2x2 ili 1x4 (ddr2) rami

poruka: 12
|
čitano: 5.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
2x2 ili 1x4 (ddr2) rami
ima li kakva razlika u brzini ili se neka od ove dvije solucije vise preporucava ?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: 2x2 ili 1x4 (ddr2) rami

ako misliš kasnije uzimat još 4gb onda uzmi 1x4gb

ako ti je 4gb dovoljno uzmi 2x2gb

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
14 godina
naravno da cu kasnije uzimati jos..
15 godina
dinos3 kaže...
naravno da cu kasnije uzimati jos..

Vodi računa o kompatibilnosti. Dosta DDR2 ploča (čipseta) ne podnosi  4GB module. Ako si u mogućnosti - try before buy.

16 godina
2x2 ili 1x4 (ddr2) rami

što je pisac htio reči? ... 1x4 ili 4x1.. jedan modul od 4GB, nema baš u ponudi, jeftinije j ekupiti novu MBO i DDR3..

tako da je vjerojatnije pitanje 1GB x 4kom, vs 2GBx2kom...

teorija: brže je ako su popunjene sve mem. staze (zbog pristupa bankama..). Suprotni slučaj, jeftikaner chipset, tad može biti niža brzina ako su popunjeni svi dimmovi jer sinkronizacija i jeftine komponente.. = mora spustiti brzinu dok na 2 utora radi na max... Tako da obje teorije vrijede, ali su jednako nemjerljive razlike. Pa čak i za dualchanell vs single, razlika osim u sintetici nije primjetna mada je teoretski dvostruka...

Što sad sa svim tim teorijama? ništa.

Ako imaš 4xDIMMa, vjerojatno i max 8GB, trenutni moduli su 2GB-DDR2.. ukoliko bi bilo potrebe za više od 4GB logičnije je koristiti veće module (da se može dodati). Druge primjetne razlike nema, osim da je obično i veći jeftiniji pa je u prednosti 2GB modul (naspram 1GB). Ako je max za MBO 4GB tad je (skoro) svejedno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 23:34 (ihush).

0 0 hvala 0
14 godina
imam ovu maticnu ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m52l-s3p_10/download/memory . kaze da podrzava do 16 gb .a pise da mogu max 2 gb keks stavit na nju.. logika ?
16 godina

stvar je u starosti MBO, BIOS (posljednji rješava nešto s RAMom..). problem je u gustoći RAMa, koliko 'keksova' i dali su s jedne ili obje strane. U većini slučajeva bi trebalo raditi s 4GB modulom ali nema ih po trgovinama, ako ih i možeš nabaviti nema izbora (ako jedan ne radi nema zamjene), ili rade ako se ostavi prazan utor iza.. tad je realni max 8GB.

-matematika, 2GB-DDR2 x 4kom cijena? Da drže 4GB x4 kom cijena? Tad je jeftinije kupiti novu MBO+CPU sa 4x4 DDR3...

Pošto imaš(?) 2x2= 4GB to je sasvim dovoljno, po potrebi možeš i dodati. Sve ostalo je beskorisno teoretiziranje  i neisplativo.

Prije kupnje svakako provjeri-nadogradi najnoviju ver BIOSa (pazi koja revizija MBO! pročitaj oznaku na gornjem lijevom čošku iznad PCI)

14 godina
aha . rev 1.2 . m52l s3p od gigabytea je .. i pod memory suport na gigabyteovoj stranici nisam vidio nijednu memoriju od 4gb da podrzava rev 1 . samo 2 1 512 . al ako bi uzeo 2 puta po 2 gb . i za (otprilike) godinu dvije uzmem jos 2 puta po 2 gb . to je 8 gb . jel tako da nema potrebe u komp stavljati vise od 8 gb memorije ? pa sta ce mi ?
16 godina

-nisi vidio 4GB jer u vrijeme izlaska MBO i izrade uputa nije bilo dostupno na tržištu, sad se proizvođaču to više ni neda testirati, ali šansa je da radi. (+ predhosni post).

-trennutno je 1GB malo, 2GB OK, 4 poželjno. Više od tog je za 99% korinika višak (nepotrebno).

Dali ćeš za godinu ili više dodati RAM? - odustani od nagađanja, uspordei cijene danas i od prije godinu za RAM, pa recimo da se tad pojavi DDR4, DDR3 će biti jeftikaner još brži, DDR2 će biti skuplji manje izbora nego danas (vidi za DDR(1))... ubaci gornju matematiku (izračunaj cijenu RAMa 2-3 za 8 ili 16GB)..

Tako da se ne ispalti, uz to da MBO možda crkne i sl..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 0:02 (ihush).
14 godina
aha . ma ja sad imam 800 mhz 4gb (2x2) . pa sam mislio staviti 1066mhz . iz razloga sto kod clockanja procesora moram smanjiti frekvenciju
13 godina
neaktivan
2x2 ili 1x4 (ddr2) rami

Oprostite zna li od vas netko da li se može u nekom dućanu nabaviti DDR2 4gb sa 800 Mhz u jednom modulu 1x4 ne 2x2

A da nije na ebay u.Gledo sam malo po internetu al takve ponude gotovo da i nema pa ako neko zna može li se to negdje kod nas nabavit

jer planiram stavit 64 bitnu sedmicu a imam samo 2 kanala na matičnoj a  max je 8 gb. Unaprijed hvala

Stane
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-nema jer distributeri nisu ni uvezli, ako jesu (male količine, posebne serije..) tad je preskupo i u pravilu trgovci ne drže na lageru osim po narudžbi.

-usporedi cijenu nove MBO za DDR3, ciejnu 8GB-DDR3, vidjet ćeš da se više isplati kupnja nove MBO+DDR3 nego samo DDR2.

-drugi problem je što je to max-8GB za staru ploču (tj. chipset), tad nije sigurno da će svaki DIMM modul raditi tj biti prepoznat. Treba provjeriti specifikacije koji RAM-gustoća.. (dali je jednostrani ili dvostrani i koliko chipova 4-8/9 po stranici DIMMa).

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 12:34 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice