Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 728.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Nadogradnja RAM memorije

Ok hvala puno, vec sam narucio onaj od 8, ali sam odkazao sad. Uzet cu neka 2 od 4 oni bi trebali radit?

0 0 hvala 0
13 godina
Nadogradnja RAM memorije

Kupio sam 2x4gb 1600 mhz, ali ne rade, nemoze se pc bootat. Ali cudno je to sto kad stavim jedan novi ram zajedno s starim pc se boota ali ne prepoznaje ram jedino ga cpuz prepoznaje. I to radi samo s jednim ramom, drgui kad stavim s starim nece se bootat. Probao sam update bios, resetirat cmos bateriju ali nista od toga nece. Kupio sam ovaj ram od 1600 jer sam mislio da ce raditi, gledao sam na google i ljudi vicu da ce downclockat na 1333 sad neznam jel problem u tome ili cemu vec.

maticna: p5g41t-m lx3

ram (novi) : 2x4GB 1600MHz DDR3 Value KVR16N9S8/4

ram (stari): 2gb ,1333mhz,transcend

slike iz cpuz:

http://prntscr.com/5n1obl

http://prntscr.com/5n1ofs

slika od windowsa:

http://prntscr.com/5n1on7

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 19:05 (warix).

0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Ja tebi jedno a ti opet po svom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nadogradnja RAM memorije
warix kaže...

Kupio sam 2x4gb 1600 mhz, ali ne rade, nemoze se pc bootat. Ali cudno je to sto kad stavim jedan novi ram zajedno s starim pc se boota ali ne prepoznaje ram jedino ga cpuz prepoznaje. I to radi samo s jednim ramom, drgui kad stavim s starim nece se bootat. Probao sam update bios, resetirat cmos bateriju ali nista od toga nece. Kupio sam ovaj ram od 1600 jer sam mislio da ce raditi, gledao sam na google i ljudi vicu da ce downclockat na 1333 sad neznam jel problem u tome ili cemu vec.

maticna: p5g41t-m lx3

ram (novi) : 2x4GB 1600MHz DDR3 Value KVR16N9S8/4

ram (stari): 2gb ,1333mhz,transcend

slike iz cpuz:

http://prntscr.com/5n1obl

http://prntscr.com/5n1ofs

slika od windowsa:

http://prntscr.com/5n1on7

kod svake promjene, podesiti BIOS (zapravo samo je bitan save&exit) da bi se izmjena aktivirala.

-prije promjene, provjeriti verziju BIOSa, ako postoji noviji u changelogu piše razlog, većinom je to upavo RAM.

-na starije chipsetove je problem staviti novije module, zbog gustoće. MHz je manje bitan, ali jdecovi xmp .. iz njih se prioritetno uzimaju podaci, kad postoji jedan stariji modul, automatika odabire niži clock i tad vjerojatno radi. Rješenje je ručna postavka MHz-CAS (ili reset cmosa .. pa možda automatika BIOSa prilagodi). Veći problem je gustoća modula (broj chipova, njihov pojedini kapacitet i dvostranost), npr da MBO može prepoznati samo 50% ... zato se ako u trgovini postoji, odabere stariji modul, manje gustoće (više chipova) ili provjera supporta (ali često nema podataka za novije, ispadne da se mora probati pa što bude..).

-ovisno o MBO, ali svi proizvođači vole OCati sys, tako da dobiju neku prednost u benchu. To može također biti problem, jer obično stara MBO (tj chipset) ne može stabilno na te clockove.

-kvaliteta klasa MBO (cijena, VRM..) pa su mogući i problemi sa strujom, tj kad se popune sve banke (npr 4) dali je dovoljno stabilno. To bi MBO morala osigurati ali starenjem sve gubi neki postotak efikasnosti + oksidirani kontakti itd.. (staro nije novo, jednostavno).

-koliina RAMa (za ovakav slučaj) se prvo gleda u BIOSu, zatim npr 'DOS' MemTest.. (skoro svaki live CD..), ako on prebroji sav RAM, tad je HW+BIOS OK i tad se sve ostalo rješava u win. Ovisno o yogurtu.. (loader i sl.) ili prčkanju juzera, npr provjeriti msconfig. Ako je 32bitni, može koristiti 2.7-3.5GB, postoji patch za win7 (važno samo ako chipset podržava inače ne boota), tad je potrebno install novog 64bit.. ako je za neke app (igre kao BF4..) tad je jedino 64bit OS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
ihush kaže...

kod svake promjene, podesiti BIOS (zapravo samo je bitan save&exit) da bi se izmjena aktivirala.

-prije promjene, provjeriti verziju BIOSa, ako postoji noviji u changelogu piše razlog, većinom je to upavo RAM.

Koje bi onda bilo rješenje? Trenutno imam 32x sustav windows 8. Probat cu instalirat x64 i ponovo reset cmos mislim da prosli put nisam ispravno to napravio.

16 godina
warix kaže...
ihush kaže...

Koje bi onda bilo rješenje? Trenutno imam 32x sustav windows 8. Probat cu instalirat x64 i ponovo reset cmos mislim da prosli put nisam ispravno to napravio.

vec si dobio odgovor... Btw install je posljednja stvar jer isti problem se desi i na 64 bit

16 godina
Nadogradnja RAM memorije

Trenutna memorija u kompu je ova: G Skill Ripjaws X series, pc-17000CL8D-4GBXMD, DDR3 2133mhz,2x2 GB.

Pošto takvu više nemogu naći za kupiti, zanima me koju drugu mogu uzeti 2x2 GB, tako da imam 8 GB ukupno i ono najvažnije da radi, odnosno da je kompatibilna sa trenutnom memorijom?

Pretpostavljam da proizvođač mora biti isti, ali dali mora biti isto CL8 ili ne?

Može li ovako nešto?

http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-10666-4-gb-g-skill-ripjaws-x-series-f3-10666cl9d-4gbxl-ddr3-1333mhz-kit-2x2gb&option=artikl&id_artikl=051.210.147

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Kupi drugi G.Skill RAM ali prije nego ga ugradiš ručno postavi frekvenciju, latencije i napon prema slabijoj memoriji, testiraj stabilnost pa je tek onda ugradi u računar.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav trenutno imam 4GB G.SKILL rama i želio bih dodati još 4GB , matična ASRock 970 extreme 3

Trenutni ram: http://i.imgur.com/Ykq5yyu.png

Ram za dodati:http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-12800-4gb-g-skill-value-series-f3-1600c11s-4gns-ddr3-1600mhz&option=artikl&id_artikl=051.210.293

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Čitaj post iznad tvog. Isti "problem".

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Znači i ja bi mogao kod mene se mislim i latencija i brzina poklapaju pa ne bih morao nešto mjenjati , al ako mogu nači indentičan RAM , to bi bilo najbolje ? 

15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Da, najbolje da testiraš prvo samo novi RAM kako bi se uvjerio da je ispravan a onda dodaj stari.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Nadogradnja RAM memorije

pozdrav. gledam malo po ebayu i vidim da ima dd3 memorije po 150/200kn 4gb, imali tko iskustva s tim memorijama, i kako na nekima pise da rade samo na AMD chipsetu?

LP

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Da, moraš biti oprezan. Većina tih jeftinih RAM modula su ECC memorija koja radi samo na serverskim čipsetima. Tačno je i da taj RAM radi samo sa AMD procesorima.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav,

trenutno imam 1x4GB Kingston DDR3 HyperX Blue, 1600MHz, CL9

Trebao bih si kupiti još jednu pločicu ali ne mogu naći identičnu takvu, nalazim Kingston DDR3 HyperX Blue, 1600MHz, CL10 i Kingston DDR3 HyperX Savage, 1600MHz, CL9

Znači jedna ima drugačiju latenciju a druga je Savage a ne Blue.
Koju uzeti?

0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Uzmi Savage. Nije bitno što se drugačije zove. Bitno je da ima iste karakteristike kao RAM koji već imaš (1600 MHz, C9).

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozz imam pitanje znaci, ako stavim u svoj PC ram 1x4 sa frekvencijom od 1600 npr. hoce li moc raditi uopce ako mi maticna ne podrzava vise od 1333?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Veći je problem da li tvoja matična ploča podržava RAM module od 4GB. Ako podržava, provjeri da li se taj RAM nalazi na listi proizvođača matične ploče podržanih. Ako bede problema prvo stavi samo taj RAM  od 1600 pa ga u BIOS-u podesi da radi na 1333. Ako bude radio normalno samo dodaj i taj stari i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cromar kaže...

Pozz imam pitanje znaci, ako stavim u svoj PC ram 1x4 sa frekvencijom od 1600 npr. hoce li moc raditi uopce ako mi maticna ne podrzava vise od 1333?

- MHz su sporedni. Važna je gustoća modula (ukupni kapacitet i broj chipova s jedne ili obje strane modula). Možda noviji BIOS ali ugl. ubodeš i radi. Ako ne radi traži sličan modul s više chipova..

12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ok budim , pa javim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

pozz, znaci ram neki Kingston niti ne pise na njemu kolika je frekvencija.., sto mene muci zadnjih sta vremena pokusavam to ugurat uslot WTF nemres znaci cak mi je pukla kvacica.. ali uspio sam ju slozit , !?!? DDR3 je sto posto da nebi bilo takvih pitanja.. A ovaj moj ram ide unutra bez pol frke

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Ima li neki serijski broj? Da se ne radi o ECC memoriji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ovo pise na slicici

KTD-WS667/8G

4GB 2RX4 PC2-5300F

K2 555-11-E0 1.8V

IDTC1 BSME3650994

OMGGGGGGGGGGG ja nevjerujem , znaci potrgao sam skoro utor da meni frned kaze da je ti ipak ddr2...  oprostite na ovome !

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 14:41 (Cromar).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Cromar kaže...

Ovo pise na slicici

KTD-WS667/8G

4GB 2RX4 PC2-5300F

K2 555-11-E0 1.8V

IDTC1 BSME3650994

OMGGGGGGGGGGG ja nevjerujem , znaci potrgao sam skoro utor da meni frned kaze da je ti ipak ddr2...  oprostite na ovome !

-boldano su stvari koje treba gledati.. PC2=DDR2 itd.

14 godina
ihush kaže...
Cromar kaže...

Ovo pise na slicici

KTD-WS667/8G

4GB 2RX4 PC2-5300F

K2 555-11-E0 1.8V

IDTC1 BSME3650994

to je ddr2 memorija samo sto se radi o serverskoj memoriji ECC takozvana zato ti neide u slot.

12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

A hoce li ici u DDR2 koj nije server neki?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cromar kaže...

A hoce li ici u DDR2 koj nije server neki?

nemoze

16 godina
Luka123 kaže...
ihush kaže...
Cromar kaže...

Ovo pise na slicici

KTD-WS667/8G

4GB 2RX4 PC2-5300F

K2 555-11-E0 1.8V

IDTC1 BSME3650994

to je ddr2 memorija samo sto se radi o serverskoj memoriji ECC takozvana zato ti neide u slot.

u slot ne ide jer je DDR3.. (edit: jer je slot za DDR3, ovo je DDR2-RAM, jasnije?)

-server bi imao dodatno oznaku FB-DIMM/ECC.. ovdje vidimo samo F (ali tko zna, provjeriti).

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 16:13 (ihush).
12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ja sad uopce ne kuzim sta pricate, znaci gore lik napise to je DDR2 server memorija, oke mene zanima hoce ic u DDR2 ne server slot??

Da je DDR3 onda bi valjda usao u slot na mojoj maticnoj posto ne ide unutra valjda je DDR2?? A i pise na stranici DDR2 gdje sam nasao taj ram.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nadogradnja RAM memorije

Ma workstation memorija iHush, google odma izbaci kad upises oznake.. ovih kingston 667 od 4gb ima na tone, i sve su workstation ecc memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice