Čitam na Newegg.com da ima dosta kupaca tvoje matične ploče koji su nezadovoljni kvalitetom. Ono što Asrock kaže da se učini u sličnim problemima kao što je tvoj jeste da izvadiš bateriju iz matične ploče na desetak sekundi, izvadiš RAM i procesor. Sve složi opet, podesi BIOS i vidi da li si riješio problem.
znam da je glupo kaj postam ovdje al mogu li 1333mhz ram stavit na 1600 mhz utor?
Kako to misliš? Ne postoji takav utor. Frekvenciju možeš samo postaviti u BIOS-u.
pa gledo sam maticnu na njoj pise 1600 mhz za RAM
to je kao neki standard utora kolko sam skuzil
možeš
da procital sam to i na drugim forumima
Čitam na Newegg.com da ima dosta kupaca tvoje matične ploče koji su nezadovoljni kvalitetom. Ono što Asrock kaže da se učini u sličnim problemima kao što je tvoj jeste da izvadiš bateriju iz matične ploče na desetak sekundi, izvadiš RAM i procesor. Sve složi opet, podesi BIOS i vidi da li si riješio problem.
oce mi se poremetit sto ako izvadim bateriju?
Pa nije baš samo sat ali sa ostalim se možeš pozabaviti kasnije. Bitno je da RAM podesiš na 1600 MHz.
nije uspjelo, probao sam.. jedino sto mi se windowsi dizu 5 sekundi brze, bar nesto :D
Znaš li kako izvaditi procesor?
a sad, nisam nikad radio al znam kako.. al onda bi morao novu termalnu pastu stavljat zar ne?
Znaš li kako izvaditi procesor?
ne diraj jer ništa nečeš promjenit,dovoljno je isključit iz struje,clear cmos i to je to ali ti isto nečeš moči jer tvoja mbo ne podržava xmp profil
http://download.gigabyte.us/FileList/Manual/mb_manual_ga-970a-d3_e.pdf
Evo ti manual za tvoju ploču pa si prouči ako ti nešto nije jasno. Tu ćeš naći sve odgovore
Imaš još dvije mogućnosti: testirati drugi RAM u tvom računalu i testirti svoj RAM u drugom računalu. U korisničkom priručniku ne piše ništa u koji utor se ugrađuje samo jedan modul RAM-a pa pokušaj i da RAM staviš u drugi utor (ako već nisi).
Sve jedno dal može čim ubode module da radi na 1600mhz ili 1333mhz , ova memorija se može klokati na 1600-1866 i radiće normalno jer ploča te brzine podržava
Podržava, u slučaju da je ispravna ili da je RAM ispravan.
http://download.gigabyte.us/FileList/Manual/mb_manual_ga-970a-d3_e.pdf
Evo ti manual za tvoju ploču pa si prouči ako ti nešto nije jasno. Tu ćeš naći sve odgovore
imam as rock plocu
Imaš još dvije mogućnosti: testirati drugi RAM u tvom računalu i testirti svoj RAM u drugom računalu. U korisničkom priručniku ne piše ništa u koji utor se ugrađuje samo jedan modul RAM-a pa pokušaj i da RAM staviš u drugi utor (ako već nisi).
A probao sam sve to, mislim vjerojatno je do maticne imam dosta problema s njom, npr sa zvucnom pun k problema, sa boot mgr, svako malo mi promjeni sama boot option 1 sa ssda na podatkovni hdd.. Jedino da probam ram na drugom kompu, to cu prvom prilikom napravit.
Pa da. Na Newegg sam također čitao da imaju tih problema. Moraš napraviti update BIOS-a na zadnju verziju.
ah, a napravit cu onda kad uhvatim vremena..
Pozdrav!
Trebam pomoć ako može! Imam HxperXblu memoriju 2x4GB 1600MHz ali mi radi na 1333MHz i morao bih to u biosu podesiti. Imao sam prije podešeno i sad sam resetirao bios i vratilo se na 1333 sve a ne sjećam se kako su išli timinzi. Nemam XMP mogućnost, ručno moram podesiti. Stavio sam 9 9 9 24 i voltažu na 1.65 pa mi smzava u win.
Vrati napon na 1,50V. Pročitaj korisnički priručnik matične ploče kako bi podesio memoriju da radi na 1600 MHz.
Imam isti problem, piše da mi je dram frequency na 666mhz
Memorija je Kingston HyperX Furry 1866 Mhz
Vrati napon na 1,50V. Pročitaj korisnički priručnik matične ploče kako bi podesio memoriju da radi na 1600 MHz.
Ma ok, znam gdje su mi te postavke i odprilike šta trebam podesti. Ali ne znam koje vrijednosti trebaju ići za taj konkretan ram.
Da jer u biti Kingston prodaje rame reklamirajući ih kao s višim frekvencijama a ustvari se radi o vrijednostima postignutim overclockingom a s obzirom da nemaju XMP mora se ručno sve podešavati i ako se ne podesi dobro sustav postaje nestabilan.
Da jer u biti Kingston prodaje rame reklamirajući ih kao s višim frekvencijama a ustvari se radi o vrijednostima postignutim overclockingom a s obzirom da nemaju XMP mora se ručno sve podešavati i ako se ne podesi dobro sustav postaje nestabilan.
Probao sam sad u biosu naći XMP da ga enableam jer sam pročitao da to stavlja memoriju na njenu punu brzinu, ali nema nigdje te opcije u biosu.
slabije ploče nemaju tu funkciju i nisu namjenjene za oc stoga ostavite se toga
I dodao bih samo (slobodno me ispravite ako griješim), "problem" je do rama jer se sjećam da sam prije njih na istoj konfiguraciji ima corsai vengence i imao sam XMP postavke.