Rad memorije

poruka: 7
|
čitano: 2.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rad memorije

Jel mi moze netko objasniti lakse mi je nego da googlam dok ne nadem...

imam 4gb ddr3 rama,kad otvorim neke igre i programe,sve skupa zauzetost memorije je 75%,znaci ostane mi jos 1gb ddr3,ono sto me zanima je sljedece :D :

1.igra koju igram koristi 2gb rama,jel bi mi brze ucitavao mape itd itd (loading...) ,alt+tabing... itd itd da imam slobodnih +4gb rama ili to on radi sa ona 2 sto koristi...?

2.koju komponentu u kompjuteru najvise przi (alt-tabing) ? memorija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rad memorije

sta nema bas nitko tko zna tocno kako memorija radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rad memorije

mislim da bi tvoj problem rješio bolji procesor ili disk.

uostalom ovo gore je nedovoljno za reć bilo što pametnije.

možda ti je disk previše fragmentiran, a vjerovatno je problem u procesoru po mom mišljenju, memorija ti ovdje igra najmanju ulogu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rad memorije

pa imam quad core 2.8Ghz Athlon II 630 ? Ne mislim da je proc...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rad memorije

znaci :

athlon II 630 x4 2.8GHz

DDR3 1333MHz 4Gb

ATI 5770 ( 850Mhz clock,1200 Mhz mem)

windows 7 64bit

HDD Samsung F3 500GB (najbrzi moguci,jedan od najboljih) - i btw sve particije su mi 0% fragmented tako da mislim da nije do toga...a i sve particije mi imaju scheduled defragmentation turned on - uglavnom nemoguce da je disk i procesor... mislim da je do novih drivera za ati graficke kartice,imam najnovije 12mjesec 2010god....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Rad memorije
Želiš brže ucitavanje mapa i levela? Ocaj RAM, CPU i uzmi jos jedan HDD u RAID0...

Kako je ono 1. pitanje postavljeno? Strava...
15 godina
neaktivan
Rad memorije

pa to me zanima...

imam 4gb ddr3 vecina kaze za igra da ne treba vise od toga....pa mene zanima ako meni kad igram kompjuter koristi 75% mem,znaci 3gb,jel to to znaci 3gb mi je dosta za komp ili bi islo brze da imam 30gb ?? jednostavno pitanje...

(molim da ne odgovarate STO VISE TO BRZE,nego molim detaljan odgovor) tocnije kako memorija radi...igra koju igram jede 2gb memorije,jel ona to sto joj je potrebno koristi sa te 2gb  ili bi lakse islo sa 20gb??

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice