Memorija za stari laptop (2007)

poruka: 7
|
čitano: 4.098
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam 1Gb memorije sto mi je premalo za sadasnji rad u win7. Koju memoriju mi preporucate? Sto uciniti sa starom memorijom (prodati?za koliko?) koja ce biti viska?

Laptop je Asus F3jc sa i945PM chipsetom. Ne znam max freq za rame, niti koliko max rama prima maticna. Znam da su 2 slota DDR2{#}

Cilj kupnje su naravno Best buy RAMi- kolicina+frekvencija+latencije/ cijena.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Memorija za stari laptop (2007)

Zar nitko???

17 godina
neaktivan

Kako bi izbjegao potencijalne probleme oko kompatibilnosti, najsigurnija opcija bila bi kupiti memoriju koju je proizvođač memorije već testirao sa tvojim modelom računala.

U tvom slučaju to bi bio Kingston.

A tu memoriju kod nas možeš naći ovdje.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala macak.

Da li je bolje uzeti 2x1GB ili 1x2GB memorije? I da, 800Mhz memorija je jeftinija od 667Mhz iako su ostale spec. iste? Kolko rama max podrzava moj laptop?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Memorija za stari laptop (2007)
ajspingvin kaže...

Da li je bolje uzeti 2x1GB ili 1x2GB memorije? I da, 800Mhz memorija je jeftinija od 667Mhz iako su ostale spec. iste? Kolko rama max podrzava moj laptop?

Obzirom da maksimalna podržana količina rama iznosi 2 GB, s jednom pločicom od 2 GB vjerojatno ne bi radilo. Tako da - uzmi 2x1 GB. Osim toga, tako će raditi u dual-channel modu.

Ne znam koju od 800 MHz si našao da je jeftinija, ali u ovom laptopu nema ni smisla, obzirom da ionako ne može raditi brže od 667 MHz.

A za ovu koju sam gore naveo piše da je testirana od proizvođača i provjereno radi na tom modelu laptopa, pa mislim da je najbolje igrati na sigurno.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan

Evo naso sam ovu temu (Hvala :D), i taman se mislim skrpat sa svojim "problemom"

Ovako imam laptop Tosiba Satellite Pro M70 (PSM76E) Malo vise o njemu 

A doma sam (iz netbooka iz "Moj PC", kad sam stavio 2GB pa mi je ova plocica ostala u ladici) nasao jedan SO DIMM Keks RAMa, pa me zanima hoce li memorija bit kompatibilna MEMORIJA

Na memoriji pise: "Samsung          1GB 2Rx16 PC2-6400S-666-12-A3        Made in China        M470T2864QZ3-CF7    0906"  

(druga strana):   "IEC S/N:RMH100J8ZV2CU7     PN: 1GB 800MHz   Rev 1.00    Date Code: J9030      SPS: V000122190"

Sad me zanima naravno kompatibilnost, trenutno su u lapu 2x512 Kingmax (ili kingston? xD) kexa, tako da me zanima ako bih taj kex stavio umjesto jednog tog 512,

bi li radili u dual chanellu i bi li mi sto "skodilo" imati 1.5GB RAMa, odnosno bi li skodilo sta su kexi drugaciji (proizvodjac, tip itd....)

I zanima me mogu li nesto "skurit" ako idem mijenjat, ne u samom mijenjanju vec kad pokrenem lap (a kad ono mema ne radi) pa da mi se nes sje**

I namjeravam napravit upgrade i tog drugog kexa memorije (tako da kupim jos samo jedan od gigu, pa da imam tih max 2GB koje mi lap podrzava), pa me zanimaju neke preporuke,

i isplati li se zezat, pa da samo uzmem 2x1GB rama koje mi tu preporucite :D??? Ili da ovaj keks neak iskoristim?

Puno hvala, znam naporan sam s pitanjima ali lap mi je drag :D

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

U Linksu ti je 1GB DDR2 na 800Mhz, 145 kn, ako možeš kupi radije dvije

Bez brige, nemre se ništa dogodit, samo izvadi bateriju prije nego ćeš ići mijenat memoriju

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 14:03 (Flying Dutchman).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice