Pozdrav,
Nov sam u linux svijetu ali skupio sam hrabrosti da svoj novi projektic baziram upravo na nekoj linux distribuciji. Radi se zapravo o multimedijalnom stroju koji ce posluziti za igranje, multimediju, TV, web... Zamisljen je kao mali stolic za kavu. Stroj je baziran na Gigabyte mATX ploci sa nVidia 6100 chipsetom, AMD 4400+ x2 proc, 1GB RAM, 40GB 2.5" HDD, Leadtek 1800 tuner i wifi karticom.
Najbitnija stvar je ekran osjetljiv na dodir koji je slozen od 15" AG Neovo monitora i touch kita koji sam uzeo preko bare, peko ebaya za 65$ + dostava.
Odlucio sam se za zadnji Ubuntu 8.04, 64bit + compiz fusion, kako bi touchscreen dosao do izrazaja :-) Probao instalirati drivere koji su dosli uz kit ali nisam uspio. Nekako sam nasao na webu drivere i aplikaciju za podesavanje, kalibriranje i touchkit je prosljakao s tim da imam za sad ne rjesiv problem! :-(
Radi se o tome da na bilo kojem dijelu, na radnoj povrsini dotaknem kratko, strelica skoci gdje treba ali kao da selektira 1 piksel a kad idem nesto bas selektirati, "zaokruziti" onda prvo kao da napravi selektiranje recimo 5 x 10 piksela, nekad i vise i odmah nakon tok malog kvadratica selekcije krene i moj veliki kvadrat selekcije koji mogu onda sirit i rastezat kako zelim.
Fora je u tom kad prvi put taknem negdje na desktop vise ne mogu nigdje kliknuti ni s misem, lijevi gumb ne sljaka ali ako kliknem desni onda mogu jedino lijevim negdje na panel, recimo mogu ugasit stroj na ikonu. U windowsima touchkit radi savrseno. Probao sam sve zivo u konfuguracijskom softu ali nemam rjesenje!?
Slike projektica koji jos nije dovrsen mozete vidjeti ovdje http://picasaweb.google.com/sasa.cavlovic/TouchMe i na zadnjoj slici je moj problem
a kako to izgleda u praksi
svaki komentar dobro dosao,
thx...