4gb rama samo...

poruka: 46
|
čitano: 16.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
4gb rama samo...

imam 64bit windowsw i stavio sam 3 sticka memorije po 2gb sto bi trebalo biti 6gb total medutim pod mycomputer pise mi da ima samo 4gb,sad sam ih malo mjesao da vidim jeli koji pokvaren pa mozda zato ne ocitava medutim sve je u redu.....mozda treba nesto postaviti u biosu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: 4gb rama samo...
BlaBlaLaLa kaže...

imam 64bit windowsw i stavio sam 3 sticka memorije po 2gb sto bi trebalo biti 6gb total medutim pod mycomputer pise mi da ima samo 4gb,sad sam ih malo mjesao da vidim jeli koji pokvaren pa mozda zato ne ocitava medutim sve je u redu.....mozda treba nesto postaviti u biosu??

Koju ploču imaš?

Jesi ljepo namjestio u TC?

16 godina

podesio BIOS? Pošto se nezna koje računalo, predpostavke da chipset podržava. To su teh. podatci, potraži. Ako je MAX za tu ploču (tj chipset) 4GB onda nemože više. Ako je max 8GB onda postoji opcija remaping..

sigurno nepiše '' da ima samo'' -dali piše instaled 6GB i available 4GB ?

-.. a možda nije dobro 'sjeo'..

-što ispisuje BIOS kod paljenja-POST?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 10:22 (ihush).
14 godina
protjeran

ma imam P55 Pro plocu i podrzava preko 4gb rama zato jer imam 4 sticka od 2gb ali posto se 1 stick pokvario ostavio sam samo 3 sticka i poslao ovaj na servis.Nepise mi nista na pocetku paljenja samo ona slika od maticne gdje pise f2 f6 f10  one upute,nakon toga loading windowsa,nakon toga welcome to windows i to je to.

sto mislis pod time TC?

14 godina
neaktivan

Probaj flash BIOS-a na zadnju verziju.

P55 ploče sve podržavaju preko 4GB RAM-a, usudio bih se reći i preko 8GB. Tu nebi smjelo biti problema. 

14 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

ma imam P55 Pro plocu i podrzava preko 4gb rama zato jer imam 4 sticka od 2gb ali posto se 1 stick pokvario ostavio sam samo 3 sticka i poslao ovaj na servis.Nepise mi nista na pocetku paljenja samo ona slika od maticne gdje pise f2 f6 f10  one upute,nakon toga loading windowsa,nakon toga welcome to windows i to je to.

sto mislis pod time TC?

Misliš na obu ploču?

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=p55%20pro

TC -- triple chanel

14 godina
protjeran

neznam ja sto je flash biosa.....imam iza kucista neku crvenu tipku valjda je to?

14 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

neznam ja sto je flash biosa.....imam iza kucista neku crvenu tipku valjda je to?

Misliš na ovu ploču?

BIOS nije to tipka

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 10:36 (nick54312).
16 godina

-imaš novo računalo, imaš i teh knjižicu (pročitaj ili barem prolistaj..) jer se tu nađe i korisnih informacija.

tipke F-2-6-10... služe nečemu. Ako ti je za vrijeme paljenja računala POST 'skriven' tj ako vidiš neku sliku ... pročitaj na ekranu, ali BRZO.. dali je tipka TAB ili nešto takvo? ...

Predpostavka da ti je F2 za ulazak u BIOS, tamo bi mogla postojati opcija remaping (neki BIOSi nemaju tu opciju, automatski..).

-Pošto ti je jedna memorija crkla, postoji mogućnost da je crkao i DIMM-utor, ... testiraj jednu-po-jednu mem-pločicu i svidi koja kombinacija radi.

-sve to je dobro raiti bez paljenja OSa, privremeno možeš odspojiti HDD sa kabla, da se ne pali OS nepotrebno (gubljenje vremena)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

Ne, Flash BIOS-a je softverski postupak kojim se vrši nadogradnja BIOS-a na zadnju službenu verziju koju je izdao proizvođač matične ploče. Svaka matična ploča ima svoj BIOS i svaka ploča ima svoju verziju i ta verzija je samo za tu ploču. Stoga je vrlo važno upravo pronaći pravi model matične ploče, otići na službeni site, i pronaći isti model i skinuti zadnju verziju i obaviti nadogradnju klasičnim putem.

Bitno je samo da tjekom nadogradnje (uz preduvjet da smo pronašli odgovarajuću verziju) nedođe do nestanka električne struje, inače mogu nastati ozbiljni problemi koji se onda mogu rješiti tek uz pomoć EEPROM programatora, a neke ploče imaju i Dual BIOS, u slučaju da dođe takvih situacija, pa se samo ploča automatski prebaci na drugi, ispravni BIOS.

Najbolje ti je googlaj malo, ili pokušaj naći nekoga tko je to već radio i razumije se u stvari.

http://www.google.ba/search?client=opera&rls=en&q=Flashanje+biosa&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

14 godina
protjeran

da to je ta ploca..... tocnije Asrock P55DE3 - Intel P55, ATX, Dual Channel 4xDDR3

znam da nije tipka,rekao sam mozda je ta tipka za flash biosa

14 godina
neaktivan
4gb rama samo...

POlako ljudi najprije da utvridmo dali misli da imao ovu ploču

Ako ima, mene čisto iz znatiželje zanima kako je unutra ugurao i7 980x?

Kako si na tu ploču stavio i7 980x?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 10:39 (nick54312).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
protjeran
BlaBlaLaLa kaže...

da to je ta ploca..... tocnije Asrock P55DE3 - Intel P55, ATX, Dual Channel 4xDDR3

znam da nije tipka,rekao sam mozda je ta tipka za flash biosa

aj nemojte drugo pisati molim vas stvarno me jutros uhvatila nervoza oko ovoga i onda pocinju postovi od znatizelja :)

14 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

aj nemojte drugo pisati molim vas stvarno me jutros uhvatila nervoza oko ovoga i onda pocinju postovi od znatizelja :)

To je bila šala.

Ko 1. ta matična je za socket 1156 a tvoj procesor je 1366 koji ima Triple chanel, a tvoj ploča Dual chanel. Sad koliko ja znam to ne ide skupa a ako si ti to uspio sve nagurat sva čast.

Ko 2. postao si problem i sad očekuješ da više ne pišemo i ne pokušavamo riješit problem, why?

Ko 3. čisto sumljam da imaš i7 980x jer tko ga ima sigurno zna što je bios i kako se flasha.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 10:45 (nick54312).
14 godina
protjeran
nick54312 kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

To je bila šala.

Ko 1. ta matična je za socket 1156 a tvoj procesor je 1366 koji ima Triple chanel, a tvoj ploča Dual chanel. Sad koliko ja znam to ne ide skupa a ako si ti to uspio sve nagurat sva čast.

Ko 2. postao si problem i sad očekuješ da više ne pišemo i ne pokušavamo riješit problem, why?

Ko 3. čisto sumljam da imaš i7 980x jer tko ga ima sigurno zna što je bios i kako se flasha.

to je totalno drugi komp ovaj sa i7  koji mi koristi stari ne ja.....

ja imam i5 760

win7 64bit

msi gtx 460 1gb oc

p 55 pro

14 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

to je totalno drugi komp ovaj sa i7  koji mi koristi stari ne ja.....

ja imam i5 760

win7 64bit

msi gtx 460 1gb oc

p 55 pro

Onda ti je sve pod MOJ-PC pomješano i to jako pomješano.

Ok, to može da ne redi zbog tog što se sad tri keksa rama pa od kojih dva rade u dual chanelu a jedan u single chanelu, ja ti predlažem da jedan keks izvadiš a ova dva pravilo rasporediš u dual chanel. Znači oba dva keksa stavi u plave utore za RAM.

14 godina
protjeran

radi meni 2 sticka po 2 gb nego kad stavim 3 sticka pise mi 4gb a treba pisat 6?

14 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

radi meni 2 sticka po 2 gb nego kad stavim 3 sticka pise mi 4gb a treba pisat 6?

Pa da možda zbog tog što onda taj stick ne radi u dual chanelu.

Probaj izvadit sve stickove i onda samo jedan uvacit u sva 4 utora da vidiš da li svi ispravni.

Zar ne možeš imat 4 GB dok ne nabaviš još jedan keks od 2 GB?

14 godina
protjeran
nick54312 kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

Pa da možda zbog tog što onda taj stick ne radi u dual chanelu.

Probaj izvadit sve stickove i onda samo jedan uvacit u sva 4 utora da vidiš da li svi ispravni.

Zar ne možeš imat 4 GB dok ne nabaviš još jedan keks od 2 GB?

imam 3 keksa po 2 gb     i kad ih sve stavim pise da imam 4gb   pokusao sam ih pomijesati pa stavljao po 2  da nebi slucajno ispalo samo 2gb pa da vidim koji je to stick medutim svi rade normalno.

edit: ali se mogu pokrenut windowsi sa 1 stickom od 2gb na win 64 bit?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 11:40 (BlaBlaLaLa).
16 godina
Performanse će ti bit iste sa 4 i 6GB ako se ne baviš renderiranjem i videoobradom, daj 2GB starom ak nema triple channel a ti imaš 4GB i dual channel koji donosi 6-7% performansi RAMa ako je dual channelu.
3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
14 godina
protjeran
8ax kaže...
Performanse će ti bit iste sa 4 i 6GB ako se ne baviš renderiranjem i videoobradom, daj 2GB starom ak nema triple channel a ti imaš 4GB i dual channel koji donosi 6-7% performansi RAMa ako je dual channelu.

stari to nije poanta..... ja imam 4 keksa po 2gb ali 1 keks se pokvario pa sam ga poslao na servis,i sada su mi ostala samo 3 keksa po 2gb sto zanci samo 6gb umjesto 8. Medutim kad stavim 3 keksa po 2 gb pise mi 4gb samo......  kako flashati bios? stavio sam u biosu da loada default medutim sve isto.

14 godina
neaktivan
8ax kaže...

Ne nužno. Dual Chanel donosi 2x veću propusnost (brzina prjenosa - Gb/s) u odnosu na Single Chanell. Prije je to donosilo kakvih 15-20% bolje perfomanse, nisam siguran koliko to danas donosi, ali da dobitak bi trebao biti primjetan.

Uz to, nije baš da je svih 6GB nepotrebno. Dobiva veću mogućnost isključivanja swap file-a, čime se HDD potpuno rasterećuje što se tiče tog djela.

16 godina
Probaj odvrtit memtest86 za svaki slucaj, ili podigni livecd linux da vidis da nije neki glupi bug u windowsima.
14 godina
protjeran
8ax kaže...
Probaj odvrtit memtest86 za svaki slucaj, ili podigni livecd linux da vidis da nije neki glupi bug u windowsima.

a slusaj stari vrtiti 1 po 1 keks....to ide vremena... znas kako sam ja otkrio koji keks od ova 4 nevaljaju?  2 sam ostavio 1 tjedan nisam dobio plavi ekran,nakon tjedan dana sam izvadio i stavio ostala 2 i dobio plavi ekran,onda sam ta 2 koja rade stavio i 1 od ove druge skupine i dobio sam plavi ekran,izvadio sam taj keks i stavio drugi od druge skupine i evo radi  ali problem je sto pokazuje samo 4gb a ne 6gb  -.-  a ovaj keks s kojim sam dobivao plavi ekran sam poslao na servis.

16 godina
Probaj bootat windowse sa svakim stickom pojedinacno pa pogledaj za kojeg pokazuje 0GB :D
14 godina
protjeran
8ax kaže...
Probaj bootat windowse sa svakim stickom pojedinacno pa pogledaj za kojeg pokazuje 0GB :D

koji si ti lik........................... pa rekao sam da sam ih mjesao stavljao po 2 keksa da vidim hoce li neki pokazivati samo 2gb umjesto 4gb....

14 godina
neaktivan
8ax kaže...

Niti jedan operativni sustav nemože raditi bez RAM memorije.

14 godina
protjeran

stvarno neznam sto raditi.... jeli mora biti 2 po 2 da bi ocitao koliko ima memorije? tj  ako je 64bit windowsi mora biti 4 po 4 keksa nemoze neparan broj keksa?

14 godina
neaktivan
8ax kaže...

hahahahahahahaha

14 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

stvarno neznam sto raditi.... jeli mora biti 2 po 2 da bi ocitao koliko ima memorije? tj  ako je 64bit windowsi mora biti 4 po 4 keksa nemoze neparan broj keksa?

To nema veze sad.

Ovo za parno ili neparno ti je bitno samo zbog Dual chanela i triple chanela.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice