Brzina memorije

poruka: 36
|
čitano: 10.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Brzina memorije
Nello, što drugo reći nego FAIL...
ako neznaš, nemoj drugima davati pogrešne informacije...
nikad nisam imao problema s različitim memorijama, a složio sam tisuće kompova do sada (serviser sam)...ako ne radi problem je u neispravnosti memorije, matične ili u biosu...
mario.bradac@yahoo.com ... mario.bradac@gmail.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Brzina memorije

Sad mi reci kada sam ja memu dobio od frenda transcend od 2 gb 800mhz i to novu i nisam znao dali jer ispravna ili ne.  A kako nisam imao procesor na matičnu pa sam htio kod kolege ima tri mema i zamolio sam da proba moju memoriju i stavio moju i isprobao i neradi! A ja strpljiv  i čekao da kupim novu processor AMD Athlon 64 x2 Dual core 3600+ (AM2) i stavio sam svoju memu i isprobao i dakle ispravna a kako kod kolege nisu radile? Zato kažem da nesmije mješati s Trancend i kingmaX, može samo ista marka. Kod frenda ima tri ista marka i super mu radi na win7. I postoji da se može flashati Bios. Samo novije matične to osjeti ali starije matične nesmeta. I nemoj misliti da ja  svima solim, nego kažem kakav sam iskustva imao. Naravno da sam jednom opekao od matične koja je crkla i to kao novu i dobio druge matične i stanje sve zadovoljava.Smijeh

Nenad
16 godina
moderator
to je bilo zbog matične ili biosa, a ne zbog različite memorije...možda je trebalo nešto i podesiti u biosu...
mario.bradac@yahoo.com ... mario.bradac@gmail.com
16 godina
Brzina memorije

Također sam koristio i različite proizvođače memorija i različite kapacitete memorija i nikad problema. Evenetualno prilikom OC-a bi možda moglo doć do sitnih problemčića zbog različitih napona i latencija (u slučaju da postoje (možda se i varam)).

Mada kažem, nikad nisam imao slične probleme i mislim da ih ne bi trebalo bit. Pa čak i da su različite frekvencije. U tom se slučaju onaj keks veče frekvencije spusti na onaj manje frekvencije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 19:06 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brzina memorije

eto meni u kompu 2gb 800mhz nezz koja marka i 2gb 800 mhz apacer ... nikakvih problema ...

prije jedno mjesec dana sam imao tih 2gb 800mhz i 2gb 667mhz apacer ... clockao procesor .. isto nije bilo nikakvih problema ...

- Prodao sam danas nekih memorija ram i zato imam keša da varim ceo dan -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Mojpismonosa kaže...

Ja isto imam Asrock M3A770DE, i Phenom II 965 BE, memoriju 2x2GB HyperX 1600 MHz.....

U BIOS-u mi pise da je brzina memorije 1333, iako ja mislim da mi ne treba vise, ali ima li kakve sanse da se bez OC-a dodje na 1600?

ako ti je deklarirana na 1600 onda bez OC-a mozes doci do 1600MHz, 1333 ti je postavljeno valjda na AUTO.

probaj promijeniti na vise (bez dizanja bus speeda CPU-a).

na stock postavkama (bus speed 200MHz) trebao bi imati sljedece taktove memorije ponudjenje: 800/1066/1333/1600 - barem je meni tako.

Imas pravo, puno hvala, iako sam sad vratio na 1333, nisam nigdje vidio povećanje performansi!  Cool

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice