Ubuntu

poruka: 40
|
čitano: 11.862
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ubuntu

Što je ubuntu?

Jeli to isključivo za linux?

Da.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
RE: Ubuntu

Ubuntu je jedna od distribucija Linuxa.

http://www.ubuntu-hr.org/

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan

Znači samo za linux?

Vidih neke cool desktope i vidim ubuntu pa me zanima.

Da.
17 godina
neaktivan

ubuntu nije za linux, on jeste linux, tj. samo jedna od mnogih distribucija.

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/
16 godina
neaktivan
Ubuntu

U 21. st. postaviti takvo pitanje.

Oprostite na ne razumijevanju. Ali nije mi jasno.

Fala ti majko što nisam gejmer!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

Znači samo za linux?

Sto je WinXP? Jel to za Windowse? :p
Inace, na linux-u je sve cool;)

17 godina
neaktivan
Ubuntu

Postaviti takvo pitanje i razmišljati o prelasku na linux zbog šminke znači

da ako će tvoje iskustvo korištenja Ubuntua biti sve samo ne ugodno...

A ako već hoćeš preći, kakvu konfu imaš?

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu

Ma ajde nek pređe. Pa onda ćemo još jednom čitati "VELIKO RAZOČARANJE u linux" i kako je to "TAKO BUGOVIT, NE KVALITETAN i JAKO JAKO KOMPLICIRAN OS" kojeg mogu koristiti samo luđaci. A to će se dogoditi čim shvati da nema refresh na desni klik na desktop.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu

I kad shvati da ne može instalirati WLM Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu

Haha! Evo sad se korisnici prozorčića mogu masovno selit na linux! Dobili smo dar od AVG-a!

http://free.avg.com/download?prd=afl

Masivni, nepotrebni, beskorisni, iritirajući, potpuno beskorisni program bez kojeg windows korisnici ne mogu. Jednostavno ne znaju radit na kompu ako nešto nije u trayu i guta 60% sistemskih resursa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu

Ovo je free edition, možda ima i komercijalna. Ipak treba nešto platiti i dati im sredstva

za razvoj nove, efikasnije i naprednije verzije za pingvine kako bi njihovi korisnici bili bar

približno sigurni kao oni koji koriste AVG proizvode na Windowsima. Svaka im dala :)

Odosmo mi malo previše offtopic...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu

svi me pitaju za konfe a sve piše u moj pc

Da.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu

nema glupih pitanja, samo glupih odgovora. od 100 njih koji probaju radi compiza, 5 da ih ostane odlično. barem je tako bilo u mom primjeru prije 2-3 godine.

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/

0 0 hvala 0
17 godina
Ubuntu

Ja koristim Ubuntu 9.04 DESK! To je najnovija trenutna verzija! Imam naravno i Windowse XP (dual boat). Linux je malo kompliciraniji, nema igara previše (imaš neke nativne i neke koja rade pomoću određenih programa), neki programi ne rade... No s druge strane besplatno je gotovo sve, imaš alternativu sa svaki program sa Win platforme i to naravno besplatno, izvodi se brže nego windows na istom hardwareu, gotovo pa da i nema virusa... Eto ja ti savjetujem da probaš, ja jesam i može se raditi sa određenom privikavanjem! Naravno nemoj mosliti da je isto, ja sam na jednom malom forumu o Linuxima moderator tako da znam poprilično puno o njima ali ovu poruku pišem sa Windowsa! Jednostavno nekad trebaš Windowse ali ni Linux nije za baciti! Lijep pozdrav i probaj pa javi kako ti je!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
goggy kaže...

Ja koristim Ubuntu 9.04 DESK! To je najnovija trenutna verzija! Imam naravno i Windowse XP (dual boat). Linux je malo kompliciraniji, nema igara previše (imaš neke nativne i neke koja rade pomoću određenih programa), neki programi ne rade... No s druge strane besplatno je gotovo sve, imaš alternativu sa svaki program sa Win platforme i to naravno besplatno, izvodi se brže nego windows na istom hardwareu, gotovo pa da i nema virusa... Eto ja ti savjetujem da probaš, ja jesam i može se raditi sa određenom privikavanjem! Naravno nemoj mosliti da je isto, ja sam na jednom malom forumu o Linuxima moderator tako da znam poprilično puno o njima ali ovu poruku pišem sa Windowsa! Jednostavno nekad trebaš Windowse ali ni Linux nije za baciti! Lijep pozdrav i probaj pa javi kako ti je!

Blago tom forumu kad ti toliko znaš...
17 godina
Ubuntu
Nije stvar u tome koliko ja znam nego u tome što on očekuje od Linuxa! Ako je vidio fora desktop to ne znači da će se u njemu super snalaziti! Ja sam mu rekao da proba!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu

Ni sam ne razumiš linux i onda drugom govoriš o stvarima koje ne razumiš.

Ako već nekog upućuješ sa linuxom onda prvo što kažeš da to nije windows.

"Ja koristim Ubuntu 9.04 DESK! To je najnovija trenutna verzija!" - Da, Ubuntua. Ne linuxa

" Linux je malo kompliciraniji" - objasni

"neki programi ne rade" - ???

"gotovo pa da i nema virusa" - Ima, u laboratorijskim uvjetima.

"ja sam na jednom malom forumu o Linuxima moderator tako da znam poprilično puno o njima" - možda jesi mod, ali ne znaš puno. Vidi se iz priloženog.

"Jednostavno nekad trebaš Windowse" - Kako bi nekom novaku objasnio zašto?

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu

mislim da je ovo tema linux vs windows ajd se nemojte ovdi svađati...

Da.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

mislim da je ovo tema linux vs windows...

U tom slučaju molim moderatora da opali LOCK!
www.linuxzasve.com
17 godina
harti kaže...
Hrvoje.com kaže...

Znači samo za linux?

Sto je WinXP? Jel to za Windowse? :p
Inace, na linux-u je sve cool;)

nije ti bas na linuxu bas tako cool....

17 godina
goggy kaže...

NEMAS zamjene za sve programe sa win platforme!
AutoCAD, Adobe, MS visual studio,...????? a na linuxu - NISTA!!!!????
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
goggy kaže...

Adobe - ima
MS Visual Studio - ima
Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
17 godina
Tux Slave kaže...
sasa kaže...
goggy kaže...

Adobe - ima
MS Visual Studio - ima
 koja je alternativa adobeu a koja visual studiu?
17 godina
neaktivan
Ubuntu

Vjerovatno je mislio na GIMP, Photoshop/Dreamweaver/etc..(WINE), MonoDevelop... sve su to zamjene, ali iskreno da imam firmu s potrebom za tim aplikacijama ostao bih na Win. AutoCAD nema (dostojnu) zamjenu AFAIK.

www.linuxzasve.com

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ubuntu

Ufff... monodevelop = visual studio. Otprilike kao, wordpad = MS Word.

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
bnaci kaže...

Otprilike kao, wordpad = MS Word.

To iz osobnog iskustva govoriš?
www.linuxzasve.com
17 godina
Ubuntu

da me ne shvatite krivo - nemam nista protiv linuxa! imam neke distre u virtualcima i lagano ih upoznajem, ALI mislim da za neke ozbiljnije stvari jos uvijek ne postoje adekvatni alati!

npr. GIMP je sasvim OK i meni osobno može poslužiti za apsolutno sve i imam ga na linuxu dok na win imam paint.net, ALI to je koma za grafičare-grafičari nemaju nista na linuxu od ozbiljnih alata sa kojima mogu raditi... (nazalost-mozda bi inkscape mogao biti ok za vektorsku grafiku)!

postoje i neki profesionalni alati za statističke analize (SPSS, Statistica) ili Matlab i na Linuxu i to je OK

CAD - ne postoji nista na linuxu sto moze konkurirati AutoCAD-u

3D animacija ima Blender koji je OK i moze konkurirati 3D Maxu i sličnim alatima

za development iskreno ne znam za niti jedan IDE kao sto je MS Visual Studio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ubuntu

Majci, sve neki profesionalci u Photoshopu ili 3D maxu, jos nisam vidio nit jedan forum gdje toliko ljudi ovisi o ovim programima!!!!! 

Zlo i Naopako
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ambivalent kaže...
bnaci kaže...

Pa imam valjda nekog iskustva, zasto bi onda to napisao?! Nemoj vjerovati meni na rijec, vjeruj velicini instalacije. Razlika je oko 20 puta. Samo na konto toga mora biti NEKE razlike.

17 godina
neaktivan
bnaci kaže...
ambivalent kaže...
bnaci kaže...

Pa imam valjda nekog iskustva, zasto bi onda to napisao?! Nemoj vjerovati meni na rijec, vjeruj velicini instalacije. Razlika je oko 20 puta. Samo na konto toga mora biti NEKE razlike.

Totalno netočno. Znaš razlog zašto je Photoshop onako velik? Jer je kompajliran kao statički program - netreba vanjske dependecyje jer su u njemu(osim nekih stvari koje se nemogu statički kompajlirati). Ista stvar je i s MS Visual Studiom - sve je statički kompajlirano pa je sve u njemu osim .NETa. Windows platforma bi doživjela DLL hell da programi za nju nisu kompajlirani statički. Jedini način da se na Windows platformi DLL hell nedoživi je izrada repositorija, ali to nije moguće jer na Win platformi sve košta. Iz toga razloga moraš imati desetke, ako ne i stotine istih biblioteka ugrađenih unutar različitih programa. Te biblioteke zauzimaju dosta prostora i zbog toga su ti programi toliko veliki. Za razliku od Monodevelopa koji je kompajliran kao i svaki drugi Linux program - traži dodatne biblioteke da radi.
Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice