8GB rama i 32-bitni Windows

poruka: 42
|
čitano: 8.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Kad bih kupovao novo racunalo, i kada bih stavio u njega 8 GB rama, zanima me jel bih mogao instalirati 32-bitni Windows XP na njega, da prepozna recimo 3.nešto GB kao da su gore 4 GB?

Eh da, molim vas nemojte pitati zasto mi treba 8 GB. Belji se

0 0 hvala 0
17 godina

Koliko ja znam prvo što ti treba je matična koja podržava 8gb, a koliko znam 32bitni windowsi ja mislim da ne podržavaju 8gb.

P.S. Što će ti toliko RAM-aCoolOsmijeh

AMD Athlon 3200+, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740 mhz-GPU Clock. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
prihvaćeno rješenje

na 32 bitnom bi prepoznao oko 3.25GB

a na 64 bitnom mislim da bi svih 8 prepoznao..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Možeš instalirati Windowse 32 bitne na računalo sa 8 GB RAM-a.. Radit će bez problema, osim što će prepoznavati samo oko 3GB, a ostalo će biti nesiskorišteno. Ja imam dualboot VistaSP1  x64 i XP SP3 x86 na računalu sa 6GB RAM-a i XP radi bez problema, osim što pokazuje 2,75GB RAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2008 12:42 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 8GB rama i 32-bitni Windows

trebaju ti 64 bitni win. ili češ da ti cca 5 gigi stoji unutra bzvz.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala na odgovorima. Inace mislim stavit 32-bitni XP za igranje i 64-bitnu Vistu za posao.

0 0 hvala 0
17 godina

Moj frend ima 64-bitnu vistu i može igrati sve igre koje ima(Grid, Dirt, Crysis...), tako da 64-bitnu vistu nećeš morati koristiti samo za posao.

AMD Athlon 3200+, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740 mhz-GPU Clock. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HalF-DeaD kaže...

Hvala na odgovorima. Inace mislim stavit 32-bitni XP za igranje i 64-bitnu Vistu za posao.

To bi bilo najbolje
Jer Vista je dosta zahtjevna za igranje..pogotovo 64 bitna
Ako hoces igrat na Visti obavezno uzmi 32 bitnu jer je pogodnija za igranje..
3x GTX280 2x Q9970 8.0 GHz(obadva) Intel Skulltrail 8x 2GB 2000MHz DDR 3 RAM DELL 6007WHP 5x Ultra chicks 10x Loznih Ulja za podmazivanje.. 10 tona leda za hladjenje konfe Abs klima Abs kuciste Koči kad treba
17 godina
natan13 kaže...
HalF-DeaD kaže...

To bi bilo najbolje
 To nisam znao, jer mi frend kaže da nakon 1 serivs packa vista ide brže jedino što mu smeta je to što vista dok ništa ne radi troši oko 500mb Ram-a, inače ima 2 HD4850 u crosfireu, neki quad procesor i 2gb rama.
17 godina
protjeran
Dodinho kaže...
natan13 kaže...
HalF-DeaD kaže...

To bi bilo najbolje
 To nisam znao, jer mi frend kaže da nakon 1 serivs packa vista ide brže jedino što mu smeta je to što vista dok ništa ne radi troši oko 500mb Ram-a, inače ima 2 HD4850 u crosfireu, neki quad procesor i 2gb rama.
 Vista guta.
Meni dok nista ne radim guta 700mb Rama a imam 2x1 GB kit
He koliko mi tek dok igram :D
3x GTX280 2x Q9970 8.0 GHz(obadva) Intel Skulltrail 8x 2GB 2000MHz DDR 3 RAM DELL 6007WHP 5x Ultra chicks 10x Loznih Ulja za podmazivanje.. 10 tona leda za hladjenje konfe Abs klima Abs kuciste Koči kad treba
17 godina
neaktivan

Ako ti je razlog samo to igranje, igraj se brate na Visti 64 i nikom ništa. Bit će ti odlično i bolje od toga. 32 bitnu vistu zaboravi baš kao i XP. Vjeruj mi, ugodnije ćeš se igrat sa 8GB na Visti 64 nego na 3.25 na XP-u.

Zaboravi priče o uzimanju resursa i nekakvim takvim glupostima. O ovakvim temama se pričalo desecima puta ovdje na forumu. Nikakvo žderanje resursa nećeš osjetiti, pogotovo ne sa 8GB memorije.

Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Gledaj Danny

Sam sam se uvjerio da je lakse igrat na XP-u nego na Visti

Na XP-u u Cryisisu sam imao 28-30 fps-a dok sam na Visti imao 15-19 FPS-a......

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sa 2 GB možda.

Čovjek ima 8 GB, dajem svoju desnu ruku da mu je bolje 8GB na Visti 64 nego 3.25 na XP ili na Visti 32.

P.S. Ja sam se sa svojih 4 GB uvjerio da je apsolutno isti pimpek igrati se na XP-u i na Visti 64. I zato mu i kažem da zaboravi na 32 bitno samo zbog toga.

Plus toga dobit će DX10 podršku, i nemoj mi reći da mi neće biti ljepše igrati npr Crysis na DX10.

Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Sa 2 GB možda.

Čovjek ima 8 GB, dajem svoju desnu ruku da mu je bolje 8GB na Visti 64 nego 3.25 na XP ili na Visti 32.

P.S. Ja sam se sa svojih 4 GB uvjerio da je apsolutno isti pimpek igrati se na XP-u i na Visti 64. I zato mu i kažem da zaboravi na 32 bitno samo zbog toga.

Plus toga dobit će DX10 podršku, i nemoj mi reći da mi neće biti ljepše igrati npr Crysis na DX10.

Da,s 2.
Lijepse je na Visti naravno..

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nove igre smrde, ja cu igrati starije malo hehe.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HalF-DeaD kaže...

Nove igre smrde, ja cu igrati starije malo hehe.

Hehe dobro kazes!
Probaj F.E.A.R odlicna igra!
17 godina
neaktivan

Kao i Danny imam vistu  home premium x64 SP1 i s 4Gb rama jednostavno leti. Definitivno jedan od stabilnijih OS-ova na koji ma sam radio.

On s 8Gb rama moze biti samo zadovoljniji a to sto ce mu uzimati mozda i 1GB u idle-u mislim da na tu kolicinu rama nece ni primjetiti. Ako ostale komponente budu pratile ram onda mu jedini OS kojega ce trebati je 64bitna Vista i to je to...

Nece se pokajati...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...

Gledaj Danny

Sam sam se uvjerio da je lakse igrat na XP-u nego na Visti

Na XP-u u Cryisisu sam imao 28-30 fps-a dok sam na Visti imao 15-19 FPS-a......

Ovo je bilo nekad. Na Visti odavno Crysis ide čak i brže nego na XP-u.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

pobogu... a čemu 8 GB rama'???

čemu????

jesus... kakva megalomanija.....

aj svakome njegovo... no.....

www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
kad bi ja stavia 32 bitnu vistu i imao 4 GB rama, koliko bi mi ona propoznavala ???
17 godina
neaktivan

3. sa SP1 4 gige

17 godina
neaktivan
ne razumin sta si reka :S
17 godina
neaktivan
Shaq kaže...
kad bi ja stavia 32 bitnu vistu i imao 4 GB rama, koliko bi mi ona propoznavala ???
 Maksimalno 3.25...

Nebitno je imao ti Vistu 32 ili XP 32, stvar je u bitima. 32 bitni OS prepoznaje 3.25. Nikakav SP1 ti neće pomoći.
17 godina
neaktivan

SP1 prepozna. pisat če da ima 4 gige al vjerovatno se taj ostatak od 3.25 neče koristiti

17 godina
neaktivan
meni prijatelj na 32 bitnom windowsu ima 3,5 gb rama i prepoznaje mu sve :S kako to ???
i ja sam mislio da vista prepoznaje vise rama nego xp
17 godina
neaktivan
Shaq kaže...
meni prijatelj na 32 bitnom windowsu ima 3,5 gb rama i prepoznaje mu sve :S kako to ???
i ja sam mislio da vista prepoznaje vise rama nego xp
 Postoje trikovi i gluposti kojima se postigne da prepozna 3,5 GB, uglavnom varira od 3-3,5. Ali više od toga ne ide.

Velim ti, nije stvar u Visti, već u 32 odnosno 64 bitnom OS-u.

Dakle, 32 bitna Vista i 32 bitni XP pokazuju do 3,25-3,5 GB, a 64 bitna Vista i XP prepoznaju više... To je to.
17 godina

djeco, kada odrastete onda cete procitati malo vise literature o samim operacijskim sustavima i/ili gradi racunala pa cete znati da kolicina podrzane memorije NE OVISI je li rijec o XP ili Vista ili 2000...

Ista su pravila i za Windows, Linux i Mac OS....

a ta su:

32 bitni sustav NE radi s vise od 3GB RAM-a

64 bitni sustav radi s puno vise RAM-a (maksimum je razlicit od sustava do sustava, ali tu su vec i limiti maticne ploce veci problem)

lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
sasa kaže...

djeco, kada odrastete onda cete procitati malo vise literature o samim operacijskim sustavima i/ili gradi racunala pa cete znati da kolicina podrzane memorije NE OVISI je li rijec o XP ili Vista ili 2000...

Ista su pravila i za Windows, Linux i Mac OS....

a ta su:

32 bitni sustav NE radi s vise od 3GB RAM-a

64 bitni sustav radi s puno vise RAM-a (maksimum je razlicit od sustava do sustava, ali tu su vec i limiti maticne ploce veci problem)

lp

E točno to !
Audi R8 - born of powerful ideas
17 godina
neaktivan

Samo si ti stavi vistu ultimate x64 i 8Gb rama i bit ces i vise nego zadovoljan...pusti xp..Šutim..a znas kad kupujes toliko rama mogo bi uzet 16Gb da nebi bilo da ti je 8Gb premaloNamigiva

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni je 2GB rama dosta za igranje. npr. igram crysis u dx10, stisnem alt+f4 i iste sekunde me prebaci na desktop.

Znači dosta je rama, inače bi se vuklo 3 godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice