RAM Problemi (zamrzavanje slike)

poruka: 27
|
čitano: 8.670
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam Corsair DDR2 1066mhz 2x2GB, i nerade dobro, freeza mi sliku i zvuk.
Poslao sam ih ADM-u da vide sta je (zajedno s nekim djelovima) i evo dio odgovora(nesto neradi citat):

"Vaše komponente i dalje rade bez ikakvih problema već cca. dva tjedna.3D Mark i Prime95 opterećuju procer,grafiku i memoriju maksimalno i tako radi 5 dana bez prestanka i bez problema.Memorija je 10 puta prošla Memtest i tu nije bilo nikakvih problema.A što se tiče memorije potrebno je ručno namjestiti latencije i voltažu u bios-u,možda je tu bio problem."

Ja kad sam procitao ja ono, WTF, ali ja nisam nista namjestavao rucno nego sve kako je bilo dakle umjesto kingmax 2GB stavio te, njega izvadio, i freezalo mi sliku, kad sam vratio kingmaxov od 2 GB radio normalno.
Kingmaxov je na 800 mhz.
Corsairov 2x2GB je na 1066 mhz, kad je u dualchannelu, namjestavao sam svakako(kombinacije utora) i jednak rezultat)

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 1:13 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Itko,znade li itko reć, komponente su mi u njih već skoro 2 mjeseca cjelo ljeto sam sj*bao pa zelio bi iskoristit jos ovo malo vremena, zato nek mi netko objasni te latencije i to?...

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pitanje je?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: RAM Problemi (zamrzavanje slike)
Mentalist kaže...

Pitanje je?

Sry malo sam zbunjeno napisa jer sam bio u žurbi, evo moj RAM koji mi je uzrokovao Zamrzavanje slike Corsairov 2x2GB od 1066 mhz, kad sam ga poslao ADM-ovcima evo sta su rekli:

Memorija je 10 puta prošla Memtest i tu nije bilo nikakvih problema.A što se tiče memorije potrebno je ručno namjestiti latencije i voltažu u bios-u,možda je tu bio problem

Sad kako da namjestim to?

....Dalje evo rekao mi je covjek ovo kad sam ga jucer pitao:

Konfiguracija memorija se namješta u BIOS-u.Latencije i napon pišu na memorijama, a radi se u M.B. Tweekeru,pa DRam configuration.Potrebno je namjestiti prve četiri stavke onako kako piše na memorijama,npr.9-9-9-24.To znači da su vrijednosti prve tri stavke 9 a četvrte 24.To je za latencije a voltaža u DRam voltage.

Sad kad mi dodje ram pokusat cu to, sad jeli to to trebam li još ista znat??

I don't care...
17 godina
neaktivan

Slicni problem imam i ja. Isto imam gigabyte plocu, isto imam Corsair DDR2 na 1066Mhz. I problem je taj da se nekad u igrama jednostavno sve zamrzne. Slika, zvuk sve, ništa ne mogu osim restart. Komp je bio na servisu, isto u ADMu i rekli su da sve radi kako treba, prodje 3D mark, i sve njihove testove. A meni svejedno isti problem. I nakon restarta se zna desit da kod bootanja stane na "memory testi" i moram ponovo restart. U ADMu mi nisu ništa rekli osim da oni tvrde da je sve ispravno.

Ono što sam primjetio da se to najcesce dogadja kad igram igru u windowed modu (imam 2 monitora pa zato)...

Problem nisam riješio dogodi se tu i tamo i odem na restart. Nisu mi spominjali ništa za latencije doduše.

Mozda je problem izmedju Corsair + Gigabyte pojma neam...

*iako meni sve normalno radi osim ocasional reseta pojma neam u cem je problem, ja sam samo utaknuo ove umjesto starih RAMova i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 18:25 (mislav_01).
16 godina
mislav_01 kaže...

Slicni problem imam i ja. Isto imam gigabyte plocu, isto imam Corsair DDR2 na 1066Mhz. I problem je taj da se nekad u igrama jednostavno sve zamrzne. Slika, zvuk sve, ništa ne mogu osim restart. Komp je bio na servisu, isto u ADMu i rekli su da sve radi kako treba, prodje 3D mark, i sve njihove testove. A meni svejedno isti problem. I nakon restarta se zna desit da kod bootanja stane na "memory testi" i moram ponovo restart. U ADMu mi nisu ništa rekli osim da oni tvrde da je sve ispravno.

Ono što sam primjetio da se to najcesce dogadja kad igram igru u windowed modu (imam 2 monitora pa zato)...

Problem nisam riješio dogodi se tu i tamo i odem na restart. Nisu mi spominjali ništa za latencije doduše.

*iako meni sve normalno radi osim ocasional reseta pojma neam u cem je problem, ja sam samo utaknuo ove umjesto starih RAMova i to je to.

I ja sam samo zamjenio umjesto starih, ali kako kaže čovjek treba namjestiti to, pise na RAM-u brojevi i kako, a meni je valjda to ostalo kako je i bilo na Kingmaxovom

I don't care...
16 godina
RAM Problemi

Ljudi daj molim da pomognete, znaci ovako:

Dosao mi je ram, na RAM piše latencije 5-6-6-18, kad sam to stavio opet je bilo isto, cak i gore, ali nisam stavio voltažu, tamo piše na ram kraj latencija 2.10, kad u biosu ocu namjestit na toliko, nekako se bojim da nebi to sve izgorilo(xD), jer pokazuje tu voltažu u crvenom, pa sta da radim da stavim na 2.10, sad mi je 1.8., bio sam stavio na 1.9 ali bilo je opet isto.

Molim vas da netko malo to objasni voltaže i latencije, ako zna!??

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: RAM Problemi
markoal kaže...

Ljudi daj molim da pomognete, znaci ovako:

Dosao mi je ram, na RAM piše latencije 5-6-6-18, kad sam to stavio opet je bilo isto, cak i gore, ali nisam stavio voltažu, tamo piše na ram kraj latencija 2.10, kad u biosu ocu namjestit na toliko, nekako se bojim da nebi to sve izgorilo(xD), jer pokazuje tu voltažu u crvenom, pa sta da radim da stavim na 2.10, sad mi je 1.8., bio sam stavio na 1.9 ali bilo je opet isto.

Molim vas da netko malo to objasni voltaže i latencije, ako zna!??

Gle, ako je memorija deklarirana na 2.1V, onda namjestis tak, nema kaj bit.. Cak je i moj stari Kingmax 800MHz radil bez problema na 2.1V, trenutno imam OCZ-ove memorije na 2.2V i jedva da se griju. Kod latencija isto nemas puno kemijanja, stavis 5-6-6-18 i to je to. Pod "Performance enhance" stavis Standard zbog stabilnosti jer se i zbog toga zna tu i tam stiltat...

16 godina
mislav_01 kaže...

To je to,jednostavno se ne slažu.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 17:02 (dery).
16 godina
dery kaže...
mislav_01 kaže...

To je to,jednostavno se ne slažu.

Oni su testiravali na istoj maticnoj kao i u mene, i sve je radilo kad su to namjestili.

Zahvaljujem na postu iznad tvog sad cu stavit, nego sam se bojao da nebi stogod zagorilo, thanks!

I don't care...
16 godina

Pa ako je na auto postavkama u biosu šta imaš dirat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 17:33 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Auto postavke su najgora moguca stvar jer u 99% slucajeva namjeste krivo latencije i napone, a moze napravit vise stete nego koristi. Cak i ove moje OCZ-ove sa EPP profilom krivo namjesti, najbolje je sve rucno stavit kak je proizvodjac deklariral i tak mora radit... No kak je dery reko, bilo je prije problema sa Gigabyte plocama i Corsair memorijama, ali kolko ja znam ne na novim P45 chipsetima, samo treba rucno namjestit latencije i napon...

16 godina
ch33ta kaže...
dery kaže...

Auto postavke su najgora moguca stvar jer u 99% slucajeva namjeste krivo latencije i napone, a moze napravit vise stete nego koristi. Cak i ove moje OCZ-ove sa EPP profilom krivo namjesti, najbolje je sve rucno stavit kak je proizvodjac deklariral i tak mora radit... No kak je dery reko, bilo je prije problema sa Gigabyte plocama i Corsair memorijama, ali kolko ja znam ne na novim P45 chipsetima, samo treba rucno namjestit latencije i napon...

Dobro kažeš nek vidi u everestu SPD pa nek po tome naštima.

16 godina

Evo igrao sam Cod4, jedno 1 h, nije se izgasio, sve mi je na max, i sve je zasad uredu, odkad sam to stavio, sad napokon mogu normalno na računalu, zahvaljujem!

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 18:57 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ch33ta kaže...
dery kaže...

:S na duplom postu nisam osvjezava stranicu.

Istina, kad god mi je nesto na automatski krivo namjesti, kad stavim manual i kad neuspije ono pokusava nac najbolju volzacu za to, bar je meni i normalno radilo na kratko vrijeme (1.9x) a kad sam stavio na 2.10 sve je zasad normalno.

I don't care...
17 godina

Takvi problemi na Gigabyte pločama znaju se vrlo lako riješiti flashanjem biosa.

I onda ak treba ručnim podešenjem; to je do ddr2 1066 jer oni su recimo najbliže "nestandardnim".

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo i ja imam neki slicni problem pa trebam pomoc evo ovako kupio sam novu konfiguraciju i sad mi se u cod4 i kad gledam filmove smrzne isto slika i zvuk i nije mi jasno zbog cega??

Konfa:Intel Core 2Quad Q8200 2.33 GHz ,ram 3 GB, sapphire radeon hd4890,maticna:asrock P45XE-r ,i napajanje fortron Blue Storm II 500W i novi hard jedino sto su rami sa staroga kompa!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pokušaj na način kako je u ovoj temi problem rješen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Heh kad bi to bilo tak jednostavno nisam bas neki strucnjak za to

16 godina

Uđi u bios na advanced chipset setings(ako ga nema onda ga otvori sa ctrl+F1).Tu su ti postavke za ram latencije koje moraš postavit kako ti pišu tvorničke postavke na samom ramu ili ako na njima ne piše onda sa programom cpu-z pod SPD vidi latencije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 14:42 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako da vidim voltazu rama.je li voltaza u programu cpu-z koja je trenutna ili koja treba biti.ako je trenutna kako da namjestim na odgovarajucu bez otvaranja com-a.oprostite na mojoj nobb-osti..;))

16 godina
nuts kaže...

kako da vidim voltazu rama.je li voltaza u programu cpu-z koja je trenutna ili koja treba biti.ako je trenutna kako da namjestim na odgovarajucu bez otvaranja com-a.oprostite na mojoj nobb-osti..;))

Pa to vidiš na ovoj slici u cpu-z pod SPD ti je voltaža rama default tj.ona koja treba biti.

16 godina

Evo da ne otvaram temu pa ću ovdje postaviti pitanje:

Evo jučer moj frend dobio novi komp, ja mu ga spojio, bacili winse na njega i sve super sve pet, osim jednog problema sa memorijom. Ima 4GB RAM-a ali windowsi očitavaju samo 2GB, iako su 64bitni. Kada se ode u propreties da se pogleda stanje, piše da ima 4GB i u zagradi stoji 2GB usable, i kada se ode u task manager zbilja samo 2GB-a koristi. E sad, RAME smo dobro ugradili tu nema što poći krivo i ne vjerujem da je tu problem. Dali je moguće da je problem što windowsi nisu update-ani(jer nema još interneta)? Ili je neš drugo problem. Još jednom ponavljam radi se o 64bitnim windowsima te morali bi prepoznati sve rame.

Matična je asrock p55 4  a RAMI su 2x2GB kingston DDR3 1333mhz-a i oba dve memorije su stavljene u utore iste boje(bijele na matičnoj, ima i plave utore)

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
@ markoal

Hehehe
Jel pričamo o Dominatorima? Ajde molim te probaj ih stavit na 800MHz pa probaj jel sve uredu, ja sam imao veoma sličan problem i rami su mi trenutno u Nizozemskoj u Corsair RMA centru... Ovako u povjerenju, s tim RAMima više problema nego s podmornicom koja pušta vodu, Valjda nešto nije uredu sa cijelom serijom jer mi je čovjek u Asbisu rekao da ih više neće naručit dok je živ... Kod mene je bio problem da ne rade na 1066Mhz, stalno sam imao BSOD i onda sam tjednima eksperimentirao pa Memtestom i postavkama u biosu u kojima bi sve bilo ok a PC se i dalje rušio... Na kraju je ispalo da Rami ne rade u dual chanelu na 1066, obratio se Corsairu i sad čekam nove...
16 godina
Stoja kaže...

Evo da ne otvaram temu pa ću ovdje postaviti pitanje:

Evo jučer moj frend dobio novi komp, ja mu ga spojio, bacili winse na njega i sve super sve pet, osim jednog problema sa memorijom. Ima 4GB RAM-a ali windowsi očitavaju samo 2GB, iako su 64bitni. Kada se ode u propreties da se pogleda stanje, piše da ima 4GB i u zagradi stoji 2GB usable, i kada se ode u task manager zbilja samo 2GB-a koristi. E sad, RAME smo dobro ugradili tu nema što poći krivo i ne vjerujem da je tu problem. Dali je moguće da je problem što windowsi nisu update-ani(jer nema još interneta)? Ili je neš drugo problem. Još jednom ponavljam radi se o 64bitnim windowsima te morali bi prepoznati sve rame.

Matična je asrock p55 4  a RAMI su 2x2GB kingston DDR3 1333mhz-a i oba dve memorije su stavljene u utore iste boje(bijele na matičnoj, ima i plave utore)

-to je novi PC, tako da nemože biti ograničenje chipseta ili CPUa. Jesi li siguran (zvuči čudno) da je win-64? Install-DVD (retail/full) može imati više verzija, instalira se ovisno o keyu.

Inače ima više tema o 32-46 bita i korištenju RAMa. U kojima se vidi da nije problem 32bitni OS.

-Za ovakav slučaj bi morao biti krivac chipset. Provjeri opcije u BIOSu i teh.spec MBO, mora podržavati barem 8GB da bi radio remaping. Siguran sam da novi PC podržava 8-16GB, dakle ostaje moguć problem neka opcija u BIOSu.

Resetiraj na defaulte.. pogotovo provjeri za RAMi chipset.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

-to je novi PC, tako da nemože biti ograničenje chipseta ili CPUa. Jesi li siguran (zvuči čudno) da je win-64? Install-DVD (retail/full) može imati više verzija, instalira se ovisno o keyu.

Inače ima više tema o 32-46 bita i korištenju RAMa. U kojima se vidi da nije problem 32bitni OS.

-Za ovakav slučaj bi morao biti krivac chipset. Provjeri opcije u BIOSu i teh.spec MBO, mora podržavati barem 8GB da bi radio remaping. Siguran sam da novi PC podržava 8-16GB, dakle ostaje moguć problem neka opcija u BIOSu.

Resetiraj na defaulte.. pogotovo provjeri za RAMi chipset.

Ma pet puta provjerio prilikom instalacije da je x64 poslije u windowsima isto vidio da je x64, nije mi prvi put winse da stavljamBelji se Uostalom da je 32 bitni onda bi čitao 3,5GB  a ne samo 2GB-a ne? Dali je moguće da je jedna pločica rama defektna pa ju on detektira da je u kompu, ali ju nemože koristiti(ima 2x2GB pločice)

Ali prokopat ću po biosu pa vidjeti da li će se rješiti...ima još tko kakvih ideja?

Stoja
16 godina

- provjeri pod 'hardvare reserved' .. vidi u temi. (ima više tema, .. i za stariji chipset 945 i sl.).

- Inače sistem prijavljuje od 2.7 do 3.5 GB, 2.0GB je neobično (čak i ako je neispravan jedan keks... ovo bi bio prvi takav slučaj).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice