Memorija -problem

poruka: 18
|
čitano: 2.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Memorija -problem

Imam jedan problem. Imam 2x2gb DDR2 kingston HyperX pc8500, 1066mhz no u onom programu etunes ili kako se već zove mi pokazuje da je pc6400, 400mhz sad ne razumijem ništa. Ima li di baš da mogu pogledat na kolko mi radi memorija i da napomenem matična mi je EP45-UD3LR gigabyte pa je moguće da ne podržava pc8500 od kingstona 2gb module. Eto ako možete pomoć bio bih zahvalan!!! Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Memorija -problem

a skini everest pa bolje pogledaj?Izlanuo se

hoces link?

15 godina

Može i hvala ti

16 godina
neaktivan
Memorija -problem

koliko ja vidim, memorija ti radi na 800 mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Memorija -problem

Hmm. Ne razumijem di ti to vidiš. Izvini ali pitam jer mi nije jasno!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Memorija -problem

Može pomoć?! Na laptopu prijatelju nadogradio sam 256mb DDR memorije. Prije je imao isto 256mb, i sada kada pogledam u windowsima piše da ima 502mb. Probao sam više puta staviti i vaditi memoriju i nikako da očita 512mb. Koji bi to mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bodija kaže...

Može pomoć?! Na laptopu prijatelju nadogradio sam 256mb DDR memorije. Prije je imao isto 256mb, i sada kada pogledam u windowsima piše da ima 502mb. Probao sam više puta staviti i vaditi memoriju i nikako da očita 512mb. Koji bi to mogao biti problem?

pa nešto je uzelo  te memorije...

najvjerovatnije grafička

jer ti integrirane grafičke nemaju svoju vlastitu memoriju nego memoriju uzimaju od rama

neznam šta da napišem
16 godina
neaktivan
bodija kaže...

kod pokretanja sustava (ili u BIOS-u) pogledaj koliko ti se izbroji memorije. To ti je točna vrijednost.

Drugi način: otvori System information i pogledaj koliko imaš ugrađene memorije.

Google is your friend
16 godina
bodija kaže...

To ti je zbog integrirane grafičke (tzv "On Board" grafička)...tak da tu nist nemozes

15 godina
Memorija -problem

Nešto mi je tu čudni jer dok je memorija bila 256mb tako je i čitalo. Kad sam stavio još 256mb čita za 10mb manje.

Što se tiče biosa   čita 514048kb. Što znači da i u BIOSU ne čita kako treba i da je to točno 502mb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Memorija -problem

Koji je laptop? mozda maticna podrzava samo toliko, vjerovatno je neki stariji laptop jer je u njemu sano 256 mb ram-a.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma laptop je neko smeće kinesko HASEE jedva san našao drivere za njega na netu. To je laptop stari jedno pet-šest godina kupljen je u Plodinama (onda znaš kakav je) . Njemu je crko hard disc pa sam ga promjenio i instalirao nove windowse xp. I sad radi on kao sat, i služi mi prijatelju za ono što njemu treba.

17 godina
Memorija -problem

Onda vjerovatno maticna ima ogranicenje na mozda 500 mb. ne vidim drugi razlog zasto bi prikazivao manje.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Memorija -problem

Ej ljudi heeelllppp!

Imam na acer laptopu vistu. pa sam preopteretila memoriju svakakvim dokumentima i filmovima. srušio mi se cijeli sustav, tj. pojavio se plavi ekran na kojem piše memory dump. Neki smatraju da samo trebam nadogradit memorije, a neki da trebam imat recovery vista cd. Što mi je činiti? Da pokrenem novu instalaciju? Hoće li onda biti sve ok? Jel vrijedi uopće pokretat novu instalaciju? pomoć!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemam vistu nego xp, ali ako možeš digni komp u safe modu i očisti tu memoriju sa nekim programom npr cc cleaner ili ručno.

17 godina
Leelooo kaže...

Ej ljudi heeelllppp!

Imam na acer laptopu vistu. pa sam preopteretila memoriju svakakvim dokumentima i filmovima. srušio mi se cijeli sustav, tj. pojavio se plavi ekran na kojem piše memory dump. Neki smatraju da samo trebam nadogradit memorije, a neki da trebam imat recovery vista cd. Što mi je činiti? Da pokrenem novu instalaciju? Hoće li onda biti sve ok? Jel vrijedi uopće pokretat novu instalaciju? pomoć!!

Probaj izvaditi jednu plocicu rama, ako imas 2. Ako pise da je memorija onda je vjerovatno memorija.

15 godina
neaktivan

A cuj desi se ljudima (zenskog roda) da im auto zariba jer ne mijenjaju ulje.A di ces kompjutera...

Na tom aceru imas skrivenu particiju na kojoj ti je instalacija od Viste od kud se i prvi put instalirala pa ako ti je draga vista

drzis F3 dok se pali komp pa dalje prckas..Ako nije F3 onda je neki drugi F.Al daj nekom ko zna da ti to sredi.I ako maknes vistu gubis garanciju,tj. nemoj micat tu skrivenu particiju da imas install uvijek spreman za slučaj servisa.Vista ga u usta a na acera stavi nes drugo

Vista nije za te laptope nikako.Pogotovo ta 32-bit na nekom prosjecnom lapu,jao dosta....

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 2:00 (catchthis).
15 godina
neaktivan

hvala ljudi! ne mogu ni ući u Safe mode niti mi se može popraviti sustav sa 'Startup Repair' sa instalacijskog cd-a ni išta slično!

ali vjerojatno ću probati izvaditi pločicu RAM-a pa možda moj Acer bude pametniji...

Smijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice