Kupovina RAMa

poruka: 5
|
čitano: 2.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kupovina RAMa

Imam 2x 2GB DDR3 modula trenutno u kompu, pa se razmišljam dal' da kupim dodatna 2 identična keksa ( in the end, imao bih 4x 2GB u kompu ).

Sad vi forumaši tu stupate na snagu sa racionalnim razlozima zašto bih trebao imati 8GB a ne 4GB, i zašto bih tih 600 kn potrošio na 2 keksa rama umjesto neke fancy tipkovnice ( za sad, znači ~1-2 mjeseca otkad sam složio konfu, ne šteka mi ništa, sve se igre fino vrte, instant je alt-tabbanje makar imao masu procesa otvorenih; uglavnom, znam da je   bolja investicija u RAM nego u tipkovnicu, ali za sad mi performanse nisu nit najmanji problem, pa mi je neko overpriced, overhyped tipkalo tipa razerovih puno primamljivije nego kupovina rama ).

Help !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kupovina RAMa
ako se odlucis za ram svakako si bolje uzmi 2x 4gb nego 4x 2gb zbog dual channela, imas komplet od 8gb rama u linksu za 400kn.
Pa prodas ovih 2x 2gb sto trenutno imas i kupis si i tipkovnicu na kraju.
14 godina
neaktivan
Kupovina RAMa

Oh fu*k me, kompletno sam zaboravio na dualchannel

Anyway, pitanje i dalje stoji, da si uzmem 8GB rama ( 2x4GB keksa, pretpostavljam da bih ovo uzeo http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-10666%2C+8+GB%2C+G.SKILL+Ripjaws+X+series%2C+F3-10666CL9D-8GBXL%2C+DDR3+1333MHz%2C+kit+2x4GB&option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.148 ), ili da zahebem to na neko vrijeme ?

Kao što rekoh, performanse mi trenutno ne pate niti malo, a uvijek imam opciju da kupim RAMa, novac nije problem ( iako sam škrt i uvijek uzimam best buy proizvode ). Što sam gledao malo za najavljen softver u idućih pola godine, ne čini mi se ništa "prezahtjevno", tako da sam stvarno neodlučan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 5:18 (ormar).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kupovina RAMa
ma gle, ako nekoristis autocad, virtualke, pro video editing itd 4gb rama je sasvim dovoljno jos godinama, bolje si spremi tih 600kn pa kad skupis jos 400kn kupis si SSD, to je vec stvarno isplativa nadogradnja.
14 godina
Kupovina RAMa

Rama nikad dosta.Od viska glava ne boli.Ionako imas 64 bit os.Kupi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice