Što je ubuntu?
Jeli to isključivo za linux?
Što je ubuntu?
Jeli to isključivo za linux?
Znači samo za linux?
Vidih neke cool desktope i vidim ubuntu pa me zanima.
ubuntu nije za linux, on jeste linux, tj. samo jedna od mnogih distribucija.
U 21. st. postaviti takvo pitanje.
Oprostite na ne razumijevanju. Ali nije mi jasno.
Znači samo za linux?
Postaviti takvo pitanje i razmišljati o prelasku na linux zbog šminke znači
da ako će tvoje iskustvo korištenja Ubuntua biti sve samo ne ugodno...
A ako već hoćeš preći, kakvu konfu imaš?
Ma ajde nek pređe. Pa onda ćemo još jednom čitati "VELIKO RAZOČARANJE u linux" i kako je to "TAKO BUGOVIT, NE KVALITETAN i JAKO JAKO KOMPLICIRAN OS" kojeg mogu koristiti samo luđaci. A to će se dogoditi čim shvati da nema refresh na desni klik na desktop.
I kad shvati da ne može instalirati WLM
Haha! Evo sad se korisnici prozorčića mogu masovno selit na linux! Dobili smo dar od AVG-a!
http://free.avg.com/download?prd=afl
Masivni, nepotrebni, beskorisni, iritirajući, potpuno beskorisni program bez kojeg windows korisnici ne mogu. Jednostavno ne znaju radit na kompu ako nešto nije u trayu i guta 60% sistemskih resursa.
Ovo je free edition, možda ima i komercijalna. Ipak treba nešto platiti i dati im sredstva
za razvoj nove, efikasnije i naprednije verzije za pingvine kako bi njihovi korisnici bili bar
približno sigurni kao oni koji koriste AVG proizvode na Windowsima. Svaka im dala :)
Odosmo mi malo previše offtopic...
svi me pitaju za konfe a sve piše u moj pc
nema glupih pitanja, samo glupih odgovora. od 100 njih koji probaju radi compiza, 5 da ih ostane odlično. barem je tako bilo u mom primjeru prije 2-3 godine.
Ja koristim Ubuntu 9.04 DESK! To je najnovija trenutna verzija! Imam naravno i Windowse XP (dual boat). Linux je malo kompliciraniji, nema igara previše (imaš neke nativne i neke koja rade pomoću određenih programa), neki programi ne rade... No s druge strane besplatno je gotovo sve, imaš alternativu sa svaki program sa Win platforme i to naravno besplatno, izvodi se brže nego windows na istom hardwareu, gotovo pa da i nema virusa... Eto ja ti savjetujem da probaš, ja jesam i može se raditi sa određenom privikavanjem! Naravno nemoj mosliti da je isto, ja sam na jednom malom forumu o Linuxima moderator tako da znam poprilično puno o njima ali ovu poruku pišem sa Windowsa! Jednostavno nekad trebaš Windowse ali ni Linux nije za baciti! Lijep pozdrav i probaj pa javi kako ti je!
Ja koristim Ubuntu 9.04 DESK! To je najnovija trenutna verzija! Imam naravno i Windowse XP (dual boat). Linux je malo kompliciraniji, nema igara previše (imaš neke nativne i neke koja rade pomoću određenih programa), neki programi ne rade... No s druge strane besplatno je gotovo sve, imaš alternativu sa svaki program sa Win platforme i to naravno besplatno, izvodi se brže nego windows na istom hardwareu, gotovo pa da i nema virusa... Eto ja ti savjetujem da probaš, ja jesam i može se raditi sa određenom privikavanjem! Naravno nemoj mosliti da je isto, ja sam na jednom malom forumu o Linuxima moderator tako da znam poprilično puno o njima ali ovu poruku pišem sa Windowsa! Jednostavno nekad trebaš Windowse ali ni Linux nije za baciti! Lijep pozdrav i probaj pa javi kako ti je!
Ni sam ne razumiš linux i onda drugom govoriš o stvarima koje ne razumiš.
Ako već nekog upućuješ sa linuxom onda prvo što kažeš da to nije windows.
"Ja koristim Ubuntu 9.04 DESK! To je najnovija trenutna verzija!" - Da, Ubuntua. Ne linuxa
" Linux je malo kompliciraniji" - objasni
"neki programi ne rade" - ???
"gotovo pa da i nema virusa" - Ima, u laboratorijskim uvjetima.
"ja sam na jednom malom forumu o Linuxima moderator tako da znam poprilično puno o njima" - možda jesi mod, ali ne znaš puno. Vidi se iz priloženog.
"Jednostavno nekad trebaš Windowse" - Kako bi nekom novaku objasnio zašto?
mislim da je ovo tema linux vs windows ajd se nemojte ovdi svađati...
mislim da je ovo tema linux vs windows...
Znači samo za linux?
Vjerovatno je mislio na GIMP, Photoshop/Dreamweaver/etc..(WINE), MonoDevelop... sve su to zamjene, ali iskreno da imam firmu s potrebom za tim aplikacijama ostao bih na Win. AutoCAD nema (dostojnu) zamjenu AFAIK.
Ufff... monodevelop = visual studio. Otprilike kao, wordpad = MS Word.
Otprilike kao, wordpad = MS Word.
da me ne shvatite krivo - nemam nista protiv linuxa! imam neke distre u virtualcima i lagano ih upoznajem, ALI mislim da za neke ozbiljnije stvari jos uvijek ne postoje adekvatni alati!
npr. GIMP je sasvim OK i meni osobno može poslužiti za apsolutno sve i imam ga na linuxu dok na win imam paint.net, ALI to je koma za grafičare-grafičari nemaju nista na linuxu od ozbiljnih alata sa kojima mogu raditi... (nazalost-mozda bi inkscape mogao biti ok za vektorsku grafiku)!
postoje i neki profesionalni alati za statističke analize (SPSS, Statistica) ili Matlab i na Linuxu i to je OK
CAD - ne postoji nista na linuxu sto moze konkurirati AutoCAD-u
3D animacija ima Blender koji je OK i moze konkurirati 3D Maxu i sličnim alatima
za development iskreno ne znam za niti jedan IDE kao sto je MS Visual Studio...
Majci, sve neki profesionalci u Photoshopu ili 3D maxu, jos nisam vidio nit jedan forum gdje toliko ljudi ovisi o ovim programima!!!!!