Dual channel

poruka: 5
|
čitano: 2.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Dual channel

Naime namjeravam uzet ram memorije jer mi je 1gb preslabo,prije nego sto odlucim dignut guzicu i otic u ducan rastavio sam komp i vidim da mi na maticnoj pise dual channel ddr 400/ddrII 667.Sta bi to znacilo? Da ne moram koristit samo ddr nego i ddr2?znam da mi ne moze biti oba 2 istovremeno,ali dali je mogu ubacit ddr2? jer gledam i imam 2X512 mb ddr i jos mi ostaje 2 mjesta tamo na maticnoj i iznad pise ddrII_1 i ddrII_2...dali je to mjesto za ddr2 memoriju ili ne?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dual channel

shvatio da j ipak to to na sta sam mislio..samo da vas pitam jos nes..to sto mi je frekvenicja ddr2 na 667,sta bi se desili ako uzem od 800(vise ih je u ponudi)..dali se to isplati,dali cu mozda imat problema ako uzem od 800 a ne od 667?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dual channel

Jel možeš molim te dati model i proizvođača matične. :)

Ako ti imaš memoriju koja efektivno radi na 667 Mhz   i uzmeš memoriju koja radi na 800 Mhz efektivno, neće doći do problema ili kvara nego će ti jednostavno brži modul raditi istom brzinom kao i sporiji.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dual channel

http://asrock.com/mb/overview.asp?Model=4CoreDual-SATA2

to mi je maticna

gle ja imam na ova 2 plava utora 1gm ram,znaci 512mb na svakom..ali je ddr,a na ova 2 zuta pise da na maticnoj da je to za ddr2,ali pise da je ddr2 667..i planiram izvadit ova 2 od 512 i stavit 2gb ddr2..i sad dali ce to biti oko ako su frekvencije 800 a ne 667?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dual channel

Bit ce to u redu, ali nece puna brzina biti ostvarena nego niza, 667 Mhz.

Prilično sam siguran u to, ali ipak provjeri kod nekog jos iskusnijeg da izbjegnes komplikacije.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice