Pomoć- OC memorije

poruka: 20
|
čitano: 3.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Pomoć- OC memorije

imam Kingston HyperX DDR3 1600MHz 2x2gb, moja matična ne podržava 1600mhz memoriju, sam ju bios prebaci na 1333mhz, gledam sada na programu speccy i napon memorije mi je 1.5v, zanima me kako overclockati memoriju, a da ne overclockam procesor?

hoće li biti ikakvih ''opasnosti'' ako stavim napon memorije na 1.65V kao što je na onom linku iznad?

hvala;)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoć- OC memorije

odeš u BIOS i promijeniš množitelj za rame, tj. omjer fsb:ram ! za 1333 ti treba 1.5(po defaultu), a za 1600 mhz 1.65 V(po njihovom je tako, al siguran sam da može to i niže i uz niže latencije). Imam slične RAM-e pa znam o čem govorim. Bez brige matična ti podržava i brzine iznad 1333 mhz i nema nikakvih opasnosti ako digneš napon na 1.65 ili više(nemoj samo pretjerat). btw. sviđaju mi se ti keksi  {#}

14 godina
odjavljen
Master Z kaže...

odeš u BIOS i promijeniš množitelj za rame, tj. omjer fsb:ram ! za 1333 ti treba 1.5(po defaultu), a za 1600 mhz 1.65 V(po njihovom je tako, al siguran sam da može to i niže i uz niže latencije). Imam slične RAM-e pa znam o čem govorim. Bez brige matična ti podržava i brzine iznad 1333 mhz i nema nikakvih opasnosti ako digneš napon na 1.65 ili više(nemoj samo pretjerat). btw. sviđaju mi se ti keksi {#}

samo me zanima gdje naći ''podebljano'' u BIOSU?

14 godina
Pomoć- OC memorije

Memorijski mnozitelj podigni sa x4 na veci.I to je to.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Memorijski mnozitelj podigni sa x4 na veci.I to je to.

a gdje da to nađem? ima neka opcija dram timing control, tamo su samo latencije....

14 godina
Pomoć- OC memorije

Nadi opciju u biosu za podesavanje ram memorije,tamo moras naci memorijski mnozitelj koji ti je sada na 4x a ti ga moras povecati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Nadi opciju u biosu za podesavanje ram memorije,tamo moras naci memorijski mnozitelj koji ti je sada na 4x a ti ga moras povecati.

ok, idem probati, javim kako je prošlo.

hoće mi ovo promijeniti takt proca?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 12:55 (MARKOZD15).
14 godina
odjavljen
Pomoć- OC memorije

da odmah stavim dram voltage na 1.65V?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Pomoć- OC memorije

evo prčkao sam malo po BIOSU, ali ne mogu naći taj množitelj, ali našao sam neku opciju:

Dram Frequency

1044MHZ

1392MHZ

1740MHZ

meni je odabrano 1392MHZ, ali kada pritisnem na 1740MHZ onda me pita sljedeće:

Press OK if you want to use current DRAM voltage or press Cancel if you want that BIOS automatically adds Voltage if your DIMMs require more voltage...(uglavnom nešto u tom stilu)

uglavnom nešto u tome stilu..

što mislite, ako stavim memoriju na 1740MHZ i voltažu na 1.7V hoće li biti sistem stabilan? jer za 1600mhz treba 1.65V. ili da jednostavno pritisnem Cancel gore iznad.

0 1 hvala 0
14 godina
Pomoć- OC memorije

Stavi tu najvecu frekvu i 1.65V pa testiraj.

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Stavi tu najvecu frekvu i 1.65V pa testiraj.

bios mi ima opciju ...1.6V i 1.7V...., nema ništa između, da stavim prvo ili drugo?

17 godina

stavi na 1.65 i ostavi latencije kakve jesu. ja mislim da bi ta memorija trebala gurat tih 1.7 ghz na tim defaultnim postavkama. ako ti nije stabilno onda jednostavno malo opustiš latencije i digneš mrvicu napon.

14 godina
odjavljen
Master Z kaže...

stavi na 1.65 i ostavi latencije kakve jesu. ja mislim da bi ta memorija trebala gurat tih 1.7 ghz na tim defaultnim postavkama. ako ti nije stabilno onda jednostavno malo opustiš latencije i digneš mrvicu napon.

ne kužim se u latencije, nemam opciju za 1.65V??

malo mi objasni što su latencije, molim te ako imaš vremena;)?

17 godina

nemože ti nitko ovdje reći koje su ti postavke potrebne za određenu frekvenciju i za stabilan rad sistema. u tome ti je i čar OC-anja. isprobavaš razne kombinacije dok ne proradi kako treba. Ja sam znao satima i danima testirat određene kombinacije dok bi nešto proradilo kako sam ja zamislio. Nije to nekad tako jednostavno kako se čini, al uz malo truda i "naštimavanja" se sve da sredit {#}

17 godina
MARKOZD15 kaže...
Master Z kaže...

ne kužim se u latencije, nemam opciju za 1.65V??

malo mi objasni što su latencije, molim te ako imaš vremena;)?

latencije- klik. ja bi išo onda na 1.7 V ako baš moraš birat između 1.6 i 1.7.

14 godina
odjavljen
Pomoć- OC memorije

digao memoriju na 1470MHZ, a procesor na 4.2ghz, voltaža procesora 1.35v, prošao je linx test bez greške, večeras ide occt na 6h, zasada je ovo ok, LP;)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

imam Kingston HyperX DDR3 1600MHz 2x2gb, moja matična ne podržava 1600mhz memoriju, sam ju bios prebaci na 1333mhz, gledam sada na programu speccy i napon memorije mi je 1.5v, zanima me kako overclockati memoriju, a da ne overclockam procesor?

hoće li biti ikakvih ''opasnosti'' ako stavim napon memorije na 1.65V kao što je na onom linku iznad

hvala;)

Za taj Kingston je 1.50V defaultni napon @1600Mhz i ne bi trebao dirati napon sve dok memorija ne prijedje taj radni takt. naravno ako ploca uv onda digni za +0.05 ili koliko vec minimalno mozes pa probaj. Pretpostavljam da se ne namjeravas zaustavljati na 1600 pa mozes slobodno do 1.65V ici sto je max. dopusteno za intel i7 proceve (bilo aktualno nekad davno kad su se jos prodavali ddr3 memorijski moduli s 1.90V naponima)

Nisi napisao jel se radi samo o DC kitu (2x4) ili vise kitova, ak je vise kitova obvezno dizi napon za barem +0.05 za stabilnost na deklariranoj voltazi i ne prelazi 1.65V za intela (memorija ce ostat ziva al proc ce ti prosvikat --- tako pricaju :grin:)

Master Z kaže...

odeš u BIOS i promijeniš množitelj za rame, tj. omjer fsb:ram ! za 1333 ti treba 1.5(po defaultu), a za 1600 mhz 1.65 V(po njihovom je tako, al siguran sam da može to i niže i uz niže latencije). Imam slične RAM-e pa znam o čem govorim. Bez brige matična ti podržava i brzine iznad 1333 mhz i nema nikakvih opasnosti ako digneš napon na 1.65 ili više(nemoj samo pretjerat). btw. sviđaju mi se ti keksi {#}

Ne treba nista dizati napone ako ploca ne undervolta sve dok ne prijdje 9-9-9-27@1600 a obicno ni tad a kojih ""stvarnih 10-15Mhz"" (znaci +80+120@1.5V bi trebalo proci) al ipak je u igri KixStonu koji zna pomjesati razne proizvodjace unutar istog proizvoda i dok to nas ljublejnji uvoznik sve povuce u rinfuzi mos dobit svakaj.

14 godina
odjavljen
Pomoć- OC memorije

sada sam na 4.2ghz procesora te napon procesora je 1.35V, a memorija je na 1470mhz te napon memorije je 1.60V, što misliš jeli to ok?

0 0 hvala 0
17 godina

ako je stabilno, onda je ok

14 godina
odjavljen
Master Z kaže...

ako je stabilno, onda je ok

prošao je linx test, večeras ide occt 6h.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice