Patriot ili Corsair 8GB

poruka: 33
|
čitano: 12.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Patriot ili Corsair 8GB
Koju memoriju staviti na ASRock Extreme 4:
Patriot Viper Xtreme DDR3 8 GB (2 x 4 GB) PC3-16000 2000MHz 9-11-9-27 for Intel Core i5 Core i7 PX538G2000ELK ili
Corsair Vengeance 8 GB ( 2 x 4 GB ) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) 240-Pin DDR3 Memory Kit for Intel Core i3, i5, i7 and AMD Platforms SDRAM CMZ8GX3M2A1600C9

Vidio sam da Patriot ide na 1.65V, a Corsair na 1.5V, dali ce to biti problem, mislim sa Patriotom posto ide na 1.65V ?

Takodje ne vidim koja je razlika izmenju ove dvije memorije:
Corsair Vengeance 8 GB ( 2 x 4 GB ) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) 240-Pin DDR3 Memory Kit for Intel Core i3, i5, i7 and AMD Platforms SDRAM CMZ8GX3M2A1600C9
Corsair Vengeance Blue 8 GB (2X4 GB) PC3-12800 1600mHz DDR3 240-Pin SDRAM Dual Channel Memory Kit CMZ8GX3M2A1600C9B
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Patriot ili Corsair 8GB

Uzmi Corsaira , pouzdaniji je i  tu razliku u frekvenciji neces ni primjetit , osim ako si OC-er pa ti je bitan visoki takt !

Razlika između CMZ8GX3M2A1600C9 i CMZ8GX3M2A1600C9B je samo u boji hladnjaka !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Patriot ili Corsair 8GB
Uzimam onda Corsair i to Blue jer je 10$ jeftiniji :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patriot ili Corsair 8GB

Patriot je bolji, crni 8-slojni PCB, brži je i ima 10 godina jamstva, Corsair ima samo 5 godina jamstva, zeleni 6-slojni PCB ali Corsair je user friendly jer radi na 1600MHz a Patriot je na 2000MHz sa XMP 1.1 profilom za socket 1156, znači ako imaš Sandy Bridge morao bi birati između 1866MHz i 2133MHz i to ručno postaviti što čisto sumnjam da bi uspješno obavio... Zato je za tebe Corsair bolji izbor jer je jednostavniji za sve platforme i korisnike...

clock2much
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Patriot ili Corsair 8GB

Ne razumijem ovo zeleni 6-slojni, znacili to da ima neke razlike izmedju dva pomenuta Corsair RAM-a ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 20:13 (vlado0550).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Patriot ili Corsair 8GB

Između Corsaira nema razlike !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Patriot ili Corsair 8GB
vlado0550 kaže...

Ne razumijem ovo zeleni 6-slojni, znacili to da ima neke razlike izmedju dva pomenuta Corsair RAM-a ?

Viper je 8-slojni, a Corsair 6-slojni.

@Haf932 to što je Corsair razvikaniji brend ne znači nužno da je pouzdaniji, Viper daje 10 godina jamsta kao što je Cele rekao i nalazi se među najboljim ramima za overclock.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 20:00 (longlive775).
14 godina
protjeran

Znam da dosta ljudi ima problem sa Patriot sa ASUS plocama a da Kingston HyperX i Vengeance rade boli glava. 

Nikada ne bi pravio egzibicije sem ako ne znam da ce mi pouzdano zameniti ako je neka nekompatibilnost. Vengeance je toliko proverena memorija, najzahtevnije ne uzimaju nekada vise Dominatora nego Vengenace zbog kolicine,

neki vole Dominator GT bas ali hocu da kazem da je ta memorija pun pogodak Corsaira i da vredi sve dok Patiot iskreno niti pratim niti znam, sucmurast mi je nekako. Cak bi pre uvbek uzeo Mushkin nego njega da moram izmedju ta dva.

Za Intel SB je neopisivo bolje 1.5V cak ne bi ja ni stavio 1.65V na SB nikada iako moze.

Hocemo EVGA GK110 STO PRE
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 20:58 (Vlada011).
12 godina
neaktivan
Patriot ili Corsair 8GB

Ako i kada se odlucim da ubacim jos dvije Corsair Vengeance Blue 8 GB (2X4 GB), iste memorije dali cu izgubiti nesto u performansam ili je bilo bolje uzeti odma 4 plocice?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 10:15 (vlado0550).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Patriot ili Corsair 8GB

Nećes nista izgubit u perfomansama, mozes i odmah uzet 4 pločice !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Patriot ili Corsair 8GB

Pozdrav forumaši.

Imam ovaj set:

http://www.corsair.com/vengeance-16gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz16gx3m4a1600c9.html

Dakle koliko mogu zaključiti po komentarima nisam pogriješio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Naravno da nisi tu memoriju ceo svet hvali i odlicna je. 

Na svim plocama se dobro pokazala. 

Naravno ja kada uzimam gledam da bude memorija koju je proizvodjac predlozio za odredjenu plocu ali to je super memorija.

Hocemo EVGA GK110 STO PRE
12 godina

Dakle,dobro će se kombinirati sa nekom asusovom kvalitetnijom matičnom pločom.

14 godina
Patriot ili Corsair 8GB

Da !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Patriot ili Corsair 8GB

Samo da razbijemo malo dezinformacije o duljini jamstva. I Corsair i Neke druge memorije imaju 10god jamstva a neke memorije imaju čak i doživotno jamstvo. Sve ovisi u kojem dučanu kupujete, treba se malo prije raspitati o tome. Koliko vidim kod www.futura-it.hr su jamstva puno duža nego kod drugim shopova, neka me netko razuvjeri ako sam u krivu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 4:07 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jedno je jamstvo koje nudi proizvođač, a drugo je ono koje nudi uvoznik. Na stranicama web shopova pišu jamstva 9999 mjeseci i slično,

ali to nije točno, dosta je krivih podataka. Ako ćeš kupovati onda najbolje nazvati telefonom i pitati prije kupnje, ali u pravilu jamstvo na

proizvode su ista kod različitih trgovina, samo cijena varira. Rijetko koja trgovina daje kraće jamstvo, većina ih lažno oglašava.

16 godina
Patriot ili Corsair 8GB

Pogledaj malo ovdje jamstva memorija Link. Tražio sam na stranici ali nema nigdje. ali koliko vidim vani su slična jamstva

Evo ti primjer Corsaira http://www.corsair.com/en/support/warranty/ -

DRAM Modules

• All DRAM memory modules have a lifetime warranty

Evo http://www.kingston.com/en/company/warranty#duration

Kingston Duration of Warranty

Product Lifetime Warranty:
The following Kingston products are covered by this warranty for the life of the product: 

Memory modules including ValueRAM®, HyperX®, Retail Memory and Kingston system-specific memory; Flash memory cards (e.g., Secure Digital, Secure Digital HC and XC, CompactFlash, MultiMediaCard, SmartMedia) and Flash adapters.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 4:12 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za ovaj prvi link piše jamstvo 9999 mjeseci. Da to jamstvo daje proizvođač, ali uvoznik daje jamstvo samo 5 godina.

Tako da ako ovo kupiš imati ćeš jamstvo 5 godina, a ne onoliko koliko nudi proizvođač. Kupovao sam prije 7 dana memoriju 4 GB 1 x i raspitao se

i neugodno iznenadio. Uglavnom jamstva su 24 mjeseci, 36 mjeseci ili 60 mjeseci, rijetko kad više i ako ne piše na jamstvenom listu da je jamstvo

duže onda i neće biti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 4:13 (Brian).
16 godina

Jesi vidio u http://www.futura-it.hr/ koliko daju jamstvo??

kada smo kod uvoznika asbis je uvoznik corsaira i isto ima doživotno jamstvo

http://www.it4profit.com/ecatalog/userend/shopITProdAsb.jsp?SUPPLIER=709&PATERN=corsair

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 4:15 (Patrick_cro).
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Jesi vidio u http://www.futura-it.hr/ koliko daju jamstvo??

kada smo kod uvoznika asbis je uvoznik corsaira i isto ima doživotno jamstvo

http://www.it4profit.com/ecatalog/userend/shopITProdAsb.jsp?SUPPLIER=709&PATERN=corsair

Nema doživotnog jamstva. To samo tako piše. Ja sam ih kontaktirao prije tjedan dana i sve mi objasnili.

Proizvodač daje 9999 mjeseci, a uvoznik obično 60 mjeseci i naravno gleda se koliko daje uvoznik.

Na našu žalost.

16 godina
Patriot ili Corsair 8GB

Poslao upite. Dok dođu odgovori objavim ih ovdje na forumu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo znam da u Protisu i MagazinRS-u nije jamstvo 9999 mjeseci nego 60 mjeseci. To sam osobno pitao.

Futura bi mogla dati toliko jamstvo, ali bilo bi dobro osobno otići pa vidjeti jamstveni list.

14 godina
neaktivan
MaxTwinTurboPower kaže...

Rijetko koja trgovina daje kraće jamstvo, većina ih lažno oglašava.

Kao Protis na primjer.

15 godina
protjeran
Brian kaže...

Samo znam da u Protisu i MagazinRS-u nije jamstvo 9999 mjeseci nego 60 mjeseci. To sam osobno pitao.

Futura bi mogla dati toliko jamstvo, ali bilo bi dobro osobno otići pa vidjeti jamstveni list.

Jamstvo na Corsair memoriju je 60 mjeseci (ASBIS, EZY).

I to je to.

Ako ti planiraš živjeti 9999 mjeseci, good luck pal. 

Također moraš znati što je termin "Lifetime".

Lifetime je vrijeme dok se zapravo proizvod proizvodi i distributira.

Recimo OCZ daje 60 do 120 mj. jamstva na radne memorije.

Makar su prestali sa proizvodnjom RAM modula, ako je u jamstvo, dobije se novi modul.

Da je pisalo Lifetime, sve memorije koje su oni proizvodili su sada EOL i dakle više jamstva nebi bilo.

Bolje je dakle imati vremenski period za RAM, nego Lifetime.

OT - Patriot svakako bolji RAM od Corsaira. 

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Brian kaže...

Jamstvo na Corsair memoriju je 60 mjeseci (ASBIS, EZY).

I to je to.

OT - Patriot svakako bolji RAM od Corsaira. 

Prijatelju, to sam ja i rekao. I potpuno se slažem s tobom.

12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Samo da razbijemo malo dezinformacije o duljini jamstva. I Corsair i Neke druge memorije imaju 10god jamstva a neke memorije imaju čak i doživotno jamstvo.

Corsair ti ima jamstvo od 36 do 60 mjeseci, a Patriot 120 mjeseci. Patriot je daleko bolja memorija, a za overclock je odlična.

16 godina

Poštovani,

sva jamstva su točno napisana. Mi dajemo na sve memorije do maksimalno 5 godina jamstva, a sve koje imaju preko 5 godina, jamstvo nakon tog vremena ostvarujete preko uvoznika.
Sa štovanjem, Tihomir Stančević, prodaja

http://www.futura-it.hr/

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 13:50 (Patrick_cro).
16 godina
MaxTwinTurboPower kaže...
Patrick_cro kaže...

Samo da razbijemo malo dezinformacije o duljini jamstva. I Corsair i Neke druge memorije imaju 10god jamstva a neke memorije imaju čak i doživotno jamstvo.

Corsair ti ima jamstvo od 36 do 60 mjeseci, a Patriot 120 mjeseci. Patriot je daleko bolja memorija, a za overclock je odlična.

Ma po čemu je daleko bolja memorija. Možda ako si uspoređivao ove 2. Ja govorim opčenito da nije ništa bolja od drugih pogledaj malo na netu i na hwboot.org Koliko vidim sada trenutno rekord drži G.skill http://hwbot.org/submission/2328217_christian_ney_memory_clock_ddr3_sdram_1950.3_mhz

12 godina
protjeran
Patriot ili Corsair 8GB

koji ce ram od ova dva bolje raditi na AsRock Z77 Pro 3: Corsair Vengeance 2x4GB 1600mhz ili Patriot Viper 3 Black Mamba 2x4GB 1600Mhz ..............uz Intel i3 3220

CS Source - [13] maxxoist
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Radit će ti isto. Ja imam taj Patriot i zadovoljan sam. Također iznad Corsaira ne stane Noctua ako kome to igra ulogu...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice