Imam pitanjce, ploca mi je Gigabyte GA-P31-DS3L, sad imam 2GB rama, dvije plocice od 1GB, i hocu da stavim jos jednu plocicu od 1GB, ali nikako da uspijem, doduse ove dvije su Apacer, a ova treca je Kingmax, nije valjda da nisu kompatibilne? Sve su 800MHz PC6400.
Ove sad dvije plocice su postavljene u slotovima 1 i 3, pokusao sam sve kombinacije s trecom plocicom, ali jedino sto uspijem dobiti je splash screen i tu stane, ili se samo restartuje i ne prikazuje nista...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da li si gledao da sve pločice rama imaju istu voltažu
Imam pitanjce, ploca mi je Gigabyte GA-P31-DS3L, sad imam 2GB rama, dvije plocice od 1GB, i hocu da stavim jos jednu plocicu od 1GB, ali nikako da uspijem, doduse ove dvije su Apacer, a ova treca je Kingmax, nije valjda da nisu kompatibilne? Sve su 800MHz PC6400.
Ove sad dvije plocice su postavljene u slotovima 1 i 3, pokusao sam sve kombinacije s trecom plocicom, ali jedino sto uspijem dobiti je splash screen i tu stane, ili se samo restartuje i ne prikazuje nista...
Jesi siguran da je ispravna ta što je dodaješ, probaj samo s njom upalit komp
Ispravna je sigurno.
Za ove apacer znam da je voltaza 1.8V, a za kingmax ne znam ne pise na modulu, sad cu malo proguglati pa javim.
EDIT: svi moduli rade na 1.8V, evo o kojim modulima se radi:
http://usa.apacer.com/us/products/Desktop_Memory_DDR2_-_800_Unbuffered_DIMM_features.htm
http://www.kingmax.com/en_03_product_content.asp?sn=13
Mislim da ovaj kingmax nema iste latencije kao apacer?!
Probaj otići u bios i stavi voltažu i sve ostalo na auto, ako ne uspije onda manualno stavi da sve imaju isti napon tj. sam odredi neki npr.1.8 ili 1.9 V
Slijedeće ti je ako ovo ne uspije da promjeniš možda bios u neki noviji koji ima za tvoju ploču da bi dobio kompatibilnosti.
i latencije podesi da su iste,pošto vidim da su oko 5 da obe pa probaj s time.
Uradio sam sve to, ne kontam sta je razlog nekompatibilnosti. Ostalo je jos jedino da novu verziju biosa snimim, pa cu to sutra uraditi i vidjeti hoce li fercerati. Hvala na odgovorima :)
Ja sam imao sličan problem. Na kraju sam smanjio frekvenciju memorije za nešto sitno u biosu i proradilo je. Inače bi smrzavao svako malo.
Nema potrebe izgleda da pokusavam, procitao sam u manualu ploce da nece raditi s 3 modula ukoliko su svi double sided, a moji svi jesu, mogu raditi 2 single sided i 1 double sided i to je to, dakle kupovati plocice od 2 gb mi jedino preostaje :(
Nema potrebe izgleda da pokusavam, procitao sam u manualu ploce da nece raditi s 3 modula ukoliko su svi double sided, a moji svi jesu, mogu raditi 2 single sided i 1 double sided i to je to, dakle kupovati plocice od 2 gb mi jedino preostaje :(
- prvo provjeri ver.BIOSa (noviji od F5, -F9, beta-F10a).
- gustoća RAMa je bitna samo kod granice za MaxRAM, na ovoj MBO je to 4GB, pa može biti (ali prvo provjeri BIOS), tj, trebalo bi biti problem s većim modulom od 2GB.. ne s 1GB.
- uzvadi (ispravan) RAM i testiraj samo jednu pločicu, dali radi? Ako radi tad je stvarno ograničenje gustoća... ako ne radi, onda je taj modul neispravan. Naravno, novi BIOS i počisti kontakte, dobro stisni.. ako boota OK, ako beepa nije OK.
Isprobao sam sve plocice zasebno i sve su ispravne, skinuo sam novi bios, F9, ako bude trebalo i F10b cu,, nisam imao jos vremena, pa cu ga kasnije snimiti. Hvala puno na savjetu, javim kako je proslo.