E pozZ svima:
Moze mi netko postepeno objesniti kako rame sa 800 MHz OC na 1066MHz??
E pozZ svima:
E pozZ svima:
Imam iste rame samo ja imam 4x1gb.Maksimalno sam izvukao 1111mhz.Sve ovisi o tome koji ti je fsb namješten.Npr. ako ti je fsb 333 a množitelj rama 2.4 onda ti je to 800mhz.Ako želiš 1066 bez mijenjanja fsb-a onda staviš množitelj rama na 3.2.Ako ti se ne diže sustav nakon oc tada ili diži napone ili latencije(ponekad i oboje).Reci koju mat. i proc imaš tako da ti mogu točnije reći.Pozdrav.
Imam:
Proc:Intel Core Quad Q6600 @2,4GHz(nije klokan,jos)
MB:Gigabyte EP35-DS4
Imam:
Znači fsb ti je 333(kao i meni zbog istog procesora)Ako ne želiš clockati proc probaj napraviti kao što sam ti naveo u prošlom postu,ali oprezno.Sretno.
P.S. Predložio bih ti da pričekaš još par odgovora iskusnijih forumaša,ja sam pokušao pomoći koliko sam mogao,ali još koji savjet dobro dođe.
EDIT:Ako možeš bilo bi poželjno staviti kakav ventilator da puše po ramovima zbog toga jer bi se zbog povećanja voltaže mogli zagrijati.
-svaka komponenta ima neku toleranciju, RAM cca 10% iznad nominalne brzine. U ovoj kombinaciji moraš povećai CAS, normalno je na 800/5-5-5-15, na 1066 povećaj CAS na 6-6-6-18/23.. -preračunaj, to je ukupno ista brzina ;-)
Imam:
Znači fsb ti je 333(kao i meni zbog istog procesora)Ako ne želiš clockati proc probaj napraviti kao što sam ti naveo u prošlom postu,ali oprezno.Sretno.
P.S. Predložio bih ti da pričekaš još par odgovora iskusnijih forumaša,ja sam pokušao pomoći koliko sam mogao,ali još koji savjet dobro dođe.
EDIT:Ako možeš bilo bi poželjno staviti kakav ventilator da puše po ramovima zbog toga jer bi se zbog povećanja voltaže mogli zagrijati.
stock fsb je 266 za q6600....
B3 ili G0 revizija quada?
Sumnjam da ces s memorijom dostici 1066Mhz, jos pogotovo kada su ti sva 4 utora popunjena. Jako teško, da nereknem nemoguće.
Benko je u pravu s FSB-om, 266Mhz x 4 (quad pumped) = 1066Mhz efektivno.