ako neznaš, nemoj drugima davati pogrešne informacije...
nikad nisam imao problema s različitim memorijama, a složio sam tisuće kompova do sada (serviser sam)...ako ne radi problem je u neispravnosti memorije, matične ili u biosu...
Sad mi reci kada sam ja memu dobio od frenda transcend od 2 gb 800mhz i to novu i nisam znao dali jer ispravna ili ne. A kako nisam imao procesor na matičnu pa sam htio kod kolege ima tri mema i zamolio sam da proba moju memoriju i stavio moju i isprobao i neradi! A ja strpljiv i čekao da kupim novu processor AMD Athlon 64 x2 Dual core 3600+ (AM2) i stavio sam svoju memu i isprobao i dakle ispravna a kako kod kolege nisu radile? Zato kažem da nesmije mješati s Trancend i kingmaX, može samo ista marka. Kod frenda ima tri ista marka i super mu radi na win7. I postoji da se može flashati Bios. Samo novije matične to osjeti ali starije matične nesmeta. I nemoj misliti da ja svima solim, nego kažem kakav sam iskustva imao. Naravno da sam jednom opekao od matične koja je crkla i to kao novu i dobio druge matične i stanje sve zadovoljava.
Također sam koristio i različite proizvođače memorija i različite kapacitete memorija i nikad problema. Evenetualno prilikom OC-a bi možda moglo doć do sitnih problemčića zbog različitih napona i latencija (u slučaju da postoje (možda se i varam)).
Mada kažem, nikad nisam imao slične probleme i mislim da ih ne bi trebalo bit. Pa čak i da su različite frekvencije. U tom se slučaju onaj keks veče frekvencije spusti na onaj manje frekvencije.
eto meni u kompu 2gb 800mhz nezz koja marka i 2gb 800 mhz apacer ... nikakvih problema ...
prije jedno mjesec dana sam imao tih 2gb 800mhz i 2gb 667mhz apacer ... clockao procesor .. isto nije bilo nikakvih problema ...
Ja isto imam Asrock M3A770DE, i Phenom II 965 BE, memoriju 2x2GB HyperX 1600 MHz.....
U BIOS-u mi pise da je brzina memorije 1333, iako ja mislim da mi ne treba vise, ali ima li kakve sanse da se bez OC-a dodje na 1600?
ako ti je deklarirana na 1600 onda bez OC-a mozes doci do 1600MHz, 1333 ti je postavljeno valjda na AUTO.
probaj promijeniti na vise (bez dizanja bus speeda CPU-a).
na stock postavkama (bus speed 200MHz) trebao bi imati sljedece taktove memorije ponudjenje: 800/1066/1333/1600 - barem je meni tako.
Imas pravo, puno hvala, iako sam sad vratio na 1333, nisam nigdje vidio povećanje performansi!