68v

ps-čitah da ljudi dobiju nakon nekog vremena mrtve čipove, matične, hdd-ove i slično diranjem bclk-a...pa ako neko ima iskustva s ovime dobro bi došla informacija..čitao sam po netu al to je sve zaobilaženje teme..a vjerujem da cele, jurky ili neko od ovih mahera može pomoći...

samo krupno, ništa sitniš

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sandy, bclk i memorija

Nemaš potrebe dirat BCLK za 24/7 em šta su dobici mizerni em šta mogu stvari poći u krivom smjeru.

Radila mema na 1866 ili 1900MHz nećeš osjetiti apsolutno nikakvu razliku. A kaj se tiče okruglih brojeva, u informatici nije uvijek okruglo s nulom kao zadnjom znamenkom. Uostalom znaš onog kad pita informatičar kolegu: posudiš mi 1000 kn? pa mu ovaj odgovori: evo ti 1024 da bude okruglo :D

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Sandy, bclk i memorija

Mislim da do nekih 106MHz je sigurno micati BCLK. Ali realno nemas potrebe za tim.

Ofc.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sandy, bclk i memorija

Dokle god ne diras napone za dizanje BCLK-a preko zida za 24/7 si siguran, ali kao sto kolege kazu prije mene nema nikakve potrebe za tim, stavi mnozitelj na 1866 bclk 100 i to je to...

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Sandy, bclk i memorija

Kad smo kod toga i dizanje memorije sa 1600 nije potrebno jer u normalnom radu neces osjetiti nikakvu razliku.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Sandy, bclk i memorija

istina, no evo ima malo u čmarcima razlike, tj poboljšanja...sa 47ns na 43ns, copy/read poraslo, ukupni bandwidth memorije također povećan..

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice