Pozdrav!
Uskoro idem u Zagreb po memoriju za sandy.PLoca je asus p8p67 evo.
Mislio sam uzeti g skill ripjaws x 8 gb u linksu ali se predomisljam.
Ima li kaka bolja u adm?
Hladnjak je noctua nh d14.
Pozdrav!
Uskoro idem u Zagreb po memoriju za sandy.PLoca je asus p8p67 evo.
Mislio sam uzeti g skill ripjaws x 8 gb u linksu ali se predomisljam.
Ima li kaka bolja u adm?
Hladnjak je noctua nh d14.
Stat će ti Ripjaws X ispod Noctua-e, bar tako kažu na njihovoj stranici!?
Ma znam ali po to moram onda ici u Links.Dolazim u Zagreb iz Nove Gradiske.
Pa sam mislio ako ima neka u adm ali sve imaju napon visi od 1.5.jedno vengeance ima 1.5 ali ne stane pod noctuu.
Pa šta ima veze što imaju 1.6 napon, to nećeš ni osjetit, ne znam zašt te to smeta?!
Kad ram ima nizi napon mozes ga bolje ocat,a i intel preporuca 1.5 v memoriju.
Ova memorija se pokazala odlična uz SB/Asus http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=9979, prije nje probao sam mushkin i corsair !Preporuka(vidi pod moj pc)
Pozdrav, dal ima vidljivih razlika u performansama(benchmark i takvi testovi me ne zanimaju) na SB ddr3 1333 i 2133mhz?
Ili su to ipak nijanse?
Ili su to ipak nijanse?
Jesu nijanse , probaj svoju memoriju na 800 , 1066 i 1333 MHz pa se uvjeri.
Razlike definitivno ima (sad mi se neda lupati postotke) ali po meni nije vrijedna ulaganja.
Jeftinoća, al badava ak nema nekih pomaka spram 1333..Tak da ću još pričekat neko vrijeme.
Kupio sam gore navedene GSkill RipjawsX 2133 cl9 u Linksu za 499kn. Memorija rastura za te novce i svaka preporuka ekipi sa SB procesorima. Jednostavno se enablaju XMP postavke u biosu i mema radi bez problema na 2133mhz 9-11-9 28. Odavno se zna da 1155 proccevi puno vise vole visok takt nego latencije tako da je ovakva postavka savrsena za izvlacenje maksimalnih performansi iz strojeva.
Sa 1.6v i stock latencijama memorija radi na 2228mhz. Vjerojatno radi i vise ali moja GD65 bas ne voli iznad 104.5 bclk. Mislim da se u ovom slucaju isplati ulozit dodtne novce i uzet nesto posteno za razliku od ostalih jeftinih Vangence i sl. kitova koji nisu ni sjena ovom.
Po meni je stavljanje najjfeftinijih 1333 kitova,sastavljenih doslovno od otpadaka, u komb sa 2500/2600k proceosrima grijehota. 1155 jako lijepo skalira sa taktom meme, do te mjere da se cak osjeti u igrama na framerateu..
Ubacio sam ih zajedno sa Aresima i tih 8gb rade bez problema na 2133, samo je trebalo Arese stavit u primarne slotove..
ja preporucam kingstone hyper genesis x :D
Što mi je onda bolje ić na
1. Corsair Vengeance 1866 MHz ( PC3-15000 ) CL9 ( 9-10-9-27 )
ili
2. Corsair Vengeance 1600 MHz ( PC3-12800 ) CL8 ( 8-8-8-24 )
Radi se o 8GB RAMu, 2 x 4 GB. Razlika u cijeni je da ovi s bržom memom koštaju 50ak kuna više, ali još jako jeftino.
Ili možda ove
3. Corsair Vengeance 1600 MHz ( PC3-12800 ) CL9 ( 9-9-9-24 )
koje su 100kn jeftinije od 1.-vih ?
1 | 1. |
---|---|
1 | 2. |
10 | 3. |
3.
3.
Zašto 3.? Zar nije bolje da su niže latencije.
Bolje je, al nećeš primijetit i ne isplati ti se to jer razlika je zanemariva. Bolje tih 100 kn na nešto pametnije potroši nego na rame jer nećeš osjetit razliku u radu. ;)
Bolje je, al nećeš primijetit i ne isplati ti se to jer razlika je zanemariva. Bolje tih 100 kn na nešto pametnije potroši nego na rame jer nećeš osjetit razliku u radu. ;)
I to na Corsair H100, hvala.
Na ove sam mislio http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=9802 ...
Na ove sam mislio http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=9802 ...
Da zaboravio sam reć da kupujem u Austriji tako da bi me ove 1866 MHz došle 540kn, a ove najobičnije za koje svi glasate 460kn. Dok ove s nižim latencijama me dođu 490kn.
Meni je čisto zanemarivo 80kn alo se dobiju bolje meme, što kažete?
Da kupujem u Hr nebih niti imao ovakvih pitanja.
A gle, valjda je tamo jeftinije kako kažeš i kako drugi kažu te napisali su da Sandy Bridge ljepše diše s memorijom na većoj frekvenciji. Onda bi i ja uzeo što više MHz-a, pogotovo ako ti pare nisu problem. Kad već ideš u Austriju grijeh je ne uzet bolje, makar ako je "jače" ne mora značit da je bolje. Sam odluči... :)
A gle, valjda je tamo jeftinije kako kažeš i kako drugi kažu te napisali su da Sandy Bridge ljepše diše s memorijom na većoj frekvenciji. Onda bi i ja uzeo što više MHz-a, pogotovo ako ti pare nisu problem. Kad već ideš u Austriju grijeh je ne uzet bolje, makar ako je "jače" ne mora značit da je bolje. Sam odluči... :)
Nekako me jafiše vuču niže latencije, ali kad ne mogu gledat tako male razlike u cijeni.
Ma najvjerovatnije i budem njih, samo koliko so one jače od ovih najjeftinijih koliko bi me one duže mogle držat?
A i ako idem prodavat memu mislim da će te najskuplje najlakše moći prodat poštu se dosta jeftinije nego u Hrvatskoj.
A isto će držat. Nema tu tolke prevelike razlike.
A isto će držat. Nema tu tolke prevelike razlike.
Hebeš ova obična me sad dođe 15 eura manje uzimam nju :)
uzmi Corsair Vengeance 1600 MHz ( PC3-12800 ) CL8 ( 8-8-8-24 ),manje latencije,cl8 je bitan posto onda imaju puno bolju propusnost od ovih navedenih,mozda i duplo.