Pomoc pri ubacivanju rama

poruka: 6
|
čitano: 1.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoc pri ubacivanju rama

evo kupio sam neki dan u linksa konkretnije u zadru ram od 512mb ddr400mhz pc3200....
ram apsolutno pase mojoj konfi, jer sam imao vec temu tu u podforumu i reklu si mi admini da mi taj ram pase i kad ga ubacim, neradi, premjestim ga u drugi socket opet isto pojavi mi se sljedece:

windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\windows\system32\config\sytsem
you can attempt to repair this file by starting windows using the original setup cd-rom
select 'r' at the first screen to start repair...... i kasnije pišti

molim sto brze odgovore hitno mi je plssssss

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Pomoc pri ubacivanju rama

jel ti rade win bez tog rama, sa drugom pločicom.

''how yes no''
17 godina

A jel imaš i svoju staru memoriju unutra ili samo novu? Jesu jednake ako su obje unutra?

Da li radi sa starom memorijom? A samo sa novom? postoje situacije kad jednostavno dvije memorije ne mogu raditi na istoj ploči... Jednom sam (u doba SDRAM memorija) doživio i situaciju da se nije moglo dići Windowse kad su u kompu dvije iste memorije, ono, isti proizvođač, isti model, ista serija, ma serem da bude što više teksta, čak su i serijski brojevi bili jedan za drugim... i nema šanse da rade zajedno. Kad ubodeš samo jednu, bilo koju, sve radi savršeno, ali čim ubodeš drugu jok bato, iskaču takve neke greške.

A moguće je da je i memorija neispravna došla, ne bi bilo prvi put... zato sam prije par godina kad sam od frenda koji se bavi prodajom hardveraja uzimo memoriju i reko da mi je najbolje uzet onu koju je on mjesec-dva koristo u svom kompu nego novu neraspakiranu - ova je prošla malo veća testiranja :)

16 godina
neaktivan

komp mi radi sa plocicom koju sam dobio uz njega bez problema (512mb) a kad ubacim drugu dode mi onaj crni screen i pise da file is corrupt......

a na maticnoj mi pise da moze maximum stat 3gb a s tom drugom je 1gb neznam u cemu je prob ???

17 godina
protjeran

ako ti radi sa starom pločim ova nova ili nije kompatibilan proizvodač, latencije, ili slično,

a može biti da je i pločita neispravno. probaj memtest ili ju sbodi u drugi komp.

''how yes no''
16 godina
neaktivan
Sikirica kaže...

komp mi radi sa plocicom koju sam dobio uz njega bez problema (512mb) a kad ubacim drugu dode mi onaj crni screen i pise da file is corrupt......

a na maticnoj mi pise da moze maximum stat 3gb a s tom drugom je 1gb neznam u cemu je prob ???

Znači, radi ti sa prvom (starom) memorijom. Iz BIOS-a izvuci i zapiši podatke o staroj memoriji (ako ti ih matična može prikazati: freq, latencije i sl)

Izvadi je van i umjesto nje stavi novu -> odi u BIOS vidi jel sve štima, zapiši podatke o memoriji  -> provjeri da li se Winsi bootaju -> (preporučujem) izvrti Memtest

Usporedi podatke o oba tipa memorije (naravno ako prethodni korak ne uspije, onda trkom u servis i traži novi RAM).

Ako se podaci o RAM-u razlikuju, nećeš ih moći natjerati da rade u dual-kanalnom načinu rada (crn ekran, komp mrtav), ali možda budu radili na zasebnim kanalima (imao sam takav slučaj nedavno). Provjeri u uputama o matičnoj ploči kako (gdje) ih ispravno upiknuti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 10:57 (Zura).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice