G.sklill flair series

poruka: 20
|
čitano: 1.589
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
G.sklill flare series

Vidio sam na youtube linusov rewiew nove serije gskillovih memorija, flair series, naime namjeravao sam uzet ripjawse za novu konfu ali oni su optimizirani za intel proceve i neki su ljudi imali problem s njima kad su ih stavljali na amd, flair su optimizirani za amd platformu pa bi ih zato uzeo , sto mislite jesu li dobra kupnja, hoce li ih bit kod nas do kraja ljeta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 10:57 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
G.sklill flair series

imaš ih u linksu za 1275 krznaša već neko vrijeme. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
G.sklill flair series
da li mogu bit siguran da ce ta memorija radit s athlonom 240 x2 kojeg cu uzet privremeno dok ne dodu bulldozeri i s nekim novim bulldozerom , dali ju je tko kupio i jeli dobra? ploca koju uzimam je asus m4a89gtd pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: G.sklill flair series
athlon64 kaže...
da li mogu bit siguran da ce ta memorija radit s athlonom 240 x2 kojeg cu uzet privremeno dok ne dodu bulldozeri i s nekim novim bulldozerom , dali ju je tko kupio i jeli dobra? ploca koju uzimam je asus m4a89gtd pro

G.Skill radi jako dobru memoriju. I sam imam G.Skill Black 8 GB koji su zamjenili Corsair Dominatore koji nisu htjeli radit na frekvenciji na kojoj su bili deklarirani. 

Neces pogrijesit sa kupovinom.....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
G.sklill flair series

okej , jedini problem, cuo sam da odredene ploce i procesori ne podrzavaju veci takt memoije od odredenog, ova mema ima 1800 mhz sto je jako visoko, dali ce to sigurno sve super radit s asus m4a89gtd pro koja je jedna od preporucenih ploča za tu memoriju te ova 2 proca ( athlon 240 x2 te jednim o nadolazecih bulldozera )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
G.sklill flair series

Neće raditi sa Athlonom II na deklariranim frekvencijama, Flare 2000 je isključivo za Thubane jer jedino njihov IMC može 100% biti stabilan sa memorijom na 2000MHz, a Flare 1800MHz mogu i ne moraju stabilno držat Denebi C3

clock2much
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
G.sklill flair series

DAKLE s athlonom ce radit na nizem taktu, ( ja cu athlona oc-at do jedno 3.8 ghz ) jedino sto je vazno je da memoria s tim athlonom 100% radi, nemora na max taktu ionako ce on unutra bit samo privremeno dok ne dodu bulldozeri , samo mi treba radit, jel se moze znat na kojem ce taktu radit ta memorija ako athlona dignem na 3.8 . 2. stvar, dali mogu bit 100% siguran da ce memorija radit na max taktu u kombinaciji s nadolazecim bulldozerima ? optimizirana je za amd i kupujem plocu koja je preporucena za tu memoriju ali cu iduce godine stavit bulldozera ( ako kako mi je u planu bulldozeri budu kompatibilni s am3r2 )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
G.sklill flair series

Oće sigurno, za to nemaš beda...

Ako misliš overclockat X2 240 na 3.8 to bi onda bilo 272*14=3808MHz

U tom slučaju bi koristio divider 3:8 pa bi ti memorija radila na 1450.66MHz što je sigurno u redu, računaj da je na Athlonima II zicer 1333-1500MHz

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
G.sklill flair series

okej,fala, a s bulldozerom neim bi trebala radit u punoj snazi,ipak su to novi i jaci procevi ?? e sad jos jedno pitanje , stavio sam pod ostale hardwerske teme temu edukacja i tamo sam postavio par pitanja vec ali dodat cu jedno ode , koliko shvacam mnozitelj fsb-a nije jedini mnozitelj, postoji i mnozitelj memorije tako da ako se dize fsb dize se i takt memoriji , kako mogu znat u kojim omjerima se dize, moze neko malo pojasnit ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
G.sklill flair series

hmm, mozda ipak uzmem asrocka 890 gx extreme 3 , s njom bi isto trebala radit normalno ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
G.sklill flair series

Bolje nemoj Asrocka uzimat ako te imalo zanima memorija, Asusice najviše potežu kad je memorija u pitanju, onda slijede Gigabyte i MSI a tu je i performance product ploča koji je na strani Asusa/Gigabytea...

Za memorijske množitelje što pitaš, kod DDR3 su dostupni divideri 1:4 (4), 3:10 (3.33), 3:8 (2.66), 1:2 (2), odnosno 1600, 1333, 1066, 800MHz... Kako dižeš htt tako se i memorija overclocka... Što je veći htt to koristiš manji divider (za non-BE procesore)...

primjer ako imaš memoriju 1600MHz a overclockaš procesor 250*15 (3500MHz)

200*4=800*2(DDR)=1600MHz - ovako bi stavio na defaultu proc + memorija

250*4=1000*2=2000MHz - ovo je kao što vidiš overkill za 1:4 divider pa idemo na niži

250*3.33=832,5*2=1665MHz - ovo je sa 3:10 prihvatljivije

250*2.66=665*2=1330MHz - ovo je sa 3:8 100% zicer

250*2=500*2=1000MHz - ovo je preslabo

Znači dok ti je htt overclockan sa 200 na 250 memorija može raditi na 2000, 1665 i 1330MHz i u slučaju Thubana mogao bi birati što želiš na osnovu svoje memorije, ali što je veći htt to ti je teže držat visoko memoriju na nižem divideru, znači 250*8 (efektivno) je sigurno i stabilnije i jednostavnije postići nego 300*6.66

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
G.sklill flair series

aaaaaaaaaaaa sad kuzi, dakle svaka memorija ima svoj divider (koji koliko kuzim nije promjenjiv kroz bios) dakle ako imam proc kojemu mnozitelj nije otkljucan morat cu dizat fsb a onda bi trebao pazit da koristim memoriju koja moze visoko potegnut, oces rec da je bolje uzet memoriju malo nizeg takta kao npr 1333mhz da se ne bi preclockala pa da me koci ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
G.sklill flair series

Hmmm, mislim da nisam dobro shvatio tvoj post, pokušat ću odgovorit, ako sam otišao u krivom smjeru preformuliraj pitanje... :)

Sama memorija nema veze sa dividerima, oni su definirani u integriranom memorijskom kontroleru i bitni su ti samo da znaš da postoje i da su bitan čimbenik kod uspješnog overclocka cijelog setupa... Naravno da se mijenjaju u biosu, kamo drugdje?

E sad ovaj dio ne kužim, da li je bolje imati memoriju koja radi na većoj frekvenciji ili je bolje imati 1333 memoriju da se ne bi pre overclockala?

Odgovor bi bio ni jedno ni drugo, treba odabrati memoriju koja je optimalna za ciljani setup... Athlon II sam po sebi cilja na nezahtjevne home usere kojima je bitno da komp radi, i takva je i 1333 CL9 memorija, nativna frekvencija za Athlona II koja niti smrdi niti miriši... Ali Athon II također može biti opasan ako ga odlučiš pogurat malo finijim komponentama, pa postane prava zabava za male pare a uzvraća dobrim performansama...

Prije nego to objasnim, evo ti primjer da prvo vizualiziraš pa da kasnije obratiš pažnju na pročitano...

http://i49.tinypic.com/2h4cgtg.jpg

Najbitnije je pronaći sweet spot, a to je kombinacija frekvencije procesora, memorijskog kontrolera i memorije...

Athloni II nemaju L3 cache ali X2 imaju duplo više bržeg L2 cachea i izostankom L3 cachea se memorijski kontroler lakše overclocka i time se nadoknađuju slabije frekvencije memorije u odnosu na Phenome II...

Znači prvo treba znati koliko visoko htt poteže na matičnoj da bi razmislio o cpu množitelju koji je zaključan na gore ali ne i na dolje... Zatim pronaći nb množitelj koji je zaključan na gore ali ne i na dolje i memory divider koji će to pratiti...

U mojem primjeru je default cpu multi 15, nb multi 10, ht multi 10...

Kako je nb multi bitan za frekvenciju memorijskog kontrolera koji utječe na performanse a zaključan je (na BE nije) onda je poželjno da ostane na 10 i time je veliki cpu multi nemoguć i nepotreban, znači ja sam umjesto 15 koristio 13.5 (manji nego default X2 240) i niski 3:8 divider...  Filozofija je jednostavno obrnuta od BE Phenoma II, ako dižeš cpu multi moraš dizati nb multi pri niskom referentnom clocku i držat visoki divider... HT multi je nebitan, na njega ne trebaš obraćat pažnju osim na to da ti ostane u granicama defaulta pa do maksimalno 2600, s tim da je nekad moguće da će kod spuštanja ht multija doći do nestabilnog množitelja, npr. u mojem slučaju 306*7=2142 je bio nestabilan pa sam ga dignuo na 306*8=2448 i bio je stabilan (setup)

I moj sweet spot sa screenshota bi izgledao ovako:

306*13.5=4131MHz - cpu

306*10=3060MHz - imc

306*8= 2448MHz - ht

306*5.33=1632MHz - ram

Moje latencije su nemoguće na Athlonu II osim sa Elpidom Hyper i 790FX/890FX chipsetom tako da ti ne želim davat lažnu nadu, 6-6-5-15 11 1T 90ns je jako teško ustabilit na Athlonima, na Phenomu II je to ekvivalentno 1840MHz, znači cca 200MHz više potegnu nego na Athlonima II...

I da vidimo na kraju koliko je to zategnut setup sa performance productom u odnosu na Phenom II

http://img191.imageshack.us/img191/584/superpi32mcr.jpg

Manje je bolje:

X2 250 - 3978801

X4 965 - 3995236

Single thread benchmark, broj jezgri nebitan, Athlon II je prestigao Phenom II po performansama clock per clock u jednom threadu, Phenom II se bolje overclocka i višejezgreni je pa je tu neizbježna njegova overall pobjeda ali dobar primjer da je Athlon II X2 jako dobra igračka za overclockere, teže ga je overclockati, svojeglav je i time zapravo garantira old school zabavu izvan svojih okvira dosadnog home user procesora... :)

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
G.sklill flair series

ajoj cele stvarno dobro objasnjavas ali neshvacas glavnu stvar, taj athlon 2 je najnebitnija stvar u cijeloj stvari, on unutra privremeno stoji 3 mjeseca dok ne izadu buldozderi , neki od novih bulldozera je vazna stvar a ti se stalno drzis athlona, pusti athlona, njega cu unutra drzat 3 mjeseca i malo se zabavit overclockiranjem da vidim dokle ide itd... onaj bulldozer koji doazi nakon njega i stoji unutra neke 4 godine je vazan, za athlona je vazno samo da radi, sto se ostaloga tice pocinjem shvacat , memorisjki divider je integriran u mem kontroleru i moze se mijenjati, ja sam mislio da je on fiksan, e sad ono sto me zanima , 1000 puta sam proctao,citat: kupio ja corsaira 2x2 gb od 1600 mhz ali mi ploča nije podrzavala toliki takt pa je memorija radila na 1333mhz , ja cu uzet ili asrocka extreme 3 ili asus m4a89 gtd pro , dali te ploce podrzavaju full takt te memorije od 1800 mhz , a ako sam ja krivo shvatio i ako ploca ne ovisi o taktu nego procesor onda mi je vazno za athlona, dali ce on uopce radit s tom memorijom, a za bulldozera mi je vazno dali ce je moc iskoristit u 100% snage i dali ce ga ta memorija ikako moci kocit u overclocku , iako ove stvari sa l2,l3 kontrolerima mi jos nisu 100% jasne , toliko vremena provedes na forumu ali jos toliko toga ima za naucit , jbg polako cu s vremenom, ajde idem jos par puta sad procitat ovaj tvoj post da malo bolje shvatim.

EDIT : Shvacam da ako proc nema otkljucan multi da se onda za overclockanje mora podizati fsb na ploči čime se više siluje plocu i zato su s otkljucanim multijem bolji procevi, zato je vazno koliko ploca moze potegnut , e sad ako se fsb dize on vuce i memoriju tj njen takt, ( kao sto si ti reko koliko ce je povuci ovisi o divideru u mem kontroleru ) , e sad ako se npr kupi mema od 1800 mhz i dignem ploci fsb za 50 mhz recimo da ce to memoriji dignut takt na 2200 mhz i tad ce memorija pocet kocit overclockiranje jer nemoze vise potegnut, e sad , kako to sprijecit, snizavanjem dividera ili snizavanjem takta memorije ako se to moze uopce ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 20:28 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
G.sklill flair series

Kužim da te ne zanima toliko 240 ali sam ti ga svejedno pokušao malo približit, nije proc za samo par mjeseci, možeš ga bez beda koristiti duže i usput sam ti pokušao odgovoriti na sva buduća pitanja o kojima sad ne trebaš razmišljati, kad kupiš memoriju i proc će ti sve biti jasnije... :)

Uglavnom, za 1200kn Flare je dobra kupovina, 1800 7-9-7 je dovoljno dobro za bilo koji sadašnji i budući AMD, go for it :thumbup:

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

e hvala cele , uzet cu onda flare , athlon ce dobro posluzit pr mjeseci a zabavi cu se takoder, s obzirom da ce bit pod mugenom 2 mogao bi potegnut 4 ghz , jedino jos neznam dali da zmem asrokicu ili asusicu , asusica je skulja a asrokica nudi sve sto i asus.

15 godina
G.sklill flair series

evo sad sam u jednoj temi procitao ocu recenicu :

Amd-eovi procesori za socket AM3 mogu raditi sa DDR3 memorijom do samo 1333mhz.

to bi iopet znacilo da bulldozer nece moc iskoristit 100% te memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Je na tvorničkim postavkama,al tko to još rabi? :)

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Heh to je netko bubnuo glupost i ostao živ ;)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
G.sklill flair series

ma da i pretpostavio sam , dakle samo mi na ovo odgovorite, astock 890 gx extreme 3 i neki od novih bulldoza koji izadu iduce godine i sve na defaut postavkama , i ta memorija bi trebala radit na 1800 mhz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice